Εμένα λοιπόν σήμερα μου ήρθανε αυτά:

Τα split rings είναι κατά προσέγγιση σε διάσταση 8mm και 7mm. Τα 7άρια τα πήρα για μεσαία και μεγάλα τεχνητά ενώ τα 8άρια για πολύ μεγάλα τεχνητά τύπου popper, pencil popper και γενικά για επικίνδυνες αποστολές, καθώς και για πλανάκια έως 60γρ που ρίχνω.
Τα έχω δοκιμάσει και σε 5mm με άριστες εντυπώσεις. Τα 5mm τα πήρα από άλλο μαγαζί αλλά θεωρώ ότι όλα αυτά είναι από το ίδιο εργοστάσιο και αυτό που διαφοροποιεί την τιμή τους από μαγαζί σε μαγαζί είναι η τιμολογιακή πολιτική του καταστήματος καθώς και ο όγκος που αγοράζει χονδρική το κάθε κατάστημα,.
Αν κρίνω από τα μικρά έχουν πολύ καλή ποιότητα, το σύρμα τους είναι πλακέ κάτι που τους δίνει τα εξής πλεονεκτήματα:
1.Χωράνε και στα πιο στενά κρικάκια τεχνητών
2.Εάν τα ζορίσουμε στο πέρασμα επανέρχονται σχεδόν 100% στην αρχική τους μορφή. Δεν μένουν ανοιχτά δηλαδή.
Όσον αφορά την ποιότητα του σύρματος να πω πως αντέχουν στην σκουριά πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε επώνυμη σαλαγγιά χρησιμοποίησα. Προσωπικά στα 5άρια η σκουριά που είδα κάποια στιγμή προερχότανε από την σαλαγγιά και καθάριζε με ένα βούρτσισμα με κάποια παλιά οδοντόβουρτσα.
Μέχρι στιγμής πάντως άνοιγμα δεν είχα σε ψάρι και τα κρίνω πολύ δυνατά.
Κόστος αγοράς €1,76 η 100άδα για τα 8άρια και €1,49 η 100άδα για τα 7άρια.
Τα προτείνω άνετα.
Το πενσάκι το πήρα γιατί είχα χάσει το παλιό μου (το οποίο σημειωτέων το βρήκα μια ώρα αφού έκανα την παραγγελία

Δυστυχώς η μύτη του δεν είναι καλά σχεδιασμένη με αποτέλεσμα να ανοίγει μόνο τα μεγάλα 8άρια split ring και αυτά στραβά με αποτέλεσμα να μην διευκολύνει την διαδικασία αλλαγής.
Δεν μπορώ να πω παραπάνω γιατί δε το έχω δοκιμάσει. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται στιβαρή κατασκευή. Στις 2 λαβές του κρύβονται 2 μικρά μαχαιράκια, ένα απλό και ένα πριονωτό τα οποία είναι παραπάνω από καλοδεχούμενα σε περίπτωση ανάγκης. Επιπλέον διαθέτει κόφτη νήματος και εγκοπή για σφίξιμο crimp.
Καλοδεχούμενη είναι και η θήκη για το πέρασμα σε κάποια ζώνη.
Κόστος αγοράς €3,41
Θα έλεγα να το αποφύγετε αυτό το εργαλείο.
Και για τα 3 πλήρωσα μεταφορικά περίπου 90 λεπτά ενώ δεν χρεώθηκα τελωνείο.