Reviews εξοπλισμού που φέραμε από Κίνα

Εδώ μπορούμε να συζητήσουμε για οτιδήποτε σχετίζεται με το ψάρεμα
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
BadKarma
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Reviews εξοπλισμού που φέραμε από Κίνα

Δημοσίευση από BadKarma »

Κατά καιρούς οι περισσότεροι έχουμε φέρει πράγματα από εκεί. Συνήθως μικροπράγματα και παρελκόμενα, τεχνητά και άλλα ψιλολόγια. Ανοίγω αυτό το θέμα για να σχολιάσουμε την ποιότητα αυτών των παρελκόμενων ώστε να προστατέψουμε και να πληροφορήσουμε μέλη για επόμενες αγορές.

Εμένα λοιπόν σήμερα μου ήρθανε αυτά:

Εικόνα

Τα split rings είναι κατά προσέγγιση σε διάσταση 8mm και 7mm. Τα 7άρια τα πήρα για μεσαία και μεγάλα τεχνητά ενώ τα 8άρια για πολύ μεγάλα τεχνητά τύπου popper, pencil popper και γενικά για επικίνδυνες αποστολές, καθώς και για πλανάκια έως 60γρ που ρίχνω.

Τα έχω δοκιμάσει και σε 5mm με άριστες εντυπώσεις. Τα 5mm τα πήρα από άλλο μαγαζί αλλά θεωρώ ότι όλα αυτά είναι από το ίδιο εργοστάσιο και αυτό που διαφοροποιεί την τιμή τους από μαγαζί σε μαγαζί είναι η τιμολογιακή πολιτική του καταστήματος καθώς και ο όγκος που αγοράζει χονδρική το κάθε κατάστημα,.

Αν κρίνω από τα μικρά έχουν πολύ καλή ποιότητα, το σύρμα τους είναι πλακέ κάτι που τους δίνει τα εξής πλεονεκτήματα:

1.Χωράνε και στα πιο στενά κρικάκια τεχνητών

2.Εάν τα ζορίσουμε στο πέρασμα επανέρχονται σχεδόν 100% στην αρχική τους μορφή. Δεν μένουν ανοιχτά δηλαδή.

Όσον αφορά την ποιότητα του σύρματος να πω πως αντέχουν στην σκουριά πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε επώνυμη σαλαγγιά χρησιμοποίησα. Προσωπικά στα 5άρια η σκουριά που είδα κάποια στιγμή προερχότανε από την σαλαγγιά και καθάριζε με ένα βούρτσισμα με κάποια παλιά οδοντόβουρτσα.

Μέχρι στιγμής πάντως άνοιγμα δεν είχα σε ψάρι και τα κρίνω πολύ δυνατά.

Κόστος αγοράς €1,76 η 100άδα για τα 8άρια και €1,49 η 100άδα για τα 7άρια.

Τα προτείνω άνετα.

Το πενσάκι το πήρα γιατί είχα χάσει το παλιό μου (το οποίο σημειωτέων το βρήκα μια ώρα αφού έκανα την παραγγελία :lol: :lol: :lol: )

Δυστυχώς η μύτη του δεν είναι καλά σχεδιασμένη με αποτέλεσμα να ανοίγει μόνο τα μεγάλα 8άρια split ring και αυτά στραβά με αποτέλεσμα να μην διευκολύνει την διαδικασία αλλαγής.

Δεν μπορώ να πω παραπάνω γιατί δε το έχω δοκιμάσει. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται στιβαρή κατασκευή. Στις 2 λαβές του κρύβονται 2 μικρά μαχαιράκια, ένα απλό και ένα πριονωτό τα οποία είναι παραπάνω από καλοδεχούμενα σε περίπτωση ανάγκης. Επιπλέον διαθέτει κόφτη νήματος και εγκοπή για σφίξιμο crimp.

Καλοδεχούμενη είναι και η θήκη για το πέρασμα σε κάποια ζώνη.

Κόστος αγοράς €3,41

Θα έλεγα να το αποφύγετε αυτό το εργαλείο.

Και για τα 3 πλήρωσα μεταφορικά περίπου 90 λεπτά ενώ δεν χρεώθηκα τελωνείο.
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Re: Reviews εξοπλισμού που φέραμε από Κίνα

Δημοσίευση από Elias k »

Σε 1000αδα που πήρα πριν 6 χρονια split rings και στριφτοπαραμανες για καστινκ μου βγήκαν αρκετά καλά και σχετικά φθηνά .
Θα έλεγα πως αξίζει τον κόπο και την αναμονή για τέτοιου είδους αγορές αρκεί να ξέρεις τι ακριβός θέλεις!
Άβαταρ μέλους
BadKarma
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Ένα τρίψιμο σε επιλεγμένα σημεία με ντρεμελάκι, φινίρισμα με ντουκοχαρτο και το πενσάκι πλέον δουλεύει κανονικά τουλάχιστον για split ring από 6mm OD και πάνω. Πάλι καλά.

Μόλις καταφέρω θα ανεβάσω φωτο για το που το έτριψα.
Άβαταρ μέλους
BadKarma
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Αυτό είναι κυρίως το σημείο που θέλει προσοχή και τρίψιμο. Μια απλή λίμα και λίγο υπομονή χρειάζεται μόνο.

Εικόνα

Επειδή η μύτη είναι χοντρή, αντί να ανοίγει το split ring το πιέζει προς τα πίσω.

Επιπλέον έριξα και ένα τρίψιμο δεξιά και αριστερά από τη μύτη για την λεπτύνω κάπως ώστε να χωρά καλύτερα στα μικρότερα split rings.

Η ποιότητα της φωτό δεν είναι καλή αλλά πάνω-κάτω μια ιδέα μπορείτε να πάρετε.

Για όποιον έχει το ίδιο θέμα με το πενσάκι του και θέλει να το πειράξει καλό θα είναι να το τρίψει σταδιακά μέχρι να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ένα τελικό πέρασμα με ντουκόχαρτα 250 και 500 βαθμών θα κάνει την τριμμένη επιφάνεια να γυαλίζει.
Άβαταρ μέλους
Nektarios

Δημοσίευση από Nektarios »

Εγω πάλι σκατολοίδια μόνο εχω ψωνίσει απο China... οι πιο επιτυχημένες μου αγορές (υπήρξαν και κάποια άχρηστα)ήταν 50 σιαλομ στα 2.5€ ή λιγότερο. Πενσακι στα ίδια, αλλά θέλει περισσότερη φροντίδα κι απο καλαμι-μηχανισμό για να βγάλει μηνα ακέραιο...αγκίστρια δεν εχω πάρει αλλα θελω να πάρω άμεσα, γαντακια όλων των ειδών, πετονιά daiwa (???) Με την οποία ειμαι ευχαριστημένος, 1000 χάντρες φωσφορουχες για 4-5€ - ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΟΙ ΧΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΘΗΚΟΥΛΕΣ ΑΝΑ ΜΕΓΕΘΟΣ! Γενικά δεν απορρίπτω καθόλου Κίνα. Το μόνο που της «λείπει» πλέον ειναι η εμπιστοσύνη η δίκη μας...στα πιο «σοβαρά» καλάμια-μηχανισμούς, οι τιμές δεν διαφέρουν με αντίστοιχα επώνυμα κατά πολυ. Το ρισκάρεις ομως, εγω οχι ακόμα...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
Christos Pi
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Δημοσίευση από Christos Pi »

τα φωσφοράκια σιάλουμ τα παρήγγειλα κι εγω και τα περιμένω μέσα στην εβδομάδα,
τις daiwa (xaxaxa o θεός να τις κανει) τις πήρα για ένα φιλαράκι και μόλις του τις έδωσα πριν λίγες μέρες και περιμένω τις εντυπώσεις του. Πάντως λίγο που τις είδα μου φάνηκαν συμπαθητικές και με φοβερό χρωματισμό (κόκκινο κεραμιδί).
τέλος περιμένω και 2 νήματα ένα 0.18 8κλωνο κι ένα 0.12 4κλωνο.
Θα επανέλθω με την κριτική μου για όλα συντόμως!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θέματα Γενικού Περιεχομένου”