Κυνηγός.

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_Arianos
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Κυνηγός.

Δημοσίευση από Giwrgos_Arianos »

Χαιρετώ και πάλι το αγαπημένο μου psaroma.
Καλοκαιράκι.
Ζεστές μέρες, ζεστά νερά και επιτέλους έφτασαν τα κοπάδια των πολυποθητων μαχητών που ακούνε στο όνομα Κυνηγός!!!
src-26609.jpg
Κάθε χρόνο απ'τα μέσα Αυγούστου επισκέπτονται κοπαδιαστά τις ελληνικές μας ακτές,θα τούς συναντήσουμε σε καβους,λιμάνια με βαθιά νερά,ακόμα και παραλίες με βάθος και αμμουδιά,και βραχώδεις ακτές με κοφτά βάθη.
Είναι σε(σχετικα)μικρά μεγέθη όταν φτάσει τις ακτές μας,από τα μέση Σεπτεμβρίου και αρχές Οκτώβρη,θα έρθουμε αντιμέτωποι με πιο μεγάλα άτομα του είδους,και θα τούς βλέπετε πλέον να κυνηγάνε και να τριγυρνανε απομονωμένα και όχι κοπαδιαστά.
Θα πρέπει να ανεβάσουμε λιγο σε νούμερα την αρματωσιά μας φυσικά τους επόμενους μήνες!
Τα αρσενικά με τα θηλυκά ξεχωρίζουν στο κεφάλι,με τα αρσενικά να έχουν πιο τετραγωνισμένο κεφάλι.
Τα χρώματα είναι εξωτικά και ξεχωρίζουν από κάθε αλλο είδος,το σώμα είναι πρασινωπό με γαλαζιο και μαύρες κηλιδες στο πλάι, όταν βγει απτό νερό, αρχίζουν χάνονται αυτά τα χρώματα και γίνεται ασημί,με πολύ λίγο σε μερικά σημεία ανοιχτο-πρασινο.
Επίσης μιλάμε για τον πιο τολμηρό μαχητή που όταν θα τον φέρετε κοντά θα δείτε άλλους 2-3 να ακολουθανε παρέα κολλητά με τον πιασμένο στο τεχνητό!!!

Η μάχη???Σας εγγυουμαι προσωπικά δεν περιγράφεται..., μαγεία.
Οταν αρπάζει το τεχνητό μας και αρχίζει τα μεγάλα σάλτα......τι απόλαυση,τι δύναμη... είναι ικανά ακόμα και του κιλού να φέρουν στα όρια τον εξοπλισμό μας.
Σήμερα αφιέρωσα την μέρα (αφου έγινα κάρβουνο)σε πειράματα,με τεχνητά, σιλικόνες, κουταλάκια,poppers,πλανακια,και φυσικά πειραματα σε χρώματα, δυστυχώς δεν είχα στην κατοχή μου τεχνητά pencil για να έχω άποψη,την επόμενη φορά....
Η κατάληξη μου προσωπική για μέγιστες επιτυχίες πάει σε Πλανακια μικρά, μέχρι το πολύ 15γρ, χρώματα, ότι πιο γυαλιστερό ανοιχτόχρωμο η σε λευκό,και αρκετά καλά τα λευκά με ροζ.
Πολύ γρήγορη ανάκτηση, χαμηλά το καλάμι,με walk the dog χωρίς καμία παύση,σε περίπτωση παύσης απλά το αγνοούν και μόνο το ακολουθούν... Επίσης μου δούλεψε καλά και η γρήγορη ανάκτηση με πλαϊνά χτυπήματα αραιά, αφήστε το jig να κατέβει το πολύ 2 μέτρα και πάμε.
Επίσης μεγάλη του αδυναμία η ζαργανα οι μικροί κέφαλοι και γυλοι....
Κάτι άλλο πού παρατήρησα σήμερα,το οποιο θα το δω και τις επόμενες φορές,ότι όσο χαμηλώνει ο ήλιος απογευμα αρχίζουν και κυνηγάνε μεσονερα,πιο χαμηλά, οπότε δουλεύουμε πιο χαμηλά αφήνοντας το τεχνητό να κατέβει αρκετά!
Οι καλύτερες ώρες είναι πρωί,και απτις 12 με τον ήλιο κατακόρυφα,και σχετικά ήρεμα νερά.
Ο κυνηγός μόλις αρπάξει το τεχνητό μας,το καλάμι λυγίζει ακαριαία σαν να σκαλωσε,και με το κάρφωμα ξεκινά το πρώτο σάλτο και η απόλαυση φρένων!Σε αυτή την περίπτωση,το καλάμι πάντα ψιλά ώστε να είναι τεντωμένη η αρματωσιά και να μην του δίνει περιθώριο να ξεαγκιστρωθει.
Η μεγάλη του αδυναμία είναι οι σημαδούρες,καϊκια, καράβια και γενικά η σκιά για να στήνει καρτέρι, διασχίζει με απίστευτη ταχύτητα και μπροστά στα μάτια μας ακομη για να αρπάξει την λεία του και τα τεχνητά μας!

Καλό είναι τα μικρά να τα ελευθερώνουμε γιατί θα μας προσφέρουν μεγαλη απόλαυση στο χόμπι μας τους επόμενους μήνες!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Οι δυσκολίες που περνάμε σήμερα,γινονται δύναμη για το μέλλον,γιαυτό δεν τα παρατάμε!
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Re: Κυνηγός.

Δημοσίευση από takis.mantadakis »

Ερώτηση κρίσεως.... Η μάλλον ερώτηση casteriki για μας τους καστεραδες:σε σαρδέλα πάει;;;
Γενικά ξέρω ότι είναι ένα πολύ λαιμαργο ψάρι κ καταπίνει ο,τιδηποτε βρεθεί στο διάβα του...
Επίσης μια φορά έχει τύχει να δω από κοντά κ αυτή ήταν με τον κουνιάδο μου (μιλάμε για μεγάλο φάρδος ο άνθρωπος) στον οποίο έπεσε κυνηγός 4 κιλα σε σαρδέλα πολυάγκιστρο. Το τι έπαθε μέχρι να τον βγάλει δε λέγεται...
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_Arianos
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Τάκη έχω δει παλιά με casting ενα παλικάρι να βγαζει στα 2 κιλά αλλά δολωμενο κεφαλο ζωντανό με δύο αγκίστρια,είναι πραγματικά λαίμαργο δεν θα πει όχι σε τίποτα και σίγουρα και σε σαρδέλα φρέσκια....

Χαχαχαχαχα 4 κιλά φαντάζομαι ανδρεναλινη και φρένα ε? Τρελή μάχη....
Σήμερα στην παρέα, φίλος έβγαλε και επί τόπου δολωσε γυλο χωρίς βαρίδι χωρίς τίποτα και τον κατασπάραξε ένας κυνηγος στο 1.5 κιλό μπαμ μπαμ μιλάμε...
Εχω έρθει αντιμέτωπος πέρυσι με έναν πανω κάτω περίπου στα 2.500 κιλά και μου είχε χτυπήσει σε ένα ραγκλου με μπομπαρδα...την μπομπαρδα και το παράμαλλο τα έκανε κόμπο,και στο τέλος?Ένα σάλτο και.......μου είπε άντε γειά Γιωργάκη :lol:
Σπάνια περίπτωση σε casting λόγο ότι σχεδόν όλη μέρα κυνηγάει και γενικά βολταρει αφρό και λίγο χαμηλότερα... αλλά ποτέ δεν υπάρχουν κανόνες σε αυτά..... παντού και τα πάντα μπορούν να τιμήσουν το δόλωμα μας.

Πάντως σήμερα Τάκη χαμός, είναι πολυ αισθητή η εμφάνιση τούς τώρα...
Συστήνω ανεπιφύλακτα, οποίος έχει στην κατοχή σπινοκαλαμο να κάνει που και που καμιά βόλτα....

Εγώ τώρα θέλω κάποιος να μου πει καμιά ωραία συνταγουλα χαχαχαχα πολύ παρεξηγημένο κρέας, αλλά μόνο στα κάρβουνα το έτρωγα.... θέλω να δοκιμάσω φούρνο....
Οι δυσκολίες που περνάμε σήμερα,γινονται δύναμη για το μέλλον,γιαυτό δεν τα παρατάμε!
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από takis.mantadakis »

Φίλε πραγματικά αν δεν ήμουν μαζί του δε θα τον πίστευα... Ο άνθρωπος αυτός είναι σαββατογεννημενος κ εχει τέτοιο φάρδος όσο δε φαντάζεσαι. Ζυγισμενα 4 κιλά. Το έχω σε βίντεο κ το ψάρι είναι ατελείωτο. Αν θυμάμαι καλα ήταν κ ψιλό χειμώνας κιόλας Οκτώβρης Νοέμβρης.
Ήμασταν σε μέρος (κόλπος) που το ψαρεύει εκείνος πάνω από 10 χρόνια κ το ξέρει πολύ καλά... Εκείνη την περίοδο για ένα χρόνο δεν υπήρχε λεπι μεγάλη φόλα. Κ έχουμε πάει με σαρδέλα μόνο κ χωρίς βαρίδι κ χτυπάει το τέρας κ γονατίζει το καλάμι..
Να βλέπεις την πετονιά να πηγαίνει από την μία άκρη του κόλπου στην άλλη.
Με καλάμι τπτ ιδιαίτερο κ όμως το εβγαλε...πάλευε ένα 20 λεπτό αλλά τα κατάφερε.Αν δεν είχε πολυάγκιστρο δεν το έβγαζε με τπτ... Είχαν μπλεχτεί 12 αγκίστρια πάνω του
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από andreasomageiras »

takis.mantadakis έγραψε: Δευ Αύγ 20, 2018 12:35 am ........................... Το έχω σε βίντεο........................
............ Και δε το ανέβασες ακόμα;.................
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Στο casting παίζει σαρδέλα κ φελλός απίκο στο παράμαλλο.
Ετσι πάνε για γοφάρια.
Επίσης μπορούμε να έχουμε συρόμενο το παράμαλλο με μια χάντρα προς τη μάνα η οποία θα στοπάρει στον κόμπο του σοκ,
ή κ νωρίτερα αν έχουμε κάνει έναν σχετικό κόμπο στο επιθυμητό σημείο.
Με την ίδια λογική του φελλού μπορούμε να έχουμε τη σαρδέλλα κ επιφάνεια.
Ωραίος Γιωργο!!Ολεεε!!
Συνταγή κάπου πήρε το μάτι μου ...στο φούρνο κομμένο στη μέση το ψάρι, με κρεμμύδια ,ντομάτα κ μυρωδικά..θα δω μήπως τη βρώ...
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_Arianos
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Οπωσδήποτε η συνταγή όλεε!!!! Τους καθάρισε η γυναίκα και κατάψυξη μέχρι να βρεθεί για φούρνο Χαχαχαχα.
Τάσο τώρα που έχει ζαργανες πολλές, ωραία φάση για ζωντανό με φελλό, απλά θα της πιούν το αίμα μιλάμε!
Σευχαριστω παρα πολύ φίλε!Πόσο χάρηκα την εξόρμηση πραγματικά...
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_Arianos
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Τάκη βάζω στο μυαλό όλη την φάση πού περιγράφεις,και απλά ανατριχιαζω, πολύ τρελές στιγμές μιλάμε!!!!!!
4 κιλά κυνηγος είναι μεγάλη υπόθεση μιλάμε έτσι?
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τα ψάρια μας και το ψάρεμα τους”