Περιστατικά που συμβαίνουν σε Ψάρεμα στο λιμάνι για γέλια ή για κλάματα

Εδώ μπορούμε να συζητήσουμε για οτιδήποτε σχετίζεται με το ψάρεμα
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Christos Pi
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Περιστατικά που συμβαίνουν σε Ψάρεμα στο λιμάνι για γέλια ή για κλάματα

Δημοσίευση από Christos Pi »

Κι αφού αναλύσαμε και γελάσαμε αρκετά με τα κοινά μας βάσανα στο καλοκαιρινό ψάρεμα, νομίζω ότι έφτασε η στιγμή να αναφερθούμε και στα περιστατικά που σίγουρα όλοι έχουμε ζήσει σε ψαρέματά μας στα λιμάνια και μετανιώσαμε που πήγαμε.
Ξεκινάμε με αριθμητική σειρά:

1. Ο Παραμυθάς
Είναι ο κλασσικός τύπος που σίγουρα όλοι τον έχουμε δει να τριγυρίζει σε κάποιο λιμάνι, γιατί εκεί ξημεροβραδιάζεται. Συνήθως είναι κακοκουρεμένος και αξύριστος με τα σημάδια του ήλιου γραμμένα στο πρόσωπο του. Μόλις ξεκινήσεις να στήσεις, θα τον δεις να σε παρατηρεί από μακριά και στο επόμενο ημίωρο θα σε έχει πλησιάσει, ρωτώντας στην αρχή δειλά «έχει τίποτα?» και αν κάνεις το λάθος να του απαντήσεις θα το μετανιώσεις πικρά…
Θα αρχίσει χωρίς οίκτο να σου λέει αμέτρητες ιστορίες για τα μεγάλα ψάρια που έχει πιάσει, σπαταλώντας σίγουρα ένα 4ωρο από το ψάρεμά σου.
Προσοχή! Οι ιστορίες που θα ακούσεις είναι όλες Μούφα…

2. Η Ατραξιόν
Χρησιμοποιώ τη λέξη ατραξιόν, διότι κάποιοι γονείς νομίζουν ότι είμαστε κάποιο είδος τσίρκο ή ξυλοπόδαροι εξαπολύοντας ένα τσούρμο πιτσιρίκια κατά πάνω μας φωνάζοντας «πηγαίνετε να δείτε τον ψαρά» κι αυτά αρχίζουν να σου σκαλίζουν καλάμια, δολώματα, αγκίστρια και να εκσφενδονίζουν κατά ρυπάς ερωτήσεις σαν να είμαι ο κύριος ‘’Σύμβουλος’’ σε επίσκεψη του δημοτικού.

3. Ο μοναχικός Παππούς
Ο κλασσικός μοναχικός παππούς που θα σε πλησιάσει δειλά και πάντα μ’ένα χαμόγελο αναζητώντας παρείτσα για 2 ωρίτσες, ώστε να νυχτώσει και να πάει σπίτι.
Προσωπικά δεν μ’ ενοχλούν καθόλου ίσα, ίσα μου αρέσει πολύ να ακούω τις ιστορίες τους, αλλά πρώτα ψυχολογήστε τους, γιατί υπάρχουν 2 είδη, υπάρχει και ο 2ος ο οποίος σε μπερδεύει με τον Αυτιά κι αρχίζει να σου λέει για τους πολιτικούς, τις συντάξεις, το ΕΝΦΙΑ , Το Πασοκ που ψήφιζε και δεν θα ξαναψηφίσει ποτέ, κάνοντάς σου το κεφάλι τσιμεντόλιθο. Γιατί πολύ απλά, πήγες στο ψάρεμα για να μην ακούς τίποτα απ’ όλα αυτά, για να ξεαγχωθείς βρε αδερφέ!

4. Ο ψαράς μαγνήτης
Ο ψαράς μαγνήτης είναι ο κλασσικός τύπος που ψάχνει απεγνωσμένα «το Σημείο», που θα πάρει τα πολλά ψάρια και θα αποφύγει την φόλα. Έτσι σαν πανούργος που είναι, βλέποντας εσένα να ψαρεύεις στο λιμάνι θεωρεί ότι είναι κι ο ψαρότοπος που ψάχνει. Έτσι θα έρθει να στήσει σε απόσταση αναπνοής από εσένα κάνοντας σε να νιώσεις αμήχανα και στριμωγμένα, σαν να βρίσκεσαι στο δρομολόγιο 040 για Πειραιά… Συνήθως, δεν ανταλλάσει κουβέντα μαζί σου, απλά να ξέρεις ότι σε παρακολουθεί με την άκρη του ματιού του, ώστε να δει αν τσιμπούν τα καλάμια σου και τι δόλωμα βάζεις…

5. Ο Μπερδεψούρας
Ο μπερδεψούρας ανήκει επίσης στην κατηγορία του ψαρά μαγνήτη, καθώς εκτός από τα παραπάνω χαρακτηριστικά, κατέχει το προνόμιο του να σημαδεύει ‘’ανατολή’’ και να πετυχαίνει ‘’δύση’’, με αποτέλεσμα οι βολές του να καταλήγουν από πάνω σου και να γίνονται όλα κουβάρι. Αφού θα στο έχει κάνει 3 φορές δεν θα αντέξεις και θα τον αγριοκοιτάξεις! Τότε είναι που αυτός θα σου απαντήσει «Σορυ φίλε, έχει ρεύματα απόψε» κάνοντάς σου τα νεύρα σαν τα παράμαλλα, κοκορέτσι…

6. Ο Ποζεράς
Είναι ο τύπος που θα σκάσει για ψάρεμα με το ακριβό τζιπ, θα κατέβει ντυμένος σαν κονιόρδος, κοιτάζοντας υπεροπτικά προς το σημείο που ψαρεύεις και θα ανοίξει αργά και βασανιστικά τον Πορτ παγκαζ, ξέροντας ότι τον κοιτάς για να βγάλει πρώτα τον τεράστιο τρίποδα κι έπειτα τα 3σπαστα που πάντα είναι ζευγάρι (Shimano με Shimano) και πάντα καλογυαλισμένα. Ο φακός του φαίνεται κι από δορυφόρο κι έχει κι ένα κόκκινο φωτάκι πίσω. Δεν θα ανταλλάξει κουβέντα μαζί σου γιατί δεν είσαι του επιπέδου του, κι αν ανταλλάξει θα σου απαντάει κοφτά και μονολεκτικά, συνήθως για τις τσιπούρες που πιάνει ή για να σε διορθώσει σε κάτι που κάνεις λάθος κατά την γνώμη του φυσικά.

7. Ο Αρτέμης Μάτσας του Λιμανιού
Ο σπιούνος του λιμανιού, εκτελεί βάρδια πρωί και βράδυ μεταφέροντας τα ψαρευτικά νέα σε κάθε ψαρά που επισκέπτεται το μέρος, προσθέτοντας πάντα τις απαραίτητες σάλτσες ώστε να εντυπωσιάσει παρόλο που δεν έχει αγγίξει ποτέ του καλάμι ή πετονιά. Μοιράζει τα νέα με ενθουσιασμό σαν να έχει πιάσει ο ίδιος τα ψάρια. Είναι ο κλασσικός τύπος που θα πετύχετε στο λιμάνι και θα σας πει «φίλε χθες το βράδυ ήταν 2 εδώ και πήρανε 4 τσιπούρες κιλίσιες» ενώ στην πραγματικότητα ήταν σπαράκια και λίγδες. Μην τον πιστεύετε ή κρατήστε μικρό καλάθι.

8. Ο Τεχνητάκιας
Ο τεχνητάκιας είναι ο τύπος που θα τον δεις κάθε σούρουπο να spinnάρει στην μύτη του λιμανιού έχοντας μπροστά του 10 κασετίνες με κάθε λογής τεχνητό. Κλασσικός Σπασίκλας που θα σε πλησιάσει και θα σου παρουσιάσει την συλλογή του συνοδευόμενη από ένα mini σεμινάριο για το ποιο τεχνητό δουλεύει σε κάθε ψάρι και που. Η ειρωνεία είναι ότι θα τον δείτε να χρησιμοποιεί πάντα το ίδιο τεχνητό minnow που είναι και το πιο πρόσφατο που αγόρασε…
Πάντως είναι καλό παιδί…!

Είμαι σίγουρος ότι όλοι μα όλοι έχετε συναντήσει έστω και έναν από τους παραπάνω σε ένα ψάρεμά σας σε Λιμάνι, μπορεί να είναι και οι ίδιοι παντού…
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Re: Περιστατικά που συμβαίνουν σε Ψάρεμα στο λιμάνι για γέλια ή για κλάματα

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Αχαχααααα έτσι... Κάτι σαν τους 10 μικρούς μητσους.
Εδώ στο Αθήνα είναι χειρότερα αφού εξαπλώνονται κ πολύ πέρα των λιμανιών..
Εγώ έχω φτάσει στο σημείο αφού μιλήσω 5 λεπτά λέω :
Αδελφέ δουλεύω με κόσμο όλη μέρα μου μιλάνε κ έχω ανάγκη από ησυχία. Συγχώρησε με...
:oops:
Άβαταρ μέλους
hlias
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από hlias »

Δυστυχως εγω εχω τον "μαλακομαγνητη" 30 ψαραδες να ειναι γυρω γυρω σε εμενα θα ερθει ο μυστηριος, πλεον ομως εχω σταματησει να ειμαι ανεκτικος ή ακομα και ευγενικος και το ξεκοβω απο την αρχη, παω για τη ψυχοθεραπεια και για να ηρεμισει το κεφαλι μου δεν αντεχω το μπιρι μπιρι πλεον.
Άβαταρ μέλους
Akis
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Δημοσίευση από Akis »

Χαχαχαχα, ποσο δικο εχεις Χρηστο μου.........Απιθανο!!!
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_Arianos
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από Giwrgos_Arianos »

χαχαχαχα θεουλης!!!!!
Οντως σε ποιον δεν ετυχε!!!
Οι δυσκολίες που περνάμε σήμερα,γινονται δύναμη για το μέλλον,γιαυτό δεν τα παρατάμε!
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Τώρα με την τελευταία ανάρτηση του Γιώργου ξαναδιάβασα την αρχική Χρήστο.
Ααααααααααχαχαχα ρε φίλε δεν υπάρχει η απόδοση που έχεις δώσει!!!
Έχω σπάσει!!
Θεουλης όντως....!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Όπου ρε φίλε ή γυναίκα μου δεν άντεξε κ ήρθε να δει τι διαβάζω...
Το ξαναδιαβασαμε μαζί κ εκεί ήρθε το δάκρυ...!!
Κορυφωσεις :
Χωρίς οίκτο.
Ξυλοποδαρα.
Ο φακός.
Ο Αυτιας.
040.
Πάντα καλό παιδί!..
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_Arianos
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Πραγματικα εχει γελιο και το κυριοτερο ειναι αληθεια και ετυχαν τετοια περιστατικα σε ολους!!!Χαχαχαχαχα δακρυσα χθες!
Οι δυσκολίες που περνάμε σήμερα,γινονται δύναμη για το μέλλον,γιαυτό δεν τα παρατάμε!
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Εκτός από τον μπερδεψουρα τον οποίο έχω κάνει εγώ, στο πρώτο μου ψάρεμα σε έναν μπάρμπα όλα τα άλλα τα έχω ζήσει...
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
stelios papakostas
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από stelios papakostas »

Χαχαχα ωραίος......
Τάσο τώρα νομίζω ανήκουμε στην κατηγορία του ποζερακια ζευγάρι καλάμια κτλ....
😁😁😁😁😁😁
Fisherman ``palamas fishing club``®
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Έχεις δίκιο ρε φίλε... Εκεί καταλήξαμε....
Ο φακός μας λείπει μόνο για να μην καρφωνομαστε...
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
Christos Pi
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Δημοσίευση από Christos Pi »

Πραγματικό γεγονός:
Τώρα που έχουν πέσει τα καλαμάρια, ο Ωρωπός χωρίζεται σε 2 τόπους για καλαμαροψάρεμα, τον μώλο των Ν.Παλατίων και την περιοχη των ferry boat στην Σκάλα.
Ο Σπιούνος του λιμανιού βρίσκεται σε εκγρήγορση αυτές τις μέρες για να μεταφέρει στους Σκαλαίους τα καλαμάρια που έπιασαν οι Παλατιανοί και το αντίθετο. Μιλάμε για ωριαία ενημέρωση!
"Οι απο κεί έχουν πάρει 4 εσείς εδώ τι κάνετε? τίποτα ακόμη?"
Έχει ρίξει τόσο περπάτημα που όταν πήγε για εξετάσεις ο γιατρός τον ρώτησε με απορία, πως στο καλό κατάφερε κι έριξε τόσο σύντομα την χοληστερίνη του!
χαχαχαχα
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_Arianos
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Xaaaxaxaxaxaxaaa ο σπιουνος full στη γραμμωση απ'το τρεξιμο!!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θέματα Γενικού Περιεχομένου”