Λούτσος στο φούρνο με θυμάρι

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin
Δημοσιεύσεις: 1639
Εγγραφή: Τετ Φεβ 19, 2014 8:31 pm

Λούτσος στο φούρνο με θυμάρι

Δημοσίευση από Constantine Palivakis »

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Αφού καθαρίσουμε τα ψάρια από τα λέπια και τα σπλάχνα πολύ προσεκτικά και επιμελώς για να μην σπάσουν, τα ξεπλένουμε με θαλασσινό νερό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.

ΤΑ ΥΛΙΚΑ
Ψάρια για ένα ταψί φούρνου
Ελαιόλαδο
4 τομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
Λεμόνια
Φύλλα δάφνης
Αλάτι, πιπέρι
Θυμάρι.
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο με μισό φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τέσσερις μέτριες τομάτες ξεφλουδισμένες σε φέτες, αλάτι, πιπέρι, μερικά φύλλα ολόκληρα δάφνης, ένα φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί και αφήνουμε να βράσουν για είκοσι λεπτά.
Βάζουμε τα ψάρια σε ανάλογο ταψί αφού πρώτα έχουμε βάλει στην κοιλιά τους λίγο θυμάρι, κόβουμε ένα λεμόνι σε λεπτές ροδέλες και τις τοποθετούμε πάνω τους. Ρίχνουμε τη σάλτσα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για σαράντα λεπτά. Μετά βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο, αφαιρούμε τις φέτες λεμονιού, ψιλοκόβουμε φρέσκο μαϊντανό, ελάχιστο θυμάρι και πασπαλίζουμε.
Συνοδεύουμε με λευκό ξηρό κρασί.
www.constantinepalivakis.com
Άβαταρ μέλους
sosgiakomo
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team
Δημοσιεύσεις: 114
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 22, 2014 11:28 am

Re: Λούτσος στο φούρνο με θυμάρι

Δημοσίευση από sosgiakomo »

ΡΕ !!!!! Ασε της συνταγες του Λαζάρου του MASTER SEF κατω και δωσε καμια δικια σου χαχαχαχαχα
ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΟΥΤΕ Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙΣ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Συνταγές”