Δολώματα για Match fishing (εκτός από biggatini)

Το Εγγλέζικο αποτελεί μια τεχνική ψαρέματος από την ακτή με καλάμι, μηχανισμό, και φελλό
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
prove21

Δολώματα για Match fishing (εκτός από biggatini)

Δημοσίευση από prove21 »

Ψαρωμένοι συνάδελφοι καλημέρα!!

είμαι καινούργιο μέλος στην ψαρωμένη παρέα και χαίρομαι πολύ που είμαι μαζί σας…
Αρκετά χρόνια ασχολούμαι με casting ( με αυτή την τεχνική πήρα «το βάπτισμα του πυρός» :P ) και τα τελευταία επτά με οκτώ χρόνια με το Match fishing….

Θα ήθελα την άποψη σας στα εξής:
α) εκτός από biggatini, ποιο άλλο δόλωμα μπορεί να αξιοποιηθεί και να είναι εξίσου αποδοτικό στο Match fishing; εάν δεν επιλέξουμε τη συνήθη λύση (biggatini ως δόλωμα), πως θα πρέπει να μαλαγρώσουμε και με τι μαλάγρα;

β) μου αρέσει/προτιμώ να ψαρεύω με συρόμενη αρματωσιά, αν και η αλήθεια είναι πως παιδεύομαι πολύ, μιας και απαιτείται επιπλέον χρόνος για πολλές δοκιμαστικές βολές, ακριβή βυθομέτρηση, συνεχή αλλαγή θέσεων σε stopper κ.λπ. Διαβάζω ότι πολλοί από εσάς προτιμάτε τη σταθερή αρματωσιά… θα θέλατε να μου πείτε την άποψη σας;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας!
Καλώς σας βρήκα και πάλι!
:P
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Re: Δολώματα για Match fishing (εκτός από biggatini)

Δημοσίευση από Constantine Palivakis »

Γεια σου και καλως ηρθες!
Λατρευω τον ακροβατη και μαλαγρωνω με μπιγκατινι.
Γενικα οτι μαλαγρα και να εχω δουλεψει αν εχω ακροβατη πανω δεν υπαρχει περιπτωση να φυγω με παραπονο.
www.constantinepalivakis.com
Άβαταρ μέλους
GregVerso
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από GregVerso »

Για εμένα μόνο ακροβάτης
Μπικατίνι μια δύο φορές ψάρεψα
Την δεύτερη φορά δεν βάραγε καθόλου και για καλή μου τύχη είχα μαζί ακροβάτη
Έδωσε ρέστα ο ακροβάτης και από τότε μόνο αυτό
Μαλάγρωμα με ότι βρω από έτοιμο μέχρι χειροποίητο
Άβαταρ μέλους
prove21

Δημοσίευση από prove21 »

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας….και εγώ κάτι τέτοιο σκεφτόμουν, ότι ο ακροβάτης ίσως αξίζει τον κόπο. Απλά με προβλημάτιζε η μαλάγρα που θα έπρεπε να επιλέξω.

Επίσης, έλεγα να αρχίζω να πειραματίζομαι και με φυσικά δολώματα, όπως για παράδειγμα πεταλίδα. Έχετε δοκιμάσει να τη δολώσετε στο Match; καλαμάρι ή σουπιά ίσως;

Θα ήθελα και την άποψη σας στο «δίλημμα»: σταθερή ή συρόμενη αρματωσιά (τα βάθη στα οποία ψαρεύω είναι συνήθως 4 με 5 μέτρα). Προσωπικά, η δύναμη της συνήθειας με κάνει σε κάθε ψαρευτική εξόρμηση να ακολουθώ το «τελετουργικό» με ευλάβεια :P (λεπτομερή βυθομέτρηση, συνεχείς βολές πέριξ του σημείου που θα ψαρέψω, ανεβοκατεβάσματα του stopper διαρκώς προκειμένου να βρεθεί το σημείο που το δόλωμα μου θα «γλύφει» τον πυθμένα της θάλασσας κ.α.). Ελάχιστες φορές έχω ψαρέψει με σταθερή αρματωσιά.

Σας ευχαριστώ και πάλι…. :P
Άβαταρ μέλους
GregVerso
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από GregVerso »

Σταθερή σε 5 μέτρα βάθος;
Μεσόνερα ψαρεύεις;
Άλλα δολώματα δεν έχω βάλει και δεν ξέρω να σου πω
Η βυθομέτρηση είναι το Α και το Ω
Εγώ ψαρεύω από 10-30 cm από τον βυθό
Από μαλάγρα κοίτα να παίξεις με διάφορες για να βρεις ποια ταιριάζει στην περιοχή σου
Ρώτα κανέναν εκεί που είσαι, μπορεί και να σου πει
Άβαταρ μέλους
prove21

Δημοσίευση από prove21 »

Ελάχιστες φορές έχω χρησιμοποιήσει σταθερή αρματωσιά. Όταν το έκανα ψάρευα μεσόνερα, με τη λογική ότι τα ψάρια θα ανέβουν για να τραφούν. Ωστόσο, σχεδόν πάντα, επιλέγω συρόμενη αρματωσιά για να στέλνω το δόλωμα ελάχιστα πάνω από το βυθό.

Απλά αναφέρω τη σταθερή αρματωσιά, γιατί σε βγάζει από τη διαδικασία να μετακινείς το stopper διαρκώς για να βρεις το σημείο που θέλεις (κοντά στον πυθμένα). Έτσι γλυτώνεις χρόνο και ενέργεια…. τελικά όμως τι είναι πιο αποδοτικό; δεν έχω καταλήξει…. (φαντάζομαι είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων όπως τα ρεύματα που επικρατούν, η μορφολογία βυθού, τα ψάρια που κρατά ο τόπος κ.λπ.).

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! :P
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Εγώ προσωπικά πολύ ερασιτέχνης κ τεμπέλης στον φελλό.., ρίχνω κ ανάλογα τα ψάρια που βγάζω ανεβάζω ή κατεβάζω το στόπερ.
4.5 μέτρα είναι το καλάμι μου. Για να καταλάβουμε τι εννοώ δεν έχω φτάσει στο σημείο να μαλαγρωσω ακόμη....Τα ψαρέματα μου είναι βιαστικά και για "πλάκα".... Παρόλα αυτά με τα παρακάτω δολώματα σχεδον πάντα είχα δραστηριότητα και ξαναλέω χωρίς μαλάγρα δίωρο ψάρεμα και ακατάλληλες ώρες συνήθως....
Ακροβάτης, Σαρδέλα, καραβιδακι, ζύμη με σαρδέλα και ζυμάρι σκέτο για κέφαλους τυλιγμένο σα σπαγγέτι σε αγκίστρι.
Ζωντανή γαρίδα σκοτώνει.
Επίσης καλαμάρι, σουπιά, γαρίδα έχω ένα φίλο που τα δουλεύει πολύ αλλά τα παίρνει από καικι και ψαρεύει στο Αιγαίο. Δεν τα έχω δοκιμάσει στον φελλό αλλά πιστεύω πως η γαρίδα θα δώσει στάνταρ παντού...
..tripinfishing..
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εγγλέζικο”