Νήμα - Τούφα και συνέπειες
Νήμα - Τούφα και συνέπειες
Στην τελευταία μου εξόρμηση είχα την ατυχία να μου φύγει μία αρκετά μεγάλη τούφα στο νήμα
Τι καλό ήταν ότι δεν θόλωσα και μάζεψα το νήμα με το χέρι στην προβλήτα και μετά με τον μηχανισμό με πολύ "λάσκα"
Στο σπίτι μετά προσπάθησα να τον ξεμπερδέψω
Το κατάφερα μετά από αρκετές ώρες
Τώρα θα μου πείτε "δεν άξιζε τον κόπο"
Σωστό αλλά είχα πεισμώσει πολύ
Η απορία μου όμως είναι το αν πλέον το νήμα μου είναι κατάλληλο ή αν θα έχω προβλήματα με αυτό
Να πω επίσης ότι μόνο σε ένα σημείο είχε σφίξει αρκετά και αυτό ήταν που καθυστέρησα τόσο
Το ξεμπέρδεψα με βελόνα και θρησκευτική ευλάβεια
Τα φώτα σας μαστόρια
Τι καλό ήταν ότι δεν θόλωσα και μάζεψα το νήμα με το χέρι στην προβλήτα και μετά με τον μηχανισμό με πολύ "λάσκα"
Στο σπίτι μετά προσπάθησα να τον ξεμπερδέψω
Το κατάφερα μετά από αρκετές ώρες
Τώρα θα μου πείτε "δεν άξιζε τον κόπο"
Σωστό αλλά είχα πεισμώσει πολύ
Η απορία μου όμως είναι το αν πλέον το νήμα μου είναι κατάλληλο ή αν θα έχω προβλήματα με αυτό
Να πω επίσης ότι μόνο σε ένα σημείο είχε σφίξει αρκετά και αυτό ήταν που καθυστέρησα τόσο
Το ξεμπέρδεψα με βελόνα και θρησκευτική ευλάβεια
Τα φώτα σας μαστόρια
- Constantine Palivakis
- Admin
Re: Νήμα - Τούφα και συνέπειες
Γρηγορη σε τι τεχνικη σου το εκανε? Σπινινγκ, καστινγκ η κατι αλλο.
Αν και γενικα το νημα κανει τουφα σε συγκεκριμενες περιπτωσεις.
Ο πιο συχνος λογος ειναι επειδη εχουμε βαλει παραπανω απο οτι πρεπει στο μηχανισμο.
Μπορει ομως να σου κανει αν δεν ειναι καλα περασμενος στο μηχανισμο (να ειναι λασκα).
ΠΟλλοι τη πατανε οταν τους κοβεται σε καποιο σκαλωμα η σε καποια βολη επειδη οταν το μαζευουν ειναι χαλαρο πανω στη μπομπινα.
Το κολπο εδω ειναι να ξανα κανεις μια βολη με το μολυβι χαλαρα ωστε να σφιξει στην ανακτηση και μετα να φτιαξεις σωστα αρματωσια και δολωμα η τεχνητο.
Αν και γενικα το νημα κανει τουφα σε συγκεκριμενες περιπτωσεις.
Ο πιο συχνος λογος ειναι επειδη εχουμε βαλει παραπανω απο οτι πρεπει στο μηχανισμο.
Μπορει ομως να σου κανει αν δεν ειναι καλα περασμενος στο μηχανισμο (να ειναι λασκα).
ΠΟλλοι τη πατανε οταν τους κοβεται σε καποιο σκαλωμα η σε καποια βολη επειδη οταν το μαζευουν ειναι χαλαρο πανω στη μπομπινα.
Το κολπο εδω ειναι να ξανα κανεις μια βολη με το μολυβι χαλαρα ωστε να σφιξει στην ανακτηση και μετα να φτιαξεις σωστα αρματωσια και δολωμα η τεχνητο.
www.constantinepalivakis.com
Με το σπινοκάλαμο , μπομπάρδα σιλικόνη
Έγινε στην βολή , δεν κατάλαβα πως έγινε
Η μπομπίνα ήταν σφικτή και δεν είχε φουλ γεμάτη μπομπίνα
Και δεν έγινε με τις πρώτες βολές αλλά μετά από 1,5-2 ώρες
Λογικά θα μαζεύτηκε χαλαρό , δεν το πρόσεξα
Έγινε στην βολή , δεν κατάλαβα πως έγινε
Η μπομπίνα ήταν σφικτή και δεν είχε φουλ γεμάτη μπομπίνα
Και δεν έγινε με τις πρώτες βολές αλλά μετά από 1,5-2 ώρες
Λογικά θα μαζεύτηκε χαλαρό , δεν το πρόσεξα
- Giwrgos_Arianos
- Ψαρωμένος
Γρηγόρη η τούφα επισης μπορεί γίνει και αν είναι μικρής διαμέτρου το νήμα και το τεχνητό να είναι βαρύ η ας πούμε αν η μπομπαρδα με το τεχνητό είναι συνολικά βαριά με αποτέλεσμα τι γίνεται:Στην βολή λόγο δυναμης απτό βάρος ξετυλίγεται πολύ γρήγορα απτην πομπινα το νημα λογο δύναμης απτο βαρύ συνολο(μπομπαρδα η βαρύ τεχνητό κλπ)και κάνει τούφα...κι όμως συμβαίνει και αυτό!Με έπιασες πως το εννοώ όλο αυτό...
Τι διάμετρο νήμα δουλεύεις και τι βάρος μπομπαρδα και τεχνητό στο παράμαλλο βάζεις?
Τι διάμετρο νήμα δουλεύεις και τι βάρος μπομπαρδα και τεχνητό στο παράμαλλο βάζεις?
Οι δυσκολίες που περνάμε σήμερα,γινονται δύναμη για το μέλλον,γιαυτό δεν τα παρατάμε!
Ξέρω ότι είναι τετράκλωνο , το πάχος δυστυχώς δεν το ξέρω και δεν έχω μικρόμετρο για να το μετρήσω
Μπομπάρδα με σιλικόνη μάξιμουμ 32γρ
Και 20-50 το καλάμι
Θα έχω μαζί μου ένα κομμάτι από βδομάδα να το μετρήσω σε έναν φίλο μηχανουργό
Πάντως το νέο νήμα είναι 0,148mm
Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα αυτό
Μπομπάρδα με σιλικόνη μάξιμουμ 32γρ
Και 20-50 το καλάμι
Θα έχω μαζί μου ένα κομμάτι από βδομάδα να το μετρήσω σε έναν φίλο μηχανουργό
Πάντως το νέο νήμα είναι 0,148mm
Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα αυτό
- Giwrgos_Arianos
- Ψαρωμένος
Διάμετρο πχ σε 0.14, αν δουλέψεις μπομπαρδα 30γρ και πάνω, πολύ πιθανό να σου ξανακάνει τούφες σε δυνατές βολές,θα σου συνιστούσα να ανέβεις σε διάμετρο....λιγάκι...το 0.14 είναι για light καταστάσεις, μικρά τεχνητά ψαεακια-πλανακια 10-15γρ και σιλικονιτσες....
Είχα ακριβώς κάποτε το ίδιο πρόβλημα, ανέβηκα σε διάμετρο και σχεδόν εξαφανίστηκαν οι τούφες,
Α Επισης και ο μηχανισμός παίζει ρόλο αν είναι μικρός,με το γρήγορο ξετύλιγμα κάνει τούφες αν έχει βάρος αυτό που ρίχνεις είτε τεχνητό είτε μπομπαρδα η οτιδήποτε.
Είχα ακριβώς κάποτε το ίδιο πρόβλημα, ανέβηκα σε διάμετρο και σχεδόν εξαφανίστηκαν οι τούφες,
Α Επισης και ο μηχανισμός παίζει ρόλο αν είναι μικρός,με το γρήγορο ξετύλιγμα κάνει τούφες αν έχει βάρος αυτό που ρίχνεις είτε τεχνητό είτε μπομπαρδα η οτιδήποτε.
Οι δυσκολίες που περνάμε σήμερα,γινονται δύναμη για το μέλλον,γιαυτό δεν τα παρατάμε!
Shimanno Catana 2500FC
Το ξαναπήρα σε αυτή την διάμετρο γιατί σκέφτηκα ότι για να το έχει αυτός επάνω κάτι παραπάνω από εμένα θα ξέρει
Το ξαναπήρα σε αυτή την διάμετρο γιατί σκέφτηκα ότι για να το έχει αυτός επάνω κάτι παραπάνω από εμένα θα ξέρει
- Giwrgos_Arianos
- Ψαρωμένος
Γρηγόρη.... μικρός για μπομπαρδα,30-40 βάρος για για 2.500 μηχανισμό και νήμα 0.14 είναι πολύ..το πιθανότερο γι'αυτό έχεις τούφες
Αυτό το σύνολο σου είναι για light κατάσταση,σορυ που στο λέω,να σε βοηθήσω όσο μπορώ με την πείρα μου.
Γράψε μου σε πμ το τηλ.σου να βρεθούμε ΣΚ

Αυτό το σύνολο σου είναι για light κατάσταση,σορυ που στο λέω,να σε βοηθήσω όσο μπορώ με την πείρα μου.
Γράψε μου σε πμ το τηλ.σου να βρεθούμε ΣΚ
- Giwrgos_Arianos
- Ψαρωμένος
Βασικά όλο το σεταρισμα θα χρειαστεί κάποια στιγμή να αλλάξεις,ο μηχανισμός 2500 για το καλάμι 20-50 είναι μικρός,το καλάμι σου 20-50 προορίζεται για heavy παιχνίδια οπότε και για μπομπαρδα μια χαρά τέλειος είναι,το πρόβλημα εντοπίζεται στον μηχανισμό, είναι μικρός,με τέτοια δύναμη απτό βάρος πάνω στήν βολή το νήμα δεν ξετυλίγεται ομοιόμορφα και κάνει τούφα που και που...με έναν οικονομικό μηχανισμό σε 4000 και νήμα σε 0.18 με 0.20 διάμετρο όχι μονο τούφες αντίο, αλλά θα δουλέψεις πολύ πιο ξεκούραστα την μπομπαρδα εγγυημένα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Giwrgos_Arianos την Δευ Σεπ 17, 2018 9:56 pm, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
- Giwrgos_Arianos
- Ψαρωμένος
Βασικά όλο το σεταρισμα θα χρειαστεί κάποια στιγμή να αλλάξεις,ο μηχανισμός 2500 για το καλάμι 20-50 είναι μικρός,το καλάμι σου 20-50προορίζεται για heavy παιχνίδια οπότε και για μπομπαρδα μια χαρά είναι, αλλά ο μηχανισμός είναι μικρός,με τέτοια δύναμη απτό βάρος σε βολή το νήμα δεν ξετυλίγεται ομοιόμορφα και κάνει τούφα που και που...με έναν οικονομικό μηχανισμό σε 4000 και νήμα σε 0.18 με 0.20 διάμετρο όχι μονο τούφες αντίο, αλλά θα δουλέψεις πολύ πιο ξεκούραστα την μπομπαρδα εγγυημένα.
- thanasis makris
- Ενεργό Μέλος
το νημα κανει τουφα κατά την γνωμη για δυο λογους.επαναλαμβανω μετα από προσωπικη εμπειρια σε δυο τεχνικες.στο casting όταν ριχνω εγω,επειδη ριχνω σχετικα μαλακα,ειναι ολα καλα.οταν ριξει με το καλαμι μου άλλος πιο δυνατα,,θα κανει τουφα σιγουρα.στο spinning π.χ ριχνω τεχνητο 15γρ,μετα θα ριξω ένα 30 γρ.αν θελω να αλλαξω τεχνητο πιο λιγων γραμμαριων δεν θα παω δεκα γρ.θα κατεβαινω σταδιακα.το συμπερασμα ειναι οτι τουφα γινεται όταν κανεις χαλαρο μαζεμα κ μετα δυνατη βολη.
Πάνω σε αυτό θα πω ότι εκείνη την ημέρα άλλαζα συνέχεια σιλικόνες και μολυβοκεφαλές
Καθόλου περίεργο
Την έπαθα μεν με την μολυβοκεφαλή αλλά όχι αμέσως
Είχα κάνει καμία δεκαριά βολές
Καθόλου περίεργο
Την έπαθα μεν με την μολυβοκεφαλή αλλά όχι αμέσως
Είχα κάνει καμία δεκαριά βολές
- thanasis makris
- Ενεργό Μέλος
π.χ όταν παιζω στα 15 γρ κ θελω μετα να βαλω πλανακι 40 γρ, η θα κανω χαλαρη βολη η θα ανεβαινω σιγα σιγα,θα παω 25γρ,μετα 30γρ κ μετα 40γρ.
Όχι εγώ το πήγα απότομα από 30 στα 45
Αλλά δεν μου έφυγε αμέσως
Έκανα μερικές βολές
Το πιο πιθανό είναι να μαζεύτηκε χαλαρό το νήμα
Αλλά δεν μου έφυγε αμέσως
Έκανα μερικές βολές
Το πιο πιθανό είναι να μαζεύτηκε χαλαρό το νήμα
Και ένα ακόμα ερώτημα
Υπάρχει περίπτωση το νήμα να έχει πάθει ζημιά;
Εκεί που έγινε κόμπος μήπως λαβώθηκε και κοπεί;
Υπάρχει περίπτωση το νήμα να έχει πάθει ζημιά;
Εκεί που έγινε κόμπος μήπως λαβώθηκε και κοπεί;
- thanasis makris
- Ενεργό Μέλος
μαλλον ναι.παντως δοκιμασε να ανεβοκατεβαίνεις σταδιακα κ το βλέπεις.