Ας πούμε ότι ψάχνω για αγορά 2 ίδια καλάμια.

Άβαταρ μέλους
Giwrgos_Arianos
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Re: Ας πούμε ότι ψάχνω για αγορά 2 ίδια καλάμια.

Δημοσίευση από Giwrgos_Arianos »

Ανδρεα,ειναι οτι καλύτερο,υπολογιζουμε ομως αυτος ο μαγικος συνδιασμος....στοιχίζει,είναι αυτο που λέμε,οτι πληρωνεις παίρνεις αδερφε.
Εγω προσωπικα 1000 φορές να καθυστερησω λιγο την αγορα μηχανισμόυ,αλλα θα τα σκασω στο καλαμι μια φορα!Εχω καταληξει σε 2 3 καλαμια που μου ταιριάζουν,αφου ψαχτικα τρελα αυτες τις μερες και επιασα-δοκιμασα καποιων φιλων,ωστε να κανω ασφαλη αγορα!
Οι δυσκολίες που περνάμε σήμερα,γινονται δύναμη για το μέλλον,γιαυτό δεν τα παρατάμε!
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Επίσης Αντρέα έχει να κάνει κ στο τι φάση είσαι με τις βολές.
Όταν είχα πάρει το alivio το 150αρι... μου φαινόταν κούτσουρο.
Βέβαια πριν από αυτό ψαρευα με φτηνά κ μαλακά fiberglass.
Αν είχα τότε τα καλάμια που έχω τώρα σίγουρα δε θα τα ψαρευα.
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από andreasomageiras »

Το αλιβιο κούτσουρο δε το λέω, απλά η αίσθηση του είναι κάπως, δε ξέρω πως να το περιγράψω, αν ήταν γκόμενα, δε θα τη έλεγα ψυχρή ούτε ξενέρωτη, χωρίς βούληση θα την έλεγα, μου κάνει τα πάντα αλλά μόνο αν της το πω, δε μου βγάζει γούστα, ναι τη δουλεία της την κάνει αλλά δε με γεμίζει.
Για καλάμι μιλάμε ακόμα, απλά περιγραφικά :)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Αντρέα μου δυστυχώς κ ευτυχώς υπάρχουν πολλά καλάμια όπου αν προτείνω κάτι σίγουρα θα αδικήσω πολλά που δεν ξέρω.
Αν θες να πω με αυτήν τη λογική, το pontos ultra caster στην lite έκδοση είναι το πρώτο που θα πρότεινα. Στα 377 ευρώ...
Η ίδια εταιρεία έχει βγάλει τώρα κ ένα οικονομικό μοντέλο το Valhalla στα 120 περίπου το οποίο σε ένα βίντεο που είδα η κατασκευή του έχει την ίδια λογική με το ultra.
Σκληρή κορυφή κ λεπτό σώμα.
Παραβολικο αποτέλεσμα.... δεν το έχω δει από κοντά όμως.
Της milo που ψαρεψαμε κάποια καλάμια το red είμαι ένα καλάμι που θα πρότεινα προοδευτικό με λεπτή μύτη, Ευχάριστο εύκολο ούτε σκληρό ούτε μαλακό.
Το katalik στα 4.5 μέτρα που σου έχω πει πιο πάνω....
Δύο zziplex του Ηλία που είχα δοκιμάσει μου άρεσαν το ένα μαλακουτσικο το άλλο πιο σφιχτό, δυνατά κ τα δύο προοδευτικά. δεν θυμάμαι τα μοντέλα... Δισπαστα.
Πολύ καλά λόγια από ανθρώπους που έχουν αλλάξει αρκετά καλάμια κ εμπιστεύομαι όπως ο Χρήστος..έχει της Shakespeare δύο τρισπαστα αν δε κάνω λάθος, και από εκεί κ πέρα ότι άλλο είχα έχω γράψει αξιολόγηση στην ενότητα του φόρουμ.
Το να πάρεις καλάμι χωρίς να το έχεις ψαρεψει πάντα είναι ζαριά. Και μέχρι να φτασειςστο σημείο κ να πεις δε ξανασχολουμαι περνάς από ένα δύο τρία στάδια ανάλογα πάντα τις απαιτήσεις κ την οικονομική δυνατότητα του καθενός μας.
Εγώ μετά το alivio πήρα 3-4 καλάμια ( στα οποία έχω κάνει αξιολόγηση) που θα μπορούσα να έχω ζευγαρωσει κ να είχα κατασταλάξει αν δεν είχα τη βίδα μου.
Δε ξέρω τι άλλο να πω... τελείωσε κ το καφεδάκι... ολεεεεεεε!!!
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_Arianos
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από Giwrgos_Arianos »

Constantine Palivakis έγραψε: Τετ Μάιος 23, 2018 7:10 pm Παντως αν δεν πληρωσεις δεν μαθαινεις σε αυτο το χομπι.
Θα πρεπει να εισαι πολυ τυχερος για να βρεις το καλαμι που σου ταιριαζει απο την αρχη.
Με λιγα λόγια αυτο ακριβώς που ειπε και ο Ντινος!Απλα πράγματα!
Οι δυσκολίες που περνάμε σήμερα,γινονται δύναμη για το μέλλον,γιαυτό δεν τα παρατάμε!
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Τάσο με έκαψες, με της αγγελίες, σήμερα είδα εκεί ένα Τρίσπαστο Maistros ζευγάρι με ένα Proskyer yellow στα 110€ αν δε κάνω λάθος.
Αθήνα είναι, αν μπορούσα να τα δω πριν, πολύ πιθανόν να τα χτυπούσα και ότι ήθελε ας γίνει.
:) :)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Giwrgos_Arianos έγραψε: Δευ Μάιος 28, 2018 2:20 pm
Constantine Palivakis έγραψε: Τετ Μάιος 23, 2018 7:10 pm Παντως αν δεν πληρωσεις δεν μαθαινεις σε αυτο το χομπι.
Θα πρεπει να εισαι πολυ τυχερος για να βρεις το καλαμι που σου ταιριαζει απο την αρχη.
Με λιγα λόγια αυτο ακριβώς που ειπε και ο Ντινος!Απλα πράγματα!
Γιαυτό υπάρχει το psaroma για ελαχιστοποιεί όσο είναι δυνατόν τα δίδακτρα. :)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Δημοσίευση από ConstantinosClio »

andreasomageiras έγραψε: Τρί Μάιος 22, 2018 10:18 pm Αντί να απαντήσω εδώ απάντησα στο άλλο θέμα.
Καλή, πολύ καλή η αγγελία.
Δεν ξέρω όμως κατά πόσο ψάχνω κάτι σαν αυτό το καλάμι ή κάτι άλλο.
Μόνο ψαρεύοντας με κάποιο θα καταλάβω τι θέλω, λόγο έλλειψης εμπειρίας, δεν έχω πιάσει ποικιλία από καλάμια στα χέρια μου, για να έχω άποψη στο τι εκφράζει και τι όχι.
Πάντως δεν θα το έλεγα παραβολικό το καλάμι , είναι σκληρό . και πλέον στη κατηγορία 100-150 Ε (που κοστίζει καινούριο), παίζουν καλύτερα καλάμια για κάθε τρόπο πχ. TUBERTINI ONYRIA - ABYSSUM με υβριδικές μύτες , tubular η solid κτλ...

Απο όσα διάβασα θα σου έλεγα να δείς και κάτι σαν το trabucco cassandra :
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Elias k »

andreasomageiras έγραψε: Κυρ Μάιος 27, 2018 8:25 pm Παραβολικο κ σφιχτό σε συνδυασμό με καλή ποιότητα είναι το κλειδί για όλα.
Είναι μια κατηγορία άλλη από μόνο του.

Αυτό έγραψε ο Τάσος σε άλλο θέμα, ένα τέτοιο καλάμι μάλλον χρειάζομαι.
Αν και μένει πίσω το όλο σκηνικό, βγήκαν άλλες προτεραιότητες.
τώρα πρόσεξα αυτό το ποστ...
Αντρέα για να φτιάξω τα πρώτα αξιόλογα καλάμια και πως τα ήθελα εγώ πέρασαν αρκετά χρόνια και δοκιμές ελάχιστες αλλά με σωστούς ανθρώπους που έχουν μεράκι πάνω στο στήσιμο των καλαμιων και δεν τους ενδιαφέρει το κέρδος αλλά το σωστό αποτέλεσμα σε αυτό που ζητάς.
Το έχω πει και το ξαναλέω το κάθε καλάμι είναι ξεχωριστό αλά και μοναδικό στον καθένα ανάλογα της απαιτήσεις.
Το να στήσεις ένα καλάμι στα μέτρα σου θες χρόνο και σίγουρα χρήμα,χρήμα που θ πληρώσεις μια φορά και θα ξεμπερδέψεις από την αρχή.
Το μόνο σίγουρο είναι πως τα μέτρια καλάμια θα σου φάνε παραπάνω χρήματα στην διάρκεια των χρόνων και σίγουρα θα το καταλάβεις αργότερα αυτό όπως εγώ και αρκετοί φίλοι που το έχουν ψάξει Ποιο βαθειά το θέμα.

Τάσο εσύ δοκίμασες το MF και αυτό ήταν που σου έκατσε καλά από την πρώτη σου βολή γιατί είναι καλάμι το οποίο είναι μελετημένο για αρχάριους και προχωρημένους φίλους που ψάχνουν κάτι Ποιο ποιοτικό και σταθερό εργαλείο πολλαπλών ψαρεματων.
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Καταλήγουμε στο ότι, χρειάζεται να πέσει χρήμα δίχως τσιγκουνιά.
Το θέμα δεν θεωρείται λήξαν.
Έχουν Προκύψει άλλες προτεραιότητες και πρέπει να γίνει μελέτη για την εξοικονόμηση μετρητών από "μαύρα κονδύλια"
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Constantine Palivakis »

Ανδρεα...
Δεν υπαρχεις ρε φιλε πραγματικα. βΛπεω ποστ σου και κανω κλικ χαμογελωντας
Θελω να ψαρεψουμε παρεα, τελος!
Υ.Γ. Εχει ξυπνησει ολη η γειτονια απο τα γελια μου
www.constantinepalivakis.com
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δε κατάλαβα, τι το αστείο είχε το προηγούμενο "ποστ" μου;
Μήπως απλά είσαστε προϊδεασμενος με το άτομο μου και η αντιμετώπιση σας απέναντι στα γραπτά μου χαίρει την ανάλογη προκατάληψη;
Εσείς δηλαδή δε κάνετε χρήση μαύρων κονδυλίων;
Να προσέλθει ως μάρτυς υπεράσπισης ο ομοιοπαθής (σογαμπρος) κύριος μάστορας.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Άκυρο.
Έγραψα ένα κατεβατό πάλι.
Κωνσταντίνε, όποιος έρχεται μαζί μου για ψάρεμα, είναι σίγουρο ότι δεν έρχεται κατά κύριο λόγο για να πιάσει ψάρια, όταν βγάζουμε και το κάτι τις μας, εκεί να δεις χαρά.....
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Constantine Palivakis »

Και ετσι πρεπει Αντρε.

Ελπιζω να μην σε προσβαλα με το γελιο που εριξα και σε καμια περιπτωση δεν ειμαι προιδεασμενος μες το ατομο σου.
Αλλα ρε φιλε
Τα μαυρα κονδυλια... ακομα γελαω!
Εμενα συνηθως μου τα κανουν δωρο οι φιλοι μου
www.constantinepalivakis.com
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Τελικά είμαι καλός ψαράς, τσίμπησες.
Φυσικά και δε παρεξηγώ.
Δεν είναι σύμφωνο με τη φύση, να είναι κάποιος πειραχτήρι και να μην δέχεται πείραγμα.
Εξάλλου κύριε πρόεδρε, κάλεσα και μάρτυρα υπεράσπισης. :)
Υ. Γ. Το... Αυτοσαμε το θέμα, αλλά δε βαριέσαι, δικό μου είναι :)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Ενταξει Αντρεα ..... ποια ιδια καλ,αμια ψαχνουμε.....εκτος θέματος τελείως παω αλλα.....
Κανονισε να κάνουμε κανα ψαρεμα παρεα να εχει αναμνήσεις η ζωη μας.
Και κατι Κ Γιωργηδες, Τιτοι ,Αγγελοι,Μπαμηδες ,Οδυσσσσςς,Θανος....πςςςς χαμος γινεται!! Νικολας!!!Χρηστος,Γιωργος,Τασος...κλασικκα ,....Τακης!!!
Γιωργος σκετος. σχεδον ...αααχαχα........κιαλλος Χρηστος ///Θοδωρης!!!....ωχ....κ Στελλιος κ Κ Σουλιωτης....Χαμος γινεται!!!... πω πω..κ δε τελειωνει η φαση...Θανασσης της Αραβιας... κυριος Φανης!!Ηλιας.... Κωστης!!mac!!!κ Γιαννης που μια φορα τον ειδαμε.......ΨΑΡΡΟς Σκιαδες κ Ξένος....οχουυυυ δε τελειωνει μονο γλυκιες αναμνησεις ειναι...
Συγγνωμη σε ολους που δε κυριαρχουν αυτη τη στιγμη στο μυαλο μου , αλλα ειμαι σε φαση να σβησω την αναρτηση γιατι δεν εχω αναφερει ολους τους ανθρωπους που εχω αγαπησει μεσα απο το φορουμ. Επιλεγω να την ανεβασω με τη καταοηση σας....

Αντε ....να παρουμε κ το Ντινο μαζι...
ΑΑΑχχχαχΧαΑαα να.......Αυτο εννοω!!!
2 ιδια καλαμια..........
..tripinfishing..
Απάντηση

Επιστροφή στο “Καλάμια”