Έχω στην κατοχή μου ένα
alivio 4,20 cw 100-200
Και ένα
FORCEMASTER TE SURF P 450CX cw 100-200
Τα άλλα 2 2σπαστα από Fiber glass άγνωστης προέλευσης και χαρακτηριστικών δε θα τα αναλύσουμε (άσχετα ότι ψαρεύουν)
Στο ψάρεμα σαν συμπεριφορά ε ω ευχαριστηθεί το FORCEMASTER, με απογοήτευσε ως προς την ποιότητα των δαχτυλιδιών του, χρειάστηκε να αλλαχθεί το ένα λόγο του ότι από μέρα σε μέρα θα με άφηνε.
Οι μηχανισμοί που θα μπουν στα δίδυμα είναι ryobi Proskyer Nose Yellow (εκτός κι αν υπάρχει άλλη πρόταση οικονομική και αξιόλογη) Ίδη ο ένας υπάρχει.
Πάμε λοιπόν να διαλέξουμε καλάμια.
1) όσο ποιο οικονομικό γίνεται.
2)δε θα ψαρέψει σε κατάσταση Surf (αλλά αν μπορεί να σταθεί σε κύματα χωρίς αέρα θα το λάβω υπόψιν)
3) ξέρω ότι είναι θέμα τεχνικής, αλλά κάποια καλάμια είναι ποιο φιλικά προς των ψαρά και βοηθούν στον μακρύτερο στόχο. (εδώ θα πιάσουμε μεγάλη κουβέντα)
4)να μπορούν να δουλέψουν νήμα
5) δοκιμασμένα και αξιόλογα.
6)δεν λέω όχι σε μεταχειρισμένα από κάποιο μέλος του φόρουμ (για ευνόητους λόγους)
Θα ψαρεύουν σε παραλίες με άμμο ίσως και φύκια, και πάνω από βραχίονα λιμανιού προς την ανοιχτή θάλασσα, δίχως εμπόδια από πίσω.
Κάτι που σκέφτομαι, έχοντας καλάμια που θέλουν βαριά μολύβια, είναι το κόστος τους, κάθε μολύβι πάνω από 100 110γρ κοστίζει πάνω από 1€ τα 80 90γρ αρκετά ποιο κάτω, σοκ λιντερ ποιο λεπτό με όλα σε σύνολο να βγάζουν κάποια διαφορά και στο κόστος σε αναλώσιμα.
Ίσως απλά να είναι η ιδέα μου, ίσως όλη η σκέψη μου να είναι λάθος.
Ίσως να κάτσω στα αυγά μου και να μην ψάχνω για μπελάδες. Είμαι και σογαμπρος