Μηχανισμός με διπλό φρένο και κατά πόσο ταιριάζει στο κάστινγκ.

Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Re: Μηχανισμός με διπλό φρένο και κατά πόσο ταιριάζει στο κάστινγκ.

Δημοσίευση από andreasomageiras »

Όλα τα καλάμια συρόμενη αρματωσιά με μαϊμούδες αλλά μόνο τα 2 ξαπλωμένα, το ένα από τα ξαπλωμένα όμως με τόσο χαλαρά φρένα.
Εδώ ήταν και το ερώτημα, τα κάνουμε όλα όπως πρέπει; έπιασα των εαυτό μου να μην χαλαρώνω αρκετά τα φρένα.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Ναι.. όταν θέλουμε να ψαρέψουμε συρόμενο ζητούμενο είναι να έχουμε καθαρό βυθό για να δουλεύει σωστά κ να μην νιώσει η κυρία αντίσταση.
Μόνο κ μονό 50 - 100 μέτρα μάνας είναι οριακό.
Ξάπλα το καλάμι κ ανοιχτό πικαπ ή όρθιο με λασκα τη μάνα είναι ότι καλύτερο στη λογική της μικρότερης αντίστασης.
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Elias k »

andreasomageiras έγραψε: Τετ Απρ 18, 2018 6:44 pm Δεν ξέρω αν εννοείς κάτι τέτοιο
https://www.way2fish.gr/el/products/cat ... erter.html
Η απορία ή δικιά μου, πώς αναγνωρίζω ένα μηχανισμό με διπλό φρένο που το έχει στην πεταλούδα; ξέρω ότι έχει η σιμανο τέτοια μηχανάκια, οι λοιπές;
Εταιρείες που βγάζουν διπλά φρένα στις πομπίνες έχουν παρόμοιο σύστημα όπως η σημανο.
Ακριβός κάτω από την πεταλούδα έχουν μια βίδα και ένα παξιμάδι που ρυθμίζει τα αρχικά φρένα που θέλεις να ρυθμίσεις και στην συνέχεια απλά κάνεις μερικά κλικ και σφίγγεις τα φρένα σου.
Άβαταρ μέλους
Christos Pi
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Δημοσίευση από Christos Pi »

Με αφορμή τις λεπτομερέστατες περιγραφές πάνω στο θέμα του φίλου Ηλία,
θα ήθελα να επισημάνω για να μην παρεξηγηθώ οτι με την φράση "old school" και "δύστροποι" αναφερόμουν στους μηχανισμούς με τον συμπλέκτη που έχουν φρένα πάνω στην πεταλούδα και κάτω στην βάση, έναν τέτοιο έχω κι εγώ.
Οι μηχανισμοί με τα διπλά φρένα πάνω στην πεταλούδα τύπου "Ultegra" είναι πραγματικά τρομερά εργαλεία απλά χρειάζονται λίγο το χρόνο τους στο να μάθει κανείς να τα ρυθμίζει σωστά.
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Το ερώτημα του άσχετου, εκτός από τους ουλτερεγκα ποιοι άλλοι μηχανισμοί υπάρχουν στην αγορά, πες ότι ψάχνω μέσο ίντερνετ. Α πάω σε μαγαζί φαντάζομαι θα είναι ποιο εύκολο να τους εντοπίσω από μόνος ή με τι βοήθεια του μαγαζάτορα.
Στα ινερνετικα καταστήματα δεν έχω παρατηρήσει ποτέ να αναφέρεται η εν λόγω δυνατότητα σε κάποιον μηχανισμό, φυσικά αναγράφεται στης πληροφορίες ή τεχνολογία με την ονομασία που έχει δώσει η εκάστοτε εταιρεία.
Δε ξέρω αν έγινα κατανοητός.
Η πεταλούδα της οκουμα που παρέθεσα στην προηγούμενη σελίδα, είναι αξιόλογη για να την λάβουμε υπόψη σαν επιλογή όταν διαλέγουμε μηχανισμό για αγορά;
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Elias k »

Μια που έχει σίγουρα είναι η Tica νομίζω έχει και dam και σίγουρα είναι και άλλες.
Ενοειτε πως αν πας Shimano θα δεις τους ultegra γιατί μόνο αυτούς παίρνει με διπλά φρένα στην πομπινα.
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Αν προσέξεις Αντρέα αυτοί με τα διπλά φρένα στη μπομπίνα όπου ουσιαστικά είναι μια προρύθμιση στα μπροστινά φρένα με γρήγορη πρόσβαση σε αυτή, μέσω ενός μικρού δαχτυλιδιού - βίδας η οποία βρίσκεται στο κέντρο της πεταλούδας.
Όπως λέει κ ο Ηλίας είναι αρκετοί μηχανισμοί που έχουν.
Λογικά το ίδιο κάνει κ η okuma μέσω του κλιπ που έχει πάνω στη πεταλούδα.
Και είναι κ οι άλλοι που έχουν μπροστινά αλλά κ πίσω κ η εναλλαγή γίνεται μέσω ενός λεβιέ που βρίσκεται στο πίσω μέρος του μηχανισμού.
Είπαν τα παιδιά πιο πάνω ότι κάποιοι από αυτούς μέσω της μανιβελιάς αλλάζουν από πίσω σε μπροστινά.
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Elias k »

[image][/image]αυτή είναι από shimano
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Σας κατάλαβα, εγώ δεν σας εξήγησα τι ακριβώς ήθελα.
Κάνοντας μια αναζήτηση στο ίντερνετ, τι ακριβώς πρέπει να γράψω για να πάρω μια ιδέα από τιμές;
Περιττό να σου πω Ηλία ότι βλέποντας τιμές από ultegra έπαθα ένα σοκ. Σκέψου ότι το ποιο ακριβό μηχανάκι που έχω στην κατοχή μου είναι το Ryobi Proskyer yellow.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Elias k »

Αντρέα το θέμα είναι να πέρνεις κάτι ποιοτικό και σωστό κατά την άποψή μου.
Τώρα είναι ακριβό όπως λες δεν διαφωνώ καθόλου,αντιθετος όμως αν το καλοσκεφτείς κάποια στιγμή θα πάρεις σίγουρα κάτι Ποιο ποιοτικό οπότε ξανά θα βάλεις το χέρι στην τσέπη.Αυτο μπορεί να το κάνεις αρκετές φορές πίστεψε αυτό που σου λέω.. .
Ότι δίνεις πέρνεις!Αυτός είναι ο νόμος της αγοράς.
Σήμερα στην ηκσμσ σου έχεις αυτόν τον μηχανισμό που λες.Αν ανέβεις επίπεδο θα θες κάτι Ποιο καλύτερο και αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Αν τυχόν συναψαρεψεις με φίλους που έχουν καλύτερο εξοπλισμό και δοκιμάσεις κάτι Ποιο ποιοτικό,Τότε σίγουρα θα πας για αλλαγή την επόμενη μέρα.
Δεν τα λέω μόνο σε εσένα αυτά.
Τα λέω να τα ακούμε όλοι μας ώστε να γλιτώνουμε ορισμένα χρήματα ειδικά στην αρχή για τους νέους φίλους που επέλεξαν το ψάρεμα.
Στο γκογκλη χτυπά μπαιτ Ράινερ και λογικά θα σου βγάλει και τα 2 μηχανάκια από πολλές εταιρείες.
Δεν ξέρω τι τιμές βρήκες στο ίντερνετ ειδικά για σημάνουν Και απόρησε, εγώ θα σου πω τι βλέπω στην Γερμανία τιμές και πριν 20 μέρες βρήκα τον ultegra bicpit bait ranner 14000 xtra στα 129,99 euro τιμή που σκοτώνει για το μηχανάκι Μήθος αυτής της εταιρείας.Ελλαδα 230,00 θα το βρεις ίσως και παρακάτω.
Το θέμα όμως δεν είναι να πάρεις αυτό που λέω, αλλά να κάνεις σωστή δουλειά στο ψάρεμα σου και να μπορείς να βγάζεις τα ψαράκια χωρίς να έχεις φόβο από τον εξοπλισμό σου.
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Elias k »

Σε αυτο αυτο βιντεο που ειναι τραβηγμενο εδω και αρκετα χρονια θα δεις μια προρυθμηση φρενων οπως εχουμε αναφερει στα παραπανω ποστ.
Τα μηχανακια ειναι και τα 2 με διπλα φρενα πανω στην πομπινα.
Το ψαρεμα ειναι για μεγαλες τσιπουρερες και τα φρενα ελαχιστα προρυθμησμενα κοντα στα 200 γραμαρια ωστε να μην πονηρευει το ψαρι .[youtube]
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Καλημέρα, επανήλθα με άλλη μια ερώτηση.
Το Instant Drag της σιμανο μπορεί να δουλέψει σαν διπλό φρένο υπό προϋποθέσεις;
Είναι κάποια ρύθμιση που από ανοιχτά φρένα πάει σε κλειστά ή κάτι δε καταλαβαίνω;

Η shimano με τόσες παρόμοιες ονομασίες μου θυμίζει την xiaomi στα κινητά, όλα σχεδόν ίδιο όνομα με μια μικρή αλλαγή (που αν δεν είσαι γνώστης) μας μπερδεύει τόσο πολύ γιατί αλλάζει το τελικό προϊόν.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Το XSA στα shimano τι είναι; διάβασα κάτι λίγα στο ίντερνετ αλλά να πω ότι κατάλαβα; ίσα ίσα που μπερδεύτηκα άλλο το BAIT RUNNER Spool και άλλο Instant Drag ή μήπως είναι παρόμοια η ΧΡΗΣΙΜΌΤΗΤΑ τους και το ένα είναι εξέλιξη του άλλου;
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Elias k »

Το XSA Δεν έχει δίπλα φρένα ενώ το XTA Έχει.
Το ΧTA έχει πρωρυθμηση φρένων όπως είπα και σε άλλα ποστ.
Ρυθμίσεις που θες το παξιμάδι που είναι κάτω στην πεταλούδα στο κέντρο δηλαδή σε πόση δύναμη θες να έχει το εσωτερικό σου φρένο.
Αφού ρυθμίσεις αυτό μετά με μερικά κλικ σφίγγουν τα φρένα σου στην ανάκτηση όσο εσύ θέλεις με μια μικρή κίνηση στην πεταλούδα.
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Δεν είναι διπλά φρένα η προρύθμιση στην πεταλούδα των μπροστά φρένων.
Απλά σε πάει κατευθείαν η μικρή ροδέλα στην ακριβη θέση που έχεις ορίσει εσύ από τη μεγάλη με μια περιστροφή της.
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Οπότε έχουμε και λέμε :
Διπλά φρένα μόνο αυτά που ξέρουμε μπροστά και πίσω με το γνωστό διακόπτη εναλλαγής που απασφαλίζει με το που αρχίσουμε να κάνουμε μανιβέλα.
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μηχανισμοί”