Γιατί όσοι ασχολούνται με την τεχνική του spining...

Εδώ μπορούμε να συζητήσουμε για οτιδήποτε σχετίζεται με το ψάρεμα
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
BadKarma
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Re: Γιατί όσοι ασχολούνται με την τεχνική του spining...

Δημοσίευση από BadKarma »

andreasomageiras έγραψε: Δευ Δεκ 11, 2017 5:59 pm Με σπινοκαλαμο (από το λιντλ) έχω βγάλει ΤΗΣ μουρμουρες στα σύνορα πλαταμωνα με νέους πόρους.
Με δόλωμα σωλήνα.
Κανόνισε για το καλοκαίρι. Εκεί παραθεριζω.
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από andreasomageiras »

Αν βολέψει, μετά χαράς, μπροστά στα Κ. Α. Α. Υ του στρατού βγάζω σωλήνα.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από takis.mantadakis »

Ωραιο αρθρο...
Πραγματικα υπαρχει αυτη η ταση που αναφερει ο Ντινος,απο τους σπινεραδες κ ολοενα βλεπω οτι εξαπλωνεται...Αν σκεφτει κανεις τη ραγδαια αναπτυξη της τεχνολογιας (pc,internet κλπ κλπ) θα καταλαβει ότι ειναι αρηκτα συνδεδεμενα αυτα τα δυο πραγματα.Θα εξηγησω στη συνεχεια τι εννοω..
Προσωπικα δε θα κατηγορησω καμια τεχνικη γτ το ψαρεμα ειναι ΕΝΑ.Απλα θα αναφερω την προσωπικη μου εμπειρια....
Ξεκινησα το ψαρεμα απο μικρο παιδι με καρουλια οπως οι περισσοτεροι,χωρις να εχω πιασει ουτε καλαμι απικο στα χερια μου.Περνωντας τα χρονια κ μεγαλωνοντας παρατησα το ψαρεμα για πολλα χρονια μεχρι που ηρθε η στιγμη πριν 3 χρονια περιπου για την ενασχοληση μου με αυτο ξανα.
Αιτια ηταν ενας φιλος μου κυνηγος κ οχι ψαρας (απλα τον ειχε κερδισει το κυνηγι κ το ψαρεμα το εκανε μια στο τοσο καθε καλοκαιρι),ο οποιος μου αναψε παλι τη σπιθα.Συγκεκριμενα μου ανεφερε το σπινινγκ.Κατι εντελως αγνωστο για εμενα που δεν το ειχα ξαναδει μιας κ το χασμα αναμεσα σε καρουλια κ σπινινγκ ειναι τεραστιο.Ο φιλος λοιπον θελοντας να μου δειξει πιο πολλα μπαινει στο youtube κ βρισκει διαφορα βιντεακια.Βλεπωντας εγω αυτες τις εικονες με σπινεραδες πανω σε βραχακια,σε αποτομους τεραστιους βραχους η σε παραλιες να σπιναρουν κ να πιανουν κατι ψαρουκλες ισα με το μποι μου μαγευτηκα.Εκστασιαστηκα κ εβαζα τον εαυτο μου στη θεση τους ειδικα την ωρα που χτυπαγε το τερας προσπαθωντας να καταλαβω το απιστευτο αυτο συναισθημα την αδρεναλινη που ενιωθαν τη στιγμη εκεινη.
την επομενη μερα πηγαμε μαζι σε ενα μαγαζι αλιειας να σεταρουμε δυο καλαμακια καστινγκ βεβαια κινεζικα που ειχε κ μου χαρισε.Πηραμε σιλικονες μπουλντο μπομπαρδες κτλ κ πλεον ημουν ετοιμος να πιασω κ εγω το τερας κ να νιωσω τη γλυκια ταραχη τη στιγμη της συλληψης.
Μετα τη φολα 4 μηνων που εφαγα απο το σπινινγκ αφου εννοειται ουτε φυκι δεν επιασα το γυρισα στο καστινγκ.Ευτυχως καταλαβα γρηγορα οτι το σπινινγκ δεν ηταν ψαρεμα.Οχι με την εννοια που θυμομουν μεχρι τωρα το ψαρεμα.Οχι αυτο που ζητουσα.
Δεν ειχε τη γαληνη που βρισκω καθε φορα που παω για ψαρεμα (καστερας ειμαι).Αυτη τη χαλαρωση που νιωθεις βλεποντας υπεροχα τοπια κ χρωματα τη στιγμη που ξημερωνει η βασιλευει ο ηλιος,Δεν γυριζα γεματος κ χορτατος μετα απο καθε ψαρεμα...
Φιλοι μου μού λενε: αααα ρε μ@λ@κ@ τι πας κ κανεις καθεσαι ολη μερα κ περιμενεις να τσιμπησει?δε βαριεσαι?
ΟΧΙ δε βαριεμαι γτ το καστινγκ δεν ειναι αυτο που νομιζουν ολοι οσοι δεν το κανουν...Ειναι πολλα παραπανω που δεν μπορεις να καταλαβεις αν δεν το κανεις..Γτ αν δεν το κανεις δεν μπορεις να καταλαβεις οτι ο καστερας προσπαθει να διαβασει τις συνθηκες που επικρατουν στον τοπο που παει πριν ψαρεψει για να προετοιμαστει αναλογα,οτι προσπαθει να καταλαβει τη μορφολογια του βυθου σε ενα καινουριο αγνωστο τοπο,οτι προσπαθει να διαβασει κ την παραμικρη τσιμπια ωστε να καταφερει τη συλληψη του ψαριου...κ παει λεγοντας!!
Σιγουρα ισως να μην εκανα το σπινινγκ σωστα απο την αρχη οπως θα επρεπε,ισως αν ειχα πιασει ενα ψαρι απ την πρωτη στιγμη να τα λεγαμε αλλιως τωρα,αλλα για μενα το σπινινγκ ειναι μια πολυ βαρετη τεχνικη παρολο που ειναι πιο αθλητικο ψαρεμα.γτ περα απ το ριξε μαζευε αλλαξε ψαρακι αλλαξε τοπο,δε σε αφηνει να χαρεις τη μαγεια της φυσης..Κ εννοειται οτι κ οι φολες ειναι πολυ μεγαλυτερες απο αλλες τεχνικες.
Συμπερασμα 1: Οπως καταλαβατε παραπανω τεχνολογια κ σπινινγκ συνδεονται.Μεσω της τεχνολογιας εμαθα προσωπικα γι ναυτην την τεχνικη κ το ιντερνετ ηταν το μεσο που με τραβηξε...
Συμπερασμα 2: Ειναι κατι το συγχρονο σε γενικες γραμμες που πιστευω οτι το κανουν πιο νεοι σε ηλικα που βραζει το αιμα τους περισσοτερο κ εχουν αντοχες κ τα επιπεδα της αδρεναλινης τους ειναι σε υψηλα.Ειναι κατι το μοντερνο κ αναλογο της εποχης...Προσωπικα δεν εχω δει παππου ηλικιας 70 χρονων κ πανω να σπιναρει...Πιστευω αν στην εφηβεια μου ψαρευα σιγουρα θα εκανα σπινινγκ,αλλα εγω τοτε ασχολιομουν μονο με το καμακι....
Άβαταρ μέλους
BadKarma
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από BadKarma »

H ιστορία της ζωής μου Τάκη...

Κι εγώ από μικρός με τις καρούλες, καθετάκιας κυρίως (είχα και καλάμι με το οποίο έκανα ψάρεμα τύπου μπολονέζ στα γλυκά νερά κατά το 1983-84 αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία).

Έκοψα το ψάρεμα όταν άρχισα τα διαβάσματα για πανελλήνιες. Επανήλθα μερικά χρόνια μετά το φανταρικό, το 2005 συγκεκριμένα, όταν έπεσα σε ένα forum για ψάρεμα. Επανήλθα με casting όμως.

Το 2009 είχα την πρώτη μου επαφή με το spin. Κακές παρέες βλέπεις. Άλλες εποχές τότε. Υπήρχανε ακόμα κάποια ψάρια αλλά το βασικότερο ειδικά στα μέρη μου δεν σπινάριζε σχεδόν κανένας οπότε ήτανε και μια τεχνική με την οποία έβρισκες και κάπου την ησυχία σου. Βάλε καπάκι τα 2 παιδιά που ήρθανε και ελαχιστοποίησαν τον ελεύθερό μου χρόνο. πρόσθεσε και το ότι έπεσα θέμα της όλης μπουρδολογίας που αναπτύχθηκε γύρω από το spin και κόλλησα. Τι τόθελα? Από τις μεγαλύτερες βλακείες μου και το κακό είναι ότι πήρα και άλλον κόσμο στον λαιμό μου.

Είναι πολλοί οι λόγοι για τους οποίους έχει διαδοθεί σαν τεχνική τόσο πολύ. Οι βασικότεροι κατά την προσωπική μου άποψη και από την μεγάλη επαφή που είχα και έχω με σπιναδόρους είναι οι εξής:

1.Είναι εύκολο. Τουλάχιστον εύκολο να το λες. Και άμεσο. Σουτάρεις 1-2 καλάμια - τα οποία μάλιστα είναι και μαζεμένα σε μήκος σε σχέση με το casting - στο αυτοκίνητο, μερικά ταπεράκια με τα τεχνητά, καμιά απόχη και έφυγες. Πολλά μαζέματα - ξεστήματα δεν έχει οπότε διευκολύνει τον καλομαθημένο σημερινό - και καλά - ψαρά.

2.Είναι καθαρό. Ούτε τα σκουλήκια του casting έχει, ούτε τις μπίχλες (μαλάγρες) του εγγλέζικου και του απίκο. Ο σημερινός εστέτ ψαράς δεν αντέχει να λερώνεται ούτε καν αν πιάσει ψάρι. Πως να το κάνουμε για? Αφού το βλέπεις και από τα gripper που χρησιμοποιούν από μέγεθος τσιμπιδάκι για τα φρύδια ακόμη. Αυτά είναι μπλιάχ φίλε μου. Είναι για τους γεροξεκούτηδες.

3.Για μια ακόμη φορά θα το ξαναπώ: ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ. Πως? Αγοράζοντας και πουλώντας εργαλεία και κυρίως τεχνητά. Δεν σώνεις - όπως λέμε στην Λάρισα - από αγορές. Επίσης δεν σώνεις και από κουβέντες για το spin αλλά όχι ρε φίλε στην θάλασσα. Τι μας πέρασες τίποτα οπισθοδρομικούς? Στις σελίδες και ομάδες στο facebook θα μας βρεις. Α! Και σε ταγκαρίσματα που γίνονται σε φωτογραφίες από καταστήματα.

4.Προσφέρει συγκινήσεις. Ναι όντως όταν σου κάτσει κανένα καλό ψάρι.Τουλάχιστον όμως όπως βλέπω στον κύκλο μου η μεγαλύτερη συγκίνηση είναι η "πάλι φόλα έφαγα" φάση στον γυρισμό από το ψάρεμα. Αυτό το ότι προσφέρει συγκινήσεις το άκουσα από φίλο που βγάζει περίπου 2-3 ψάρια τον χρόνο και πάνω κάτω στο κιλό. Ρίγος λέμε. Ανατρίχιασα.

Το κάθε ένα από τα παραπάνω μπορεί να αναλυθεί από λίγο έως ΠΑΑΑΑΡΑ πολύ.

Υ.Γ. Μου την ΔΙΝΕΙ ΑΣΧΗΜΑ όταν μια φωτό με ψάρια διαβάζω σχόλια του τύπου "για 1-2 ώρρες καλά ήτανε".

ΤΙ 1-2 ΩΡΕΣ ΡΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ 5 ΛΕΠΤΑ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΑΤΟΝΕΡΟ???
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από takis.mantadakis »

Χχαχαχαχααχα...Με το 4 γελασα πολυ.Ετσι ακριβως ειναι Πασχαλη,κ πιστευω ειναι πολλοι που εχουν βιωσει την ιδια εμπειρια.Μάνι μάνι μαζευτηκαμε δυο για πλακα..αχαχαχαχα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θέματα Γενικού Περιεχομένου”