Μεγάλες τσιπούρες
-
Μεγάλες τσιπούρες
Σιγουρα οι περισσοτεροι θα εχετε τις εμπειριες σας.
Εαν θελετε θα μπορουσαμε να μοιραστουμε καποιες απο αυτες.
Εμενα η λατρεια μου ειναι το κυνηγι μονο απο τις μεγαλες του ειδους. Στο ψαρεμα μου δεν υπαρχει στοχο η ποσοτητα παρα μονο 1 και καλο .
Η μεγαλυτερη πιυ εχω παρει εως τωρα ειναι 1.200 με συρομενη αρματωσια και δολωμα μανα.
Σε διαφορες συζητησεις ολοι με προτρεπουν σε σταθερη αρματωσια και βαρια δολωματα οπως καβουρια πορφυρες κτλ.
Αρχικα τι λετε για τις σταθερες αρματωσιες?
Επισης μεγαλα ψαρια μου ειπαν μονο σε συνθηκες serf και οχι μπουνατσας. Αυτο δεν το πολυπιστευω. Τι λετε γενικα για ολα τα παραπανω?
Εμενα η λατρεια μου ειναι το κυνηγι μονο απο τις μεγαλες του ειδους. Στο ψαρεμα μου δεν υπαρχει στοχο η ποσοτητα παρα μονο 1 και καλο .
Η μεγαλυτερη πιυ εχω παρει εως τωρα ειναι 1.200 με συρομενη αρματωσια και δολωμα μανα.
Σε διαφορες συζητησεις ολοι με προτρεπουν σε σταθερη αρματωσια και βαρια δολωματα οπως καβουρια πορφυρες κτλ.
Επισης μεγαλα ψαρια μου ειπαν μονο σε συνθηκες serf και οχι μπουνατσας. Αυτο δεν το πολυπιστευω. Τι λετε γενικα για ολα τα παραπανω?
- Constantine Palivakis
- Admin
Re: Μεγαλες τσιπουρες
Να ξεκινήσουμε από κάτω προς τα πάνω.tsipourakias έγραψε:Σιγουρα οι περισσοτεροι θα εχετε τις εμπειριες σας.
-Τα μεγαλύτερα ψάρια και συγκεκριμένα τσιπούρες τα έχω πάρει σε λαδιές και μέρα αν και ψαρεύω συνήθως σε καιρό δεν μου έχει δώσει μεγάλο ψάρι.
Σε συνθήκες surf σαργούς κάλους ναι, άντε και κάνα σηκιο αλλά μέχρι εκεί.
Και τώρα που το λεμέ, δεν θυμάμαι στα 30 χρόνια που ασχολούμαι να έχω πάρει τσιπούρα σε καιρό.
Ίσως με κάνα 2 3 μπορφωρ να μου έχει δώσει ψαριά αλλά μέχρι εκεί.
-Για το ερώτημα, σταθερές η συρόμενες διάβασε εδώ viewtopic.php?f=84&t=598&sid=27585b05d0 ... 3a0e616e68
-Στο σταθερή και βαριά δολώματα... Βάλε δόλωμα μπόλικο, μεγάλα παράμαλλα, μεγάλα αγκίστρια και ναι, για μεγάλα ψαριά θέλει τέτοια δολώματα. Καβούρια, δαγκάνες, 3-4 πορφυρές πάνω στο αγκίστρι και γενικά οστρακοειδή φτάνει να κρατάει το μέρος τέτοια. Απλά θέλει υπομονή και χρόνο όταν το κανείς αυτό.
-Για τη λατρεία που λες. Έτσι! Ένα ψάρι να κάνει τη διαφορά, Ζω για τη τσιπούρα την 7 κιλά. Που θα πάει...
- Tasos Potoudis
- Admin
Εμένα πάλι σε λαδιά μου έχουν κάτσει.
Ούτε καν 2-3.
Η μεγαλύτερη καλοκαίρι πέντε ή ώρα με τον ήλιο νταλα σε μάνα ολόκληρη.
Σε σταθερό.
Δεν είμαι υπέρ κάποιας αρματωσιάς μιας κ το βλέπω πολύ σχετικό το θέμα.
Με τον τρόπο που ψαρεύω προσωπικά μου κάνει η σταθερή.
Το ζητούμενο είναι να δουλεύει η αρματωσιά μας.
Με απαλές βολές σε καθαρό βυθό με τα καλάμια ξάπλα τελείως κ τη μάνα λασκα μια συρόμενη θα στρώσει κ θα δουλέψει. Προσωπικά είμαι περισσότερο φαν της ελιάς.
Να μην μπερδεύεται το παράμαλλο είναι το θέμα όπως κ να ψαρεύουμε.
Πλέον δε ψαρεύω έτσι αλλά ψάχνω μακρυά ( πάντα κάνοντας κ κοντινές βολές)
Η αρματωσιά είναι σταθερή μοναγκιστρη με ένα στριφταρι Τ κ το βαριδι να ενώνεται με αυτό με ένα όσο πιο μικρό κομμάτι πετονιας.
Έτσι έχεις την επιλογή μια πιο λεπτής πετονιάς ή πιο αδύναμους κόμπου έτσι ώστε στο σκάλωμα του βαριδιου να κοπεί εκεί.
Εναλλακτικά βάζω πάνω στο στριφταρι απελευθέρωση.
Αυτή λοιπόν είναι η αρματωσιά Παλιβακης κ παράμαλλο αγκίστρι όπως τα λέει παραπάνω.
Έπειτα ψάρια του κιλού + μου έχουν δώσει κάρφωμα με γονατισμα ενώ τα περισσότερα ελαφριά ένδειξη με τρεμοπαιξιμο επαναμβανομενο.
Αν η συμπεριφορά της είναι να παίρνει το δόλωμα απαλά να το πάει πιο βαθιά κ εκεί να το καταπίνει... πως οι δικές μου το καταπιναν με τη μία;
Ψάρια του κιλού+...
Από την άλλη φίλοι που δουλεύουν συρόμενο έχουν αρκετά πέταγμα της μαϊμούς χωρίς ψάρι.
Όλα παίζουν με αυτό το ψάρι....
Δυνατά τσιμπήματα χωρίς ψάρι πάνω δεν έχω ζήσει από τότε που ψαρεύω με σταθερό.
Παλαιότερα χρησιμοποιουσα πολύ μόνο κυκλικά αγκιστρια κ το τελευταίο καιρό μετά από ένα ψάρεμα όπου έβρισκα το μονοδολι δαγκώμενο κ τραβηγμένο έως το στριφταρι! βάζω μέσα στη μάνα από πίσω δύο επίσης μεγάλα συρόμενα. Το σταθερό αγκίστρι κυκλικό κ τα συρόμενα όχι.
Μου έχουν πιάστει ψάρια από τα συρόμενα....
Τρία ψάρια μου έχουν τύχει πάνω από δύο κιλά.
Από 700 κ πάνω για μένα είναι ωραίο ψάρι. Πάνω από κιλό το λέω μεγάλο.
Τα δίκιλα τα λέω τέρας.
Προσωπικά στο κιλό είμαι ευτυχισμένος!!!
Ούτε καν 2-3.
Σε σταθερό.
Με απαλές βολές σε καθαρό βυθό με τα καλάμια ξάπλα τελείως κ τη μάνα λασκα μια συρόμενη θα στρώσει κ θα δουλέψει. Προσωπικά είμαι περισσότερο φαν της ελιάς.
Η αρματωσιά είναι σταθερή μοναγκιστρη με ένα στριφταρι Τ κ το βαριδι να ενώνεται με αυτό με ένα όσο πιο μικρό κομμάτι πετονιας.
Έτσι έχεις την επιλογή μια πιο λεπτής πετονιάς ή πιο αδύναμους κόμπου έτσι ώστε στο σκάλωμα του βαριδιου να κοπεί εκεί.
Αυτή λοιπόν είναι η αρματωσιά Παλιβακης κ παράμαλλο αγκίστρι όπως τα λέει παραπάνω.
Έπειτα ψάρια του κιλού + μου έχουν δώσει κάρφωμα με γονατισμα ενώ τα περισσότερα ελαφριά ένδειξη με τρεμοπαιξιμο επαναμβανομενο.
Αν η συμπεριφορά της είναι να παίρνει το δόλωμα απαλά να το πάει πιο βαθιά κ εκεί να το καταπίνει... πως οι δικές μου το καταπιναν με τη μία;
Ψάρια του κιλού+...
Από την άλλη φίλοι που δουλεύουν συρόμενο έχουν αρκετά πέταγμα της μαϊμούς χωρίς ψάρι.
Παλαιότερα χρησιμοποιουσα πολύ μόνο κυκλικά αγκιστρια κ το τελευταίο καιρό μετά από ένα ψάρεμα όπου έβρισκα το μονοδολι δαγκώμενο κ τραβηγμένο έως το στριφταρι! βάζω μέσα στη μάνα από πίσω δύο επίσης μεγάλα συρόμενα. Το σταθερό αγκίστρι κυκλικό κ τα συρόμενα όχι.
Τα δίκιλα τα λέω τέρας.
- Spuros Magioglou
- Μέλος
Εγώ οι περισσότερες κυρίες που έχω βγάλει είναι των 300 με 400 γραμμαρίων και σε καιρό σχετικά ήρεμο με λίγο κύμα και αρματωσιά κλασική του εμπορίου με δύο αγκίστρια και βαρίδι των 40-50 γραμμαρίων και δόλωμα; Γαρίδα φτιαχτή η σκουλίκι ακροβάτη...
Με αρματωσιά μοναγκιστρο και βαρίδι συρόμενο με Sissy εάν έχω βγάλει και μια φορά μόνο με δόλωμα μονοδολι ελληνικό...
Αυτά τα ολίγα από εμένα..
Το αποτέλεσμα είναι να έχω αλλάξει πάλι το στύλ του ψαρέματος μου από μοναγκιστρο συρόμενο σε σταθερή αρματωσιά διπλό αγκίστρι...
Με αρματωσιά μοναγκιστρο και βαρίδι συρόμενο με Sissy εάν έχω βγάλει και μια φορά μόνο με δόλωμα μονοδολι ελληνικό...
Αυτά τα ολίγα από εμένα..
Το αποτέλεσμα είναι να έχω αλλάξει πάλι το στύλ του ψαρέματος μου από μοναγκιστρο συρόμενο σε σταθερή αρματωσιά διπλό αγκίστρι...
Re: Μεγάλες τσιπούρες
Τα συρόμενα, μέσα στην μάνα πως τα βάζεις; Και τι νουμερο(ποιας εταιρείας νούμερο βασικα);Tasos Potoudis έγραψε:Εμένα πάλι σε λαδιά μου έχουν κάτσει.
Ούτε καν 2-3.
Σε σταθερό.
Ψάρια του κιλού+...
Τα δίκιλα τα λέω τέρας.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Tasos Potoudis
- Admin
Ξεκινάς βάζοντας το αρπάδι στην τρύπα που έχει,περιστρέφεις το αγκίστρι σπρώχνεις κ το κοτσάνι μέσα κ τέλος με την πίσω μεριά της βελόνας (χοντρή βελόνα)σπρώχνεις το αγκίστρι να πάει πιο μέσα.
Νούμερο σε owner 1 ,0/1 μεγάλο να είναι όσο κ το σώμα της μάνας ...
..tripinfishing..
Τσινου να φανταστώ;Tasos Potoudis έγραψε:Ξεκινάς βάζοντας το αρπάδι στην τρύπα που έχει,περιστρέφεις το αγκίστρι σπρώχνεις κ το κοτσάνι μέσα κ τέλος με την πίσω μεριά της βελόνας (χοντρή βελόνα)σπρώχνεις το αγκίστρι να πάει πιο μέσα.
Ποοο, δεν θα ήθελα να ειμαι μάνα... και το πρώτο κρυφό το κανεις;
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Tasos Potoudis
- Admin
Το πρώτο το περνάς κανονικά με τη βελόνα.
Επειτα έχεις το ή τα άλλα από πίσω της να βολτάρουν πάνω στο παράμαλλο.
Οτι αγκίστρι κ να είναι δεν έχεις θέμα.
Δεν είναι δύσκολο..
Επειτα έχεις το ή τα άλλα από πίσω της να βολτάρουν πάνω στο παράμαλλο.
Οτι αγκίστρι κ να είναι δεν έχεις θέμα.
Δεν είναι δύσκολο..
..tripinfishing..
- takis.mantadakis
- Ψαρωμένος
Tasos Potoudis έγραψε:Ξεκινάς βάζοντας το αρπάδι στην τρύπα που έχει,περιστρέφεις το αγκίστρι σπρώχνεις κ το κοτσάνι μέσα κ τέλος με την πίσω μεριά της βελόνας (χοντρή βελόνα)σπρώχνεις το αγκίστρι να πάει πιο μέσα.
Τάσο δε γυρνάει το αγκίστρι με αποτέλεσμα το αρπάδι του να τρυπήσει τη μάνα κ να χάσει τα ζουμιά της???
Θα μπορούσες να μας κάνεις κ ένα σχεδιάγραμμα κάποια στιγμή??
- Tasos Potoudis
- Admin
Οκ.
Θα δω μήπως κάνω ένα βίντεο τώρα το σκ... Αλλιώς θα κάνω σκίτσο.
Θα δω μήπως κάνω ένα βίντεο τώρα το σκ... Αλλιώς θα κάνω σκίτσο.
..tripinfishing..
- Tasos Potoudis
- Admin
Αν δε καταλάβουμε κάνω βίντεο.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
..tripinfishing..
- Christos Pi
- Διαχειριστής
Σωστός ο Τάσος...
Οι πολύ μεγάλες τσιπούρες έχουν την τάση να αρπάζουν το δόλωμα απο την πάνω μεριά με αποτέλεσμα να μην καρφώνονται και στην αντίσταση να "φτύνουν" το δόλωμα.
Μας το περιέγραφε κι ο Άκης στην συνάντηση που παρατηρούσε την αντίδραση μιας μεγάλης κυρίας σε μία μάνα που είχε δολώσει,
αν θυμάμαι καλά το έχει και σε video άν όχι θα μας το περιγράψει καλύτερα αυτός απο εμένα...
Οι πολύ μεγάλες τσιπούρες έχουν την τάση να αρπάζουν το δόλωμα απο την πάνω μεριά με αποτέλεσμα να μην καρφώνονται και στην αντίσταση να "φτύνουν" το δόλωμα.
Μας το περιέγραφε κι ο Άκης στην συνάντηση που παρατηρούσε την αντίδραση μιας μεγάλης κυρίας σε μία μάνα που είχε δολώσει,
αν θυμάμαι καλά το έχει και σε video άν όχι θα μας το περιγράψει καλύτερα αυτός απο εμένα...
- takis.mantadakis
- Ψαρωμένος
Γειά σου μαστρο-Τασο. Κατανοητό το σκίτσο. Απλά φαντάζομαι ότι θέλει λίγο εξάσκηση κυρίως στο σημείο που θα γυρίσει το αγκίστρι να μην τρυπησουμε τη μάνα κ την καταστρεψουμε τελειως