Shakespeare Agility 2 Continental surf

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Christos Pi
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Shakespeare Agility 2 Continental surf

Δημοσίευση από Christos Pi »

agility 2.jpg
Αν ψάχνεις για ένα καλάμι που συνδυάζει απόδοση, ευαισθησία και καλή τιμή, το Shakespeare Agility 2 Continental Surf είναι σίγουρα μια επιλογή που αξίζει την προσοχή σου. Είχα την ευκαιρία να το δοκιμάσω σε διάφορες συνθήκες και μπορώ να πω ότι με άφησε ικανοποιημένο σε πολλούς τομείς.

Πρώτες Εντυπώσεις

Το καλάμι έρχεται με μια κομψή και προσεγμένη εμφάνιση. Το λεπτό blank και οι low rider οδηγοί δίνουν αμέσως την αίσθηση ενός καλαμιού που είναι φτιαγμένο για σοβαρό surfcasting. Είναι τρίσπαστο, κάτι που το κάνει πιο εύκολο στη μεταφορά, χωρίς όμως να θυσιάζει σε απόδοση.
αρχείο λήψης.jpg
Απόδοση στη Ρίψη

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που κοιτάω σε ένα καλάμι surfcasting είναι η δύναμη και η ευκολία στη ρίψη. Το Agility 2 Continental Surf έχει καλή συμπεριφορά με βαρίδια από 100-170 γραμμάρια, αποδίδοντας ιδανικά κοντά στα 130-150γρ. Με μια καλή τεχνική, μπορείς να φτάσεις άνετα μεγάλες αποστάσεις, ενώ η λεπτή διάμετρος του blank βοηθάει στη μείωση της αντίστασης στον αέρα.
αρχείο λήψης (1).jpg
Αίσθηση και Αντίδραση

Το καλάμι είναι παραβολικό αλλά έχει αρκετά καλή ευαισθησία στην κορυφή, κάτι που βοηθάει στην ανίχνευση ακόμα και των πιο διακριτικών τσιμπημάτων. Παράλληλα, η προοδευτική δράση του βοηθάει τόσο στις ρίψεις όσο και στην αντιμετώπιση δυνατών ψαριών.

Χειρισμός και Άνεση

Το grip είναι άνετο και δεν κουράζει, ακόμα και μετά από αρκετές ώρες ψαρέματος. Το βάρος του καλαμιού είναι καλά ισορροπημένο, κάνοντάς το ευχάριστο στη χρήση ακόμα και για ψαρέματα μεγάλης διάρκειας. Η ποιότητα των οδηγών είναι καλούτσικη, όχι σε ποιότητα fuji αλλά δεν παρουσιάζουν πρόβλημα με τη χρήση νήματος.
images.jpg
Συμπέρασμα

Για την τιμή του, το Shakespeare Agility 2 Continental Surf είναι μια εξαιρετική επιλογή, ειδικά αν ψάχνεις κάτι αξιόπιστο χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία. Είναι ιδανικό για ψαράδες που θέλουν ένα καλάμι με καλή συμπεριφορά στις ρίψεις, ικανοποιητική ευαισθησία και σωστή ισορροπία.

🔹 Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

Μήκος: 4,20m ή 4,50m
Casting Weight: 100-200g
Τύπος: Τρίσπαστο (3 sections)
Υλικό Κατασκευής: High Modulus Carbon
Σύνδεση Μερών: Spigot joints
Οδηγοί: Low rider zirconium insert κατάλληλοι για νήμα και πετονιά
Μηχανισμός Στήριξης Μηχανισμού: Ρυθμιζόμενη βάση (screw-type)
Action: Semi-parabolic
Χρώμα κορυφής: Λευκό, για εύκολη οπτική ανίχνευση των τσιμπιών
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
Christos Pi
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Re: Shakespeare Agility 2 Continental surf

H τιμή του κυμαίνεται απο 90-100 ευρώ απο Αγγλία + τα μεταφορικά.
Άβαταρ μέλους
Christos Pi
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Επειδή είμαι κάτοχος Penn (slammer stik) που έχουν σχεδόν την ίδια τιμή δεν το συγκρίνω καν το Agility είναι πολύ ανώτερο καλάμι κατασκευαστικά και σε στήσιμο, βολές κλπ. Για το Rampage θα συμφωνήσω μαζί σου, αν και γενικά τα Penn μου πέφτουν λίγο βαριά στο ψάρεμά μου μιας και δεν κάνω τεχνικές βολές. Οι οδηγοί δεν είναι fuji γι αυτό και η χαμηλή τιμή ίσως. Πάντως όντως απο τα ψαρεματα που εχω κανει με νημα ισχύει οτι λέει και στο βιντεάκι, οι οδηγοί ζιρκονίου είναι αρκετά ανθεκτικοί
Άβαταρ μέλους
BadKarma
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από BadKarma »

To κεραμικό δεν με απασχολεί. Έχω καλάμια με φθηνούς οδηγούς τα οποία δουλεύουν νήμα χρόνια και δεν έχουν πάθει τίποτα. Περισσότερο για τον σκελετό ρωτάω ειδικά αν είναι νίκελ.

Το Penn ψαρεύει άνετα και με μη τεχνικές βολές. Το ψαρεύω ακόμα και με δόλωμα σαρδέλα με μολύβια των 20γρ ίσα για να πάω το δόλωμα στον πάτο χωρίς πρόβλημα αλλά με περιορισμό στα μέτρα λόγω βάρους. Ακόμα και με 80γρ ελιά δουλεύει ανετότατα με απλή βολή. Βέβαια δεν είναι 4-8oz όπως το παραπάνω αλλά 4-6. Να τα λέμε και αυτά...
Άβαταρ μέλους
Christos Pi
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Ο σκελετός είναι stainless steel
Αν βρεθούμε σε συνάντηση θα στο δώσω να το τεστάρεις :D
Με ανακούφησες για την σκληρότητα και το βάρος του Rampage γιατί είναι ένα καλάμι που το γουστάρω πολύ, γιατί το Slammer Stik (κυκλοφορεί και σαν Penn Squadron το ίδιο ακριβώς με άλλα χρώματα) μου βγήκε λίγο "σκουπόξυλο" ωραίο καλάμι αλλά δύστροπο στις βολές του...
Άβαταρ μέλους
BadKarma
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ τα παραπάνω καλάμια είναι κυρίως για Ευρωπαϊκή (Γερμανική) αγορά όπου τα καλάμια είναι γενικώς γκλίτσες.

Το Rampage είναι καθαρό fast καλάμι. Εάν θες απλά πράγματα είναι παραπάνω από μια χαρά. Ειδικά το Rampage II έχει και πιο λεπτό κορμό. Το πήρα πριν 4-5 μήνες αλλά ακόμα δεν βρήκα την ευκαιρία να το δοκιμάσω.

Εάν όμως αρχίσουν οι απαιτήσεις θέλει τεχνική αλλά για το κάτι παραπάνω όλα την θέλουν.

Το προ-προηγούμενο μοντέλο της σειράς (δεν θυμάμαι πως το λέγανε χαχαχα) το έχω εδώ και 4-5 χρόνια και πραγματικά δεν το αλλάζω με τίποτα.

Να το δεις πως κάθεται σε 5 και 6 μποφόρ καιρό να πάθεις πλάκα...
Άβαταρ μέλους
Astanapan
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

Δημοσίευση από Astanapan »

BadKarma έγραψε: Το προ-προηγούμενο μοντέλο της σειράς (δεν θυμάμαι πως το λέγανε χαχαχα) το έχω εδώ και 4-5 χρόνια και πραγματικά δεν το αλλάζω με τίποτα.
μιλας για το Powerstix(και το πιο πριν PowerXstix)?
αν ναι ειναι καλαμαρες οντως
εχω ενα δισπαστο PowerXstix 3,86μ 4-6οζ ,αν ποτε πουλαγα τα ψαρικα μου αυτο και ενα penn affinity δισπαστο θα ηταν ηταν τα τελευταια που θα εδινα

εχω 2 Shakespeare τρισπαστα παλιοτερα μοντελα(της σειρας Κ2)
τρομερα καλαμια
βλεπω και τα κανουρια που βγαζει
απορω που δεν τα φερνει σοβαρος αντιπροσωπος ελλαδα
βαζουν κατω πολλα γνωστα καλαμια με κορδελιτσες και φιογκακια
Άβαταρ μέλους
BadKarma
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Ναι για το μωρό μου το Powerstix λέω. Το 13ποδο είναι από τα πιο γλυκά καλάμια που έχω δοκιμάσει. Πασπαρτού. Από λιμάνι με ελιά 20γρ μέχρι 5-6 μποφόρ στο surf.

Και σε αυτά τα λεφτά 9 fuji δεν βρίσκεις που να χτυπιέσαι κάτω. Είναι η αιτία που είπα τέρμα η ταλαιπωρία των δίσπαστων!!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αξιολογήσεις καλαμιών ψαρέματος”