Η πρώτη τεχνική βολή.

Το casting είναι μια συναρπαστική τεχνική ψαρέματος από την ακτή, όπου ο ψαράς ρίχνει το δόλωμα του με καλάμι και μηχανισμό.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Η πρώτη τεχνική βολή.

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Αρχικά Ευχαριστώ τον Κωστή, τον Ηλία κ τον Φώτη για τη διάθεση τους να μοιράζουν γνώση.
Έρχομαι κ εγώ με τη σειρά μου να προσπαθήσω να βοηθήσω αυτούς που τώρα ξεκινάνε κ αυτούς που θέλουν να βελτιωθούν.
Όταν θέλουμε να ρίξουμε περισσότερα μέτρα το σύνηθες είναι να προσπαθούμε να βάλουμε περισσότερη δύναμη στην τελική προσπάθεια ή να βελτιώσουμε τη στάση μας ή την περιστροφή κ την αιώρηση κάποιοι... :oops:
Όλα αυτά όμως είναι άχρηστα όταν ρίχνουμε με το ένα χέρι!
Αυτό κάνουμε κ συμβαίνει τόσο γρήγορα που δεν καταλαβαινουμε ότι το αριστερό το χρησιμοποιουμε για βάση κ το δεξί σπρώχνει.
Η στάση που το αλλάζει αυτό είναι να έχουμε το αριστερό τεντωμένο τελειως προς τον ουρανό το δεξί ορθή γωνία παράλληλα του εδάφους, η μύτη του καλαμιού σχεδόν να άκουμπαει στο έδαφος κ το μολύβι τεντωμένο προς εμάς.
Γερνουμε προς τα πίσω για να χρησιμοποιησουμε λίγο κ το σώμα... κ τραβάμε το αριστερό κάτω με το δεξί να σπρωχνει κ να σταματάει στις 45 μοίρες, το κεφάλι να κοιτάει την ευθεία του χεριού στον ουρανό κ το αριστερό να σταματάει κοντά στην αριστερή μασχάλη.
Έτσι δεν γίνεται να γίνει κάτι λάθος.
Το αριστερό τραβάει στη μέγιστη διαδρομή που μπορεί να έχει κ το δεξί κλασικά σπρώχνει όπως πάντα....
Νιώθεις το καλάμι να λυγίζει να φορτώνει.
Στην αρχή χωρίς καθόλου δύναμη, μια χαλαρή τέτοια βολή θα στείλει το μολύβι εκεί που πήγαινε πριν με όλη σας τη δύναμη.
Όταν γίνει συνήθεια αυτή η τελική εκτέλεση μπορούμε να προχωρήσουμε σε πιο σύνθετες κινήσεις.
Άβαταρ μέλους
thanasis makris
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

Re: Η πρώτη τεχνική βολή.

Δημοσίευση από thanasis makris »

εγω εχω σκεφτει το εξης.να είναι ενας από πισω να κραταει κοντρα το βαριδι.ο πισω να τραβάει,ο μπροστα να σπρωχνει κ με το τρια να τα αμολήσετε όλα να δειτε που θα παει. αιντε.
Άβαταρ μέλους
mpampists
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από mpampists »

thanasismak έγραψε:εγω εχω σκεφτει το εξης.να είναι ενας από πισω να κραταει κοντρα το βαριδι.ο πισω να τραβάει,ο μπροστα να σπρωχνει κ με το τρια να τα αμολήσετε όλα να δειτε που θα παει. αιντε.

Το πιο πιθανό είναι να πάει κάποιος στο νοσοκομείο Θανάση χαχαχαχα
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Φίλε thanasismak...Καλή σκέψη αλλά όταν είσαι μόνος τι κάνεις;
Άβαταρ μέλους
thanasis makris
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

δε παω μονος μου εγω
Άβαταρ μέλους
thodoris tzavaras
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Δημοσίευση από thodoris tzavaras »

thanasismak έγραψε:δε παω μονος μου εγω
Καλά είναι με ζευγάρι Θανάση, αλλα μόνος σου είναι άλλη φάση................... :idea: Κάνεις όνειρα......δημιουργείς...... :oops:
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Χαίρομαι ιδιαίτερα για το ενδιαφέρον κ τις παρατηρήσεις για τη πρόοδο μας.
Στη επόμενη συνάντηση είμαι σίγουρος ότι τα βαρίδια μας θα περάσουν τα 50 μέτρα!!!!
Θανάση εσύ φίλε να μου κρατήσεις το βαριδι αλλά το νου σου η αρματωσιά να έχει αναρτημένο το αγκίστρι πάνω της.... :? :? :?
Άβαταρ μέλους
pauloss
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από pauloss »

Tasos Potoudis έγραψε:Αρχικά Ευχαριστώ τον Κωστή, τον Ηλία κ τον Φώτη για τη διάθεση τους να μοιράζουν γνώση.
Έρχομαι κ εγώ με τη σειρά μου να προσπαθήσω να βοηθήσω αυτούς που τώρα ξεκινάνε κ αυτούς που θέλουν να βελτιωθούν.
Όταν θέλουμε να ρίξουμε περισσότερα μέτρα το σύνηθες είναι να προσπαθούμε να βάλουμε περισσότερη δύναμη στην τελική προσπάθεια ή να βελτιώσουμε τη στάση μας ή την περιστροφή κ την αιώρηση κάποιοι... :oops:
Όλα αυτά όμως είναι άχρηστα όταν ρίχνουμε με το ένα χέρι!
Αυτό κάνουμε κ συμβαίνει τόσο γρήγορα που δεν καταλαβαινουμε ότι το αριστερό το χρησιμοποιουμε για βάση κ το δεξί σπρώχνει.
Η στάση που το αλλάζει αυτό είναι να έχουμε το αριστερό τεντωμένο τελειως προς τον ουρανό το δεξί ορθή γωνία παράλληλα του εδάφους, η μύτη του καλαμιού σχεδόν να άκουμπαει στο έδαφος κ το μολύβι τεντωμένο προς εμάς.
Γερνουμε προς τα πίσω για να χρησιμοποιησουμε λίγο κ το σώμα... κ τραβάμε το αριστερό κάτω με το δεξί να σπρωχνει κ να σταματάει στις 45 μοίρες, το κεφάλι να κοιτάει την ευθεία του χεριού στον ουρανό κ το αριστερό να σταματάει κοντά στην αριστερή μασχάλη.
Έτσι δεν γίνεται να γίνει κάτι λάθος.
Το αριστερό τραβάει στη μέγιστη διαδρομή που μπορεί να έχει κ το δεξί κλασικά σπρώχνει όπως πάντα....
Νιώθεις το καλάμι να λυγίζει να φορτώνει.
Στην αρχή χωρίς καθόλου δύναμη, μια χαλαρή τέτοια βολή θα στείλει το μολύβι εκεί που πήγαινε πριν με όλη σας τη δύναμη.
Όταν γίνει συνήθεια αυτή η τελική εκτέλεση μπορούμε να προχωρήσουμε σε πιο σύνθετες κινήσεις.
Πολυ ενδιαφερον
Αν και εχω δει πολλες φορες βιντεακια και τετοια ποτε δεν μπορεσα να το αποτυπωσω ετσι. Ευχαριστω Τασο.
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Elias k »

Εδώ είμαστε
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Καλύτερα είναι με το χέρι κάθετα επάνω Ηλία γιατί δεν αλλάζεις θέση σε τίποτα στο σώμα σου κ απλά βαρας.
Αν κάποιος αρχάριος ξεκινήσει με τη στάση του Τέρι,θα φέρει το καλάμι κοντά στο σώμα θα χάσει το άνοιγμα των χεριών κ κατά συνέπεια τη φόρτιση του καλαμιού.
Αυτοί οι άνθρωποι θεωρούν κάποια πράγματα αυτονόητα με τόση εμπειρία που έχουν....
Δεν ξέρουν αυτοί ρε....
Καλά καλάμια φτιάχνουν κ κάνουν βολές, που να ξέρουν πως είναι να ξεκινάς.... :lol: :lol:

-Το χέρι ψηλά ψηλά Τάσο....
-Ψηλά ρε!!
-Που ρε Ηλία!!
-Τέρμα ρε κάθετα πάνω
- Έλα ρε τόσο. πολύ.....! ?
- Ναι..
-Τράβα τώρα!
-Πσσσςςςς....ελα ρε!!!
Αχαχααααα :lol:
Άβαταρ μέλους
thanasis makris
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

δεν ξερω αν παιζει ρολο,αλλα αυτος στο βιντεο κραταει τη πετονια με το αριστερο κ το δεξι χερι το εχει σχετικα ελευθερο
Άβαταρ μέλους
thanasis makris
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

θελω να πω ότι το μηχανακι το εχει πολύ χαμηλα
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Η εκτέλεση της βολής είναι ίδια Θάνο.
Δεν έχει σημάσια...
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Elias k »

Χαχαχαχαχα στην κόρη του ματιού χτυπάς και τραβάς
Άβαταρ μέλους
Akis
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Δημοσίευση από Akis »

Tasos Potoudis έγραψε: Τετ Φεβ 01, 2017 10:59 pm Καλύτερα είναι με το χέρι κάθετα επάνω Ηλία γιατί δεν αλλάζεις θέση σε τίποτα στο σώμα σου κ απλά βαρας.
Αν κάποιος αρχάριος ξεκινήσει με τη στάση του Τέρι,θα φέρει το καλάμι κοντά στο σώμα θα χάσει το άνοιγμα των χεριών κ κατά συνέπεια τη φόρτιση του καλαμιού.
Αυτοί οι άνθρωποι θεωρούν κάποια πράγματα αυτονόητα με τόση εμπειρία που έχουν....
Δεν ξέρουν αυτοί ρε....
Καλά καλάμια φτιάχνουν κ κάνουν βολές, που να ξέρουν πως είναι να ξεκινάς.... :lol: :lol:

-Το χέρι ψηλά ψηλά Τάσο....
-Ψηλά ρε!!
-Που ρε Ηλία!!
-Τέρμα ρε κάθετα πάνω
- Έλα ρε τόσο. πολύ.....! ?
- Ναι..
-Τράβα τώρα!
-Πσσσςςςς....ελα ρε!!!
Αχαχααααα :lol:
Βιντεακι θελει αυτο Τασουλη...... :lol: :lol:
Μαγκιά δεν είναι με τα πάντα να κάνεις κάτι, μαγκιά είναι με το τίποτα να κάνεις τα πάντα!!!
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Αλλά ρε φίλε....
Επειδή δε καταλαβαίνει κανείς τίποτα ή για το χάι;
..tripinfishing..
Απάντηση

Επιστροφή στο “Casting”