Τηλεσκοπικό ή σπαστό..ιδιου η απορία

Πληροφορίες, άρθρα για τον εξοπλισμό ψαρέματος
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Xenos
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Τηλεσκοπικό ή σπαστό..ιδιου η απορία

Δημοσίευση από Xenos »

Σαν κάτοχος τηλεσκοπικών καλαμιών και ενός τρίσπαστου θα ήθελα να ρωτήσω ποιές είναι οι διαφορές ανάμεσα στους 2 τύπους καλαμιών που θα με κάνουν να προτιμήσω ένα σπαστό.
Πρόσφατα έσπασα σε σκάλωμα ένα τηλεσκοπικό, φθηνό όμως ,οπότε θα πρέπει να το αντικαταστήσω.
Ενα πράγμα που μπορώ να σκεφτώ υπέρ των τηλεσκοπικών καλαμιών είναι η εύκολη αποθήκευση και μεταφορά και αυτό είναι πολύ σημαντικό.Εμένα μ έχει βολέψει πολύ.Χώρια που μετά απο μια κουραστική μερα το κλείνεις κι έφυγες,ενώ στο σπαστό τα λύνεις όλα...
Δυστυχώς εγώ δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό το ερώτημα αφου όσο κανει το τρισπαστό μου, κάνουν τα 3 τηλεσκοπικά που έχω και παίρνω και ρέστα οπότε ας γράψετε οι εμπειρότεροι κάποια γνώμη.

Ενα τηλεσκοπικό κι ένα σπαστό, ίδιας αξίας όμως, έχουν και ίδιες δυνατότητες??

Εικόνα
ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΘΙΣΤΙΚΟ,ΜΗΝ ΤΟ ΑΡΧΙΣΕΤΕ!!
Άβαταρ μέλους
jkasa
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Re: Τηλεσκοπικό ή σπαστό..ιδιου η απορία

Δημοσίευση από jkasa »

Aν θελεις φιλε μου,γραψε και για πια τεχνικη θελεις γνωμες,γιατι υπαρχουν τεραστιες διαφορες
Tα Τετραθεμελα του κοσμου τουτου¨ψαρι,κρασι,φωτια,γυναικα...
Άβαταρ μέλους
Xenos
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Xenos »

jkasa έγραψε:Aν θελεις φιλε μου,γραψε και για πια τεχνικη θελεις γνωμες,γιατι υπαρχουν τεραστιες διαφορες
Εχεις απόλυτο δίκιο.Μιλάω για Casting.
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Constantine Palivakis »

Γεια σου φιλε Xenos!Να σου πω εγω πως το βλεπω..Καταρχην να σου πω οτι δουλευω και τηλεσκοπικα και σπαστα, με μια ταση προς τα τηλεσκοπικα πιο μεγαλη.
Τα τηλεσκοπικα πραγματικα ειναι ευκολια, αλλα σε καμια περιτωση δεν συγκρινονται με τα σπαστα, ιδιας αξιας.
Επειδη ειχα το ιδιο θεμα, και στους ψαροτοπους που συνηθηζω να βρισκομαι αλλαζω συνεχεια τοπους, για να καταλαβεις μεσα σε ενα 24ωρο μπορει να χρειαστει να αλλαξω σημειο, και 3 και 4 φορες, το εψαξα παρα πολυ...
Αυτο γινεται επειδη τα ρευματα αλλαζουν συνεχως, οποτε πρεπει να τα ακουλουθω.
Δηλαδη, πολλα ρευματα, συνεχες αλλαγες ψαροτοπου, σκληρα καλαμια και μεγαλη ταλαιπωρια για αυτα, αλλα και για μενα.
Οταν εχω σκοπο να μεινω σε εναν ψαροτοπο απο αρχη μερχρι τελος, δουλευω σπαστα, οταν θελω να να κυνηγαω τα ψαρια δουλυεω τηλεσκοπικα μεγαλης αξιας και πιο μεγαλο action απο οτι στα σπαστα.
Οποτε ενα καλαμι σπαστο με 100 με 150 ευρω (σχετικο αυτο ) μπορεις να κανεις την δουλεια σου, με ενα τηλεσκοπικο για να ειναι εμπιστοσυνης, θα πρεπει να ειναι πολυ πιο ακριβο, ισως και 2 και 3 φορες περισσοτερο :shock: .
www.constantinepalivakis.com
Άβαταρ μέλους
Christos Pi
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Δημοσίευση από Christos Pi »

Νομίζω οτι ο Ντίνος τα εξήγησε ακριβώς όπως είναι, συμφωνώ απόλυτα.
Απο προσωπική εμπειρία, πρόσφατα αντικατέστησα 2 απο τα τηλεσκοπικά μου με 3σπαστα, όχι πανάκριβα, σχεδόν ίσης αξίας.
Η διαφορά είναι τεράστια καί σε βολές καί σε στυβαρότητα καλαμιού, με το μειονέκτημα όμως της μεταφοράς. Οταν χρειαστεί να αλλάξω μέρος απο αυτό που ψαρεύω αρχίζω να γκρινιάζω και να σιχτηρίζω, είναι πρόβλημα.
Αλλά για να μπορέσω να συγκρίνω τα σπαστά με τηλεσκοπικά, θα συμφωνήσω κι εγω, οτι τα τηλεσκοπικά θα πρέπει να είναι αρκετά μεγαλύτερης αξίας και ποιότητας.
Άβαταρ μέλους
Xenos
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Xenos »

Constantine Palivakis έγραψε:Γεια σου φιλε Xenos!Να σου πω εγω πως το βλεπω..Καταρχην να σου πω οτι δουλευω και τηλεσκοπικα και σπαστα, με μια ταση προς τα τηλεσκοπικα πιο μεγαλη.
Τα τηλεσκοπικα πραγματικα ειναι ευκολια, αλλα σε καμια περιτωση δεν συγκρινονται με τα σπαστα, ιδιας αξιας.
Επειδη ειχα το ιδιο θεμα, και στους ψαροτοπους που συνηθηζω να βρισκομαι αλλαζω συνεχεια τοπους, για να καταλαβεις μεσα σε ενα 24ωρο μπορει να χρειαστει να αλλαξω σημειο, και 3 και 4 φορες, το εψαξα παρα πολυ...
Αυτο γινεται επειδη τα ρευματα αλλαζουν συνεχως, οποτε πρεπει να τα ακουλουθω.
Δηλαδη, πολλα ρευματα, συνεχες αλλαγες ψαροτοπου, σκληρα καλαμια και μεγαλη ταλαιπωρια για αυτα, αλλα και για μενα.
Οταν εχω σκοπο να μεινω σε εναν ψαροτοπο απο αρχη μερχρι τελος, δουλευω σπαστα, οταν θελω να να κυνηγαω τα ψαρια δουλυεω τηλεσκοπικα μεγαλης αξιας και πιο μεγαλο action απο οτι στα σπαστα.
Οποτε ενα καλαμι σπαστο με 100 με 150 ευρω (σχετικο αυτο ) μπορεις να κανεις την δουλεια σου, με ενα τηλεσκοπικο για να ειναι εμπιστοσυνης, θα πρεπει να ειναι πολυ πιο ακριβο, ισως και 2 και 3 φορες περισσοτερο :shock: .

Ευχαριστώ Κώστα.Κάπως ετσι το φανταζόμουν κι εγώ.Βέβαια το 3 φορές ακριβότερο ...πόνεσε λίγο..!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εξοπλισμός για το ψάρεμα μας”