TF Gear Delta GT 10000

Συζητήσεις για μηχανισμούς surf casting
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Re: TF Gear Delta GT 10000

Δημοσίευση από takis.mantadakis »

Προσωπικα μ αρεσει αρκετα ο ριομπι κ δεν εχω κανενα παραπονο.Ειδικα για τα λεφτά του ειναι πολυ δυνατο.
Θα ήθελα όμως να δοκιμασω κ κατι αλλο.Ο τικα ειναι νομιζω πολυ καλη επιλογη μιας κ εχω ακουσει πολυ καλα λόγια ειδικα για το μπεστ σελερ τους τον ντολφιν.Ηλια μιλας για τη σειρα GX σωστα;
Το cedros δεν ειναι κυριως για spinning/jigging;;δεν ξερω αν βολεύει τοσο για surf οπως λέει κ ο Τάσος
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Βασικά θέλω να πω, έχεις ακούσει κάποιον να έχει πρόβλημα, ή απλά εκτιμάς τον τικα που τον ξέρεις κ όντως όλοι που τον έχουν χρόνια τώρα είναι πολύ ευχαριστημενοι;
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Κωσταντιν πρόσθεσε κ στο θέμα της ενότητας ένα prosky κ ένα τικα κ είμαστε οκ! :P
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Elias k »

takis.mantadakis έγραψε:Προσωπικα μ αρεσει αρκετα ο ριομπι κ δεν εχω κανενα παραπονο.Ειδικα για τα λεφτά του ειναι πολυ δυνατο.
Θα ήθελα όμως να δοκιμασω κ κατι αλλο.Ο τικα ειναι νομιζω πολυ καλη επιλογη μιας κ εχω ακουσει πολυ καλα λόγια ειδικα για το μπεστ σελερ τους τον ντολφιν.Ηλια μιλας για τη σειρα GX σωστα;
Το cedros δεν ειναι κυριως για spinning/jigging;;δεν ξερω αν βολεύει τοσο για surf οπως λέει κ ο Τάσος
Τακη αν θυμαμε καλα ειναι το Gf απο αυτα που εχω εγω τα παλια τα γιαπονεζικα που τα εβγαζε σε 2 εκδοσεις στροφων σε 4,1 και 5,1
Τα Ντολφιν ειναι ακριβος ιδια μοτερακια με την διαφορα οτι το ντολφιν εχει 10 ρουλεμαν ενω ο σκεπτερ εχει 5.
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Elias k »

Τασουλι μια φορα που ψαρεψα με το prosky πραγματικα δεν μου αρεσε καν η ασθηση του.
απλα μου φαινοταν καπος αυτος ο μηχανισμος και δεν μου καθοταν καλα στο λεβαρισμα του,οποτε τον απεριψα με την πρωτη.
Ισως να φταιει που ειχα συνιθηση με τα Ultegra ,ta Biomaster kai ta Navi Ακομη και τους ΤΙΚΑ που τους ειχα και τους εχω ακομη σε 4τραδα δυο ντολφιν και 2 σκεπτερ .
Απλα εμενα δεν μου κατσανε και εχω ακουσει καλα λογια για τα prosky.
Τυχαινει εδω στη γερμανια που ειμαι,και που ημουν ποιο πριν το 2009 να πηγαινα σε μερικα μαγαζια τα οποια ειναι πανω α;πο 1000 τετραγωνικα μετρα εως και 2000 τετραγωνικα μετρα.Δηλαδη και του πουλιου το γαλα με λιγα λογια.Εχω πιασει ολες μα ολες της μαρκες στα χερια μου,τους εχω επεξεργαστει τον καθενα ξεχωριστα μιας και στο ενα απο αυτα τα μαγαζια ημουν και πολυ καλος πελατης και φιλος με τον ιδιοκτητη του καταστηματος.
Συνηθος τα καταστηματα αυτα εχουν αλισιδα μαγαζιων και εχουν και τα καλαθια τυπου λιντλ.
Οταν πας σε ενα τετοιο καταστημα και βλεπεις στο καλαθι τα παντα εκτος απο SHIMANO KAI DAIWA αναρωτιεσε πραγματικα και για να πιασεις ενα απο αυτες της 2 μαρκες μαρκες στα χερια σου πρεπει να σου ξεκλειδωσουν την βιτρινα τοτε πραγματικα αναρωτιεσε.
Σε συζητησεις με τον φιλο πλεον γερμανο που καναμε μου ειπε το εξεις…Μακρια απο αυτα που παινεις στα χερια θα σε κρεμασουν γρηγορα εκει που δεν το περιμενεις.
Και αυτο εγινε με 2 κορμοραν μπικ μπεν τα οποια ηταν φθηνα αλλα πανεμορφα μηχανακια και πληρες λειτουργικα.
Με κρεμασαν στο πρωτο ψαρεμα μου και τα 2 .Και τα 2 τα φτυσαν τα φρενα ,η πεταλουδα τους δηλαδη χαλασανε οι βολτες και δεν πιανανε καν να σφυξουν μεσα σε μια νυχτα που η μουρμουρες που εβλεπα στον καβο στον αιγιοργη στην ευβοια ηταν πανω απο κιλο ολες τους και εγω εμεινα με 150 μονοδολια να τα κοιταω χαχαχχα..
Τα ανικατεστησα με 2 νταιβα εμπλεμ 5000 που ηταν αθανατα μηχανακια χωρις να δωσω ουτε ενα ευρο παραπανω μιας και τα ειχε στην ιδια τιμη με αυτους που ειχα παρει.
Αυτα τα αναφερω ως παραδειγματα στα θεματα αγορων στον εξοπλισμο μας ωστε οσοι απο εμας θελουν να προσεχουν γενικα στο τη πλασαρει η αγορα και το πως μερικες φορες πιανωμαστςε απο μονοι μας στην φακα,μονο και μονο για να γλυτωσουμε το κατι τις η ακομη και να παζαρεψουμε ενα εργαλειο.Γιατι για εργαλεια γινετε η κουβεντα μας.
Ετσι εχω αλαξει πανω απο 30 μηχανισμους σε πολες μαρκες και τωρα πλεον ξερω το τι ζηταω απο ενα μηχανισμο και καταληγο παντα στον καταληλο με μια ταση σε μηχανακια βιτρινας και επονυμα,τα οποια και σε αυτα βγαινουν καποιες προσφορες μερικες φορες που λες δεν γινετε αυτο.Πχ Σιμανο εξειτς 3000 ,2000,2,500 1000,και 4000 σε τιμη και περιτιλιγμα δωρου στα 19,99 ευρο .Σιγα να μην το δεις αυτο ελλασδα.90 και φευγα για αυτα ενω π.χ εδω παιζουν στα 60 περιπου ευρο η και μια η 2 φορες τον χρονο τζαμπα .
Θα μου πεις τι σχεση εχει αυτο με το θεμα μας και οτι ισως ξεφευγω απο το τοπικ.
Αντιθετος θα ελεγα πρωτα κανουμε ερευνα αγορας και μετα καταληγουμε σε αυτο που μας τεριαζει…Ρωταμε,μαθαινουμε απο φιλους και γνωστους και καταληγουμε,
Πλεον το ιντερνετ μας εχει καλομαθει,αλλα μας εχει μαθει να τσιμπαμε στο φθηνο.
Το φθηνο ομως θελει καθε μερα επαφη με τα ιντερνοκαταστηματα εντος και εκτος ωστε να βρουμε αυτο που μας συνφερει και ποιο βασικα αν μπορουμε να το κανουμε σερβις στην χωρα μας.
Απλα ψαχνουμε παλικαρια και αν ψαξουμε σωστα βρισκουμε και του πουλιου το γαλα!!
Για την ιστορια λοιπον!!
Πριν αρκετους μηνες ειμουν στο φιλο γερμανο και πειρα τηλ.τον Ντινο για καποια μοτερακια που εψαχνα να του βρω.Τα καλαθια ηταν 6 τεραστια τα οποια μεσα ειχαν απο 30 μηχανακια εως 100 και το καθενα αναλογα το μεγεθος του μηχανισμου.Δηλαδη απο 1000αρακια εως και 10000 ακομη και μουλτι τεραστια.Εκει λοιπον βρικα μηχανακια που στην ελλαδα κανουν 180,00 ευροπουλα το ενα στα 69,99 ευρο και παει λεγωντας.οπως π.χ. τους τικα στα 35 ευρο που ανεφερα ποιο πανω στο αλλο ποστ μου.Ετσι λεω ψαξιμο,και μονο ψαξιμο παλικαρια.
Κακο που παιρνουμε απο εξωτερικο αλλα οταν στην τιμη του ενος βγαζεις και ενα ακομη δωρο τοτε οντος αξιζει να παρεις απο εξωτερικο.
Πονεμενη ιστορια αλλα ειναι η αληθεια και μερικες φορες οι τοπικοι μας καταστηματαρχες μας στελνουν απο μονοι τους εξω.
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

0001244.jpeg
Το Gf δεν ξερω αν το βγαζει πια..τουλάχιστον εγω δεν το βρηκα κάπου.
Αυτο που βλέπω ειναι το Gx κ αυτο με δυο ταχυτητες.Προφανως είναι ο απόγονος του
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Γιατί θέλουμε τον άλλο;
Αυτός δεν είναι που έχει κ επιλογές στις μπομπινες; (πολύ μ' αρέσει αυτό...)
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Elias k »

Dolfin και skepter έχουν της ίδιες πομπινες Τάσο. Τα παλιά μοντέλα είναι Japan ενώ τα καινούργια από άλλη χώρα. Το εργοστάσιο έκλεισε κάπου από το 2007εως το 2008 αν θυμαμε καλά.Τότε τα σκεπτερ κόστιζαν στα 170 ευρό και ο ντολφιν έφθανε τα 200 ευρό.
Βασικά δεν ψάχνουμε το μηχανάκι αυτό απλά κάνουμε κάποιες προτάσεις που να πιάνουν τόπο.
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Οπότε Ηλια εφοσον εχει κλεισει το εργοστασιο στο japan δε νομιζω να βρεθει ο παλιος που λες.Αρα παμε σε αυτόν που παρεθεσα παραπανω; Εμφανισιακα τουλάχιστον κ βαση χαρακτηριστικων φαινεται μια χαρά
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Elias k »

Αυτό εξαρτάτε από το τι ζητάς Εσύ στο ψάρεμα σου Τάκη. Αν είσαι για άπλα και όχι απαιτητικά ψαρεματα θα κάτσει μια χαρά στα καλάμια σου και θα έχεις ένα απλό και καλό μηχανάκι. Για σκληρές συνθήκες και χοντρό ψάρεμα δεν το συνιστώ, αν και έχουν βγει φοβερά ψαριά σε πολλά κιλά με αυτό το μοτέρ.
Επισεις αν σε ενδιαφέρει ρηχή πομπινα θα σου έλεγα να τον πάρεις με νούμερο 3 και Την 4ΑΡΑ για κανονικό ψάρεμα. Οι άλλες Π.Χ.Νο1 και Νο 2 είναι πολύ ρυχες αλλά κονικες όπως και η Νο3 από την 4ΑΡΑ και πάνω Όλες είναι βαθειές για πολλά μέτρα μέχρι και την δεκάρα.
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Νομιζω οτι ειναι μια χαρα.Κ συγκεκριμένα πιστευω ειτε ο 6000 ειτε ο 8000 ειναι σουπερ με 35αρα μανα 220 κ 370 μετρα αντιστοιχα..
Οχι οτι τα πιανουμε απλα για να νιωθουμε μια ασφάλεια :D :D :D
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Elias k »

Σε τι τιμή τα βρήκες;
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος