sock leader
- scorpions22
sock leader
Θα ηθελα να ρωτησω επειδη θελω να αγορασω μια 60αρα πετονια για sock leader,πρεπει να ειναι καποια ειδικη πετονια η μια απλη καλη?
- kostas genikis
- Ψαρωμένος
Re: sock leader
Θα βρεις στην αγορα καρουλια που αναγραφουν shock leader τα οποια σαν χαρακτηριστικα για πετονια ειναι ποιο σκληρα χωρις μεγαλη ελαστικοτητα και προοριζονται για αυτο το σκοπο !Απο εκει και περα δεν ειναι απαραιτητο να ψωνισεις απο αυτα μπορεις να κανεις και την δουλεια σου και με απλη πετονια καλης ποιοτητας η ακομη ακομη για λογους οικονομιας με πετονιες του χιλιομετρου η αλλιως τσιλεδες που εχουν για τα παραγαδια !Εγω προσωπικα δουλευω στα ψαρεματα μου τους τσιλεδες για οικονομικους λογους συμφερουν κατα πολυ και μετα μονο στους αγωνες αλιευτικων βολων θα βαλω καποιο ληντερ που θελω τα χαρακτηριστικα σκληροτητας και αλλα !
Εχει δουλέψει κανείς κατι πετονιές της daiwa για σοκ λίντερ οι οποίες είναι σε καρουλια 5τεμαχίων?Είναι...κωνικές και το καθε σοκ λίντερ είναι 15μέτρα.Το κουφό όμως είναι πως το κάθε κομμάτι ξεκινάει με διάμετρο 0,37 και τελειώνει σε 0,57!!!
Πήρα ένα καρούλι να το δώ στα Λουκίσσια...
Πήρα ένα καρούλι να το δώ στα Λουκίσσια...
- kostas genikis
- Ψαρωμένος
Εχει διαφορες διατομες και αναλογα με την μανα του μηχανισμου μπορεις να επιλεξεις πχ 25αρα μανα βρισκεις 0.25-0.57 η 0.20 μανα 0.20-057!Ειναι πολυ βολικα !Και μπορεις να βρεις διατομες να τελειωνουν και σε 0.70 !
Να δώσω κι εγώ την πρώτη μου απάντηση. Κυκλοφορούν διάφορες πετονιές οι οποίες αναφέρονται σαν shock leader συνήθως σε ειδικά καρούλια μεγάλης διαμέτρου και μικρού πάχους.
Υπάρχουν 2 ειδών shock leader. Τα σταθερής διαμέτρου και τα tapered (κωνικά). Τα κωνικά είναι και δεδομένου μήκους (15 μέτρα) με διάμετρο που ξεκινά από 0.25-0.28-0.30 και καταλήγει σε 0.50-0.60 κλπ...
Πρακτικά όσον αφορά τα σταθερού πάχους εγώ βρήκα την υγειά μου με τα Sufix Zippy και Tritanium. Το Zippy είναι allaround διάφανου χρώματος και πολύ "μαλακό" στην υφή. Από την άλλη το Tritanium έχει χρώμα γαλακτώδες, είναι πιο σκληρό και άκαμπτο σαν υλικό αλλά όσον αφορά την αντοχή στα γδαρσίματα κόβει και τις πέτρες.
Έχω και tapered αλλά δεν τα χρησιμοποιώ. Έχω τόσο πολύ καιρό να δουλέψω tapered που δεν θυμάμαι ούτε καν τι μάρκα είναι αυτά που έχω.
Υπάρχουν 2 ειδών shock leader. Τα σταθερής διαμέτρου και τα tapered (κωνικά). Τα κωνικά είναι και δεδομένου μήκους (15 μέτρα) με διάμετρο που ξεκινά από 0.25-0.28-0.30 και καταλήγει σε 0.50-0.60 κλπ...
Πρακτικά όσον αφορά τα σταθερού πάχους εγώ βρήκα την υγειά μου με τα Sufix Zippy και Tritanium. Το Zippy είναι allaround διάφανου χρώματος και πολύ "μαλακό" στην υφή. Από την άλλη το Tritanium έχει χρώμα γαλακτώδες, είναι πιο σκληρό και άκαμπτο σαν υλικό αλλά όσον αφορά την αντοχή στα γδαρσίματα κόβει και τις πέτρες.
Έχω και tapered αλλά δεν τα χρησιμοποιώ. Έχω τόσο πολύ καιρό να δουλέψω tapered που δεν θυμάμαι ούτε καν τι μάρκα είναι αυτά που έχω.
Εγώ βάζω πολλές φορές νήμα παλικάρια. Ξέρω θα μου πείτε μαλάκια αλλά με βολεύει αρκετά θα έλεγα.
Σε μισινεζα ότι να είναι συνήθους μια της Κάρβερ αν θυμαμε καλά σκληρή με 3 περίπου ευρό τα 100 μέτρα.
Σε μισινεζα ότι να είναι συνήθους μια της Κάρβερ αν θυμαμε καλά σκληρή με 3 περίπου ευρό τα 100 μέτρα.
- Tasos Potoudis
- Admin
Εγώ έχω κολλήσει με μια πετονιά της yozuri Guam τη λέει η οποία έχει πιστοποίηση κ αντέχει τσεκαρισμένα 17 κιλά ή 0.50 κ 24 η 0.60. Πολύ αντοχή σε όλα αλλά μαλακιά για έναν σεβαστό φίλο που την είδε.... Εμένα με έχει κερδίσει λόγω δύναμης....
Ηλία γιατί βάζεις νήμα; Είναι πιο μαλακό κ μικρότερης διατομής; Λόγω έλλειψης ελαστικότητας;
Ηλία γιατί βάζεις νήμα; Είναι πιο μαλακό κ μικρότερης διατομής; Λόγω έλλειψης ελαστικότητας;
Τάσο ειχα ξεμείνει σε ένα ψάρεμα και από τότε κόλλησα. Είχα ένα καρουλι της wft το οποίο δεν το δούλευα γιατί ήταν χοντρό και το εβαλα αναγκαστικά γιατι υθελα μέτρα στον τοπο που ειμουν.
Από τότε και ειδικατοταν κάνω βολές με τα μουλτι το βάζω γιατί αισθάνομαι καλύτερη φόρτιση στο καλάμι το ίδιο κι στο ψάρεμα. Απλά θέλει προσοχή και συνήθεια γιατί σφάζει.
Από τότε και ειδικατοταν κάνω βολές με τα μουλτι το βάζω γιατί αισθάνομαι καλύτερη φόρτιση στο καλάμι το ίδιο κι στο ψάρεμα. Απλά θέλει προσοχή και συνήθεια γιατί σφάζει.
Elias k έγραψε:Τάσο ειχα ξεμείνει σε ένα ψάρεμα και από τότε κόλλησα. Είχα ένα καρουλι της wft το οποίο δεν το δούλευα γιατί ήταν χοντρό και το εβαλα αναγκαστικά γιατι υθελα μέτρα στον τοπο που ειμουν.
Από τότε και ειδικα οταν κάνω βολές με τα μουλτι το βάζω γιατί αισθάνομαι καλύτερη φόρτιση στο καλάμι το ίδιο κι στο ψάρεμα. Απλά θέλει προσοχή και συνήθεια γιατί σφάζει.
Λιάκο τα έχεις όλα τα δάχτυλα????
Tα εχω Πασχαλη και ποτε δεν ειχα θεμα με το νημα.Ουτε καν δαχτυλιθρα δεν βαζω γιατι ειναι θεμα συνηθειας οπως ειπα.
Οτι θελει,θελει και πολυ προσοχη για αυτο το αναφερω.
Οτι θελει,θελει και πολυ προσοχη για αυτο το αναφερω.
Είσαι φίλος, σε αγαπάω σε εκτιμάω αλλά θα βάλεις σε μπελάδες πολύ κόσμο Λιάκο. Νήμα ποτέ για leader...
οχι προς θεου δεν επιβαλω κατι τετοι,ενοειτε οτι η μισινιζα ειναι ποιο ασφαλες!
Η ασφαλεια κατα της βολες μας στο ψαρεμα ειναι για την ιδια μας προστασια και τους γυρο μας.Αυτο ειναι το ποιο βασικο και πανω απο ολα σωστη διαμετρο στο σοκ λιντερ.απο 0,60 και πανω!
Η ασφαλεια κατα της βολες μας στο ψαρεμα ειναι για την ιδια μας προστασια και τους γυρο μας.Αυτο ειναι το ποιο βασικο και πανω απο ολα σωστη διαμετρο στο σοκ λιντερ.απο 0,60 και πανω!
Μιλας σωστα σοφε γεροντα.
Τις μερες της υπερβολης εβαζα και 0.80 στο χωραφι. Τωρα για γενικη χρηση και απλο καθημερινο ψαρεμα 0.50-0.55 ειναι μια χαρα. Για πιο βαρια ψαρεματα και η 65αρα ειναι υπεραρκετη εκτος και αν εισαι Μπονης.
Ενα πραγμα που πρεπει να υπολογισουμε στο leader ειναι οι φθορες επειδη δεν το αλλαζουμε συχνα οποτε λιιιιγο παραπανω διαμετρος απο οτι νομιζουμε οτι αντεχει στις βολες βοηθα.
Τις μερες της υπερβολης εβαζα και 0.80 στο χωραφι. Τωρα για γενικη χρηση και απλο καθημερινο ψαρεμα 0.50-0.55 ειναι μια χαρα. Για πιο βαρια ψαρεματα και η 65αρα ειναι υπεραρκετη εκτος και αν εισαι Μπονης.
Ενα πραγμα που πρεπει να υπολογισουμε στο leader ειναι οι φθορες επειδη δεν το αλλαζουμε συχνα οποτε λιιιιγο παραπανω διαμετρος απο οτι νομιζουμε οτι αντεχει στις βολες βοηθα.