Γιατί όσοι ασχολούνται με την τεχνική του spining...
Re: Γιατί όσοι ασχολούνται με την τεχνική του spining...
Θα συμφωνησω με τον Μπαμπη...ειναι απλα....θεμα χαρακτηρα του ανθρωπου...
Το παρόν είναι δικό τους, το μέλλον είναι δικό μου
Εγώ πάντως από συζητήσεις, που έχω κάνει με παιδιά από το spinning έχω καταλάβει ότι με το χρόνο έχουν αναπτύξει μεταξύ τους αρκετά ψηλά το αίσθημα του catch n release. Θα τολμούσα να πω ότι είναι και άγραφος κώδικας τιμής μεταξύ τους, χωρίς να κινδυνεύω να παρεξηγηθώ.
Mε καλυψες απόλυτα.Ειναι πολύ λίγοι αυτοί που κάνουν μόνο spinning.Και αυτοί ακόμα επειδή δεν κάνουν άλλη τεχνική δεν σημαίνει οτι εχουν έχθρα για τις άλλες.Επιλογή είναι οπως επιλογή είναι να κάνεις αλλες 10.mpampists έγραψε:Eγω παλι δεν εχω αισθανθει εχθρικη συμπεριφορα συγκεκριμενα απο αλλες τεχνικες παρακτιας αλιειας.
Πολυ θα ηθελα να ακουσει τις εμπειριες του Ντινου στις οποιες βασιζεται η διαπιστωση του.
Εχω φιλους που κανουν πολλες τεχνικες ...ενας μαλιστα λεει οτι ο καλος ψαρας πρεπει να προσαρμοζει το ψαρεμα του αναλογα με τις συνθηκες, εποχες, ψαρια...αρα να αλλαζει την τεχνικη που ψαρευει ...ακομα και μεσα στη ιδια μερα...
Πιστευω οτι ο ψαρας που εχθρευετε δεν εχει να κανει με την τεχνικη αλλα με τον χαρακτηρα του....σπιναδορος δηλαδη θα μισει και τους καστεραδες αλλα και τους σπιναδορους κ.ο.κ
Μάνο εχουμε πολλα ψωμια ακόμα για να πούμε για αίσθημα c&r στην Ελλάδα.Είμαστε πολύ πίσω και σε αυτό,απλως πλέον θεωρείτε δεδομενο σε site,blog,ομαδες,forum κτλ, η απελευθέρωση των μικρων και σε αυτό εχει συμβάλει η πλειοψηφία των spinner με πολλα χρονια στην πλάτη τους.Πρόσφατα είδα φωτό μαγαζάτορα με πάνω απο 100 μην πω 200[μια ολοκληρη αυλη επιαναν]τσιπούρες και σαργουδάκια.Ξενέρωσα και με αυτόν και με τα αμετρητα like απο κατω. Αρα δεν ειναι η τεχνικη ,ειναι ο ανθρωπος....
Tα Τετραθεμελα του κοσμου τουτου¨ψαρι,κρασι,φωτια,γυναικα...
- Tasos Potoudis
- Admin
Κάτι ακόμα που μου περνάει από το μυαλό είναι ότι οι σπινεραδες είναι οι περισσότεροι νέα παιδιά που αν υποθέσουμε ότι έχουν παιδεία σε συνδυασμό με τη τεχνική που διαφοροποιηται από τις υπόλοιπες έχουμε μια ομάδα ανθρώπων που έχουν απέναντι τους όλους τους υπόλοιπους ψαράδες κ τα στραβά που γίνονται..
..tripinfishing..
Τάσο το θέμα ξεκινάει από την ενημέρωση. Εκεί είναι η αρχή και το τέλος κατά την άποψή μου.Όταν ορισμένοι έχουν σκοπούς κέρδους διαμορφώνουν τα δικά τους θέλω σε χαρακτήρες επιθετικούς σε άλλες ομάδες.,ξεφεύγοντας από το κυριος θέμα Πού είναι το ψάρεμα. Βαθειά συζήτηση εδώ και αρκετά χρόνια φίλε σε αρκετούς ιστότοπους.
Η άποψη μου είναι πως αν υπάρχει αυτή η τάση,η αιτία είναι πως οι τεχνικές που ακολουθούμε εμείς, αντιπροσωπεύουν κάπως το "παλιό",το παραδοσιακό... ενώ το spinning ακριβώς το αντίθετο.Ποιό μοντέρνα τεχνική,χωρίς αίματα και υγρά απο σκουλίκια,μυρωδιές απο ζύμες κλπ κλπ.
ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΘΙΣΤΙΚΟ,ΜΗΝ ΤΟ ΑΡΧΙΣΕΤΕ!!
εχουν παραμυθιαστει απο τις ατακες στυλ ''δινεις ζωη σε αψυχο πραμα κτλπ κτλπ'' οτι αυτοι που ασχολουνται με την συρτη απεξω ειναι και καλα ελιτ(δεν το λενε δυνατα αλλα το πιστευουν)
εχουν χαλασει αρκετα χρηματα
εχουν χρηματα να χαλασουν(με οτι επαρση φερνει αυτο)
τους εχουν σνομπαρει κραξει οι φιλοι τους καστεραδες ''τι καθεσαι εκει και ξεμασχαλιαζεσαι κτλπ κτλπ'' και δωσε λεφτα και τρεξιμο αυτοι
και αντιδραση και εχθρικη συμπεριφορα 
εχουν χαλασει αρκετα χρηματα
εχουν χρηματα να χαλασουν(με οτι επαρση φερνει αυτο)
τους εχουν σνομπαρει κραξει οι φιλοι τους καστεραδες ''τι καθεσαι εκει και ξεμασχαλιαζεσαι κτλπ κτλπ'' και δωσε λεφτα και τρεξιμο αυτοι

- kostas genikis
- Ψαρωμένος
Εγω παλι θα γινω κακος και θα παω το εξης ητε σπιν ητε ματς ητε καστινγκ ητε οποιαδηποτε αλλη τεχνικη απο σνομπ και αλλα δοξα τον θεο !Αμα εισαι αυτος που εισαι οποια τεχνικη και εαν ακολουθεις δεν θα αλλαξεις !Απο καστεραδες δοξα το θεο χορτασαμε πολυμαθης και σνομπ και στους σπινεραδες και στους εγγλεζαδες και χιλιες δυο ανοησιες !Εφ οσον ειμαστε και στην προσωπικη μας ζωη καπως δεν θα ειμαστε και στο ψαρεμα ελα τωρα κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας !Ουτε τα λεφτα ουτε τα ρηληζ ουτε τιποτα αλλο απλα φοραμε το προσωπειο το ψαρα τεχνιτη καποιου που αφιερωνει ξοδευει χρονο στην τεχνικη η τεχνικες που κανει και λεμε τις αποψεις μας εγκλωβισμενοι σε εμμονες και ητε θα σνομπαρουμε αλλες τεχνικες η θα ειμαστε προκατηλημενοι για αυτο που κανουν οι αλλοι επειδη δεν μπορουμε να το κανουμε εξισου καλα η γιατι απλα δεν μας γεμιζει αυτο !
Δεν εχω και δεν ειχα ποτε θεμα με καμια τεχνικη ειχα παντα προβλημα με τους προκατειλημενους τεχνιτες σε οποιαδηποτε τεχνικη !
Δεν εχω και δεν ειχα ποτε θεμα με καμια τεχνικη ειχα παντα προβλημα με τους προκατειλημενους τεχνιτες σε οποιαδηποτε τεχνικη !
Το να υπάρχει μια διαφωνία και διαφοροποίησεις πάνω σε τεχνικές άντε και το καταλαβαίνουμε. Όταν όμως περνάμε στο επίπεδο ταξικών, μορφωτικών και λοιπών διαχωρισμών, αυτό είναι κοινωνικό ατόπημα. Το να σνομπάρουν οι μεν του δε με γνώμονα τέτοια κριτήρια είναι άστα να πάνε. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να ανέχεται τον οποιονδήποτε και κάνει τις επιλογές του αλλά από κει και πέρα το να διαχωρίζει και να ομαδοποιεί με τη λογική όλοι στην κατσαρόλα είναι απαράδεκτο.
Όλες οι τεχνικές έχουν και από ένα κομμάτι της κοινωνίας με όποιες κατηγορίες θέλετε. Το ποιος είναι δεκτικός να συζητήσει, να δώσει μια γνώμη, να μεταφέρει τις εμπειρίες του και κυρίως να ακούσει τις εμπειρίες των άλλων κάνει τη διαφορά.
Όλες οι τεχνικές έχουν και από ένα κομμάτι της κοινωνίας με όποιες κατηγορίες θέλετε. Το ποιος είναι δεκτικός να συζητήσει, να δώσει μια γνώμη, να μεταφέρει τις εμπειρίες του και κυρίως να ακούσει τις εμπειρίες των άλλων κάνει τη διαφορά.
Παιδιά εγώ κάνω και serf casting και spinnig δεν έχει καμία σχέση το ενα με το άλλα το spinning είναι μεγάλη αρρώστια με απιστευτη αδρεναλινη στα κόκκινο στο serf casting παλι το κάνω πολλα χρωνια με δισπαστα καλαμια αλω ψάρεμα αλλα θηραματα αλλά τραβηγματα εγώ πιστεύω ότι ενας καστερας θα δώσει λίγο χώρο και σε ενα σπινερ να ψαρεψι εκτός αν ο σπινερ θέλει όλη τη Παραλία να σπιναρι
Είμαι ένα βήμα (μην πω και μισό) πριν τα σουτάρω ΟΛΑ τα σπινοτσουμπλέκια μου.
Με αυτή την μαλακία (και συγνώμη για το γαλλικό) έχουμε ξεχάσει να ψαρεύουμε.
Καλό και εξυπηρετικό για όταν είχα μωρά παιδιά, μεταπτυχιακά κλπ υποχρεώσεις όπου δεν είχα χρόνο και κορόιδευα τον εαυτό μου ότι ψάρευα αλλά πλέον έχει καταντήσει για πολλούς λόγους γάγγραινα.
Δυστυχώς ο καρκίνος που λέγεται spinning έχει επεκταθεί σε πάρα πολλούς ψαράδες και είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις έναν καστερά για να απολαύσεις μαζί του ένα ψάρεμα. Μόνο "καθαρούς και αμόλυντους" ψαράδες μπορείς να βρεις να κάνουν casting, ψαράδες που συνήθως δεν έχουν επαφή με το internet ή δεν τους έχουν πάρει τα μυαλά οι παπαριές που γράφονται κατά καιρούς σε facebook, forum κλπ.
Σκληρές κουβέντες αλλά επιμένω στο ότι με το spinning έχουμε ξεχάσει να ψαρεύουμε.
Αρκεί να ξεπεράσω το σύνδρομο της Στοκχόλμης που με διακατέχει λόγω και του ότι έχω επενδύσει απίστευτο χρόνο και χρήμα (για τα δεδομένα μου)...
Και όπως λέμε στα μέρη μου "νισάφι πια".
Με αυτή την μαλακία (και συγνώμη για το γαλλικό) έχουμε ξεχάσει να ψαρεύουμε.
Καλό και εξυπηρετικό για όταν είχα μωρά παιδιά, μεταπτυχιακά κλπ υποχρεώσεις όπου δεν είχα χρόνο και κορόιδευα τον εαυτό μου ότι ψάρευα αλλά πλέον έχει καταντήσει για πολλούς λόγους γάγγραινα.
Δυστυχώς ο καρκίνος που λέγεται spinning έχει επεκταθεί σε πάρα πολλούς ψαράδες και είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις έναν καστερά για να απολαύσεις μαζί του ένα ψάρεμα. Μόνο "καθαρούς και αμόλυντους" ψαράδες μπορείς να βρεις να κάνουν casting, ψαράδες που συνήθως δεν έχουν επαφή με το internet ή δεν τους έχουν πάρει τα μυαλά οι παπαριές που γράφονται κατά καιρούς σε facebook, forum κλπ.
Σκληρές κουβέντες αλλά επιμένω στο ότι με το spinning έχουμε ξεχάσει να ψαρεύουμε.
Αρκεί να ξεπεράσω το σύνδρομο της Στοκχόλμης που με διακατέχει λόγω και του ότι έχω επενδύσει απίστευτο χρόνο και χρήμα (για τα δεδομένα μου)...
Και όπως λέμε στα μέρη μου "νισάφι πια".
- Tasos Potoudis
- Admin
Καλό και εξυπηρετικό...
να απολαύσεις μαζί του ένα ψάρεμα...
δεν είχα χρόνο και κορόιδευα τον εαυτό μου ότι ψάρευα...
Τα έχεις πει όλα.
Μάλλον ο χρόνος που μας λείπει είναι ο εχθρός.
Το casting κ για μένα είναι παραπάνω από ψάρεμα.Είναι έξοδος εξόρμηση διακοπές είτε μόνος είτε με παρέα.Από μόνο του είναι διδικασία πολύ διαφορετική.
Σα να παραγγέλνεις να φας ή να ετοιμάζεις τραπέζι να φάς με παρέα....
Μη πετάξεις τους καταλόγους όμως...
Ο χρόνος που μας λείπει είναι ο εχθρός.
να απολαύσεις μαζί του ένα ψάρεμα...
δεν είχα χρόνο και κορόιδευα τον εαυτό μου ότι ψάρευα...
Τα έχεις πει όλα.
Μάλλον ο χρόνος που μας λείπει είναι ο εχθρός.
Το casting κ για μένα είναι παραπάνω από ψάρεμα.Είναι έξοδος εξόρμηση διακοπές είτε μόνος είτε με παρέα.Από μόνο του είναι διδικασία πολύ διαφορετική.
Σα να παραγγέλνεις να φας ή να ετοιμάζεις τραπέζι να φάς με παρέα....
Μη πετάξεις τους καταλόγους όμως...
Ο χρόνος που μας λείπει είναι ο εχθρός.
..tripinfishing..
Τάσο δεν μπορείς να κόψεις το κάπνισμα κυκλοφορώντας με ένα πακέτο τσιγάρα στο χέρι.
- Tasos Potoudis
- Admin
Εσύ ξέρεις καλύτερα το μόνο σίγουρο.
Εμένα από την αρχή δε με κέρδισε το σπίν,
ένα καλαμάκι το έχω στο αμάξι.
Που κ πολύ που το ρίχνω.
Τις περισσότερες φορές με ακροβάτη.

Εμένα από την αρχή δε με κέρδισε το σπίν,
ένα καλαμάκι το έχω στο αμάξι.
Που κ πολύ που το ρίχνω.
Τις περισσότερες φορές με ακροβάτη.

..tripinfishing..
- andreasomageiras
- Ψαρωμένος
Με σπινοκαλαμο (από το λιντλ) έχω βγάλει ΤΗΣ μουρμουρες στα σύνορα πλαταμωνα με νέους πόρους.
Με δόλωμα σωλήνα.
Με δόλωμα σωλήνα.

- Tasos Potoudis
- Admin
Τελικά το σπίν είναι παρακλάδι του casting.

..tripinfishing..