Γιατί όσοι ασχολούνται με την τεχνική του spining...
- Constantine Palivakis
- Admin
Γιατί όσοι ασχολούνται με την τεχνική του spining...
Γιατι όσοι ασχολούνται με την τεχνική του spining έχουν μια εχθρική τάση προς όλες τις άλλες τεχνικές ψαρέματος;
Εχω κατι στο μυαλό μου αλλα θα ήθελα να ακούσω απόψεις από όλες τις πλευρές για να δω αν αυτό που σκέφτομαι ειναι σωστό.
Μέσα απο αυτό το θέμα θα ακολουθήσει ενα άρθρο για την ψυχολογία και την συμπεριφορά αυτών που ασχολούνται με αυτές.
Εχω κατι στο μυαλό μου αλλα θα ήθελα να ακούσω απόψεις από όλες τις πλευρές για να δω αν αυτό που σκέφτομαι ειναι σωστό.
Μέσα απο αυτό το θέμα θα ακολουθήσει ενα άρθρο για την ψυχολογία και την συμπεριφορά αυτών που ασχολούνται με αυτές.
-
Re: Γιατί όσοι ασχολούνται με την τεχνική του spining...
Καλησπέρα. Ένας λόγος μπορεί να είναι το ότι τα άλλα είδη ψαρέματος έχουν πολλά παρελκόμενα. Πράγματα τα οποία θα πρέπει να μεταφέρεις για να μπορέσεις να ψαρεψεις.Λέω την άποψη μου δεν ξέρω.
Να πω και εγω την γνωμη μου.Οι καστεραδες κυριως, απλωνουν καλαμια κατα μηκος μιας ακτης που ψαρευουν,οι σπινεραδες δεν μπορουν να ψαρεψουν ελευθερα οποτε υπαρχει μια κοντρα.Επισης οι σπινεραδες επειδη πανε για κυνηγαρικα ψαρια ισως θεωρουν την τεχνικη τους πιο "επιθετικη" οποτε ισως ειναι και αυτος ενας λογος.Παντως το εχω παρατηρησει και σε αλλες τεχνικες ψαρεματος να υπαρχει κοντρα με ψαραδες που κανουν αλλη τεχνικη.
- thanasis makris
- Ενεργό Μέλος
νομιζω πως ειναι εχθρικοι για περιβαντολογικους λογους.οτι κ καλα ολοι οι αλλοι ρυπαινουν περισσοτερο.κουτακια απο δολωματα,φαγητα, κ.λ.π. ενω εκεινοι πανε με ενα καλαμι κ 10 τεχνητα.καταλαβες;
ειναι μια τεχνικη η οποια δινει ζωη σε ενα αψυχο κομματι πλαστικου-μεταλλου-σιλικονης και προσπαθει να ξεγελασει τα ψαρια.
Βασιλη οι ψαραδες που ασχολουνται σοβαρα με το σπινινγκ εχουν περισσοτερα παρελκομενα απο τις υπολοιπες τεχνιες ψαρεματος, 2-3 καλαμια μαζι τους, αμετρητα τεχνιτα, αποχη ή γαντζο ψαροκαλαθο κτλ.
Κωσταντινε πιστευω οτι η αποστροφη τους προς τις υπολοιπες τεχνικες ψαρεματος εχει να κανει αποκληστικα με τα πολλα χρηματα που εχουν χαλασει για να αποκτησουν τον εξοπλησμο τους.
ευτυχως τα 3 φιλαρακια που εχω και ειναι καλοι στην τεχνικη αυτη δεν εχουν προβλημα να ψαρεψουν και εγγλεζο ή ακομα και με καρουλες. το ψαρεμα για οποιον το ζει και το γουσταρει ειναι το ιδιο για ολους μας.
Βασιλη οι ψαραδες που ασχολουνται σοβαρα με το σπινινγκ εχουν περισσοτερα παρελκομενα απο τις υπολοιπες τεχνιες ψαρεματος, 2-3 καλαμια μαζι τους, αμετρητα τεχνιτα, αποχη ή γαντζο ψαροκαλαθο κτλ.
Κωσταντινε πιστευω οτι η αποστροφη τους προς τις υπολοιπες τεχνικες ψαρεματος εχει να κανει αποκληστικα με τα πολλα χρηματα που εχουν χαλασει για να αποκτησουν τον εξοπλησμο τους.
ευτυχως τα 3 φιλαρακια που εχω και ειναι καλοι στην τεχνικη αυτη δεν εχουν προβλημα να ψαρεψουν και εγγλεζο ή ακομα και με καρουλες. το ψαρεμα για οποιον το ζει και το γουσταρει ειναι το ιδιο για ολους μας.
thanasismak έγραψε:νομιζω πως ειναι εχθρικοι για περιβαντολογικους λογους.οτι κ καλα ολοι οι αλλοι ρυπαινουν περισσοτερο.κουτακια απο δολωματα,φαγητα, κ.λ.π. ενω εκεινοι πανε με ενα καλαμι κ 10 τεχνητα.καταλαβες;
τα χαμενα ψαρακια απο σκαλωματα κτλ κανουν καλο στο περιβαλον?
- Tasos Potoudis
- Admin
Εγώ προσωπικά χωρίς να έχω νιώσει κάτι τέτοιο από τα λίγα παλληκάρια που έχω γνωρίσει, υποθέτω πως επειδή είναι μεγάλη διαφορά το τεχνητό από το δολωνω.
Οπότε νιώθεις ότι είσαι σε άλλη κατηγορία. Άλλη ομάδα. Άλλος τρόπος ψαρέματος.
Οπότε νιώθεις ότι είσαι σε άλλη κατηγορία. Άλλη ομάδα. Άλλος τρόπος ψαρέματος.
..tripinfishing..
- thanasis makris
- Ενεργό Μέλος
ειπα πως ισχυριζονται οτι ρυπαινουμε εμειςς περισσοτερο.οχι οτι κ εκεινοι δεν ρυπαινουν.
- Nikos Kanakis
- Αρχιψαρωμένος
Ίσως να νιώθουν πιο <<ευαίσθητοι>>
επειδή απευθύνονται σε μεγαλύτερα ψάρια
ενώ οι άλλες τεχνικές σε μικρότερα. Λέω 'γω τώρα.....

Psaroma γιατί έτσι γουστάρω !!!
Eγω παλι δεν εχω αισθανθει εχθρικη συμπεριφορα συγκεκριμενα απο αλλες τεχνικες παρακτιας αλιειας.
Πολυ θα ηθελα να ακουσει τις εμπειριες του Ντινου στις οποιες βασιζεται η διαπιστωση του.
Εχω φιλους που κανουν πολλες τεχνικες ...ενας μαλιστα λεει οτι ο καλος ψαρας πρεπει να προσαρμοζει το ψαρεμα του αναλογα με τις συνθηκες, εποχες, ψαρια...αρα να αλλαζει την τεχνικη που ψαρευει ...ακομα και μεσα στη ιδια μερα...
Πιστευω οτι ο ψαρας που εχθρευετε δεν εχει να κανει με την τεχνικη αλλα με τον χαρακτηρα του....σπιναδορος δηλαδη θα μισει και τους καστεραδες αλλα και τους σπιναδορους κ.ο.κ
Πολυ θα ηθελα να ακουσει τις εμπειριες του Ντινου στις οποιες βασιζεται η διαπιστωση του.
Εχω φιλους που κανουν πολλες τεχνικες ...ενας μαλιστα λεει οτι ο καλος ψαρας πρεπει να προσαρμοζει το ψαρεμα του αναλογα με τις συνθηκες, εποχες, ψαρια...αρα να αλλαζει την τεχνικη που ψαρευει ...ακομα και μεσα στη ιδια μερα...
Πιστευω οτι ο ψαρας που εχθρευετε δεν εχει να κανει με την τεχνικη αλλα με τον χαρακτηρα του....σπιναδορος δηλαδη θα μισει και τους καστεραδες αλλα και τους σπιναδορους κ.ο.κ
Είναι καθαρά νοοτροπία τού καθενός και την φιλοσοφία που έχει αναπτύξει σύμφωνα με την Τεχνική που έχει επιλέξει.Η παρέα έχει βάλει και αυτή το χεράκι της,γιατί απλά από εκεί ξεκινούν όλα. Πολλοί οί παράγοντες ώστε να διαμορφώσουν μια κόντρα η οποία καταλήγει σε εχθρική συμπεριφορά. Το κυριότερο είναι το ψάρεμα,ψάρεμα που πρέπει να έχει τον αρχικό του σκοπό.
- stelios papakostas
- Ψαρωμένος
Θα σου πω εγώ γιατί.
Λένε ότι όλες οι άλλες τεχνικές ψαρέματος είναι τεμπελικες,ότι περπατάνε πολλά χιλιόμετρα σε παραλία και βράχια και οι βολές τους σε μια μέρα είναι αρκετές(κούραση).Τα ψάρια που βγάζουν είναι άλλου επιπέδου και ότι αυτό που κάνουν θέλει αρκετές γνώσεις στο θέμα τεχνικής και γνώση για την κατάλληλη επιλογή τεχνητού.
Με λίγα λόγια μας βλέπουν από ψηλά .
Λένε ότι όλες οι άλλες τεχνικές ψαρέματος είναι τεμπελικες,ότι περπατάνε πολλά χιλιόμετρα σε παραλία και βράχια και οι βολές τους σε μια μέρα είναι αρκετές(κούραση).Τα ψάρια που βγάζουν είναι άλλου επιπέδου και ότι αυτό που κάνουν θέλει αρκετές γνώσεις στο θέμα τεχνικής και γνώση για την κατάλληλη επιλογή τεχνητού.
Με λίγα λόγια μας βλέπουν από ψηλά .
Fisherman ``palamas fishing club``®
Στελιο με την ευκαιρια για "αλλου επιπεδου ψαρια" βγηκε με εγγλεζικο στο σημερινο αγωνα στη Σητεια με 0,16 παραμαλλο. βαρος 7.260.
https://scontent.fath3-2.fna.fbcdn.net/ ... e=57950ADE
https://scontent.fath3-2.fna.fbcdn.net/ ... e=57950ADE
- stelios papakostas
- Ψαρωμένος
Ηλία δεν είναι παράξενο και με άλλες τεχνικές έχουν βγει μεγάλα ψάρια.
Τι πιστεύουν οι σπινεραδες ανέφερα πριν.
Τι πιστεύουν οι σπινεραδες ανέφερα πριν.
Fisherman ``palamas fishing club``®
Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω ακουσει για καποια κοντρα. Βεβαια οι ψαρευτικες μου εξορμησεις ειναι λιγοστες αλλα και παλι δεν βλεπω καποιο λογο σοβαρης αντιπαραθεσης. Ειναι φυσικο οτι ο καθε τροπος ψαρεματος ειναι διαφορετικος ενώ γεγονος ειναι οτι ολοι κυνηγαμε ενα καλο ψαρι και πρεπει να λειτουργουμε με οικολογικη συνείδηση.
Εγω πιστευω οτι επειδη δεν τα καταφεραν σε καποια αλλη τεχνικη και βαρεθηκαν αρχισαν να κανουν σπινινγκ.
Οχι οτι εκει κανουν τιποτα (τους πειραζω συνεχεια γιατι με κοροιδευουν) , μονο κατα λαθος βγαζουν καμια παλαμιδα η και κανα λαβρακι το χρονο.
Μερικοι φιλοι μου λενε οτι σιχαινονται να πιασουν τα σκουληκια και οτι ειναι τζαμπα λεφτα.
Αυτο εχει σαν αποτελεσμα να προσπαθουν μειωσουν ολες τις αλλες τεχνικες
Τουλαχιστον αυτοι που ξερω εγω ετσι ξεκινησαν το σπινινγκ και συνεχεια ειμαστε στη κοντρα.
Οχι οτι εκει κανουν τιποτα (τους πειραζω συνεχεια γιατι με κοροιδευουν) , μονο κατα λαθος βγαζουν καμια παλαμιδα η και κανα λαβρακι το χρονο.
Μερικοι φιλοι μου λενε οτι σιχαινονται να πιασουν τα σκουληκια και οτι ειναι τζαμπα λεφτα.
Αυτο εχει σαν αποτελεσμα να προσπαθουν μειωσουν ολες τις αλλες τεχνικες
Τουλαχιστον αυτοι που ξερω εγω ετσι ξεκινησαν το σπινινγκ και συνεχεια ειμαστε στη κοντρα.