Μετατροπές - Tροποποιήσεις - Eπιδιoρθωσεις Kαλαμιών
- Fanis Zampos
- Διαχειριστής
Μετατροπές - Tροποποιήσεις - Eπιδιoρθωσεις Kαλαμιών
Εχω ενα Century tip tornado Sport και θελω να του βαλω κινητη βαση μηχανισμου. Η μεγαλυτερη διάμετρος στο χαμηλοτερο σημειο του καλαμιου ειναι 24.5 mm και η μικροτερη ειναι 23 mm. Τι βαση μπορω να βαλω?Επίσης το καλαμι το πηρα φτιαγμενο για μηχανισμο multi και για τους χ ψ λογους θα το χρησιμοποιώ με fix αφου ποτέ δεν με βολεψαν τα multi. Χρειάζεται να κανω καποια τροποποίηση στους οδηγους?Θα εκτιμουσα πολυ οποια βοήθεια απο κάποιον γνώστη του θεματος.Ευχαριστω πολυ.
Κάποιος είπε πως πλούσιος είναι εκείνος που έχει ελεύθερο χρόνο για να ψαρέψει....Τελικά είμαι πολύ φτωχός....
- Fanis Zampos
- Διαχειριστής
Re: Απ: Μετατροπές - τροποποιήσεις - επιδιωρθωσεις καλαμιών
Το καλαμι
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Κάποιος είπε πως πλούσιος είναι εκείνος που έχει ελεύθερο χρόνο για να ψαρέψει....Τελικά είμαι πολύ φτωχός....
Re: Μετατροπές - Tροποποιήσεις - Eπιδιoρθωσεις Kαλαμιών
εχω και εγω ενα δισπαστο στημενο για μουλτι,το ψαρευω με fixedspoll χωρις κανενα προβλημα
ισως χανει ελαχιστα μετρα
εξαρταται και σε τι υψος θα βαλεις τον μηχανισμο
το πολυ πολυ (που δεν θα το εκανα) να βαλεις μεγαλυτερο πρωτο οδηγο
ισως χανει ελαχιστα μετρα
εξαρταται και σε τι υψος θα βαλεις τον μηχανισμο
το πολυ πολυ (που δεν θα το εκανα) να βαλεις μεγαλυτερο πρωτο οδηγο
- Tasos Potoudis
- Admin
Κανονικα το τελειο ειναι οταν το καλαμι ειναι στην ευθεια του κ βγαλεις την μπομπινα του μηναχισμου δενοντας μια πετονια στον αξονα του μηχανισμου κ περνοντας τη μεσα απο τους οδηγους αυτη να περναει απο τα κεντρα ολων.Για τους multi αντοιστιχα το σημειο που αφηνουν τη πετονια , οπου εχουν κ πλεονεκτημα γιατι ειναι σχεδον σταθερο σε σχεση με τους fix οπου οσο πιο μεγαλη μπομπινα εχουμε τοσο περισσοτερο αυτο μεταβαλλεται. Για τη 2η αναρτηση αν θες να ρωτησω τον φουρναρη που εχει τους fuji (ειναι φιλος) οπου συνεργαζεται με τυπους που φτιαχνουν καλαμια να παρουμε καμμια γνωμη.
Εχει κ βασεις.
Εχει κ βασεις.
..tripinfishing..
- Fanis Zampos
- Διαχειριστής
Τάσο αν αναφέρεσαι στο πρώτο post δεν υπάρχει θέμα ευθυγραμμισης. Μάλλον εγώ δεν το έχω διατυπώσει σωστά.Το θέμα αφορα την τοποθέτηση των οδηγών σε σχέση με το spine του καλαμιού.Και το ρώτησα αυτό γιατί είχα διαβάσει κάποια στιγμή πως τα καλάμια (για surf μιλάμε πάντα) που είναι φτιαγμένα για μουλτι έχουν τοποθετημένους τους οδηγούς στο spine ενώ τα καλάμια που είναι φτιαγμένα για fixed τους οδηγούς τους έχουν στις 180 μοίρες από το spine.Και το ρωτάω γιατί δεν ξέρω αν ισχύει όχι, δηλαδή να μπω στην διαδικασία να αλλάξω θέση στους οδηγούς ή οχι.Tasos Potoudis έγραψε:Κανονικα το τελειο ειναι οταν το καλαμι ειναι στην ευθεια του κ βγαλεις την μπομπινα του μηναχισμου δενοντας μια πετονια στον αξονα του μηχανισμου κ περνοντας τη μεσα απο τους οδηγους αυτη να περναει απο τα κεντρα ολων.Για τους multi αντοιστιχα το σημειο που αφηνουν τη πετονια , οπου εχουν κ πλεονεκτημα γιατι ειναι σχεδον σταθερο σε σχεση με τους fix οπου οσο πιο μεγαλη μπομπινα εχουμε τοσο περισσοτερο αυτο μεταβαλλεται.
- Fanis Zampos
- Διαχειριστής
Σχετικά με την βάση, βολεύτηκα με coasters που περιμένω να μου έρθουν σε λίγες μέρες.Αν τελικά χρειαστεί μετατροπή το καλάμι τότε θα μπεί και σταθερή βάση.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
- Tasos Potoudis
- Admin
- kostas genikis
- Ψαρωμένος
Το προβλημα λυνετε ως εξης θα μετρησεις την λαβη σου και θα βαλεις σε εκεινο το σημειο τον μηχανισμο σου !
Θα μετρησεις απο το τελος της μπομπινας του μηχανισμου μεχρι τον 1ο οδηγο εαν εχεις 1.25 μ η και παραπανω ολα οκ !
Στην περιπτωση αυτη θα εχεις μια ποιο σφιχτη αισθηση στην βολη εαν και εφοσον το καλαμι δεθηκε εδω με τους οδηγους για μουλτι αλλα και στο δυνατο σημειο το σπαιν αλλα εχουν τοποθετησει τον 1ο οδηγο ποιο χαμηλα !
Τωρα εαν θελεις να το μαλακωσεις σε αυτην την περιπτωση που ανεφερα ποιο πριν η λυση εχει ως εξης θα χρειαστει να βγαλεις την ταπα απο κατω και να προσθεσεις ενα κομματι απο παλιο καλαμι περιπου στους 15 ποντους η αγορα redoucer !Για εμενα και ενα παλιο καλαμι θα κανει την δουλεια του θα βαλεις λιγο τεχνη και θα γινει μια χαρα
Τωρα αν δεθηκε βαση των δεδομενων της century και με φιξ μηχανισμο δεν θα εχεις θεματα !
Εγω ετσι εχω κανει 2 καλαμια που ειναι ο οδηγος χαμηλα τοποθετημενος για μουλτι αλλα οποτε θελω να τα βαλω φιξ μηχανακια στο ενα καλαμι εχω φτιαξει μονος μια προσθηκη που βαζω απο κατω και το καλαμι αλλαζει χαρακτηρα και πεταω ανετα με φιξ και σε αλλο παλι καλαμι εχω αγορασει redoucer αλλα εχει ενα κοστος αυτο !
Αυτο εχει παρομοια δυναμη με το δικο σου και εχει προσθηκη περιπου 25 ποντους απο κατω και ειναι στημενο εξ αρχης για μουλτι αλλα το δουλευω και με φιξ!
Θα μετρησεις απο το τελος της μπομπινας του μηχανισμου μεχρι τον 1ο οδηγο εαν εχεις 1.25 μ η και παραπανω ολα οκ !
Στην περιπτωση αυτη θα εχεις μια ποιο σφιχτη αισθηση στην βολη εαν και εφοσον το καλαμι δεθηκε εδω με τους οδηγους για μουλτι αλλα και στο δυνατο σημειο το σπαιν αλλα εχουν τοποθετησει τον 1ο οδηγο ποιο χαμηλα !
Τωρα εαν θελεις να το μαλακωσεις σε αυτην την περιπτωση που ανεφερα ποιο πριν η λυση εχει ως εξης θα χρειαστει να βγαλεις την ταπα απο κατω και να προσθεσεις ενα κομματι απο παλιο καλαμι περιπου στους 15 ποντους η αγορα redoucer !Για εμενα και ενα παλιο καλαμι θα κανει την δουλεια του θα βαλεις λιγο τεχνη και θα γινει μια χαρα
Τωρα αν δεθηκε βαση των δεδομενων της century και με φιξ μηχανισμο δεν θα εχεις θεματα !
Εγω ετσι εχω κανει 2 καλαμια που ειναι ο οδηγος χαμηλα τοποθετημενος για μουλτι αλλα οποτε θελω να τα βαλω φιξ μηχανακια στο ενα καλαμι εχω φτιαξει μονος μια προσθηκη που βαζω απο κατω και το καλαμι αλλαζει χαρακτηρα και πεταω ανετα με φιξ και σε αλλο παλι καλαμι εχω αγορασει redoucer αλλα εχει ενα κοστος αυτο !
Αυτο εχει παρομοια δυναμη με το δικο σου και εχει προσθηκη περιπου 25 ποντους απο κατω και ειναι στημενο εξ αρχης για μουλτι αλλα το δουλευω και με φιξ!
- Fanis Zampos
- Διαχειριστής
Κωστα εχω reducer. Δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε αφου δεν είχα καταλαβει την χρηση του....
- Constantine Palivakis
- Admin
Με λίγα λόγια το spine του καλαμιού είναι η "σπονδυλική στήλη" ή αλλιώς το "νεύρο" του και λειτουργεί, όπως ακριβώς η ανθρώπινη σπονδυλική στήλη, δλδ. κάμπτεται και επανέρχεται σε μια συγκεκριμένη θέση.Tasos Potoudis έγραψε:Τι ειναι το spine?
Η ευθυγράμμιση οδηγών και spine αξιοποιεί σωστά τη δράση του καλαμιού, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει πολύ καλύτερο βεληνεκές.
www.constantinepalivakis.com
- Fanis Zampos
- Διαχειριστής
- kostas genikis
- Ψαρωμένος
Τοποθετησε το και ψαρεψε κανονικα !Θα γινει το καλαμι σουπερ !
- kostas genikis
- Ψαρωμένος
Αν και ιταλικα δειχνει πως δημιουργειτε η ραχοκοκαλια κατα την κατασκευει του ενα καλαμι που ειπαν και τα παιδια spine αλλιως !
Σε αυτο το σημειο απο τις 0 μοιρες και μετα στις 180 δεν εχουμε αλλαγη στην συμπεριφορα του καλαμιου !
Η μεγαλη διαφορα ειναι απο το πληθος των οδηγων και απο την αποσταση 1ου οδηγου με τον μηχανισμο !
- Fanis Zampos
- Διαχειριστής
Οπότε το θέμα λύθηκε.Αφήνω το καλάμι όπως είναι και όταν θέλω να ψαρέψω με fixed χρησιμοποιώ το reducer.

Ευχαριστώ πολύ!!!!

Ευχαριστώ πολύ!!!!