Surf - Heavy Casting

Εδώ μπορούμε να συζητήσουμε για οτιδήποτε σχετίζεται με το ψάρεμα
Απάντηση
Chrisb6kl

Surf - Heavy Casting

Δημοσίευση από Chrisb6kl »

Καλησπέρα σε όλους,

Θα ήθελα να θέσω κάποια ερωτήματα (Μπορεί μερικά να τα βρείτε και ανούσια..αλλά παράκληση λίγη υπομονή για να καταλάβω και εγώ καλυτέρα).

Εδώ και αρκετά χρονιά ψαρεύω με την τεχνική του Surfcasting (max CW 150-200gr).
Άλλες φορές με επιτυχία σε κάποια καλά θηράματα και άλλες όχι όπως είναι λογικά.
Βλέποντας διαφορά και διαβάζοντας ακόμα πιο πολλά θέλω να ρωτήσω τα εξής:
Είναι η ώρα ανανέωσης του εξοπλισμού. Σκεφτόμουνα να επενδύσω στην αρκετή διαδεδομένη τεχνική του Heavy Casting.
Δεν υπάρχει όμως budget αυτή τη στιγμή για την αγορά μικρού τηλ. σκάφους Οπότε:

1) Μπορεί να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη τεχνική αν όχι από παραλία καθώς θα χρειαστεί να πάει το ζωντανό αρκετά μετρά και με βολή υποθέτω δεν φτάνει αλλά από τα πλαγιά του κόλπου που συνήθως ψαρεύω εδώ και χρονιά στην Εύβοια) Βράχια δηλαδή και η βολη να γίνει παράλληλά με την παραλία)
2) Επίσης δεν έχω χρησιμοποιήσει σουπιά ζωντανή για δόλωμα, οπότε ποσό ακέραιη μπορεί να χτυπήσει το νερό μετά από βολή (ή δεν ενδείκνυται αυτή η επιλογή).
3) Όσο αφορά τον εξοπλισμό έχω μια διάθεση των 400-500 ευρω για δυο καλά καλάμια, μηχανισμούς και όλα τα παρελκόμενα (εκτός από σκαφάκι)
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και sorry για το σεντόνι.

Χρήστος
Άβαταρ μέλους
spygog
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Re: Surf - Heavy Casting

Δημοσίευση από spygog »

Kαλησπέρα Χρήστο και καλώς ήρθες στην παρέα.
Έχω μικρή εμπειρία από heavy casting, και θα σου πω τη γνώμη μου από τα λίγα που ξέρω.
1. Μπορείς κάλλιστα να δοκιμάσεις όπως λες από τα πλάγια του κόλπου. Να υπολογίζεις όμως ότι οι βολές σου με το χέρι δεν θα είναι μακρινές λόγω του βάρους του δολώματος και της διατομής του νήματος και ότι εκεί που θα πέφτει το δόλωμά σου θα πρέπει να έχει το απαραίτητο βάθος για τα θηράματα που ψάχνεις. Επίσης θα πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι το σημείο που θα πας , στα βράχια όπως λες, θα επιτρέπει το ασφαλές σήκωμα/απόχιασμα του ψαριού, σε ενδεχόμενο strike.
2. Σε διάφορα βίντεο που έχω δει χρησιμοποιούν νωπή σουπιά και μικρού μεγέθους για βολές. Έχω την εντύπωση ότι η ζωντανή σουπιά δεν θα αντέξει το σοκ .
3. Το πιο οικονομικό καινούριο σετ καλάμι - μηχανισμός μαζί με νήμα κοστίζει γύρω στα 250-270 ευρώ, αν δεν κάνω λάθος. Το μπάτζετ που έχεις κατά τη γνώμη μου είναι οριακό για δύο καινούρια και οικονομικά σετ, χωρίς παρελκόμενα.
Αν ενδιαφέρεσαι για μεταχειρισμένα, εγώ έχω στην κατοχή μου εξοπλισμό - σχεδόν καινούριο και σε άριστη κατάσταση- με 4 πραγματικά ψαρέματα, δύο φορές για heavy δύο για surf με ανταλλακτική μπομπίνα, που σκέφτομαι να πουλήσω γιατί δεν πάω για heavy casting και κάθεται, ενώ στο surf δεν με βολεύει το μήκος τους. Στο heavy δεν έπιασα τίποτα, μία που πήγαν μέσα, μία που βγήκαν, στο casting έπιασα ένα μουγγρί. Μαζί μπορώ να σου δώσω και όλα τα παρελκόμενα που χρειάζονται για να είσαι κομπλέ και έτοιμος να δολώσεις, που τα έχω και τα κοιτάζω. Αν σε ενδιαφέρει στείλε μου μήνυμα για να σου δώσω όλες τις λεπτομέρειες.
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από andreasomageiras »

...Άκυρο...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
spygog
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Δημοσίευση από spygog »

Χρήστο, τα καλάμια που έχω είναι τα SONIK SKS BLACK 14 ft (ολικό μήκος 4,27 m) Fixed Spool 5-7 oz. Έχω προσαρμόσει και στα δύο σταυρό για ζώνη μάχης. O ένας σταυρός είναι inox, ο άλλος νομίζω πλαστικός. Οι δύο μηχανισμοί είναι DAIWA BG 8000, γεμισμένοι με νήμα 0,50 mm. 'Εχω και δύο ανταλλακτικές μπομπίνες από DAIWA BG NERO 8000 γεμισμένες με 300 μ. πετονιά 0,37 mm, που χρησιμοποίησα στο casting. Με την αλλαγή μπομπίνας μπορείς άνετα να ψαρέψεις με τον παραπάνω εξοπλισμό σε συνθήκες surf, σε βραχοτόπια και άγριους βυθούς. Αυτός ήταν και ο λόγος, που τις πήρα.
Mαζί μπορώ να σου δώσω τρίποδα για surf κλασικό από την pregio, ζώνη μάχης, νομίζω από την oceanic, δύο ηλεκτρονικούς ειδοποιητές, περίπου 85 μέτρα από νήμα 0,75 mm για παράμαλα, περίπου 300-350 μέτρα νήμα 0,50 mm που έχει μείνει στο καρούλι για άλλο ένα γέμισμα, μία παραμαλιέρα με 5-6 αρματωσιές δικές μου, που έφτιαξα μετά από πολλές προβολές σχετικών βίντεο του Χριστόφορου, από τις οποίες έχουν χρησιμοποιηθεί οι δύο, αγκίστρια 5/0 σίγουρα MORIGEN, μπορεί και 7/0 VMC και μερικά στριφτάρια, βαρίδια 150 γρ. και απελευθερωτές της STONFO, που έχω ακόμα αν θυμάμαι καλά. Επαναλαμβάνω η κατάσταση των εργαλείων είναι εξαιρετική, αφού έχουν χρησιμοποιηθεί ελάχιστα, πλην του τρίποδα που χρησιμοποιώ ακόμα στα ψαρέματά μου. Τα πράγματα είναι στην Αθήνα και αν σε ενδιαφέρει μπορείς να ελέγξεις την ακρίβεια της περιγραφής και της πραγματικής τους κατάστασης από κοντά. Τιμή για τα καλάμια και τους μηχανισμούς μαζί με τις ανταλλακτικές μπομπίνες 450 ευρώ και 50 ευρώ για όλα τα υπόλοιπα. Μόνο οι σουπιές και ο οξυγονωτής λείπει......
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θέματα Γενικού Περιεχομένου”