Γιατί Κ Γιώργο?..
Λέω ότι χρησιμοποιώ τον fg με τη λογική ότι το σύνολο μου είναι τέτοιο ώστε να κοπεί παράμαλλο ή βαρίδι σε σκάλωμα. Και όχι με τη λογική να τον φτιάχνω στη παραλία...Αν και με το καιρό και με στημένο το καλάμι είναι πολύ εύκολος.
Κόμπος για shock leader
- Tasos Potoudis
- Admin
Re: Κόμπος για shock leader
..tripinfishing..
- Giorgos Gallis
- Psaroma Fishing Team
Η αλήθεια Τάσο μου είναι,ότι πρέπει να κάνουμε ότι θεωρούμε ότι μάς ταιριάζει και μάς βολεύει.Οπότε καλά κάνεις.
- andreasomageiras
- Ψαρωμένος
Ο λόγος που θα ξεκινήσω με τον fg είναι περισσότερο για την λεπτή του σιλουέτα, αυτός ο Κόμπος έβαλε το σοκ λιντερ στην ζωή μου.
Όπως πολλοί άλλοι φοβόμουν τον κόμπο και όχι το λιντερ αυτό καθεαυτό.
Επίσης, έχω έτοιμα λιντερ σε καρούλι, τι εννοώ· έχω το λιντερ δεμένο με fg σε ένα μακρύ κομμάτι νήμα, ποιος είναι ο λόγος· το κομμάτι νήμα παίζει το ρόλο της ενδιάμεσης πετονιάς που έγραψε ο κύριος Γιώργος (ακούσια το έκανα και έψαχνα κάποιο τρόπο να το δικαιολογήσω στον εαυτό μου, το έκανε ο κύριος Γιώργος) ο Κόμπος της ένωσης μετά στην μάνα συνήθως είναι ένας περιποιημένος διπλός uni.
Όπως πολλοί άλλοι φοβόμουν τον κόμπο και όχι το λιντερ αυτό καθεαυτό.
Επίσης, έχω έτοιμα λιντερ σε καρούλι, τι εννοώ· έχω το λιντερ δεμένο με fg σε ένα μακρύ κομμάτι νήμα, ποιος είναι ο λόγος· το κομμάτι νήμα παίζει το ρόλο της ενδιάμεσης πετονιάς που έγραψε ο κύριος Γιώργος (ακούσια το έκανα και έψαχνα κάποιο τρόπο να το δικαιολογήσω στον εαυτό μου, το έκανε ο κύριος Γιώργος) ο Κόμπος της ένωσης μετά στην μάνα συνήθως είναι ένας περιποιημένος διπλός uni.

- bill.vathis
- Μέλος
Καλημέρα σας και χρόνια πολλά σε όλους.
Μία και χρησημοποιηω κυρίως νήμα 0.17mm για μάνα στους μηχανισμούς μου για casting ο fg είναι ο μόνος που με έχει βολέψει σε αντοχή αλλά και σε θέμα λεπτής εμφάνισης ακολουθώντας ομαλά το μαγεθος διατομής του Leader.
Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι αλλά αν ξέρεις να τον κάνεις σωστά τότε είναι αντοχής.
Την κατασκευή του την κάνω στην παραλία που είναι για εμένα πολύ πιο εύκολα όπως και γρήγορα μια, μου βγαίνει πολύ πιο σωστός αφού δεν ταλαιπωρουμαι, οπως έχω στήσει το καλαμι την άκρη την κρατάω με το στόμα έχοντας τα χέρια διαθέσιμα να πλεξω τον κόμπο μου.
Μία και χρησημοποιηω κυρίως νήμα 0.17mm για μάνα στους μηχανισμούς μου για casting ο fg είναι ο μόνος που με έχει βολέψει σε αντοχή αλλά και σε θέμα λεπτής εμφάνισης ακολουθώντας ομαλά το μαγεθος διατομής του Leader.
Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι αλλά αν ξέρεις να τον κάνεις σωστά τότε είναι αντοχής.
Την κατασκευή του την κάνω στην παραλία που είναι για εμένα πολύ πιο εύκολα όπως και γρήγορα μια, μου βγαίνει πολύ πιο σωστός αφού δεν ταλαιπωρουμαι, οπως έχω στήσει το καλαμι την άκρη την κρατάω με το στόμα έχοντας τα χέρια διαθέσιμα να πλεξω τον κόμπο μου.
- Tasos Potoudis
- Admin
Βασίλη σε κάποια φάση αν νομίζεις ότι έχει νόημα, δέσε με απλό μόνο κόμπο ένα βαρίδι στη μάνα να έχεις και το στόμα σου ελεύθερο.
..tripinfishing..
- bill.vathis
- Μέλος
Τάσο κατάλαβα τι λες, αλλά και έτσι δεν έχω θέμα,απο την αρχή μου βγαίνει αρκετά σφιχτός που και ένταση στο τέλος να βάλω περνει πολυυυυ λίγο.
Όπως βολεύεται ο καθένας
το αποτέλεσμα μετράει
.
Ή αλήθεια ψάχνω και άλλο κόμπο ανάλογο για δοκιμή απλά σαν εναλλακτική λύση.
Όπως βολεύεται ο καθένας
Ή αλήθεια ψάχνω και άλλο κόμπο ανάλογο για δοκιμή απλά σαν εναλλακτική λύση.
- Tasos Potoudis
- Admin
Τόσο λεπτό δεν έχω δει, κ δε νομίζω να υπάρχει.
Ουσιαστικά το λιντερ δεν διπλώνει καν.
Στον Albright και σε όμοιους του διπλώνει, είναι διπλό το λιντερ.
Έπειτα πάμε σε κόμπο όπου χοντραινει κι άλλο ο κόμπος.
Προσωπικά άμα βιάζομαι κάνω ένα οχταρακι, περνάω μέσα διπλαρωμενο το νήμα, τυλίγω 5 φορές γύρω από το λιντερ, επιστρέφω με 4 φορές, και κλείνω στη θηλιά που έχει δημιουργηθεί από την πρώτη περιστροφή του νήματος.
Επίσης ο Albright είναι καλή επιλογή όπως τον λέει ο Κ Γιώργος.
Ουσιαστικά το λιντερ δεν διπλώνει καν.
Στον Albright και σε όμοιους του διπλώνει, είναι διπλό το λιντερ.
Έπειτα πάμε σε κόμπο όπου χοντραινει κι άλλο ο κόμπος.
Προσωπικά άμα βιάζομαι κάνω ένα οχταρακι, περνάω μέσα διπλαρωμενο το νήμα, τυλίγω 5 φορές γύρω από το λιντερ, επιστρέφω με 4 φορές, και κλείνω στη θηλιά που έχει δημιουργηθεί από την πρώτη περιστροφή του νήματος.
Επίσης ο Albright είναι καλή επιλογή όπως τον λέει ο Κ Γιώργος.
..tripinfishing..