Τιμές σε είδη αλιείας στην Ελλάδα.
- Constantine Palivakis
- Admin
Τιμές σε είδη αλιείας στην Ελλάδα.
Με αφορμή ενα ποστ σε μια ομαδα του φατσοβιβλιου ανοιγω εδω ενα θεμα.
Καποιο παλικάρι ειχε παρει πριν 3 χρονια ενα πλανο και πηρε ακριβως τον ιδιο τωρα και ειχε μια διαφορα τιμης αρκετα μεγαλη.
Αν και αποφεύγω να παίρνω θεση αυτη τη φορα θα το κανω.
Για οσους δεν γνωρίζουν τα ειδη αλιείας στην Ελλαδα ειναι απο τα πιο ακριβά στο κόσμο.
Εχοντας συνεργαστεί με αρκετές εταιρίες να πω οτι σχεδον ολες οι αντιπρόσωποι προσπαθούν να εχουν τιμές καλές.
Το πρόβλημα ειναι στα καταστήματα λιανικής.
Εαν το κέρδος δεν ειναι αρκετά μεγαλο δεν σε βαζουν στο μαγαζι.
Και οταν μιλάμε για κέρδος ενοουμε κέρδος αρκετά μεγαλο. Δεν λεω για ενα 20, 30 και 40 τις εκατο. Εκει το ξεχνας, δεν μπαίνεις μέσα.
Το αναφέρω εδω για να μην νομίζουν κάποιοι οτι είμαστε απο αλλο πλανήτη.
Αν και δε ψωνίζω σχεδόν ποτε απο το εξωτερικό, τολμω να πω οτι οσοι το κάνουν καλά κάνουν. ΑΝ και δεν βλεπω να ακουμπάει κανέναν το γεγονός οτι χανουν πελάτες.
Καποιο παλικάρι ειχε παρει πριν 3 χρονια ενα πλανο και πηρε ακριβως τον ιδιο τωρα και ειχε μια διαφορα τιμης αρκετα μεγαλη.
Αν και αποφεύγω να παίρνω θεση αυτη τη φορα θα το κανω.
Για οσους δεν γνωρίζουν τα ειδη αλιείας στην Ελλαδα ειναι απο τα πιο ακριβά στο κόσμο.
Εχοντας συνεργαστεί με αρκετές εταιρίες να πω οτι σχεδον ολες οι αντιπρόσωποι προσπαθούν να εχουν τιμές καλές.
Το πρόβλημα ειναι στα καταστήματα λιανικής.
Εαν το κέρδος δεν ειναι αρκετά μεγαλο δεν σε βαζουν στο μαγαζι.
Και οταν μιλάμε για κέρδος ενοουμε κέρδος αρκετά μεγαλο. Δεν λεω για ενα 20, 30 και 40 τις εκατο. Εκει το ξεχνας, δεν μπαίνεις μέσα.
Το αναφέρω εδω για να μην νομίζουν κάποιοι οτι είμαστε απο αλλο πλανήτη.
Αν και δε ψωνίζω σχεδόν ποτε απο το εξωτερικό, τολμω να πω οτι οσοι το κάνουν καλά κάνουν. ΑΝ και δεν βλεπω να ακουμπάει κανέναν το γεγονός οτι χανουν πελάτες.
www.constantinepalivakis.com
Re: Τιμές σε είδη αλιείας στην Ελλάδα.
Αν υπολογισουμε ΦΠΑ-φορο-ασφαλιση-φορο επιτηδευματος, απο το συνολικο ποσοστο κερδους το 55-60% παει σε αυτα οποτε μενει το 40-45% για να καλυψει λειτουργικα εξοδα (ενοικιο-λογιστης-φως-νερο-τηλεφωνο-υπολληλος-κλπ) και να του μεινει και κατι στην τσεπη. Δυστυχως με μεικτο ποσοστο κερδους κατω απο 100% δε μπορει να ειναι βιωσιμο καποιο καταστημα.
Μακαρι να μπορουσε να γινει κατι για να δουμε καλυτερες τιμες στο ραφι.
Μακαρι να μπορουσε να γινει κατι για να δουμε καλυτερες τιμες στο ραφι.
- Constantine Palivakis
- Admin
Ηλια κατω απο 100% δεν σε βαζει μεσα κανενα μαγαζι. Εκτος απο καποια προιοντα που τα εχουν αναγκη τα μαγαζια και η πολιτκη της εταιριας ειναι πολυ αυστηρη (εγω ξερω μονο μια) ολα τα αλλα ειναι αστα να πανε.
Στα αναλωσιμα πολλες φορες το κερδος φτανει και το 200-300 μεχρι και 1000%. Εχω δει παραμανες αγορα καταστηματος 0.37 λεπτα συν φπα, και να το πουλαει 4.50.
Και μιλαμε για καταστηματα που το μαυρο χρημα ειναι το πιο ευκολο, μην το ξεχναμε. Αν υπαρχει καποιος που κλαιγετε η κατι δεν κανει καλα, η απλα ειναι κλαψιαρης για να πουλαει.
Στα αναλωσιμα πολλες φορες το κερδος φτανει και το 200-300 μεχρι και 1000%. Εχω δει παραμανες αγορα καταστηματος 0.37 λεπτα συν φπα, και να το πουλαει 4.50.
Και μιλαμε για καταστηματα που το μαυρο χρημα ειναι το πιο ευκολο, μην το ξεχναμε. Αν υπαρχει καποιος που κλαιγετε η κατι δεν κανει καλα, η απλα ειναι κλαψιαρης για να πουλαει.
Μεγαλο ποσοστο των αγορων πλεον γινετε με καρτα, εκει ολα φαινονται. Για τα φθηνα αναλωσιμα εχεις απολυτο δικιο αλλα εκει ο ογκος πωλησεων δεν μπορει να κρατησει καποιο καταστημα, σε καμια περιπτωση η προθεση μου δεν ειναι να ερθω σε αντιπαραθεση με καποιον, ουτε και να υποστηριξω την στραβη πολιτικη των καταστηματων. Σε αυτο που θα ηθελα να επικεντρωθουμε ειναι στην εγγυηση ακομα και των ακριβων καλαμιων και μηχανισμων που βεβαια δεν υπαρχει στην Ελληνικη αγορα εκτος απο την σιμανο.
- Constantine Palivakis
- Admin
Δεν υπαρχει εγγυηση σε τιποτα.
Εχουμε πολλα παραδειγματα καλαμια που σπανε, οδηγοι που μετα απο ενα μηνα σκουριαζουν και κανενας τους δεν το αναγνωριζει, και σε γραφουν.. μηχανισμοι που δεν εχουν καν γρασο και λαδι μεσα.
Ολα εξαρτιουνται απο τη καλη θεληση του καταστηματαρχη και κατα ποσο θελει να σε κρατησει σαν πελατη, και φυσικα τι κοστος εχει αυτο που εχεις παρει.
Ενας λογος που πολλοι ψωνιζουν απο εξωτερικο ειναι και αυτος. Και τι εννοω με αυτο.
Εχουμε πολλα παραδειγματα που αν κατι δεν παει καλα σε εξοπλισμο σου στελνουν καινουργιο χωρις καν να σου ζητησουν να τους ξαναστειλεις το παλιο αν δεν τους συμφερει.
Εκει μπορω να καταλαβω το να ειχει καποιος μεγαλο κερδος επειδη εχει ζημιες.
Αποψη μου ειναι οτι δυσκολα θα βρεις σοβαρο καταστημα στην Ελλαδα. Και αν βρεις θα μαμιετε στη δουλεια επειδη ειναι σωστος και μπραβο του.
Υπαρχουν και αυτοι να μη τους βαζουμε ολους στο ιδιο τσουβαλι.
Εχουμε πολλα παραδειγματα καλαμια που σπανε, οδηγοι που μετα απο ενα μηνα σκουριαζουν και κανενας τους δεν το αναγνωριζει, και σε γραφουν.. μηχανισμοι που δεν εχουν καν γρασο και λαδι μεσα.
Ολα εξαρτιουνται απο τη καλη θεληση του καταστηματαρχη και κατα ποσο θελει να σε κρατησει σαν πελατη, και φυσικα τι κοστος εχει αυτο που εχεις παρει.
Ενας λογος που πολλοι ψωνιζουν απο εξωτερικο ειναι και αυτος. Και τι εννοω με αυτο.
Εχουμε πολλα παραδειγματα που αν κατι δεν παει καλα σε εξοπλισμο σου στελνουν καινουργιο χωρις καν να σου ζητησουν να τους ξαναστειλεις το παλιο αν δεν τους συμφερει.
Εκει μπορω να καταλαβω το να ειχει καποιος μεγαλο κερδος επειδη εχει ζημιες.
Αποψη μου ειναι οτι δυσκολα θα βρεις σοβαρο καταστημα στην Ελλαδα. Και αν βρεις θα μαμιετε στη δουλεια επειδη ειναι σωστος και μπραβο του.
Υπαρχουν και αυτοι να μη τους βαζουμε ολους στο ιδιο τσουβαλι.
- Constantine Palivakis
- Admin
Αν κοψουν τιμολογιο ναι. Γιατι ξερω αρκετους που πανε φορτωνουν απο τη πισω πορτα.hlias έγραψε: Σάβ Ιουν 08, 2019 2:23 am Μεγαλο ποσοστο των αγορων πλεον γινετε με καρτα, εκει ολα φαινονται.
Ασε που κανεις δεν κοβει αποδειξεις.
Μονο αν δεν σε ξερουν και οι περισσοτεροι πελατες ειναι σταθεροι και γνωστοι.
Επαρχια δεν κοβει κανεις αποδειξη εκτος αν τους εχει πει ο λογιστης.
Αθηνα που ειναι λιγο πιο δυσκολα τα πραγματα ισως να κοβουν.
Ο μονος λογος που τα γραφω και κανω το δικηγορο του διαβολου ειναι οτι οι πιο πολλοι νομιζουν οτι δεν γνωριζουμε.
Ολοι ξερουμε τι παιζει, και για αυτο γκρινιαζουν το μεγαλυτερο ποσοστο απο τους πελατες και ψωνιζουν απο το εξωτερικο.
Εαν τους ενοχλουσε οντως θα κανανε κατι για αυτο. Δεν τους ενοχλει και μαλλον θα υπαρχει σοβαρος λογος για να μην θες να κρατησεις τους πελατες σου.
- andreasomageiras
- Ψαρωμένος
Θα γράψω την σκέψη μου.Constantine Palivakis έγραψε: Σάβ Ιουν 08, 2019 9:48 amΑν κοψουν τιμολογιο ναι. .hlias έγραψε: Σάβ Ιουν 08, 2019 2:23 am Μεγαλο ποσοστο των αγορων πλεον γινετε με καρτα, εκει ολα φαινονται.
Έστω ότι ο {αχ Κώστα, Κώστα} κάνει αγορά μηχανισμού αξίας 100€ με χρήση κάρτας. Η συναλλαγή φαίνεται ηλεκτρονικά. Μέχρι εδώ όλα καλά και συμφωνώ σε όσα έγραψε ο Ηλίας.
Εδώ έρχομαι να βάλω στο παιχνίδι την άλλη άποψη.
Δεν θα πουλήσει τίποτα άλλο όλη μέρα το μαγαζί;
όλοι θα κάνουν χρήση κάρτας;
Πόσοι πληρώνουν με κάρτα τα δολώματα, την ώρα που πάνε για ψάρεμα και όχι όταν ψωνίζουν από την προηγούμενη;
Τι ποσοστό από τον ημερήσιο τζίρο αναλογεί η πώληση εξοπλισμού (με αρκετό κόστος ανά μονάδα) και ποιο το ύψος από τις δοσοληψίες αναλωσίμων, δόλωμα, αγκίστρια, μολύβια, παρελκόμενα χαμηλής αξίας ανά μονάδα;
Προς θεού, δεν γράφω το "κατηγορώ του Ζολα" στην υπόθεση Ντρειφους. Απλά λέω ότι όλα μπορούν να γίνουν ή να μην γίνουν!
Ναι η φορολογία άμεση και έμμεση είναι μεγάλο μέρος επί του τζίρου, όταν ο πωλητής είναι νόμιμος, άσε που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει, έκτακτη εισφορά, αναδρομική φορολογία και δεν ξέρω τι άλλο...

Ανδρεα σιγουρα θα πουλησει και μαυρα απλα τωρα πλεον τα μαυρα εχουν ελλατωθει αρκετα, τωρα ποιο το ποσοστο των μαυρων ή των ασπρων πωλησεων δεν ειναι δυνατον να το γνωριζω, Ντινο στην χωρα μας δυστυχως ή ευτυχως υπαρχουν οι συναλλαγες απο την πισω πορτα μεταξυ των επαγγελματιων σε ολους τους χωρους ισως καποια στιγμη εκλειψουν.
- Constantine Palivakis
- Admin
Αμα σταματησει αυτο Ηλια λυπαμαι που το λεω, αλλα δυσκολο να επιβιωσει επιχειρηση στην Ελλαδα.
Αυτος ειναι και ο βασικος λογος που μας φορολογουνε ολους σαν κλεφτες.
- andreasomageiras
- Ψαρωμένος
Με όσα έγραψα ποιο πάνω, δεν έχω σκοπό ούτε να κατηγορήσω αλλά και ούτε να αθωώσω (τόσα μαζεμένα ωμέγα δεν είχα ξαναδεί) κανένα.Constantine Palivakis έγραψε: Σάβ Ιουν 08, 2019 4:31 pm Αμα σταματησει αυτο Ηλια λυπαμαι που το λεω, αλλα δυσκολο να επιβιωσει επιχειρηση στην Ελλαδα.
Τα έγραψα γιατί τα βλέπω.

- ConstantinosClio
- Αρχιψαρωμένος
Ηθελα να μιλήσω στο φατσοβιβλίο αλλά δεν γράφω τίποτα εκεί . (θεωρώ παρακμή και την όλη τροπή της κουβέντας)
Προσωπικά αγοράζω μόνο από 1-2 καταστήματα που σέβονται τον πελάτη , για να στηρίξω την προσπάθεια τους (και ας μπορώ να βρω πιο φθηνά) , εάν δεν υπήρχαν και αυτοί θα αγόραζα από έξω ...μόνο .
Προσωπικά αγοράζω μόνο από 1-2 καταστήματα που σέβονται τον πελάτη , για να στηρίξω την προσπάθεια τους (και ας μπορώ να βρω πιο φθηνά) , εάν δεν υπήρχαν και αυτοί θα αγόραζα από έξω ...μόνο .
- Constantine Palivakis
- Admin
Νομιζω Κωστα οτι αυτο ειναι το πιο σωστο και λογικο.
Και εγω προτιμω να πληρωνω λιγο παραπανω και να εχω μια ανθρωπινη σχεση παρα απο ιντερνετ.
Η αληθεια ειναι οτι δεν ειμαστ ολοι τυχεροι να εχουμε μαγαζια διπλα μας, πρεπει να εισαι και λιγο τυχερος για να βρεις σωστο μαγαζι αλλα αμα ψαξεις θα βρεις.
Ελπιζω να μη με πηρε και μενα η μπαλα στη παρακμη..
Και εγω προτιμω να πληρωνω λιγο παραπανω και να εχω μια ανθρωπινη σχεση παρα απο ιντερνετ.
Η αληθεια ειναι οτι δεν ειμαστ ολοι τυχεροι να εχουμε μαγαζια διπλα μας, πρεπει να εισαι και λιγο τυχερος για να βρεις σωστο μαγαζι αλλα αμα ψαξεις θα βρεις.
- Tasos Potoudis
- Admin
Και μέσω ίντερνετ μπορούμε να αγοράσουμε πράγματα. Σε τηλ.ομιλιες που είχα έμεινα πολύ ικανοποιημένος διότι δεν προσπαθούν να ξεστοκαρουν κ έχοντας πληθώρα προϊόντων η άποψη τους είναι βοήθεια
..tripinfishing..
- ConstantinosClio
- Αρχιψαρωμένος
Oχι ... απεναντίας , σέβομαι τα άτομα που απαρτίζουν το συγκεκριμένο forum , αυτός είναι και ο λόγος που γράφω άνετα απόψεις μου (και δημοσίευσα και 1-2 φωτό μου που δεν το έχω κάνει πουθενά αλλούConstantine Palivakis έγραψε: Κυρ Ιουν 09, 2019 10:36 am Νομιζω Κωστα οτι αυτο ειναι το πιο σωστο και λογικο.

Υ.Γ.Τα καταστήματα το ένα είναι στην άλλη άκρη της Αττικής και το άλλο ...Καρδίτσα

- takis.mantadakis
- Ψαρωμένος
Νομίζω πως όλα διαμορφώνονται πρώτα απ' όλα από το ποσοστό του κέρδους που δίνει κάθε κλάδος κ από τον ανταγωνισμό που υπάρχει σε κάθε κλάδο.
Το ποσοστό του κέρδους στα είδη αλιείας δεν το γνωρίζω αλλά μπορώ να το φανταστώ. Υπάρχουν κλάδοι που έχουν τεράστιο ποσοστό κέρδους που μπορεί να φτάσει ακόμα κ το 1000% κ το 2000% (ρούχο,παπούτσι). Εκεί λοιπόν κατά τη γνώμη μου υπάρχει τεράστια αισχροκέρδια.
Υπάρχουν κλάδοι που έχουν μικρότερο ποσοστό κέρδους το οποίο μπορεί να κυμαίνεται από 30 έως 60%, κ υπάρχουν κ κλάδοι που το ποσοστό του κέρδους μπορεί να φτάνει μέχρι το 80% αλλά λόγω ανταγωνισμού να αναγκάζεται ένα μαγαζί να το ρίξει στο 40% ή ακόμα παρακάτω.
Είναι πολλοί οι παράγοντες που διαμορφώνουν την τιμή ενός προϊόντος κ θα πρέπει να μελετηθούν όλοι ένας προς ένας για να μπορέσουμε να βγάλουμε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα.
Για να μπει μέσα συνολικά ένα μαγαζί, ανεξαρτήτως του ποσοστού κέρδους που έχει, θεωρώ πως μπορεί να συμβεί λόγω λάθους διαχείρισης.
Για να μπει μέσα όμως σε ένα συγκεκριμένο προϊόν είναι πραγματικά πάρα μα πάρα πολύ εύκολο. Ειδικά αν συνυπολογίσουμε παράγοντες όπως φορολογία, κάρτα κλπ κλπ.
Η αλήθεια είναι πως ένας μαγαζάτορας θα κοιτάξει να βγάλει τη χασούρα από ένα προϊόν, με ένα άλλο προϊόν που έχει καλύτερο περιθώριο κέρδους. Αυτό είναι λογικό κ επόμενο κ δεν το θεωρω κακό αρκεί να μην υπάρχει αισχροκέρδια.
Το θέμα Ίντερνετ είναι μια άλλη ιστορία που πιστεύω εδώ στην Ελλάδα το έχουμε παρεξηγήσει αρκετά. Οι περισσότεροι το χρησιμοποιούμε για να πετύχουμε καλύτερες τιμές με αποτέλεσμα να τρώμε κ το ξεστοκάρισμα κ το ελαττωματικό πιο εύκολα (το οποίο φυσικά κ είναι λάθος) γτ δεν υπάρχει η προσωπική επαφή.
Αντίθετα η ιντερνετική πώληση θα πρέπει να εξυπηρετεί τον καταναλωτή που δεν μπορεί για κάποιο λόγο να μεταβεί στο φυσικό κατάστημα να ψωνίσει. Τουλάχιστον αυτή είναι η φιλοσοφία των περισσότερων ιντερνετικών μαγαζιών στην Ευρώπη.
Όσο για εγγυήσεις κλπ δυστυχώς είμαστε για κλάματα παντού. Λίγοι είναι αυτοί που παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες.
Το ποσοστό του κέρδους στα είδη αλιείας δεν το γνωρίζω αλλά μπορώ να το φανταστώ. Υπάρχουν κλάδοι που έχουν τεράστιο ποσοστό κέρδους που μπορεί να φτάσει ακόμα κ το 1000% κ το 2000% (ρούχο,παπούτσι). Εκεί λοιπόν κατά τη γνώμη μου υπάρχει τεράστια αισχροκέρδια.
Υπάρχουν κλάδοι που έχουν μικρότερο ποσοστό κέρδους το οποίο μπορεί να κυμαίνεται από 30 έως 60%, κ υπάρχουν κ κλάδοι που το ποσοστό του κέρδους μπορεί να φτάνει μέχρι το 80% αλλά λόγω ανταγωνισμού να αναγκάζεται ένα μαγαζί να το ρίξει στο 40% ή ακόμα παρακάτω.
Είναι πολλοί οι παράγοντες που διαμορφώνουν την τιμή ενός προϊόντος κ θα πρέπει να μελετηθούν όλοι ένας προς ένας για να μπορέσουμε να βγάλουμε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα.
Για να μπει μέσα συνολικά ένα μαγαζί, ανεξαρτήτως του ποσοστού κέρδους που έχει, θεωρώ πως μπορεί να συμβεί λόγω λάθους διαχείρισης.
Για να μπει μέσα όμως σε ένα συγκεκριμένο προϊόν είναι πραγματικά πάρα μα πάρα πολύ εύκολο. Ειδικά αν συνυπολογίσουμε παράγοντες όπως φορολογία, κάρτα κλπ κλπ.
Η αλήθεια είναι πως ένας μαγαζάτορας θα κοιτάξει να βγάλει τη χασούρα από ένα προϊόν, με ένα άλλο προϊόν που έχει καλύτερο περιθώριο κέρδους. Αυτό είναι λογικό κ επόμενο κ δεν το θεωρω κακό αρκεί να μην υπάρχει αισχροκέρδια.
Το θέμα Ίντερνετ είναι μια άλλη ιστορία που πιστεύω εδώ στην Ελλάδα το έχουμε παρεξηγήσει αρκετά. Οι περισσότεροι το χρησιμοποιούμε για να πετύχουμε καλύτερες τιμές με αποτέλεσμα να τρώμε κ το ξεστοκάρισμα κ το ελαττωματικό πιο εύκολα (το οποίο φυσικά κ είναι λάθος) γτ δεν υπάρχει η προσωπική επαφή.
Αντίθετα η ιντερνετική πώληση θα πρέπει να εξυπηρετεί τον καταναλωτή που δεν μπορεί για κάποιο λόγο να μεταβεί στο φυσικό κατάστημα να ψωνίσει. Τουλάχιστον αυτή είναι η φιλοσοφία των περισσότερων ιντερνετικών μαγαζιών στην Ευρώπη.
Όσο για εγγυήσεις κλπ δυστυχώς είμαστε για κλάματα παντού. Λίγοι είναι αυτοί που παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες.