Κόψιμο μάνας μηχανισμού κατά τη βολή ενώ υπάρχει Shock Leader.
- Nikos Char
- Μέλος
Re: Κόψιμο μάνας μηχανισμού κατά τη βολή ενώ υπάρχει Shock Leader.
Για να πω την αλήθεια το ψάρεμα μου περιέχει κάποια σκαλωματα είτε σε φυκιαδα είτε σε πέτρες.
Και από τότε που έπαθα αυτό το θέμα κοιτούσα για να μάθω για νήματα. Και πως διάβαζα εδώ στο φόρουμ είδα ότι αλλάζουν πολλά πράγματα στο νήμα. Ειδικά αυτό που πρέπει να μεγαλώσεις νούμερο παραμαλλα με σκότωσε. Νούμερα στη πετονιά δε θέλω να ανέβω με τίποτα. Ίσα ίσα όταν πήρα το μηχανισμό έλεγα να βάλω 0.25 πάνω. Βλέπω ότι το νήμα έχει αρκετά θετικά ( απ ότι διαβάζω) αλλά ακόμη σε σκέψεις είμαι. Δεν ξέρω καν αν οι οδηγοί του καλαμιου το υποστηρίζουν ( fuji alconite K) και δεν ξέρω αν μπορώ εγώ σαν Νίκος να το υποστηρίξω γιατί δεν έχω μεγάλη εμπειρία.
Και από τότε που έπαθα αυτό το θέμα κοιτούσα για να μάθω για νήματα. Και πως διάβαζα εδώ στο φόρουμ είδα ότι αλλάζουν πολλά πράγματα στο νήμα. Ειδικά αυτό που πρέπει να μεγαλώσεις νούμερο παραμαλλα με σκότωσε. Νούμερα στη πετονιά δε θέλω να ανέβω με τίποτα. Ίσα ίσα όταν πήρα το μηχανισμό έλεγα να βάλω 0.25 πάνω. Βλέπω ότι το νήμα έχει αρκετά θετικά ( απ ότι διαβάζω) αλλά ακόμη σε σκέψεις είμαι. Δεν ξέρω καν αν οι οδηγοί του καλαμιου το υποστηρίζουν ( fuji alconite K) και δεν ξέρω αν μπορώ εγώ σαν Νίκος να το υποστηρίξω γιατί δεν έχω μεγάλη εμπειρία.
- Constantine Palivakis
- Admin
Δεν υπαρχουν οδηγοι που εχουν θεμα με το νημα.
Εκτος αμα βαλεις καμια τριχια πανω 4κλωνο. Εκει μπορει μετα απο χρονια να εχεις καποιο θεμα, αλλα και εκει ισως.
Παντως τοσα χρονια μονο μπορει ακουω, δεν εχω δει οδηγο και ουτε καν τους φτηνιαρικους να εχουν προβλημα με νημα.
Αν εχεις σκαλωματα ξεχνα τα ψιλα νουμερα σε πετονιες. Βαλε νημα με ενα καλο σοκ και εισαι μια χαρα.
Μην το φοβασαι.
Ολοι στην αρχη ειχαμε ενα θεμα με το νημα γιατι καποιοι μας λεγανε οτι ειναι δυσκολο και οτι θελει και θελει.
Κανα δυο ψαρεματα θελει να δεις οτι δεν αλλαζει τιποτα και μετα θα νιωθεις πιο σγουρος για το ψαρεμα σου.
Οσοι το βαλανε δεν ξανα γυρνανε στη πετονια εκτος και αν οικονομικα τους δεν το αντεχουν.
Πλεον ουτε αυτη η δικαιολογια υπαρχει. Με λιγα λεφτα βαζεις νημα καλο.
Οσοι λενε οτι το νημα ειναι δυσκολο ειναι η επειδη δεν το εχουν δουλεψει ποτε η δεν ψαρευουν (η ψαρευουν και ειναι αψαροι).
Εννοειτε οτι υπαρχουν καποιες συνθηκες που το νημα δεν μπορει να δουλεψει σωστα αλλα για αυτο το λογο εχουμε ολοι δευτερες μπομπινες (με μεγαλα νουμερα πετονια!).
Εκτος αμα βαλεις καμια τριχια πανω 4κλωνο. Εκει μπορει μετα απο χρονια να εχεις καποιο θεμα, αλλα και εκει ισως.
Παντως τοσα χρονια μονο μπορει ακουω, δεν εχω δει οδηγο και ουτε καν τους φτηνιαρικους να εχουν προβλημα με νημα.
Αν εχεις σκαλωματα ξεχνα τα ψιλα νουμερα σε πετονιες. Βαλε νημα με ενα καλο σοκ και εισαι μια χαρα.
Μην το φοβασαι.
Ολοι στην αρχη ειχαμε ενα θεμα με το νημα γιατι καποιοι μας λεγανε οτι ειναι δυσκολο και οτι θελει και θελει.
Κανα δυο ψαρεματα θελει να δεις οτι δεν αλλαζει τιποτα και μετα θα νιωθεις πιο σγουρος για το ψαρεμα σου.
Οσοι το βαλανε δεν ξανα γυρνανε στη πετονια εκτος και αν οικονομικα τους δεν το αντεχουν.
Πλεον ουτε αυτη η δικαιολογια υπαρχει. Με λιγα λεφτα βαζεις νημα καλο.
Οσοι λενε οτι το νημα ειναι δυσκολο ειναι η επειδη δεν το εχουν δουλεψει ποτε η δεν ψαρευουν (η ψαρευουν και ειναι αψαροι).
Εννοειτε οτι υπαρχουν καποιες συνθηκες που το νημα δεν μπορει να δουλεψει σωστα αλλα για αυτο το λογο εχουμε ολοι δευτερες μπομπινες (με μεγαλα νουμερα πετονια!).
www.constantinepalivakis.com
- Nikos Char
- Μέλος
Σ ευχαριστώ για τις συμβουλές. Θα ψαχτω λίγο με το νήμα να δω τι γίνεται και θα επιστρέψω να σας πω.
Ευχαριστώ και όλους τους υπόλοιπους που ασχολήθηκαν περί του θέματος.
Ευχαριστώ και όλους τους υπόλοιπους που ασχολήθηκαν περί του θέματος.
- Tasos Potoudis
- Admin
Τι εννοείς Νίκο;Nikos Char έγραψε: Πέμ Σεπ 13, 2018 10:28 pm Ειδικά αυτό που πρέπει να μεγαλώσεις νούμερο παραμαλλα με σκότωσε. Νούμερα στη πετονιά δε θέλω να ανέβω με τίποτα.
..tripinfishing..
- Nikos Char
- Μέλος
Διάβασα ότι επειδή το σύνολο γίνεται πιο ευαίσθητο όλο το ζόρι πέφτει στον εξοπλισμό αλλά και στο παραμαλλο. Εγώ για παράδειγμα έχω 0.18 και 0.25 παραμαλλα. Και λέω τώρα άμα βάλω νήμα λογικά θα χρειαστεί να μεγαλώσω και παραμαλλαTasos Potoudis έγραψε: Παρ Σεπ 14, 2018 2:19 pmΤι εννοείς Νίκο;Nikos Char έγραψε: Πέμ Σεπ 13, 2018 10:28 pm Ειδικά αυτό που πρέπει να μεγαλώσεις νούμερο παραμαλλα με σκότωσε. Νούμερα στη πετονιά δε θέλω να ανέβω με τίποτα.
- Tasos Potoudis
- Admin
Ότι παράμαλλο νομίζεις βάζεις Νίκο άσχετα με τη μάνα που έχεις. Απλά άμα το παράμαλλο είναι πιο δυνατό από τη μάνα, άμα σκαλώσει το αγκίστρι σου θα κοπεί η μάνα...
..tripinfishing..
- Tasos Potoudis
- Admin
Νίκο για αρχή βάλε μια 0.35 μάνα κ παράμαλλο 0.33.. Κάνε ψαρέματα να. μην έχεις προβλήματα κ μετά βλέπεις τι θες κ τι σε βολεύει.
..tripinfishing..
- Nikos Char
- Μέλος
Ούτε τώρα είχα κάποια προβλήματα με αυτά που χρησιμοποιώ εάν εξαιρέσεις αυτές τις 2 φορές που κόπηκε η μάνα. Κατά τα άλλα όλα ήταν μια χαρά. Δεν ψαρεύω και πρώτη φορά. Όλοι από κάπου έχουμε ξεκινήσει. Πριν δέκα χρόνια όταν ψάρευα με καλάμι από τα jumbo μήκους 1.5m με οδηγούς από σύρμα και πετονιά 0.40 δεν με ενοχλούσε τίποτα γιατί δεν ήξερα. Μετά πήρα ένα μήκους 2.5m από πρακτικερ πάλι πετονιά 0.40. Και ύστερα 9 χρόνια πριν πήρα το πρώτο μου κανονικό καλάμι της Trabucco avalon surf που το ψαρεύω ακόμη και τώρα. Είναι το 1 από τα 2 που έχω πλέον. Θυμάμαι είχα πάει σε ένα μαγαζί τότε και του λέω " θέλω τη πιο χοντρή πετονιά που έχεις (ψάρευα σε πέτρες τότε) γιατί που κόβεται συνέχεια αυτή που έχει ο μηχανισμός απ όταν το πήρα (0.25mm)". Μου έδωσε μια 0.45mm της tarantula. Έκανα βολή και αδειαζε η μισή μπομπινα. Ε λέω κοίτα να δεις πόσο καλός είμαι. Και αφού επανήλθα μετά από 9 χρόνια στο ψάρεμα διάβασα πάρα μα πάρα πολλά πράγματα πριν καν πάω και ρίξω το καλάμι για πρώτη φορά και πραγματικά έμεινα απίστευτα εντυποσιασμενος με τι παπάδες μπορείς να κάνεις με τόσο λεπτά νούμερα.
Γι αυτό και δε θέλω να ανέβω.
Νταξει θα έχω κάποια προβλήματα, θα αλλάζω κάθε εξάμηνο αλλά δεν γίνεται να τα έχουμε και όλα δικά μας. Και στη τελική όπως είπαν και τα παιδιά βάλε νήμα να ξενιασεις.
Γι αυτό και δε θέλω να ανέβω.
Νταξει θα έχω κάποια προβλήματα, θα αλλάζω κάθε εξάμηνο αλλά δεν γίνεται να τα έχουμε και όλα δικά μας. Και στη τελική όπως είπαν και τα παιδιά βάλε νήμα να ξενιασεις.
- Tasos Potoudis
- Admin
Αααα οκ Νικο!
Νομιζα οτι τωρα ξεκινας...
Νομιζα οτι τωρα ξεκινας...
..tripinfishing..
Καταρχάς 12 σπείρες + drop είναι πολύ. Με 7-8 θα είσαι μια χαρά.
Δεύτερον κρατάω μια αμφιβολία για την πετονιά της Silistar. Κάποια στιγμή πέρασα κι εγώ σε μια Χ λύση ψάχνοντας για "απλό" leader (όχι εξειδικευμένο και ακριβό δηλαδή) με αποτέλεσμα αυτό να είναι πολύ σκληρό και να κοντράρει με τους οδηγούς στην βολή και φυσικά κρακ οφ.
Επιπλέον ένα πρόβλημα μπορεί να σου προκύψει από την ασυμβατότητα μάνας με leader. Η μια μαλακή, το άλλο ενδεχομένως σκληρό και πάνω στο σφίξιμο να του τραυματίζεται (καίγεται) η μάνα αν και πιθανόν αυτό να μην το καταλάβαινες στην βολή εάν το σύστημα έφευγε ελεύθερα από τους οδηγούς χωρίς ζόρια.
Οπότε για εμένα ή το πρόβλημα είναι το leader ή ενδεχομένως και η ασυμβατότητα καλαμιού-μηχανισμού.
Η πρώτη περίπτωση είναι απλή. Sufix Zippy ή οποιοδήποτε leader της Sufix (πλην του Tritanium που είναι πολύ σκληρό) και καθάρισες.
Η δεύτερη σηκώνει κουβέντα...
Α! Και με απλό Allbright δεν θα έχεις πρόβλημα κανένα.
Βλέπω ότι είσαι και από Λάρισα πατριώτ!!!
Δεύτερον κρατάω μια αμφιβολία για την πετονιά της Silistar. Κάποια στιγμή πέρασα κι εγώ σε μια Χ λύση ψάχνοντας για "απλό" leader (όχι εξειδικευμένο και ακριβό δηλαδή) με αποτέλεσμα αυτό να είναι πολύ σκληρό και να κοντράρει με τους οδηγούς στην βολή και φυσικά κρακ οφ.
Επιπλέον ένα πρόβλημα μπορεί να σου προκύψει από την ασυμβατότητα μάνας με leader. Η μια μαλακή, το άλλο ενδεχομένως σκληρό και πάνω στο σφίξιμο να του τραυματίζεται (καίγεται) η μάνα αν και πιθανόν αυτό να μην το καταλάβαινες στην βολή εάν το σύστημα έφευγε ελεύθερα από τους οδηγούς χωρίς ζόρια.
Οπότε για εμένα ή το πρόβλημα είναι το leader ή ενδεχομένως και η ασυμβατότητα καλαμιού-μηχανισμού.
Η πρώτη περίπτωση είναι απλή. Sufix Zippy ή οποιοδήποτε leader της Sufix (πλην του Tritanium που είναι πολύ σκληρό) και καθάρισες.
- Nikos Char
- Μέλος
Η πετονιά της SilSTAR ήταν όντως για leader το έγραφε απ έξω το κουτί.BadKarma έγραψε: Δευ Σεπ 24, 2018 2:16 pm Καταρχάς 12 σπείρες + drop είναι πολύ. Με 7-8 θα είσαι μια χαρά.
Τώρα καλάμι-μηχανισμός ντάξει νομίζω πάμε πολύ βαθιά.
Τώρα θα δοκιμάσω της Trabucco μια πετονιά την Tournament Tough σε 0.45.
Και θα κάνω σωστά αυτή τη φορά τον κόμπο και οχι ανάποδα μήπως τελικά ήταν αυτό το πρόβλημα.
Και μάνα καινούργια της Gardner SureCast σε 0.28.
Η Gardner είναι καλή πετονιά αλλά θα επέμενα σε sufix για leader...
- Nikos Char
- Μέλος
Έχω κι απ αυτή (Zippy) σε 0.60 αλλά πολύ χοντρή μου φαίνεται.BadKarma έγραψε: Δευ Σεπ 24, 2018 5:01 pm Η Gardner είναι καλή πετονιά αλλά θα επέμενα σε sufix για leader...
Εξαρτάται τι μολύβια ρίχνεις και τι καλάμι χρησιμοποιείς. Έχω δουλέψει και 80αρι leader της Sakuma χωρίς πρόβλημα αλλά με multi.