Κάθισμα ψαρέματος ή seat box.

Πληροφορίες, άρθρα για τον εξοπλισμό ψαρέματος
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Κάθισμα ψαρέματος ή seat box.

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Εδώ έχουμε άλλη μία επιλογή την οποία έχουν εξελίξει πλέον...
Οταν πρέπει να μεταφέρουμε σε μονοπάτια κ βράχια το είναι μας, είναι μια καλή επιλογή.
Επίσης μπορούμε να ντύσουμε το κουτί εσωτερικά με φελιζόλ κ να κάνουμε το κάτω μέρος ψυγείο.

images-1.jpeg
images-2.jpeg
images-3.jpeg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
BadKarma
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Re: Κάθισμα ψαρέματος ή seat box.

Δημοσίευση από BadKarma »

Ta seat boxes είναι καλά για 2 περιπτώσεις:

Όταν ο ψαρότοπος είναι μακριά από το αυτοκίνητο και πρέπει να περιορίσεις όσο γίνεται τα πράγματα που κουβαλάς.

Όταν ψαρεύεις με βροχή (κυρίως για surf μιλάμε) όπου η καρέκλα γίνεται μούσκεμα.

Από εκεί και πέρα τα βασικά του μειονεκτήματα είναι ότι εκτός από το Breakaway που παίρνει το αντίστοιχο εξάρτημα (με το αζημίωτο) δεν γνωρίζω κανένα seat box που να διαθέτει στήριξη για την μέση. Σε πολύωρα ψαρέματα και ειδικά αν έχεις κάποιο πρόβλημα αποτελεί μεγάλο θέμα.

Επιπλέον μπορεί να είναι μεγάλα αλλά δεν διαθέτουν χωρίσματα για να τακτοποιήσεις τα ψαρικά σου τα οποία είναι χύμα μέσα. Οπότε πρέπει να συνυπολογίσεις χρήμα για αγορές (rig wallet, ταπεράκια κλπ) και χρόνο για πατέντες ώστε να το κάνεις όσο βολικότερο γίνεται. Δηλαδή να ταιριάξουν τα παρελκόμενα αποθήκευσης με τις διαστάσεις του seat box ώστε και τακτοποιημένα πράγματα να έχεις και να μην χάσεις εκατοστό χώρους. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να θες να βρεις ένα φακελάκι με αγκίστρια και να κάνεις άνω κάτω τα ψαρικά σου...

Για όσους κάνουν rock fishingΔιαθέτω και μια επιφύλαξη για το πόσο μπορούν να βολευτούν στα βράχια αλλά και την αντοχή του πάτου τους σε αυτήν την περίπτωση όταν καθόμαστε πάνω τους.

Θα επιμείνω στο Breakaway γιατί διαθέτει πολλά εξτραδάκια (βάσεις για καλάμια, trays, πλάτη με ιμάντες μεταφοράς κλπ κλπ κλπ) οπότε με τον καιρό μπορείς να δημιουργήσεις κάτι παραπάνω από κάθισμα (ας το πούμε τεχνικά fishing station).

Ρε Παλιβάκη γείωσέ τον τον Άγιο Βασίλη από εκεί----------------------------->

Και πέρασαν τα Χριστούγεννα και δεν μπορώ να δω τι γράφω...
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Πρέπει κάποιος να του πεί ότι δεν υπάρχει αυτός ο Άι Βασίλης-----------------------------σταματάς εδω το γραψιμο-->
Πολύ σωστά Πασχάλη το αναλύεις, θέλει οργάνωση κ έξτρας...
Εχουν μπεί στην λογική αυτή κ οι κατασκευαστές, βλέπεις το μικρό ( πρώτο) έχει αρκετές θήκες κ στο μεγάλο έχουμε 2 κασετίνες....
Πήρε το μάτι μου κ κάποια με μικρή πλάτη κ ιμάντες μεταφοράς αν κ όπως κ να το κάνεις για να κάτσεις... σκαμπουδάκι είναι,
πολύ καλό απο το τίποτα...
Ανθεκτικό πλαστικό λένε αλλά όπως λές θέλει το ίσιωμα του να πατήσει στις γωνίες του αν είναι να κάτσεις πάνω του.
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Εγώ βασικά να πω την αλήθεια μου το μικρό το ζαχαρώνω...
Να έκανα ψυγείο το κουτί για τα δολώματα, στις θήκες που έχει τα παρελκόμενα τη θήκη για τα καλάμια κ άντε κ άλλη μια τσάντα πλάτης μικρή για μηχανάκια κ διάφορα.
Το μόνο που δεν κάνω τετοια ψαρέματα πια.....αλλά ποιός ξέρει....
Το breakaway εχει ψηλή πλάτη! τώρα το ειδα....
images-1.jpeg
images.jpeg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
Xenos
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Xenos »

Λοιπόν εγώ ειμαι τύπος που και στο εγγλέζικο τρωω φρίκη και δεν καθομαι σε μια γωνιά..εδω και αρκετό καιρό όμως έχω ηρεμησει και αρπαξα μια ευκαιρία για να αγοράσω ενα seat box με ποδαρικά βέβαια αλλά και με πλάτη.Δεν είναι οτι ποιό βολικό μέχρι να το συνηθίσεις.
Επιτέλους έχω τα πράγματα μου χύμα-τακτοποιημένα μέσα σε ένα κουτί και τα βρίσκω όλα!έχει βέβαια και 2 συρτάρια για βαρίδια αγκίστρια κλπ. τα ποδια ρυθμίζονται και έτσι βρίσκεις μια άκρη και στα δύσκολα βράχια.
Βέβαια νομίζω πως μάλλον είμαι λίγο off topic γιατι εδώ μιλάτε για κάστινγκ οπότε εαν πρέπει να μετακινηθεί σε άλλο τόπικ παρακαλώ ας γίνει.
Πάντως στο κάστιγκ εγώ χρησιμοποιώ καρέκλα.
ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΘΙΣΤΙΚΟ,ΜΗΝ ΤΟ ΑΡΧΙΣΕΤΕ!!
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Constantine Palivakis »

Xenos έγραψε: Τετ Σεπ 12, 2018 6:44 pm Επιτέλους έχω τα πράγματα μου χύμα-τακτοποιημένα μέσα σε ένα κουτί και τα βρίσκω όλα!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ωραιος!
Η αληθεια ειναι οτι ειναι ταλαιπωρια μεχρι να το συνηθησεις αλλα αξιζει το κοπο.
www.constantinepalivakis.com
Άβαταρ μέλους
Xenos
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Xenos »

Constantine Palivakis έγραψε: Τετ Σεπ 12, 2018 7:01 pm
Xenos έγραψε: Τετ Σεπ 12, 2018 6:44 pm Επιτέλους έχω τα πράγματα μου χύμα-τακτοποιημένα μέσα σε ένα κουτί και τα βρίσκω όλα!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ωραιος!
Η αληθεια ειναι οτι ειναι ταλαιπωρια μεχρι να το συνηθησεις αλλα αξιζει το κοπο.
Ζηλεύω τους ανθρώπους που τα έχουν όλα τέλεια τακτοποιημένα.Εγω δεν τα καταφέρνω!!
Παλιότερα χρησιμοποιούσα σακίδιο..όμως είναι ανυποφορες οι τσέπες...! :P :P
Άβαταρ μέλους
hlias
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από hlias »

Χρησιμο εως και απαραιτητο εξαρτημα στον εγγλεζο και στο μπολο, ναι μεν αβολη η θση καθισματος στην αρχη αλλα σε κραταει σε εγρηγορση, γλυτωνεις πολυ κοπο απο ασκοπες μετακινησεις και πανε ελα για το κομματια του εξοπλισμου. Σε ενα σωστα στημενο και τακτοποιημενο καθισμα θα κατσεις πανω του στην αρχη του ψαρεματος και θα σηκωθεις στο τελος του, μανα καημενη για λιμανια (ταιριαζουν τα βαρυτερα και με περισοτερους χωρους καθισματα) στα βραχια αντιθετα χρειαζεται περισσοτερο σπαρτιατικο και ελαφρυ καθισμα.
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Η συχνότητα του ψαρέματος φέρνει κ την οργάνωση.... :cry: :cry: :cry:
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
Xenos
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Xenos »

hlias έγραψε: Τετ Σεπ 12, 2018 9:36 pm Χρησιμο εως και απαραιτητο εξαρτημα στον εγγλεζο και στο μπολο, ναι μεν αβολη η θση καθισματος στην αρχη αλλα σε κραταει σε εγρηγορση, γλυτωνεις πολυ κοπο απο ασκοπες μετακινησεις και πανε ελα για το κομματια του εξοπλισμου. Σε ενα σωστα στημενο και τακτοποιημενο καθισμα θα κατσεις πανω του στην αρχη του ψαρεματος και θα σηκωθεις στο τελος του, μανα καημενη για λιμανια (ταιριαζουν τα βαρυτερα και με περισοτερους χωρους καθισματα) στα βραχια αντιθετα χρειαζεται περισσοτερο σπαρτιατικο και ελαφρυ καθισμα.
Συμφωνώ σε όλα στο 100%.Δεν περίμενα πως θα βολεύει τόσο.
Tasos Potoudis έγραψε: Πέμ Σεπ 13, 2018 1:23 am Η συχνότητα του ψαρέματος φέρνει κ την οργάνωση.... :cry: :cry: :cry:
Είναι στον άνθρωπο Τάσο,εγώ είμαι ακατάστατος σε όλα.Πόσο μάλλον στο ψάρεμα.
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Μικρός είσαι ακόμη κ πολυάσχολος.. :D
Ναι...σιγουρα ειναι κ στον ανθρωπο...
..tripinfishing..
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εξοπλισμός για το ψάρεμα μας”