Μάσκα θαλάσσης,ελεύθερης κατάδυσης.....

Εδώ μπορούμε να συζητήσουμε για οτιδήποτε σχετίζεται με το ψάρεμα
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Μάσκα θαλάσσης,ελεύθερης κατάδυσης.....

Δημοσίευση από takis.mantadakis »

Παλικάρια τα φώτα σας...
Ψάχνω μάσκα για τις καλοκαιρινές μου διακοπές για να χαζεύω το βυθό,να βλέπω τις ιδιομορφίες του,τι ψάρια κρατάει κτλ. (για να ξέρω που να στήσω κ τα καλάμια μου :lol: :lol: ).
Όσες οικονομικές είχα πάρει μέχρι τώρα πήγαν τζάμπα γτ είτε θόλωναν αμέσως στη δεύτερη τρίτη βουτιά,είτε κοβόταν το λουράκι σιλικόνης,είτε έσπαγαν κ.ά.
Δεν ψάχνω ούτε κάτι τρελό κ εξιζητημένο γτ κ η χρήση δπου θα κάνω δεν είναι κ τεράστια,αλλά ούτε κ μάπα...Ψάχνω μία μάσκα που να μη θολώνει πρώτα απ όλα κ έπειτα να έχει αντοχή στα υλικά της,πάντα εννοείται με σωστή συντήρηση.Το μπάτζετ που διαθέτω είναι μάξιμουμ 50€.
Είμαι ανάμεσα σε δύο της CRESSI...
1)Superocchio
2)Calibro
Αν κάποιος ξέρει κάτι για τις συγκεκριμένες ή κάποια άλλη που να έχει δουλέψει ας βοηθήσει....
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Re: Μάσκα θαλάσσης,ελεύθερης κατάδυσης.....

Δημοσίευση από Constantine Palivakis »

Θα το στειλω στον Ακη και ελπιζω να μας κατατοπισει συντομα γιατι και εγω ενδιαφερομαι για μια καλη μασκα.
www.constantinepalivakis.com
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Για τη δεύτερη στη φωτο Ντίνο (superocchio) έχω ακούσει πάρα πολύ καλά λόγια,κ έχει πολύ καλές κριτικές.Και δε θολώνει κ δεν μπάζει νερά κ αξύριστος να είσαι κ ανθεκτική στο χρόνο είναι κ η τιμή της είναι πολύ καλή...Γύρω στο 30αρι...
Ξέρω ότι το συγκεκριμένο μοντέλο το βγαζουν πάρα πολλά χρόνια (πάνω από 20 νομίζω) κ γενικά η Cressi είναι απ τις κορυφαίες εταιρίες στις μάσκες...
Αν χρειαστεί έχω βρει κ άλλες για να υπάρχει ποικιλία....
Αλλά για να μάθουμε γνώμες....
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Εννοειτε πως αναμένουμε τον Ακη...Απλα να αναφερω οτι οι καλυτερες μου εχουν βγει κ νομιζω οτι ειναι οι παλαιου τυπου στογγυλες με γυαλι για οικονομικες λέμε.Αυτες μου εχουν αντεξει κ δουλευουν...αχαχαχ
Για τη θολουρα το γυαλι ειναι καλυτερο αλλα θελει σπρει ή σάλιο.
Επίσης θα ήθελα φως σε αυτές.
https://www.google.com/search?q=%CE%BC% ... k8o4CTK9wM:
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Ελα φιλε μου Τασο σε περιμενα να το αναλυσουμε....αχαχαχαχαχα
Λες για τις στρογγυλες που φορουσαν οι σφουγγαραδες καποτε ετσι???αχχαχαχα.Αστειευομαι...
Λοιπον για αυτες που ρωτας..Ειναι για snorkeling,δηλ για απλη μονο καταδυση.Αυτο δηλ που κανουμε οι περισσοτεροι το καλοκαιρι,που κολυμπαμε απλα στην επιφανεια με τη μασκα κ τον αναπνευστηρα κ κοιταμε το βυθο.
Με αυτες μπορεις κ αναπνεεις κανονικα κ απ τη μυτη κ απ το στομα χωρις να θολωνει.Με καποια μοντελα μπορεις να αναπνεεις κανονικα κ κατω απ το νερο καθως διαθετουν συστημα εξαγωγης αερα για να μη θολωνουν κ συστημα εξαγωγης νερου για να μην μπαζει νερα.
Το μεγαλο αρνητικο για μενα είναι ότι δεν μπορεις να πας πάνω από 2 (ίσως κ λιγότερα) μέτρα βάθος γτ πολύ απλά δενμπορεις να κάνεις αποσυμπίεση
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

ok ισιωσα.
Το ελευθερης καταδυσης μου ξεφυγε...,στο μυαλο μου ειχα μασκες κ παιδια.
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Οχι οκ Τασο κ για απλές μάσκες μπορουμε να πουμε...ΕιδικΑα για παδια αυτες που λες οι full face πιστευω οτι ειναι ιδανικες...
Να σου πω την αληθεια τις γλυκοκοιταζω καιρο κ εγω αλλα φοβαμαι μηπως δε με βολεψουν...Οχι οτι κανω κανα ψαροντουφεκο ή καμια τρελη καταδυση,απλα έχω μαθει να βουταω.
Κ επισης πες οτι βρηκα ενα 50ρικακι στο βυθο στα 2 μετρα....Να μην μπορω να βουτηξω να το πιασω???Αμαρτια ειναι.... :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από andreasomageiras »

takis.mantadakis έγραψε: Παρ Αύγ 03, 2018 10:01 am Κ επισης πες οτι βρηκα ενα 50ρικακι στο βυθο στα 2 μετρα....Να μην μπορω να βουτηξω να το πιασω???Αμαρτια ειναι.... :lol: :lol: :lol:
50ρικο; τυχερέ 20ρικο βρήκα εγώ.
Τάκη, μιας και δεν είσαι άσχετος, λογικά είναι περιττό ότι γράψω αλλά τζάμπα είναι, οπότε...
Όπως γράφουμε εδώ ότι το καλάμι είναι σχετικό και στον κάθε ένα μας θα "κάτσει" αλλιώς ή το καλάμι που για εμένα είναι τέλειο για εσένα μπορεί να είναι κουραστικό.
Έτσι και στα φόρουμ για ψαροντούφεκο λένε το ίδιο ακριβώς για της μάσκες, η διαφορά είναι ότι στη μάσκα μπορείς να κάνεις καλλίτερη επιλογή (οχι τέλεια, καλλίτερη).
Πας σε ένα κατάστημα, βάζεις τη μάσκα στο πρόσωπο, χωρίς το λάστιχο, οποία κάνει καλλίτερη βεντούζα στο πρόσωπο αυτή θα σου κάνει. Κλείνουμε την δίοδο αέρα από τη μύτη προς τη μάσκα πιέζοντας με τη γλώσσα πίσω στον ουρανίσκο εκεί στα μαλακά ή ρουφάμε απαλά Μία φορά από τη μύτη.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Ελα ρε φιλε...παιξε κανα τζοκερ.Εγω ενα 500ρικο (δρχ) ειχα βρει μονο οταν ημουν παιδι.αχαχχαχαχααχα...
Ολα σωστα οσα λες Αντρεα...Αυτο ειναι το ιδανικο που μπορουμε να κανουμε για να δουμε τη σωστη εφαρμογη μιας μασκας συγκεκριμενα στο προσωπο μας.Κάτι το οποιο ειναι το πρωτο απ ολα που ζηταμε.Ζηταμε βεβαια κ αλλα πραγματα...Οπως να μη θολωνει,να ειναι απο ανωτερης ποιοτητας σιλικονη το λουρακι,οπτικο πεδιο κλπ....
π.χ ειχα παρει μια φτηνη η οποια ειχε τελεια εφαρμογη στο προσωπο μου αλλα με την πρωτη εκπνοη που εκανα απο τη μυτη δεν εβλεπα τπτ απ το θαμπωμα.
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Τέλεια εφαρμογή, μέχρι να αλλάξει το πρόσωπο μας, έχουμε με λάστιχο όχι σιλικόνη, το λάστιχο θα παρει τη φόρμα του προσώπου μας, δε τη δίνουμε δανική, απλά θέλει χρόνο.
Το θαμπωμα έχει τρικ, κάψιμο, οδοντόκρεμες φθορίου και άλλα. Τα ξέρεις φαντάζομαι.
Τώρα καλής ποιότητας, δες σε κάποιο φόρουμ για ψαροντουφεκο μερικά μοντέλα και μετά ξεκίνησε να δοκιμάζεις όπου τα βρίσκεις. Αθήνα είσαι. Τι να πω ο καμένος που έκανα παραγγελία από το ίντερνετ χωρίς δοκιμή, ευτυχώς ταιριάζει τέλια στην γυναίκα μου. Εγώ στα ρηχά την φοράω αλλά για βάθος δεν είναι, που και που μου μπάζει νερό, δεν έχω τέλια εφαρμογή.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Παιζουν πολλα ρολο Ανδρεα...Για το θαμπωμα βεβαια υπαρχουν πολλα τρικ αλλα δεν ειναι αυτο που ζηταω...Δεν ειναι το ιδιο μια μασκα απο το lidl με μια μασκα απο μαγαζι με ειδη καταδυσης κτλ..Τρικ κ στις δυο μπορεις να κανεις για το θαμπωμα.Η διαφορα ειναι οτι η φτηνη θα θαμπωσει με την πρωτη βουτια, η καλη μπορει κ ποτε??Ισως κ ποτε...
Οσο για τα υλικα μιλαω απο ποιοτητα κατασκευης κ οχι ποια υλικα προσφερουν καλυτερη εφαρμογη.Η εφαρμογη ειναι κατι υποκειμενικο.Πλεον υπαρχουν μασκες που η φουστα τους ειναι απο σιλικονη υψηλης ποιοτητας που εφαρμοζουν καλυτερα,υπαρχουν μασκες που εχουν ειδικες μεμβρανες στη θηκη της μυτης που αποτερεπουν το θαμπωμα κ χιλια δυο ακομα σκατολοιδια...
Με λιγα λογια ξερω τι ψαχνω κ αυτο που ψαχνω ειναι κατι σαν κ τις μασκες που ανηρτησα παραπανω...
Απλα ρωταω κυριως αν καποιος εχει καποια απ τις παραπανω η καποια αντιστοιχης ποιοτητας που να χει ολα οσα ζηταω παραπανω...
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Το κατάλαβα από το πρώτο σου μήνυμα ότι ξέρεις τι ψάχνεις, όλες η απαντήσεις μου είχαν σκοπό να υπάρχουν γραμμένες στο φόρουμ.
Η λύση είναι απλή, δοκιμάζεις και όποια σου κάτσει από της επώνυμες ποιοτικές.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Σ...ωραιοςςςςς!!!!!
Καπως ετσι θα γινει η δουλεια....
Θα επιστρεψω παλι στο θεμα δις....
1)Μετα την αγορα κ
2)Μετα τη δοκιμη.
Εκτος κ αν μας προλαβει κανενας κ μας πει καμια γνωμη για καποιο συγκεκριμενο μοντελο...
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δεν θυμάμαι ποιο μοντέλο είναι η δική μου.
Μυαλό κουρκούτι :)
Την έχω από το καλοκαίρι που απαγόρευσαν το ψαροντουφεκο στο Θερμαϊκό.
Έχει και στα πλαϊνά τζάμι για περιφερειακή ορατότητα. Από ποιότητα πολύ καλή, εμένα πλέον δεν μου κάθεται καλά, άλλαξε λίγο η μούρη μου, δεν την πρόσεξα και ποτέ, έχει περάσει και μια 10ετια πάνω κάτω ή ακριβώς. :) όσο να ναι 10 χρόνια μια μάσκα καλά είναι, ούτε τα παπούτσια του γάμου που είναι ποιο καινούρια δεν μου κάνουν όπως τότε :)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Νομίζω πως είναι αυτή.
https://www.scubastore.com/κατάδυση/cre ... /1256026/p
Δε πρόσεξα και την είχα πάρει Διάφανη.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

http://www.d-vision.co.il/151463&set=2
Και ένα μεγάλο θέμα που δε πρόλαβα να διαβάσω ακόμη
http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?t=2905
Στο τελευταίο μήνυμα λέει ότι είπαμε ποιο πάνω.
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θέματα Γενικού Περιεχομένου”