Περίεργα-παράξενα-απορίες κατά το ψάρεμα

Εδώ μπορούμε να συζητήσουμε για οτιδήποτε σχετίζεται με το ψάρεμα
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Περίεργα-παράξενα-απορίες κατά το ψάρεμα

Δημοσίευση από takis.mantadakis »

Προχθεσινό ψαρεματάκι γύρω στις 10 το βράδυ...
Αρματωσιά συρώμενη:βαρύδι ελιά,ελαστική χάντρα στριφτάρι,παράμαλλο γύρω στο ένα μέτρο,αγκίστρι ν.1 κυκλικό.
Δόλωμα φαραώ...
Ψάρεμα με οπτικό ειδοποιητή τύπου μαϊμουδάκι.
Ανεβαίνει απότομα ο ειδοποιητής το αφήνω μιας κ είχα κυκλικό αγκίστρι να πιαστεί καλά.Παίρνει όλα τα μπόσικα που είχε τεντώνει η μάνα κ λέω οκ πιάστηκε κ πάω να μαζέψω.Αρχίζω κ μαζεύω κ νιώθω ότι δε φέρνω τπτ κ όντως δεν πιάστηκε τπτ.
Το περίεργο για μένα είναι (κάτι που είδα πρώτη φορά) ότι ελέγχοντας το δόλωμα το κομμάτι του φαραώ έλειπε απ το αγκίστρι.Το αγκίστρι ήταν καλυμμένο με μαλούπα (είχε πολύ λιγότερο αυτήν τη φορά) κ το κομμάτι του φαραώ ειχε ανέβει προς τα πάνω είχε πέρασει μέσα από το στριφτάρι,όπως περνάς τη βελόνα μέσα απ το δόλωμα κ είχε σταματήσει στο βαρίδι.
Τιναφτορε?? είπα στο ταίρι μου..Πως γκένιν αυτό?? :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
mpampists
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Re: ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΞΕΝΑ-ΑΠΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ

Δημοσίευση από mpampists »

Τάκη ειδικά το φαραώ θέλει σταθεροποίηση στο παράμαλό μας για να μην ξεσέρνει πάνω σε αυτό ...άλλοι σταθεροποιούν με ψευτόκομπο αλλοι ασφαλίζουν με λιγο νήμα και άλλοι όπως εγω περνούν μια φορά το αγκίστρι στην άκρη του φαραώ πριν δολώσουν με την βελόνα.
Το πιο πιθανό είναι να ειχε ξεσύρει το δολωμά σου με αποτέλεσμα το τσίμπιμα του ψαριού να μην ηταν στο αγκίστρι.
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από takis.mantadakis »

Η αλήθεια είναι Μπάμπη ότι στη συγκεκριμένη δολωσιά δεν είχα βάλει νήμα (βαρέθηκα) όπως στις προηγούμενες για το λόγο που λες..Κ το σκέφτηκα κ γω αυτό.
Μου έκανε περίεργο όμως γτ απο τη μέση κ κάτω του κομματιού το είχα πλέξει στο αγκίστρι κ ούτε ρεύματα υπήρχαν,ούτε κάρφωσα,ούτε άπλωσα την αρματωσιά μου..Όπως έπεσε στο νερό απλά μάζεψα λίγα μπόσικα για να μην κάνει πολύ μεγάλη κοιλιά η μάνα.Κ αυτό γτ είχε μαλούπα κ δε μάζευα μπόσικα για να μην χάνεται το δόλωμα.Ο μόνος λόγος που σκέφτομαι εγώ είναι για να είχε ξεσύρει θα είχε γίνει τη στιγμη που ήρθε σε επαφή με τη θάλασσα κ όπως λες να μην ήταν στο αγκίστρι το τσίμπημα.
Ή το άλλο που σκέφτομαι είναι να πήγε να φάει το ψάρι απ την πάνω μεριά κ να τράβηξε το δόλωμα μέχρι πάνω...Γτ ήταν κ μεγάλο κομμάτι
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από andreasomageiras »

takis.mantadakis έγραψε: Τρί Απρ 24, 2018 7:03 pm Ή το άλλο που σκέφτομαι είναι να πήγε να φάει το ψάρι απ την πάνω μεριά κ να τράβηξε το δόλωμα μέχρι πάνω...Γτ ήταν κ μεγάλο κομμάτι
... και το αγκίστρι βρήκε κόντρα στη μαλουπα...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kostasgeo
Μέλος
Μέλος

Δημοσίευση από kostasgeo »

στα μεγαλα κομματια φαραω οπως και στον αμερικανο βαζω και αγκιστρι στο πανω μερος ωστε να μη ξεσερνει.
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Ωραίο θέμα μήπως μάθουμε...
Εμένα μου έχει τύχει κ σε σταθερή κ σε συρόμενη σε μάνα μισή κ ολόκληρη το ίδιο σκηνικό με το δόλωμα δεμένο με
τσακιστή..
Από τότε κ εγω πολλές φορές βάζω δεύτερο αγκίστρι
Δεν μου ξανά έτυχε ίδιο τσίμπημα.
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από andreasomageiras »

Και με ψάρι επάνω και δίχως ψάρι, μου έχει τύχει το ίδιο σκηνικό. Και σε χοντρό δόλωμα και σε σκουλήκια.
Δεν έδωσα ποτέ ιδιαίτερη σημασία, απλά συμβαίνει που και που.
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θέματα Γενικού Περιεχομένου”