Απελευθέρωση των ψαριών κατά τη διάρκεια του ψαρέματος
- Tasos Potoudis
- Admin
Απελευθέρωση των ψαριών κατά τη διάρκεια του ψαρέματος
Έχουμε ακούσει ότι αν ελευθερώσεις τα ψάρια που πιάνεις όταν ψαρεύεις κοντά σου αυτό επηρεάζει τα υπόλοιπα στο να τρομάξουν κ να φύγουν.
Ειδικά για τα μελανούρια έχω ακούσει ότι δεν πρέπει να να πιάσεις με το χέρι.
Τι γνώμη έχετε γενικά κ στο casting που τα ψάχνουμε πιο μακρυά λέτε να επηρεάζει;
Ειδικά για τα μελανούρια έχω ακούσει ότι δεν πρέπει να να πιάσεις με το χέρι.
Τι γνώμη έχετε γενικά κ στο casting που τα ψάχνουμε πιο μακρυά λέτε να επηρεάζει;
..tripinfishing..
- Giwrgos_Arianos
- Ψαρωμένος
Re: Απελευθέρωση των ψαριών κατά τη διάρκεια του ψαρέματος
Εγώ Τάσο απ'οσο ξερω ναι,επηρεάζει τα υπόλοιπα που βοσκούν τριγύρω,μπορώ να πω οτι ειναι ιδια περίπτωση οταν το ψάρι ξεαγκιστρωνεται κατα την μαχη και πανικοβάλει τα υπόλοιπα τριγύρω!
Οι δυσκολίες που περνάμε σήμερα,γινονται δύναμη για το μέλλον,γιαυτό δεν τα παρατάμε!
- Tasos Potoudis
- Admin
Και τι κάνουμε στο casting?
Κιουρτο με κοντάρι βαψιματος να τα κρατάμε φυλακή μέχρι τελειώσουμε το ψάρεμα;
Κιουρτο με κοντάρι βαψιματος να τα κρατάμε φυλακή μέχρι τελειώσουμε το ψάρεμα;
..tripinfishing..
- Christos Pi
- Διαχειριστής
Τάσο θα απαντήσω καθαρά απο προσωπική εμπειρία, μπορεί να είμαι και λάθος.
Ψαρεύω κυρίως σε παραλίες κι έχω απελευθερώσει αρκετές φορές ψάρια ακριβώς μπροστά απο τα καλάμια μου χωρίς αυτό να επηρεάσει το ψάρεμά μου.
Έχω ακούσει κι εγώ πολλές ιστορίες για τις τσιπούρες, οτι αν τρομάξεις μία διώχνει και τις άλλες... δεν έχω παρατηρήσει τέτοιο φαινόμενο, ειδικά στις παραλίες που τα ψάρια είναι περαστικά.
Για τα μελανούρια το έχω ακούσει κι εγω αλλα δεν γνωρίζω με σιγουριά μιας και στα μέρη μου δεν έχει και δεν τα ψαρεύω συχνά.
Όλα αυτά μπορεί να ισχύουν στα λιμάνια οπου τα ψάρια έρχονται κοπαδιαστά αν και πάλι κρατώ τις επιφυλάξεις μου, έχω κάνει πάρα πολλές φορές απελευθερώσεις μικρόψαρων χωρίς να επηρεάσουν την αποδοτικότητα στο ψάρεμα μου
Ψαρεύω κυρίως σε παραλίες κι έχω απελευθερώσει αρκετές φορές ψάρια ακριβώς μπροστά απο τα καλάμια μου χωρίς αυτό να επηρεάσει το ψάρεμά μου.
Έχω ακούσει κι εγώ πολλές ιστορίες για τις τσιπούρες, οτι αν τρομάξεις μία διώχνει και τις άλλες... δεν έχω παρατηρήσει τέτοιο φαινόμενο, ειδικά στις παραλίες που τα ψάρια είναι περαστικά.
Για τα μελανούρια το έχω ακούσει κι εγω αλλα δεν γνωρίζω με σιγουριά μιας και στα μέρη μου δεν έχει και δεν τα ψαρεύω συχνά.
Όλα αυτά μπορεί να ισχύουν στα λιμάνια οπου τα ψάρια έρχονται κοπαδιαστά αν και πάλι κρατώ τις επιφυλάξεις μου, έχω κάνει πάρα πολλές φορές απελευθερώσεις μικρόψαρων χωρίς να επηρεάσουν την αποδοτικότητα στο ψάρεμα μου
- Tasos Potoudis
- Admin
Χρηστάρα κ εγώ την ίδια λογική ακολουθώ κ πιστεύω.
Απλά να το συζητήσουμε για να το σιγουρέψουμε.
Με τις μουρμούρες που είναι κοπάδια δεν μου έχει τύχει.
Είτε την κρατήσω είτε την αφήσω όσες φορές μου έχουν τύχει δεύτερη στο καπάκι δεν έχω πάρει.
Απλά να το συζητήσουμε για να το σιγουρέψουμε.
Με τις μουρμούρες που είναι κοπάδια δεν μου έχει τύχει.
Είτε την κρατήσω είτε την αφήσω όσες φορές μου έχουν τύχει δεύτερη στο καπάκι δεν έχω πάρει.
..tripinfishing..
- takis.mantadakis
- Ψαρωμένος
Κ εγώ από την προσωπική μου εμπειρία δε μου έχει δείξει ότι επηρρεάζει κάτι τέτοιο..Νομίζω πιο πολύ ισχύει αυτό που είπε ο Γιώργος παραπάνω..Όσες φορές έχω χάσει ψάρι είτε γιατί δεν είχε πιαστεί καλά είτε γτ τα έκοψε κτλ. κτλ. μετά έχω πάρει πολύ λιγότερες τσιμπιές έως καθόλου τσιμπιές κάποιες φορές.Αλλά προσωπικά θεωρώ ότι λιγο πολύ όλα αυτά είναι σχετικά.Δηλ. πάντα στο ψάρεμά μας θα συναντήσουμε κάποια κοιλιά,αναλόγως τους τόπους κ τις ώρες που τρώνε τα ψάρια.Δεν είμαι σίγουρος λοιπόν ότι η απελευθέρωση επηρρεάζει το ψάρεμά μας..
- Giwrgos_Arianos
- Ψαρωμένος
Φιλε Τάσο μου το 'τι κάνουμε είναι άλλο θεμα αυτό τώρα,και αν βάζουμε κιούρτο με κοντάρι βαψιματος για φυλακή δεν το ξερω,συγγνώμη....
Το θέμα μας ξεκινησε το τι γίνετε αν το ελευθερωσουμε και επηρεάσει!
Και μπορώ να πω απο προσωπική εμπειρία,,όταν ελευθερωνα μια μουρμούρα μικρή η μια τσιπούρα ειδικα σε λιμάνι μου έχει επηρεάσει το ψάρεμα,σε μικρό βαθμό βέβαια.Το ψάρι το να το ελευθερωσουμε η να απαγκιστρωθει πάνω στην μάχη είναι ακριβώς το ίδιο μα το ιδιο πράγμα για το ψάρι(Μεγάλη διαφορά αίσθησης για εμας όμως χαχα)!
Πολυ απλα επιβίωσε απ'τον κίνδυνο,φεύγει πανικοβλημενο οπότε το ίδιο πράγμα και σίγουρα το κοπάδι αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο,τοσα χρόνια πονηρα δε τα λεμε?Επιστήμονας δεν είμαι αλλά αυτό μου δείχνει οταν τα ελευθερωσουμε αφού μειώνονται οι τσιμπιες..
Οπότε εγω προσωπικά μετά από αυτή την εντύπωση, τα κρατάω στον κιούρτο μου και τα ελευθερωνω πιο μετά Όταν τα μαζέψω μετά από ένα διωράκι που θα φύγω!Όταν ομως πάω για κάνα διήμερο,Τα ελευθερωνω μονο όταν σταματάω να κάθομαι μπροστα στα καλαμια για να αράξω ειτε να κοιμηθώ ή να φάω η οτιδήποτε αρκεί εκείνη την ώρα κάνω παύση!
Το θέμα μας ξεκινησε το τι γίνετε αν το ελευθερωσουμε και επηρεάσει!
Και μπορώ να πω απο προσωπική εμπειρία,,όταν ελευθερωνα μια μουρμούρα μικρή η μια τσιπούρα ειδικα σε λιμάνι μου έχει επηρεάσει το ψάρεμα,σε μικρό βαθμό βέβαια.Το ψάρι το να το ελευθερωσουμε η να απαγκιστρωθει πάνω στην μάχη είναι ακριβώς το ίδιο μα το ιδιο πράγμα για το ψάρι(Μεγάλη διαφορά αίσθησης για εμας όμως χαχα)!
Πολυ απλα επιβίωσε απ'τον κίνδυνο,φεύγει πανικοβλημενο οπότε το ίδιο πράγμα και σίγουρα το κοπάδι αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο,τοσα χρόνια πονηρα δε τα λεμε?Επιστήμονας δεν είμαι αλλά αυτό μου δείχνει οταν τα ελευθερωσουμε αφού μειώνονται οι τσιμπιες..
Οπότε εγω προσωπικά μετά από αυτή την εντύπωση, τα κρατάω στον κιούρτο μου και τα ελευθερωνω πιο μετά Όταν τα μαζέψω μετά από ένα διωράκι που θα φύγω!Όταν ομως πάω για κάνα διήμερο,Τα ελευθερωνω μονο όταν σταματάω να κάθομαι μπροστα στα καλαμια για να αράξω ειτε να κοιμηθώ ή να φάω η οτιδήποτε αρκεί εκείνη την ώρα κάνω παύση!
Οι δυσκολίες που περνάμε σήμερα,γινονται δύναμη για το μέλλον,γιαυτό δεν τα παρατάμε!
- Tasos Potoudis
- Admin
Γιώργο τον κιουρτο τον τραβάς έξω κ μετά τον πετάς με το χέρι μέσα, όταν δε μπαίνεις μέσα στη θάλασσα εννοείτε...
..tripinfishing..
- Giwrgos_Arianos
- Ψαρωμένος
Οταν ειμαι στο λιμανι,δενω με ενα σχοινι τον κιουρτο το οποιο αυτο το σχοινι το εχω μονιμα δεμενο πανω στον ντοκο σε κανα πασαλο η οτιδηποτε που υπαρχει διπλα μου,μολις τον ανεβασω απαλα,και βαλω το ψαρι μεσα, τον ξανακατεβαζω παλι πολυ σιγα μεσα στο νερο κρατοντας το σχοινι για να μη τρομαζω τριγυρο μου ψαρια η ενοχλω καποιον διπλανο.
Και μολις περασει η ωρα και μαζευω να φυγω,αυτα που δε θα παρω τα επιστρεφω,και φευγουν.
Πριν ομως ξεκινησω το ψαρεμα,δενω τον κιουρτο με το σχοινι,τον ριχνω στο νερο σε ενα επιθυμητό βαθος και δενω και το σχοινι μετα διπλα μου και ειμαι οκ.και οπως ειναι μονο σηκωμα με το σχοινι και το αφηνω αντιστοιχα κρατοντας το σχοινι.

Και μολις περασει η ωρα και μαζευω να φυγω,αυτα που δε θα παρω τα επιστρεφω,και φευγουν.
Πριν ομως ξεκινησω το ψαρεμα,δενω τον κιουρτο με το σχοινι,τον ριχνω στο νερο σε ενα επιθυμητό βαθος και δενω και το σχοινι μετα διπλα μου και ειμαι οκ.και οπως ειναι μονο σηκωμα με το σχοινι και το αφηνω αντιστοιχα κρατοντας το σχοινι.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Giwrgos_Arianos την Παρ Απρ 13, 2018 6:21 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Tasos Potoudis
- Admin
Ναι ρε...
Για παραλία λέω..
Για παραλία λέω..
..tripinfishing..
- Giwrgos_Arianos
- Ψαρωμένος
Α σορυ φιλε σε παραλια ναι,τον αφηνω μεσα ισα να το σκεπαζει το νερο,μπαινω με κατι μποτες λαστιχενειες που εχω παντα μαζι μου λιγο μεσα και τον ριχνω απαλα ακομα πιο μεσα οσο μπορω χωρις να ''κοπανησει στο νερο και χτυπηθουν τα ψαρια, και οταν θελω να τον τραβηξω τον φερνω με το σχοινι.
- andreasomageiras
- Ψαρωμένος
Να γράψω κι εγώ κάτι,
Όταν ψαρεύω σε λιμάνι, είμαι συνήθως στα μισά του βραχίονα, οπότε εκ των πραγμάτων έχω την ευχέρεια και αφήνω τα ψάρια από την αντίθετη πλευρά από όπου ψαρεύω.
Βέβαια της ποιο πολλές φορές έχω καλάμια και από της 2 πλευρές, τότε προτείνω την ποιο φτωχή πλευρά από απόδοση.
Δε το έκανα συνειδητά ως τώρα, έτσι μου έβγαινε από ένστικτο.
Όταν ψαρεύω σε λιμάνι, είμαι συνήθως στα μισά του βραχίονα, οπότε εκ των πραγμάτων έχω την ευχέρεια και αφήνω τα ψάρια από την αντίθετη πλευρά από όπου ψαρεύω.
Βέβαια της ποιο πολλές φορές έχω καλάμια και από της 2 πλευρές, τότε προτείνω την ποιο φτωχή πλευρά από απόδοση.
Δε το έκανα συνειδητά ως τώρα, έτσι μου έβγαινε από ένστικτο.

- Tasos Potoudis
- Admin
Αχαχααααα Αντρέα είσαι κορυφή!!!
Το καλύτερο που έχω ακούσει ποτέ!!!
Έχω σπάσει φίλε!!!
Το καλύτερο που έχω ακούσει ποτέ!!!

..tripinfishing..
- andreasomageiras
- Ψαρωμένος
Βρες στο χάρτη το λιμάνι αλυκές Πιερίας. Στον αριστερό βραχίονα έχει κάπου στη μέση ένα άνοιγμα, εκεί πάμε συνήθως, αύριο αποφασίσαμε να πάμε στην μύτη.
Πολύ περπάτημα.

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί σου φαίνεται τόσο αστείο... Απλά βάζω τα ψάρια σε τάξη, από τη μια τα μικρά, από την άλλη τα μεγάλα.
Να μην τα βρει μπερδεμένα ο επόμενος.
Ήθελα να ήξερα ποιος τα ανακατεύει πριν πάω να ψαρέψω!

Πολύ περπάτημα.

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί σου φαίνεται τόσο αστείο... Απλά βάζω τα ψάρια σε τάξη, από τη μια τα μικρά, από την άλλη τα μεγάλα.
Να μην τα βρει μπερδεμένα ο επόμενος.
Ήθελα να ήξερα ποιος τα ανακατεύει πριν πάω να ψαρέψω!

- Tasos Potoudis
- Admin
Κανόνισε να αρχίσεις να τους μοιράζεις κ φυλακές!!!

..tripinfishing..