Αλλαγή θέσης μηχανισμού σε καλάμι.

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Αλλαγή θέσης μηχανισμού σε καλάμι.

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Αν σε ένα καλάμι 4.20 τρίσπαστο κατεβάσουμε τη βάση του μηχανισμού 10 εκατοστά, θα έχουμε αισθητή διαφορά στη συμπεριφορά του καλαμιού;
Τι λέτε;
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Re: Αλλαγή θέσης μηχανισμού σε καλάμι.

Δημοσίευση από Elias k »

Καλημέρα και χρόνια πολλά!
Λογικά θα έχεις διαφορετικές βολές λόγου μεταφοράς της βάσης Ποιο κάτω.
Το θέμα είναι να είναι στα όρια σου όσο αφορά την λαβή που θα έχεις έως την βάση.Αν σε περίπτωση που γίνει η μεταφορά τους 10 πόντους που λες και η λαβή σε δυσκολεύει τότε θα χάσεις πολύ από της βολές σου.
Για να το κάνεις σωστά θα πρέπει να πιάσεις την βάση στην τάπα του καλαμιου με το αριστερό σου χέρι και με το δεξί χέρι να βρεις που θέλεις να έχεις τη βάση από το μηχανάκι σου ώστε να έχεις το σωστό κράτημα και τράβηγμα κατά την βολή σου.
Συνήθως τα καλάμια εμπορίου την βάση μηχανισμού την έχουν από 65 πόντους και φθάνουν ακόμη έως και 85 και ο λόγος είναι το σωματοτυπο του κάθε ψαρά και αυτό έχει να κάνει με το ύψος του καθένα.
Από την δική μου εμπειρία σε διάφορα καλάμια που έχω και έχω φτιάξει,παρατήρησα ότι τα καλάμια που είναι χαμηλά η βάση με δυσκόλεψαν στην βολή,Ενώ καλάμια με ψιλά την βάση με βόλευαν καλύτερα γιατί μπορούσα να βάλω όπου θέλω το αριστερό μου χέρι ακόμη και πιάνοντας την τάπα του καλαμιου.
Αυτά αφορούν το θέμα για της βολές.
Τώρα για το ψάρεμα σαν σύνολο η διαφορά θα υπάρχει που άλλοτε θα την καταλαβαίνεις και άλλες φορές όχι.
Στην ανάκτηση θα καταλάβεις διαφορά κατεβαίνοντας 10 πόντους και ίσως σε δυσκολέψει λίγο αλλά συνηθίζετε.
Αν έχεις την βάση Ποιο ψιλά αυτήν εκεί και ψάξε το αριστερό χέρι σου σε διάφορα σημεία που σου κάθετε καλύτερα.
Αν έχεις μετακοινουμενη βάση μηχανισμού,Τότε μπορείς να το ψάξεις σε ποιο σημείο θέλεις την καλύτερη λαβή!
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Re: Αλλαγή θέσης μηχανισμού σε καλάμι.

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Χρόνια πολλά Ηλία!!
Έτσι λες φίλε ε;
Στους 78 είναι τώρα...
Άμα πάει 68 η πιο κοντή λαβή ίσως μου δίνει περισσότερη δυσκολία στο τράβηγμα κ λιγότερη δύναμη...
Στην ανάκτηση ναι... θα χάσει το ζύγισμα του... Ευχαριστώ φίλε! Θα κάνω μια δοκιμή με δεματικα tire up κ θα δω.
..tripinfishing..
Απάντηση

Επιστροφή στο “Καλάμια”