Παλίρροια και άμπωτη

Εδώ μπορούμε να συζητήσουμε για οτιδήποτε σχετίζεται με το ψάρεμα
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
stelios papakostas
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Παλίρροια και άμπωτη

Δημοσίευση από stelios papakostas »

Παρακαλώ οι γνώστες να μας πληροφορήσουν,μαζί με τις συνέπειες στη συμπεριφορά των ψαριών...
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Re: Παλίρροια και άμπωτη

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Οι γνωστές θα μιλήσουν πιο μετά...
Λένε ότι όταν είναι τα νερά πάνω έχουμε δραστηριοτητα κ αντιθέτως όταν είναι κάτω.
Εμένα μου έχουν τύχει καλά ψάρια κ με κάτω τα νερά.
Ψάρεμα είναι κ όλα παίζουν.
Επίσης αναφέρω, μήπως κάποιος έχει γνωση,
Ο Ηλίας είπε ότι εδώ κ καιρό στην Αττική τα νερά είναι μόνιμα κάτω.
Τι συμβαίνει;
Άβαταρ μέλους
Akis
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Δημοσίευση από Akis »

Για τα μονιμα κατω νερα δεν γνωριζω κατι, επειδη δεν βλεπω θαλασσα.Ας μιλησει καποιος παραλιακος.Για την δραστηριοτητα των ψαριων οπως ειπε ο Τασος εχουν πιαστει και στα ανεβασμενα και στα χαμηλα νερα.Εχω παρατηρήσει παντως με τη μασκα και απο κοντα,στα σκορπονερια, τρωνε πιο καλα στην περιοδο που ανεβαινουν τα νερα, κοντα,πολυ κοντα ομως,γιατι ανακατευεται η ρηχη ζωνη και βρισκουν πιο ευκολα, και τσαμπα τροφη χωρις πολυ κυνηγι.Οταν ειναι χαμηλα δε, θα τα βρεις,αν τα βρεις, πιο βαθεια,περιμενοντας κατι να περαση απο τα ρευματα που υπαρχουν, η οτι βρεθει στο διαβα τους.Παντα προσωπική γνωμη, ενα καλαμι βαθεια, και ενα κοντα μας, και οπου τα βρουμε.....
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Elias k »

Οι καλύτερες ώρες είναι την ώρα που κάνουν την τούμπα τα νερα.Σε αυτή την φάση τα ψαρια τρώνε ποιο άνετα σε σχέση με την υπόλοιπες ώρες.
Μετά συνήθως τρώνε και στα μεσονερα αν είναι εκεί τα ψάρια.
Έχουν πιαστεί και ψάρια σε τελείως ρηχό και αυτό δεν είναι καθόλου παράξενο. Απλά πρέπει να ψάχνετε ο κάθε τόπος πολλές φορές για να βγει συμπέρασμα.
Για τα νερά που είπε ο Ηλίας ότι είναι μόνιμα κάτω.
Το τρίτο τέταρτο δηλαδή το μισοφέγγαρο μετα την πανσέληνο τα νερα είναι σε αστάθεια και ποτέ δεν έχουμε πλημμυρίδα η αμπωτη και παιζουν στη μέση με ελάχιστες αποκλίσεις προς κάτω η ελαφρά ποιο πάνω. ...Η διάρκεια είναι σχεδόν 5 ημέρες και είναι το μεγάλο αργό.
Στο πρώτο τέταρτο έχουμε το ίδιο σκηνικό το οποίο κράτει λιγότερο και φθάνει Μάξιμο της 3 ημέρες.
Στην διάρκεια των 2 αυτών έργον τα ψαρια είναι επιφυλακτικά και τρώνε πολύ δύστροπο.Έχουν όμως βγει και ψάρια εκπλήξεις όπως στην γέφυρα της Χαλκίδας που εκεί συνηθος τρώνε καλά όταν έχει αργό.
Μεροι με πολλά ρεύματα δύσκολα τα ψαρεύουν αρκετοί και το ψάχνουν ανάμεσα στα αργότερα για αυτό και οι αναφορές όπως οι παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
hlias
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από hlias »

καλησπερα στα παιδια, μιας και ψαρευω με την τεχνικη του εγγλεζικου κατα κυριο λογο απευθυνομαι στα ψαρια τα οποια ειναι κοντα στην ακτογραμμη, σε αυτη την περιπτωση εχω παρατηρησει οτι τα ψαρια τρωνε καλυτερα ή ανεμελα την περιοδο της πλημμυριδας, σιγουρα υπαρχουν και καποιες εξαιρεσεις αλλα ειναι ελαχιστες τουλαχιστον σε εμενα. Αν θα βαλουμε στην εξισωση και την χαμηλη θερμοκρασια των νερων αυτη την εποχη αστα να πανε στο διαολο.
Τωρα εσεις οι καστεραδες με τις μακρινες βολες ισως εχετε δει αλλες συμπεριφορες σε αναλογες καταστασεις.
Παντως με κουβεντα και με αλλα ψαροπαιδα που ζουν στη Σαλαμινα και αυτοι μου επιβεβαιωσαν οτι τα νερα ειναι χαμηλα για μεγαλο χρονικο διαστημα.
jiasou

Δημοσίευση από jiasou »

Καλησπέρα, στα μέρη μου (Χαλκιδική) έχω παρατηρήσει πως μου έχουν χτυπήσει καλά μεγέθη ψαριών σε κατεβασμένα νερά ή τη στιγμή που ανεβαίνουν.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θέματα Γενικού Περιεχομένου”