Μηχανισμός AKAMI CYGNUS SD

Συζητήσεις για μηχανισμούς surf casting
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
manolis xatzigian

Μηχανισμός AKAMI CYGNUS SD

Δημοσίευση από manolis xatzigian »

Καλησπέρα
Έχει κανείς εμπειρία με το συγκεκριμένο μηχανάκι?
Δείχνει αρκετά ενδιαφέρον http://fishing4fun.gr/shop/reel-akami-cygnus-sd/
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Re: μηχανισμός AKAMI CYGNUS SD

Δημοσίευση από Constantine Palivakis »

Τον έχουν δουλέψει κάποια παιδιά τον έχω δουλέψει και εγώ σε αρκετά ψαρέματα.
Οι απόψεις είναι διφορούμενες.
Καλύτερα να σου πουν όμως αυτοί που τον έχουν δουλέψει περισσότερο.
Απο εμφάνιση ειναι πολύ όμορφος, αλλα κάποια μηχανάκια κάνουν αρκετό θόρυβο, οχι ολα όμως.
Άβαταρ μέλους
kostas genikis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Re: Μηχανισμός AKAMI CYGNUS SD

Δημοσίευση από kostas genikis »

Τους εχω εδω και εναν χρονο περιπου και τους ψαρευω κυριως σε καθαρα νερα !Με μονο ενοχλητικο που κανει εναν ελαφρυ θορυβο στην ανακτηση και δεν βρισκω απο που προερχετε κατα αλλα χωρις καμια απολυτως συντηρηση μεχρις στιγμης δουλευει αψογα στα φρενα του στο ρολερ ειδικα με τις πολυ ψιλες μανες που βαζω στην μια μπομπινα 0.20 !
Το μειον του ειναι η 2 εξτρα μπομπινες με μικρη χωριτηκοτητα σε πετονια η μια εχει πολυ μεγαλη να βαλεις ακομη και 40αρα !Η αλλες δυο παιρνουν περιπου 35αρα που εβαλα 140μ η αλλη καμια 250μ 25αρα !Γενικα μας καλυπτει για χωριτικοτητα !Θα το προτεινα για καθαρους βυθους κυριως ειναι ωραιο μηχανακι !Και περιμενω τωρα και το μικρο του αδελφο να ψαρεψω σε 5000 που εχει βγει !
Ελαφρυς μηχανισμος 500γρ ωραιο στρωσιμο πετονιας με περιπου 40 περιελιξεις στην μπομπινα ανα μανιβελια ανακτηση 1μ 4.6.1 για σκληρο ροκ που θελουμε ποιο γαιδουρια μηχανακια δεν θα το προτεινα !
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Elias k »

Από τα δικά μου ψαρεματα που τους έκανα στην άδεια μου μου φάνηκαν μια χαρά και αξιόλογα ψαράκια τράβηξαν έως 3 κιλά χωρίς κανένα πρόβλημα και σε βυθούς με σκαλοματα.Και τους δύο τους εχω πάνω Nanofil και μου βγαζαν λίγο παραπάνω θόρυβο.
Ο θόρυβος αυτός είναι από το στεφανακι κάτω από την πομπινα που έχει κκαι δεν είναι πρόβλημα νομίζω. Αν κάποιος από εσάς είχε η εχει Tica s kepter η dolfin καταλαβαίνει οτι ειναι ακριβός ο ιδιος θόρυβος. Το στεφάνι ειναι καθαρα για αποφυγει περάσματος της πετονιας μεσα στον ροτορα.
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Ηλια αυτο που ειχα εγω στα χερια μου δεν ηταν σιγουρα απο το στεφανακι που λες.
Βασικα τον θορυβο τον εκανε το ενα και ηταν αρκετα δυνατος και οταν πιεζοταν, το αλλο ηταν αθορυβο τελειως.
Τωρα τα εχει ο Ακης που ειναι μεγαλος ψειρας και εχει αφιερωσει τρελο χρονο και κατι μου ελεγε οτι το διορθωσε.
Δεν θυμαμαι ομως να σου πω τι ηταν αν και μου ειπε, οταν μπει θα μας πει τι και πως ακριβως.
Παντως σε γεννικες γραμμες θα συμφωνησω με τον Κωστα απο πανω σε αυτα που λεει.
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Elias k »

Οκ περιμένουμε να μας πει και ο Άκης.
Αν και εμένα δεν με ενόχλησε καν αυτό το θέμα.
Άβαταρ μέλους
manolis xatzigian

Σε σύγκριση με τον Penn Surfblaster που εχω δοκιμασει κιόλας απο οτι καταλαβα ο Αkami ειναι κατωτερος.
Άβαταρ μέλους
manolis xatzigian

κωστα απο Ελλαδα τον αγορασες τον μηχανισμό?
Άβαταρ μέλους
kostas genikis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από kostas genikis »

manolis xatzigian έγραψε:κωστα απο Ελλαδα τον αγορασες τον μηχανισμό?
Ναι απο ελλλαδα τον ειχα παρει σε προπαραγγελια !
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Elias k »

manolis xatzigian έγραψε:Σε σύγκριση με τον Penn Surfblaster που εχω δοκιμασει κιόλας απο οτι καταλαβα ο Αkami ειναι κατωτερος.
Δεν κανουμε συγκριση μηχανισμων απλα αναφερουμε το τι γινετε με τον καθενα μηχανισμο :)
Αλοστε ενας μηχανισμος που εχει προδιαγραφες Shimano Kissu δεν συγρινετε με μηχανισμο που τον βρισκεις σε καλαθια.
Οι ρυχες πομπινες του Ακαμι εχουν την φιλοσοφια ενοS Kissu με την προσθεση φρενων για καλυτερη λειτουργεια σε μεγαλα θυραματα...Οπως Ισπανια ας πουμε της μεγαλες τσιπουρες που της ψαχνουν στα ανοιχτα με 0,16 μανα μηχανισμου και παραμαλα 0,40 και βαλε,Ετσι στην υποθεση ειναι ελαχιστα μηχανακια που μπορουν να εχουν αυτα τα περιθορια ωστe ψχνοντας τα ψαρια με Fixspoul μηχανισμους και οχι με Multi.
Η ουσια του καθε μηχανισμου και η αναλογιες που χρειαζωνται σε καθε μηχανισμο ειναι το Α και το Ω οποτε θα πρεπει να ψαχνουμε το σωστο για το καθε τι που μας ενδειαφερει στο ψαρεμα μας!
Το να ψαχουμε τα ψαρια μακρια με Fix μηχανισμους στα προσοντα που εχει ο καθε μηχανισμος ειναι διαφορετικη αξια,οποτε δεν μπορουμε να τσουβαλιαζουμε το καθε εργαλειο που βγαινει και για τον σκοπο που βγαινει το καθενα απο αυτα.
Η λογικη της καθε ετερειας ειναι συνφωνα με της προδιαγραφες και το ειδος του ψαρεματος που εχουν καθε ομαδα συνφωνα παντα με τους ψαραδες που επιλεγη η καθε ετερεια....
Ψιλα Γραμματα για αρκετους απο εμας ;)
Το θεμα επολογης λοιπον για τον καθενα μας εχει να κανει με τον τροπο που ψαρευουμε η κ;αι που θελουμε να φθασουμε ακομη συνφωνα με της επιλογες που εχουμε για το ψαρεμα που επιλεξαμε.
Ολλα σε ενα δεν γινετε,γιατι ο κανονας ακολουθει την φιλοσοφια των καλαμιων και εκει πεφτει το βαρος το να φιαχθει ενα μηχανακι :lol:
Επιλεγωντας ενα μηχανακι θα ψαξεις να βρεις το τι πραγματικα θελεις και να το κανεις με σωστη λογικη και πανω απο αυτα να σκεφθεις το παρον και το μελλον ενος μηχανισμου και το τι μπορει αυτος να σου προσφαιρει απο αυτα που ζητας στο ψαρεμα σου.
Π.Χ Επελεξα τους δυο ΑΚΑΜΙ στο να ψαχνω με διαφορετικο τροπο τα ψαρια σε ποιο απομακρες αποστασεις απο τους περισοτερους απο εμας που εχουμε μια στανταρ ριψη μετρων,δηλαδη το κλασικο.
Ετσι λοιπον εχωντας μια γνωση των βολων μου,το τι εγω ζηταω απο της ρηχες πομπινες που εχει ο μηχανισμος,εχω ενα ατου παραπανω συνφονα με την δικη μου νοοτροποια στο ψαρεμα μου.
Επελεξα να ψαρευω σε μικτους βυθους με σκαλοματα και βαθοι πανω απο 9 μετρα εως και 35 βαθος με οτι αυτο προδιαθετει για δυσκολιες,θυραματα :D κακη λεξη αυτη αλλα επιβαλετε για συντομια..
Τα ψαρια σε αυτα τα μετρα αν ξερεις που να τα βρεις και ξερεις με τι εχεις να κανεις τοτε πρεπει να εισαι καταληλα εξοπλησμενος με τα καταληλα εργαλεια πρωτων να μην μασανε γιατι την πληροσες την νυφη παλιοτερα κι δευτερων εισαι σιγουρος για την επιλογη σου.
Ετσι εισαι καλυμενος με της δικες σου επιλογες και με ψαξιμο σωστο παντα θα βρισκεις την λυση.
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Ο πέν είναι πιο βαρύς.
Άξονες γρανάζια τσιμουχες αδιαβροχοποιησης..
όλα πλούσια.
Η μπομπίνα του επίσης κ το αργό μάζεμα του κορυφή.
Δυνατός ξεκούραστος κ αθόρυβος.
Είναι όμως σχετικά βαρύς.
Ανάλογο μοτέρ κ πιο ελαφρύ θέλει πολλά λεφτά να δώσεις.
Εμένα έτυχε κ στα καλάμια μου ζυγίζει καλά κ δε νιώθω το βάρος του.
Οπότε προσωπικά είμαι σούπερ ευχαριστημενος με τα πέν.
Το ακαμι είναι πιο ντελικατο μηχανάκι κ γιαυτό κ πιο ελαφρύ.
Λογικά αυτό το ελαφρωμα είναι αποτέλεσμα "περικοπών." ώστε να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Το μηχανάκι είναι φιλοσοφημενα φτιαγμένο κ αυτό φαίνεται αρχικά αλλά κ από τις 3 μπομπινες που δίνει σε σωστά μεγέθη.
Εμείς τώρα θέλουμε ένα μηχανάκι δυνατό, αξιόπιστο, να στρώνει, να ρίχνει, να αντέχει ζόρια, κ ελαφρύ.
Ο Ηλίας το έθεσε τέλεια το θέμα απλά συμπληρώνω λεπτομέρειες από την οπτική μου.
Άβαταρ μέλους
Akis
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Δημοσίευση από Akis »

Elias k έγραψε:Οκ περιμένουμε να μας πει και ο Άκης.
Αν και εμένα δεν με ενόχλησε καν αυτό το θέμα.
Ηλια μου καλησπερα.Λιμαρα λιγο τα πλαστικα που μπαινουν μεσα στους οδηγους απο το πλαστικο στεφανακι κατω απο την μπομπινα, γιατι επιανε ευκολα σκονη ,ενωσα τα δυο ρουλεμαν του roller, γιατι ειχαν κενο μεταξυ τους και γυρναγαν στον αερα,και εβαλα δυο ροδελες ψιλες στον εσωτερικο αξονα που γυρναη η μανιβελα γιατι ειχε κενο, και ενω εκλεινε το πλαινο καπακι του μοτερ ο αξονας μεσα ειχε μισο ποντο διαδρομη, και το βασικοτερο βιδωσα ολες τις βιδες εσωτερικα του μηχανισμου που ηταν ολες ξεβιδωτες η μια δε, εκανε βολτες μονη της μεσα .....Τωρα ειμαι ευχαριστημενος!!!!!! :D Πεταη πανεμορφα και στο λεβαρισμα ειναι πλεον οσο ησυχο ειναι και το αλλο, που ηταν σε ολα του ενταξει απο την αρχη.......Ποιος ξερει αυτος που το συναρμολογησε πρεπει μαλλον να ειχε αλλου το μυαλο του :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Elias k »

Aκη φιλε μου..Χαρα μου που εψαξες οπως θα επρεπε αυτο που πραγματικα σε απασχολουσε!
Αυτη ειναι η ουσια το να αρχιζουμε να στινουμε τον εξοπλισμο μας.Οποτε να αρχιζω να τον διαμελο τον μιστερ για να βαλει μυαλο ;)
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Ακη.... κρυβοσουν καλά τόσο καιρό.... 8-) 8-) 8-)
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Tasos Potoudis έγραψε:Ακη.... κρυβοσουν καλά τόσο καιρό.... 8-) 8-) 8-)

Το έχω πει πολλές φορές...
Και εκτός από μεγάλος καλλιτέχνης-δημιουργός είναι από τους καλύτερους ψαράδες που έχω γνωρίσει πότε, αν όχι ο καλύτερος.
Ήρεμη δύναμη και χαμηλών τόνων, μόνο όταν μασάει κάνει θόρυβο :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nik
Μέλος
Μέλος

Δημοσίευση από nik »

kostas genikis έγραψε:Τους εχω εδω και εναν χρονο περιπου και τους ψαρευω κυριως σε καθαρα νερα !Με μονο ενοχλητικο που κανει εναν ελαφρυ θορυβο στην ανακτηση και δεν βρισκω απο που προερχετε κατα αλλα χωρις καμια απολυτως συντηρηση μεχρις στιγμης δουλευει αψογα στα φρενα του στο ρολερ ειδικα με τις πολυ ψιλες μανες που βαζω στην μια μπομπινα 0.20 !
Το μειον του ειναι η 2 εξτρα μπομπινες με μικρη χωριτηκοτητα σε πετονια η μια εχει πολυ μεγαλη να βαλεις ακομη και 40αρα !Η αλλες δυο παιρνουν περιπου 35αρα που εβαλα 140μ η αλλη καμια 250μ 25αρα !Γενικα μας καλυπτει για χωριτικοτητα !Θα το προτεινα για καθαρους βυθους κυριως ειναι ωραιο μηχανακι !Και περιμενω τωρα και το μικρο του αδελφο να ψαρεψω σε 5000 που εχει βγει !
Ελαφρυς μηχανισμος 500γρ ωραιο στρωσιμο πετονιας με περιπου 40 περιελιξεις στην μπομπινα ανα μανιβελια ανακτηση 1μ 4.6.1 για σκληρο ροκ που θελουμε ποιο γαιδουρια μηχανακια δεν θα το προτεινα !
καλησπερα!ποιον μηχανησμο λες Κωστα.?o ακαμι ul k kerosai ζυγιζουν στα 545 νομιζω.εχει βγαλει κ αλλο μοντελο?
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μηχανισμοί”