Περίεργοι μηχανισμοί

Συζητήσεις για μηχανισμούς surf casting
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Giorgos Gallis
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Περίεργοι μηχανισμοί

Δημοσίευση από Giorgos Gallis »

Εδώ καί αρκετό καιρό κυκλοφορούν μηχανισμοί μέ διαφορετικές ονομασίες μέ μεγάλη διάμετρο καρουλιού, μέ άριστα χαρακτηριστικά,πού στήν πράξη δέν αποδεικνύονται.Δυστυχώς από ότι μαθαίνω,φίλος,αλά καί γνωστοί,έχουν πρόβλημα,παραλίγο νά τήν (πατήσω ) καί εγώ .Τό ότι έχουν δελεαστική τιμή από 130 μέχρι 260 ευρώ είναι ή αφορμή .Δυστυχώς όπως καταλαβαίνεται δέν μπορώ νά γράψω ονόματα, καί πιόν μηχανισμό αντιγράφουν τού οπίου, ή τιμή είναι κατά πολύ ακριβότερη .Αφορμή, γιά νά τό γράψω είναι ένα κείμενο τού Alanhawk.com μέ τίτλο The curious case of the Greek stud πού δυστυχώς εμπλέκεται καί ό Ελληνικής καταγωγής Spyron Alexakis .Αισθάνομαι πολύ άσχημα γιατί αυτό τό κείμενο έπρεπε νά τό έχω γράψει καιρό πριν, αλλά,,,γιά νά μήν στεναχωρήσω γνωστούς δέν τό έκανα . Λάθος μου.
Άβαταρ μέλους
Astanapan
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

Re: Περίεργοι μηχανισμοί

Δημοσίευση από Astanapan »

Κατάλαβα για ποιους μηχανισμούς λες.παραλιγω να πάρω αλλά κρατήθηκα.αφησα να κυκλοφορήσουν να δω τι θα ακουστεί
Σε τι υστερούν; τι προβλήματα εμφανιζουν;
Μιλάμε για προβλήματα που δεν ανταποκρινοντε στην τιμή τους; ή προβλήματα που δεν θα περιμεναμε να βγουνε επειδή μοιάζουν-πασαρονται(σε βίντεο διπλα διπλα) στον επώνυμο ανώτερης ποιότητας τιμής;
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Να το πάρει το ποτάμι..
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Elias k »

Δεν είναι κακό να ξέρουμε στο τι αγοράζει κάποιος! Αρκεί να έχει γνώση για την αγοεποτ θα κάνει.
Καλά θα είναι να το πάρει το ποτάμι,γιατί λίγο πολύ σχεδόν Όλοι μας μπορούμε να έχουμε στο νου μάς μια τέτοια αγορά. .Ας το πάρει το ποτάμι.
Άβαταρ μέλους
Giorgos Gallis
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Φίλοι μου καλοί τό γράφω,ποιότητα κατασκευής.Τό ποτάμι ξεκινάει από Κίνα,καί καταλήγη Ισπανία (μέ έχουν πιάσει τά γέλια,καινούργια ήπειρο έφτιαξα )Στήν παρέα μας υπάρχουν πολύ αξιόλογα άτομα πού τούς έχουν αγοράσει ,άς γράψουν τήν γνώμη τους.Επειδή δέν θέλω νά κατηγορήσω άδικα κανένα από τούς εισαγωγείς (τή φταίνε αλώστε ) αυτό πού έχω νά τούς πώ είναι, πώς οφείλουν καί ΠΡΕΠΕΙ νά γνωρίζουν άν πρόκειται γιά νέες σχεδιάσεις, κατασκευές, (πολλά ζητάω ) ή κακές αντιγραφές μέ ευτελή υλικά τού σπουδαιότερου μηχανισμού πού έχει βγεί ώς τώρα.
Άβαταρ μέλους
Giorgos Gallis
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δύο άρθρα πού πρέπει οπωσδήποτε νά διαβάσετε πού έχουν άμεση σχέσει μέ τό θέμα μας είναι πάλη τού Alanhawk.com τό πρώτο αναφέρετε στις διάφορες (μαιμουδιές) τών εταιριών,καί τό δεύτερο πιά είναι τά καλύτερα μηχανάκια .rebranding ethics and practicalities καί τό What reel 2015 edition .
Άβαταρ μέλους
kostas genikis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από kostas genikis »

Εγω προσωπικα εχω αγορασει 2 μηχανισμους που εγινε ο κακος χαμος οταν πρωτο βγηκαν στην αγορα της ισπανιας πουλωντας περιπου 2 χιλιαδες κομματια σε μολις 2μηνες στα πρωτα καταστηματα που τον ειχαν και μετα ακολουθησαν και αλλοι και κατοπιν οι ιταλοι τα αγοραζαν σαν τρελοι με παραγγελιες απο καποια καταστηματα σε πολλες εκαντονταδες κομματια καθε μηνα και συνεχιζετε αυτο εν ολιγης σε αυτα τα κρατη !Εδω ελλαδα πουληθκαν η αγοραστηκαν ελαχιστα μερικες δεκαδες και σχεδον τον πρωτο καιρο ολοι αντιμετωπισαν προβληματα πολλα διαφορα ητε με καποιον θορυβο που κανει η οτι χασανε χρωματα πανω στο σκελετο η μαζευαν πολυ βαρια πχ 120γρ βαριδιο ερχοτανε εξω σαν ψαρι πανω απο μισο κιλο η λεγανε για την πλαστικουρα που εχει σαν κατασκευη και αλλα διαφορα !
Μετα ακολουθησαν αλλες δυο εταιριες με παρομοια μηχανακια !
Τωρα το εβγαλε η δικια μου εταιρια και σε ποιο μικρο μεγεθος και παλι περιμενουν πολυ καλες πωλησεις μιας και το απαιτησαν οι πελατες για ακομη ενα μικροτερο μηχανισμο !
Τωρα οσον αφορα απο την χρηση που τα εχω κανει εγω τα μηχανακια χωρις συντηρηση τιποτα απολυτως οπως με ολα τα ψαρευτικα μου εργαλεια !Προβληματα μηδεν εκτος του θορυβου που ειναι ενα χουρχουρητο που δεν με ενοχλει κιολας ψαρια εχει τραβηξει τα παντα απο καθαρα μερη και βραχια χταποδια 2κιλα δουλευει εξισου πολυ καλα με πολυ ψιλες πετονιες χωρις να τις χαλαει το ρολερ μιας και ακομη δουλευει αψογα !Τα φρενα με πολυ καλες μικρομετρικες ρυθμισεις το βαρος του μηχανισμου πουπουλο (μισω τα βαρια μηχανακια ντεμεκ ριψεων και αλλα )θεμα μεγαλο οι μπομπινες 3 αλλα μια με μεγαλη χωρητικοτητα και αλλες δυο για πολυ ψιλες πετονιες (εκει αρχιζεις και την ψιλιαζεσε οτι μιλαμε για ντελικατο μηχανημα και οχι για μαγκανο μηχανημα )!
Τωρα κατι αλλο δεν εχω να πω για τα μηχανακια μιας και ειμαι ικανοποιημενος απο την αγορα μου το ιδιο συμβανει και με αλλα 2 μηχανακια που ειχα αγορασει αλλης εταιριας που πριν τα παρω ειχα ακουσει τα χιλια μοιρια οσα στην τελικη κανενα προβλημα 2 χρονια τωρα ενα ρολερ περυσι εκανα μια λιπανση και αυτο να ειχαμε να λεγαμε !Παρολαυτα μπορω να πω μηχανισμους που εχουν αφησει ιστορια και πετιουνται με τα κιλα στα σκουπιδια αλλα παντα ολοι τα τιμαμε με σχολια αγκωμιαστηκα και μετα απο λιγο βουρ για ανακυκλωση !
Μηχανακια που πινουν νερο στο ονομα τους και οταν ξαναβγηκαν στην παραγωγη ολοι ενθουσιαστηκαν αλλα οταν ψαρευαν κανα σαργο για να τον τραβηξουν καβαλουσαν γραναζια και αμα τα ζοριζες στην ανακτηση μια απο τα ιδια !
Για μηχανακια με τονους κιλα φρενα σε καλη τιμη που οταν εκανες καμια ζορικη βολη ανοιγανε τα φρενα δια μαγειας παρολαυτα τα ψωνιζουν ο κοσμος και τα προτεινουν ολοι για κατι καλο και οικονομικο !
Ο αλαν καλα κανει και τα χωνει στον ελληναρα που προσπαθει να πεισει οτι ειναι αμερικανικης κατασκευης και του την λεει κανονικα !
Και παμε τωρα στις εταιριες οι οποιες εχουν πληρη γκαμα προιοντων απο αγκιστρια μισινες ρουχισμους καλαμια τσαντες ειναι χορηγοι σε αγωνες αλιευτικους στην ισπανια σε παγκοσμια πρωταθληματα κανουν ενα απο τα μεγαλυτερα τουρνουα στην ευρωπη εχουν γκαμα σε τεχνητα εχουν τα παντα για ενα ψαρα για το καστνγκ για το σπινινγκ και αλλα διαφορα καποια προιοντα τους θεωρουνται απο τα καλυτερα που κυκλοφορησαν στην αγορα και θα επαιζαν το κεφαλι τους γιανα βγαλουν ενα κακο ονομα για ενα μηχανισμο που υποτιθετε ειναι αντιγραφη καποιου αλλου ο οποιος εδω ελλαδα δεν πουλησε και κανα 2 η 3 ατομα ξερουν πως δουλευει το μαχανακι μιας και ειναι πολυ ντελκατο για τα ελληνικα νερα ετσι οπως λεμε αλλα νερα εδω ο alexakis απλα ειναι ........ ξερετε καλα τι θελω να πω οι αλλες εταιριες απλα εχουν εμπορικο κυκλο τεραστιων διαστασεων που ουτε μπορουμε να τους μιλησουμε σαν καταναλωτες εδω εμεις οι ελληνες !Τωρα οποιος εχει την ικανοτητα να συγκρινει και κανει μια δουλεια οπως αλαν ας τη κανει και θα ειναι καλοδεχουμενη αλλα θα πρεπει να εχει ενα βασικο χαρακτηριστικο που εχει και ο αλαν την πληρη ενημερωση του προιοντος σε ψαρευτικες συνθηκες και οχι μονομερη αντιληψη ετσι ψαρευω και το μηχανακι δεν κανει !Θα πρεπει να μπορει να δει το εργαλειο σε ποιο ευρεια αντιληψη απο την δικη του γιανα εχει ο αναγνωστης μια ποιο ολοκληρωμενη ενημερωση !
Αυτα για τα μηχανακια που αγορασα και μεχρι στιγμης δοξα το θεο δεν τα πηρα στο χερι ακομη εαν γινει αργοτερα καποια στιγμη μετα απο την χρηση που τα κανω να ξερετε θα πω ειναι σκυλια για αυτο που κανω και ετσι οπως τα δουλευω !
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Δημοσίευση από ConstantinosClio »

Giorgos Gallis έγραψε: Σάβ Νοέμ 05, 2016 9:47 am Εδώ καί αρκετό καιρό κυκλοφορούν μηχανισμοί μέ διαφορετικές ονομασίες μέ μεγάλη διάμετρο καρουλιού, μέ άριστα χαρακτηριστικά,πού στήν πράξη δέν αποδεικνύονται.Δυστυχώς από ότι μαθαίνω,φίλος,αλά καί γνωστοί,έχουν πρόβλημα,παραλίγο νά τήν (πατήσω ) καί εγώ .Τό ότι έχουν δελεαστική τιμή από 130 μέχρι 260 ευρώ είναι ή αφορμή .Δυστυχώς όπως καταλαβαίνεται δέν μπορώ νά γράψω ονόματα, καί πιόν μηχανισμό αντιγράφουν τού οπίου, ή τιμή είναι κατά πολύ ακριβότερη .Αφορμή, γιά νά τό γράψω είναι ένα κείμενο τού Alanhawk.com μέ τίτλο The curious case of the Greek stud πού δυστυχώς εμπλέκεται καί ό Ελληνικής καταγωγής Spyron Alexakis .Αισθάνομαι πολύ άσχημα γιατί αυτό τό κείμενο έπρεπε νά τό έχω γράψει καιρό πριν, αλλά,,,γιά νά μήν στεναχωρήσω γνωστούς δέν τό έκανα . Λάθος μου.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν αναφέρουμε ονόματα , και ναι , μπορεί οι μηχανισμοί να είναι καλοί και "ντελικάτοι" ΑΛΛΑ... το rebranding είναι κατι άλλο ....
Εγω το λαμβάνω και λίγο ως σε περνάω για βλάκα , παιρνω ενα "καλο" μηχανάκι κινεζιά των 30 Ε , βάζω την μάρκα μου , στο πουλάω 150 - 230 Ε και σε κάνω να χαίρεσαι γιατι πήρες κάτι "σαν" super aero kisu special compe edition και πάει λέγοντας ..... "alike" που λένε και οι κινέζοι .

πχ : https://www.aliexpress.com/item/DAIWA-A ... 97359.html

Εχουμε και λέμε , daiwa saltiga "alike" .... μαιμού saltiga δηλαδη στα 70-80 ... είναι καλος? Πιθανά για το κόστος .Θα το αγόραζα? Οχι .
ΑΛΛΑ... το να μου το πλασάρουν σαν το απόλυτο μηχανάκι κατασκευασμένο από ευρωπαική εταιρεία στα 260 E ... έχει κάποια διαφορά

θα αφήσω και εδώ ενα μηχανισμό : https://fishingplanet.gr/index.php?rout ... E%AE%CF%82
Άβαταρ μέλους
BadKarma
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από BadKarma »

130-260 είναι ΔΕΛΕΑΣΤΙΚΗ ΤΙΜΗ?

ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΤΣΙ?

Με αυτά τα χρήματα αγοράζεις ακόμα και made in Japan εργαλείο ρε παιδιά γιατί να πας να τα δώσεις σε Κινεζιά?

Δελεαστική τιμή είναι να πάρεις ένα μηχανάκι 50-60 άντε 70 ευρώ με καλά - επιμένω ΚΑΛΑ - χαρακτηριστικά.

Με τα παραπάνω χρήματα (που για εμένα κινούνται στο πολύ πάνω άκρο του τι χρειάζεται κάποιος στην Ελλάδα) αγοράζεις ένα πολύ αξιόλογο εργαλείο μιας εκ των πιο αναγνωρισμένων εταιριών στο χώρο που έχει και ιστορία και support κλπ. Δεν αναφέρομαι μια κάποια συγκεκριμένη. Σε κάποια εκ των αναγνωρισμένων αναφέρομαι.
Dimitris7007
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από Dimitris7007 »

Για ποια λετε; Να μαθουμε και εμεις🤔
Άβαταρ μέλους
Giorgos Gallis
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημήτρη,δυστυχώς είναι αρκετά, αν όμως θέλεις μπορείς νά ψάξεις να βρείς ποιών εταιριών ή μπομπίνες ταιριάζουν ακριβός μέ τά καλύτερα καί ακριβότερα μοντέλα πολύ μεγάλης εταιρίας.Ελπίζω νά σέ βοηθούσα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μηχανισμοί”