Καλαμι για νεους ψαραδες!!!!

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Καλαμι για νεους ψαραδες!!!!

Δημοσίευση από takis.mantadakis »

Καλησπερα σε ολους κ χρονια πολλα!!! Καλως σας βρηκα κιολας (μιας κ είμαι καινουριος στο αθλημα)...!!!θα ηθελα να μου προτεινετε ενα καλαμι για αρχη για casting η κ ελαφρυ surfcasting σε μικτους βυθους..εχω καταληξει μαλλον σε oceanic κ συγκεκριμενα ειμαι αναμεσα σε:1)Lotus 400  2)Nero 400 κ 3)Benito...Να προσθεσω οτι για αρχη λεω να διαθεσω πανω κατω μέχρι 50-60 € ...τι θα μου προτεινατε απο αυτα τα τρία;
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Re: Καλαμι για νεους ψαραδες!!!!

Δημοσίευση από Constantine Palivakis »

Καλώς ήρθες!
Εγώ δεν γνωρίζω κάποιο από τα συγκεκριμένα αλλά είμαι σίγουρος ότι πολλά από τα παιδιά εδώ μέσα τα έχουν δοκιμάσει.Οπότε σίγουρα θα σου προτείνουν το καλύτερο.
Άβαταρ μέλους
angelos
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από angelos »

Το benito το εχω στην κατοχη μου και ειναι πολυ τιμιο καλαμι.παρολο που ειναι 100-200 μπορεις να ψαρεψεις ανετα και μουρμουρες.ειναι οσο σκληρο πρεπει για να ριξεις με μεγαλο μολυβι και ταυτοχρονα ειναι αρκετα μαλακο ωστε να καταλαβαινεις και την παραμικρη τσιμπια.για τα λεφτα του ειναι πολυ καλο.τα αλλα καλαμια που αναφερεις δεν τα γνωριζω.
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Καλως σας βρηκα παιδια κ συγχαρητηρια για τη δουλεια που γινεται εδω μεσα...απλα να αναφερω κ να ευχαριστησω κιολας εναν παιδικο μου φιλο που με "μυησε" στο φορουμ κ στη σελιδα σας,τον Οδυσσεα Αλεξανδρου..οι περισσοτεροι κ οι παλαιοτεροι εδω μεσα προφανως θα τον ξερετε...Επισης ευχαριστω κ για τις αμεσες απαντησεις σας...
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

angelos έγραψε:Το benito το εχω στην κατοχη μου και ειναι πολυ τιμιο καλαμι.παρολο που ειναι 100-200 μπορεις να ψαρεψεις ανετα και μουρμουρες.ειναι οσο σκληρο πρεπει για να ριξεις με μεγαλο μολυβι και ταυτοχρονα ειναι αρκετα μαλακο ωστε να καταλαβαινεις και την παραμικρη τσιμπια.για τα λεφτα του ειναι πολυ καλο.τα αλλα καλαμια που αναφερεις δεν τα γνωριζω.

Αγγελε το benito θα βοηθουσε εναν απειρο ψαρα οπως εγω???στις βολες δηλ...μαθαινοντας σιγα σιγα κ καλυτερα καποια τεχνικη...αντιλαμβανομαι αν δεν κανς λαθος, ως μαλακο καλαμι που ειπες οτι ειναι,θα ειναι καταλληλο κ για καποιον αρχαριο...τα υπολοιπα που ανεφερα ειναι ας πουμε λιγι πιο υποδεεστερα απ το bonito..βαση τιμης παντα
Άβαταρ μέλους
angelos
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από angelos »

Θα κενταει στα χερια σου.ειναι ταμαμ για αρχαριο.κανει πολυ καλες βολες και συγχωρει λαθη.για να καταλαβεις με αυτο εχω κανει τις καλυτερες βολες απο ολα τα καλαμια που εχω τα οποια ειναι 4.20 παρολο που το benito ειναι 3.90.
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Γειά σου Τάκη κ από μένα!
Σε τι φάση είσαι τώρα;
Έχεις ψαρεψει με καλάμια φίλου....;
Έχεις δικά σου;
Για πες να το δούμε όσο καλύτερα γίνετε.....
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

angelos έγραψε:Θα κενταει στα χερια σου.ειναι ταμαμ για αρχαριο.κανει πολυ καλες βολες και συγχωρει λαθη.για να καταλαβεις με αυτο εχω κανει τις καλυτερες βολες απο ολα τα καλαμια που εχω τα οποια ειναι 4.20 παρολο που το benito ειναι 3.90.
Ωραια αυτο ειναι καλο...το λέω γτ ειχα μια μικρη ενσταση για το μικρο μηκος του ..σε σχεση με τα υπόλοιπα που ειναι συνηθως 4,20..
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Tasos Potoudis έγραψε:Γειά σου Τάκη κ από μένα!
Σε τι φάση είσαι τώρα;
Έχεις ψαρεψει με καλάμια φίλου....;
Έχεις δικά σου;
Για πες να το δούμε όσο καλύτερα γίνετε.....
Γεια σου κ σενα Τασο!!! Λοιπον ας τα παρουμε απ την αρχη...εγω μεχρι τωρα ψαρευα απο την ακτη με πεταχταρια, δολωμα σαρδελα αντε κ καμια καθετουλα αν υπηρχε βαρκα η καλο σημειο...μου χαρισαν πριν κανα διμηνο 2 καλαμακια ύψους 3 μετρων κ με c/w 30-60...το ενα μαλιστα δοκιμασα να το δουλεψω κ spinning με μπομπαρδα κτλ (ξερω οτι δεν ηταν καταλληλο γι αυτην τη δουλεια)...τα δούλεψα αρκετα 2 μηνες κυριως στην αρχη με overhead βολες (ως αρχαριος) ικανοποιητικες μπορω να πω ως προς την αππσταση...κ ειχα κ καποιες καλουτσικες επιτυχιες για αρχαριος (2 μελανούρακια, μια ζαργανουλα κ δυο τρια ακομα ψαρακια που δεν τα ειδα καν λογω των σκαλωματων..τα καλαμια όμως εχουν βγει ψιλο off...εχουν χαλασει οι οδηγοι εχουν ξεκολλησει στραβωσει κλπ...ισως κ απ τη δικη μου χρηση...γι αυτο θα ηθελα ενα καινουριο καλαμακι με μεγαλυτερο action ωστε να μπορώ να κανω κ λιγο μεγαλύτερες βολες...κ να με βοηθησει στο να δουλεψω καλυτερα μια παραλλαγη της sidecast βολης...λεω παραλλαγη γτ στην πλαγια βολη μου το καλάμι παει σχεδον δίπλα απ το κεφαλι μου κ οχι τελειως πισω οπως εχω δει στη side...anyway το δουλευουμε παντως σιγα σιγα.... :D
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Εγώ θα έλεγα να μη πάρεις κανενα απο αυτά αν είσαι σε φάση να ασχοληθείς.
Αν θες ψαρέματακι χαλαρό μια χαρά είναι κ τα τρία, με το benito να υπερτερεί λόγω c.w κ λόγο καλών εντυπώσεων του Αγγέλου κ του Τιτου.
( Φίλος που το εχει κ αυτός).
Αν όμως έχεις σκοπό να ψαρεψεις στα 70+ μετρα κ σε δύσκολους βυθούς κ συνθήκες δε θα σε κάνουν παρέα...
Για αρχή θες δύο τηλεσκοπικα των 60-120 με τη λογική να μπορείς να εξελιχθείς με αυτά...
Εγώ με ένα alivio ξεκίνησα των 60 ευρώ κ ακόμη κ σήμερα ψαρεύω ευχάριστα με αυτό αν τύχει.
Αυτό που προτείνω βασικά μιας κ είσαι κοντά κ είσαι κ φίλος του Οδυσσέα είναι να σου δώσω το alivio κ άλλο ένα πιο μαλακό καλάμι που έχω, τα οποία δε τα ψαρεύω κ τα έχω στην άκρη για τα πιτσιρίκια μου όταν μεγαλώσουν λίγο ακόμη ή για κάνα φίλο καλή ώρα, να τα ψαρεψεις κάνα δίμηνο να πάρεις χαμπάρι τι γίνεται κ μετά να αποφασίσεις.
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Στείλε μου το τηλ σου σε μνμ να τα πούμε κ να κανονίσουμε...
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Τασο καλησπερα...Σ ειχα απαντησει στο προηγουμενο μνμ αλλα μαλλον λογω κακου σηματος 3G δε δημοσιευτηκε η απαντηση μου..Σε ευχαριστω πολυ για την προταση σου....Για το alivio μου ειχε πει αρχικα κ ο Οδυσσεας κ εκλεινα προς τα εκει να σου πω την αληθεια...Αλλα το ξανασκεφτηκα κ το θεωρω ισως υπερβολη για τωρα..Σκεψου οτι μου χαρισαν πριν λιγο καιρο δυο καλαμακια των 20ε το πολυ οπως τα κοστολογω εγω κ ετσι μου εδωσαν το παραπανω κινητρο..Δε λεω παντα μου αρεσε το ψαρεμα κ με εξιταρε η μαγικη στιγμη του τσιμπιματος..αλλα δυστυχως λογω δουλειας ο ελευθερος χρονος για πιο σοβαρα ψαρεματα ειναι πολυ περιορισμενος..οποτε μαλλον ισως καταληξω σε ενα απο τα παραπανω καλαμια,κ μαλλον στο benito,γτ ο ελευθερος χρονος μας περιοριζει μονο σε χαλαρο ψαρεματακι οπως ειπες κ εσυ...χωρις να θελω να σε προσβαλλω ετσι,προς Θεου..κ στη συνεχεια καλα να ειμαστε κ χρονο να εχουμε για αρκετα ψαρεματα..κ καινουρια εργαλεια κτλ...
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Όπως νιώθεις καλύτερα!
Αυτό είναι άλλωστε το ζητούμενο
Ρίξε μια ματιά κ στο Nero της oceanic.
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Το είπαμε στην αρχή ε; Αχαχααα
Ναι συγγνώμη...
Το benito δείχνει η καλύτερη επιλογή τελικά, ανάμεσα σε αυτά τα τρία.
Άβαταρ μέλους
titos
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από titos »

Καλως ηρθες φιλε μου!Αυτο που εχω να σου πω για benito ειναι το εξής...πολυ καλο καλαμι για τα λεφτα του αλλα.....εαν καταλαβα καλα θες να ριξεις δυνατα με αυτο το καλαμι....δεν κάνει για τεχνικές βολές...ουτε για πολυ δυνατές...εγω με overhed το εχω σπασει αυτο το καλαμι.....κατα τα αλλα ειναι μια χαρα για την χρηση που το θες..
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Tasos Potoudis έγραψε:Το είπαμε στην αρχή ε; Αχαχααα
Ναι συγγνώμη...
Το benito δείχνει η καλύτερη επιλογή τελικά, ανάμεσα σε αυτά τα τρία.
Ναι απ οτι φαινεται αυτο εχω καταλαβει κ εγω Τασο..
Απάντηση

Επιστροφή στο “Καλάμια”