Εγω παλι ρε παιδια δεν ειμαι συνεσθηματικος μα καθολου
Λιγο πολυ μου θυμιζει παιδικα χρονια,ιωδιο μετα απο τουμπα με το ποδηλατο κ.τ.λ.Και γενικα οτι κατεβαζει ο νους το καθενος μας.
Το ιωδιο εχει σχετικα σχεση με την θαλασσα και μαλιστα σε μεγαλο βαθμο.Ας ερθουμε ομως στο θεμα μας...
Εγω θα κανω της εξεις ερωτησεις σε ολους μας,αλλα θα πω και αυτο που νομιζω οτι ειναι το ποιο θετικο βαση τα ψαρεματα μου.
Ποιος πραγματικα ο λογος να βαλω στον αμερικανο ,στο μαυρο η στον ακροβατη ιωδιο,καλαμποκαλευρο κ.τ.λ....
Βασικα νομιζω κανενας και με κανει να εσθανωμε τραυματιοφοραιας και θα εξηγησω το γιατι και ας ειμαι λαθος.
Η λογικη λεει στο ψαρεμα το εξεις παρακατω
Παω για ψαρεμα για μουρμουρια,και η περιοχη ειναι εμπλουτισμενη με ιωδιου και μουρμουροσκουλικο...Εσυ τι θα επιλεξεις αμερικανο.....
Γιατι να βαλω το ιωδιο στο σκουλικη απο την στιγμη που επιλεγω να μαλαγρωνο τον τοπο με το αιμα του,και ποιος ο λογος να βαλω βαμα ιωδιου το οποιο ειναι και χυμικο σιναμα.
Παραδειγμα το εφερα μιας και το τοπικ αναφερετε σε βαμα ιωδιου
Η στο κατω κατω της γραφης να βαλω καλαμποκαλευρο γιατι ετσι κανα μερικοι και με τον καιρο λανσαρανε την μοδα τον αμινοξεων η ακομη και της δικης τους νοωτροπια.
Λυσεις υπαρχουν πολλες,αρκει να αφουγκραστεις τον τοπο σου και να βρεις στο τι παραγματικα τρωνα τα ψαρια που κανει ο τοπος σου κατα καιρους,γιατι ποτε δεν προκιτε να κανει τα ιδια ψαρια ομεσα στην χρονια.
Αρα λοιπον αν προκιτε να βαλω βαμα ιωδιου που ειναι χυμικο στην ουσια,θα προτιμουσα να ψαξω να βρω σκουλικη ιωδιο και να το ψαξω το θεμα στον γιαλο μου επι 12 μηνες,20 μηνες 3 χρονια και παει λεγωντας....Τοτε και μονο τοτε θα μπορεσω να εχω ασφαλεις συμπερασματα.
Αληθεια περα απο το θεμα που ανοιξε το βλεπετε ως μαλαγρομα το ιωδιο,η απλα σαν ενισχιτικο που στην ουσια το καναν καποιοι παλιοι και συνεχιστικε σαν μυστικο απο γενια σε γενια ψαραδων,η απο φιλο σε φιλο σαν εμπλουτισμο γνωσεων.
Προς θεου δεν θελω πραγματικα να προσβαλο κανενα απο την παρεα κουβεντα κανουμε πραγματικα
αλλα βρειτε μου καλυτερο μαλαγρομα απο την φυσικη κατασταση μιας παραλιας..
Τι πραγματικα περιεχει μια φυσικη παραλια σε σχεση με κατι το οποιο ειναι ξεχωριστο στον τοπο αυτο οπως π.χ. το ιωδιο
Αληθεια γιατι να βαλω π.χ αλευρι για να σταματησω την ροη τ5ου αιματος απο το καθε δολωμα,η τα υγρα του με ξενο σωμα που δεν στεκετε καν στον γιαλο που επιλεξαμε.
Νομιζω πως γενικα μερικες φορες ξεφευγουμε γιατι η αψαρια μας κανει να ψαχνουμε,να ερευνουμε ιστοριες παλιες και γνωσεις αρκετων απο εμας που της αποκτισαμε παντα ακουγωντας και να ψαρευουμε και να τρωμε τα μουτρα μας πανω σε αυρτο που αγαπαμε.
Επισεις το βαμα μπαινει για μαλαγρωμα η για να κοψει την ροη των υγρων.
Το λεω ετσι γιατι καλυτερο στοπερ και για καλυτερη δολοσια στο να την περασουμε στην ψαροβελονα μας δεν υπαρχει απο το φυσικο περιβαλλον μιας παραλιας.
Αρα παπουτσι απο τον τοπο σου και ας ειναι μπαλομενο.
ΘΕΛΩ ΨΑΡΕΜΑ ΕΠΙΓΩΝΤΟΣ.........