Βάμα ιωδίου

Εδώ μπορούμε να συζητήσουμε για οτιδήποτε σχετίζεται με το ψάρεμα
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Nikos Kanakis
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Βάμα ιωδίου

Δημοσίευση από Nikos Kanakis »

Θα ήθελα να ρωτήσω :? :? :? εάν κάποιος φίλος έχει μαλαγρώσει με βάμα ιωδίου κάποια δολώματα (ακροβάτη, αμερικάνο, μονοδόλι κλπ) και εαν ναι τι αποτελέσματα είχε στα ψαρέματα του :?: :?: :?:
Psaroma γιατί έτσι γουστάρω !!!
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Re: Βάμα ιωδίου

Δημοσίευση από Constantine Palivakis »

Εγω οταν κοβω καμια φορα τον αμερικανο στη μεση μετα του βαζω λιγο ιωδιο.
Τον ακροβατη και τα μονοδολια συνηθως τα δολωνω ολοκληρα οποτε δεν ξερω.
www.constantinepalivakis.com
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Η συνταγη λεει μεχρι 15 λεπτα το αφηνεις κ σφιγγει φουσκωνει κ μαλαγγρωνει.....
Το ιδιο με το καλαμποκαλευρο..
Το καλαμποκαλευρο το χρησιμοποιω περιστασιακα κ δε μπορω να πω οτι εχω καταλαβει καποιοα διαφορα σε τσιμπιματα αλλα ειναι καλο για ευαισθητα δολωματα γιατι τα σγιγκει κ δε σπανε.
Παντος η επομενη φαση ειναι αυγο πρωτα να κολλαει κ μετα σε σκονες μαλλαγρες κ τετοια κ η τελικη φαση ....ενεσεις στα μονοδολια με αιμα κ αμινοξεα
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Αβγα καλα εχει εχει ο Στελιος τωρα που θα κατεβει απο Παλαμα να σου φερει.
Τωρα αμα σε δω να κανεις και ενεσεις με αμινοξεα...
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Elias k »

Εγω παλι ρε παιδια δεν ειμαι συνεσθηματικος μα καθολου :D
Λιγο πολυ μου θυμιζει παιδικα χρονια,ιωδιο μετα απο τουμπα με το ποδηλατο κ.τ.λ.Και γενικα οτι κατεβαζει ο νους το καθενος μας.
Το ιωδιο εχει σχετικα σχεση με την θαλασσα και μαλιστα σε μεγαλο βαθμο.Ας ερθουμε ομως στο θεμα μας...
Εγω θα κανω της εξεις ερωτησεις σε ολους μας,αλλα θα πω και αυτο που νομιζω οτι ειναι το ποιο θετικο βαση τα ψαρεματα μου.
Ποιος πραγματικα ο λογος να βαλω στον αμερικανο ,στο μαυρο η στον ακροβατη ιωδιο,καλαμποκαλευρο κ.τ.λ....
Βασικα νομιζω κανενας και με κανει να εσθανωμε τραυματιοφοραιας και θα εξηγησω το γιατι και ας ειμαι λαθος.
Η λογικη λεει στο ψαρεμα το εξεις παρακατω
Παω για ψαρεμα για μουρμουρια,και η περιοχη ειναι εμπλουτισμενη με ιωδιου και μουρμουροσκουλικο...Εσυ τι θα επιλεξεις αμερικανο.....
Γιατι να βαλω το ιωδιο στο σκουλικη απο την στιγμη που επιλεγω να μαλαγρωνο τον τοπο με το αιμα του,και ποιος ο λογος να βαλω βαμα ιωδιου το οποιο ειναι και χυμικο σιναμα.
Παραδειγμα το εφερα μιας και το τοπικ αναφερετε σε βαμα ιωδιου
Η στο κατω κατω της γραφης να βαλω καλαμποκαλευρο γιατι ετσι κανα μερικοι και με τον καιρο λανσαρανε την μοδα τον αμινοξεων η ακομη και της δικης τους νοωτροπια.
Λυσεις υπαρχουν πολλες,αρκει να αφουγκραστεις τον τοπο σου και να βρεις στο τι παραγματικα τρωνα τα ψαρια που κανει ο τοπος σου κατα καιρους,γιατι ποτε δεν προκιτε να κανει τα ιδια ψαρια ομεσα στην χρονια.
Αρα λοιπον αν προκιτε να βαλω βαμα ιωδιου που ειναι χυμικο στην ουσια,θα προτιμουσα να ψαξω να βρω σκουλικη ιωδιο και να το ψαξω το θεμα στον γιαλο μου επι 12 μηνες,20 μηνες 3 χρονια και παει λεγωντας....Τοτε και μονο τοτε θα μπορεσω να εχω ασφαλεις συμπερασματα.
Αληθεια περα απο το θεμα που ανοιξε το βλεπετε ως μαλαγρομα το ιωδιο,η απλα σαν ενισχιτικο που στην ουσια το καναν καποιοι παλιοι και συνεχιστικε σαν μυστικο απο γενια σε γενια ψαραδων,η απο φιλο σε φιλο σαν εμπλουτισμο γνωσεων.
Προς θεου δεν θελω πραγματικα να προσβαλο κανενα απο την παρεα κουβεντα κανουμε πραγματικα
αλλα βρειτε μου καλυτερο μαλαγρομα απο την φυσικη κατασταση μιας παραλιας..
Τι πραγματικα περιεχει μια φυσικη παραλια σε σχεση με κατι το οποιο ειναι ξεχωριστο στον τοπο αυτο οπως π.χ. το ιωδιο
Αληθεια γιατι να βαλω π.χ αλευρι για να σταματησω την ροη τ5ου αιματος απο το καθε δολωμα,η τα υγρα του με ξενο σωμα που δεν στεκετε καν στον γιαλο που επιλεξαμε.
Νομιζω πως γενικα μερικες φορες ξεφευγουμε γιατι η αψαρια μας κανει να ψαχνουμε,να ερευνουμε ιστοριες παλιες και γνωσεις αρκετων απο εμας που της αποκτισαμε παντα ακουγωντας και να ψαρευουμε και να τρωμε τα μουτρα μας πανω σε αυρτο που αγαπαμε.
Επισεις το βαμα μπαινει για μαλαγρωμα η για να κοψει την ροη των υγρων.
Το λεω ετσι γιατι καλυτερο στοπερ και για καλυτερη δολοσια στο να την περασουμε στην ψαροβελονα μας δεν υπαρχει απο το φυσικο περιβαλλον μιας παραλιας.
Αρα παπουτσι απο τον τοπο σου και ας ειναι μπαλομενο.
ΘΕΛΩ ΨΑΡΕΜΑ ΕΠΙΓΩΝΤΟΣ.........
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Ωραιος ο Ηλιας!
Ηλια εγω μαζι σου ειμαι, γενικα επειδη γνωριζω απο πρωτο χερι το ποσο κακο κανουν τα χημικα τα αποφευγω σαν το διαολο το λιβανι.
Και δεν μιλαω μονο για τα αμινοξεα και τις μαλαγρες του καθε ειδους που μας πλασαρουν και καλα και δεν κανουν ζημια στο περιβαλλον.
Γιατι οποιος μου πει οτι δεν εχει πεσει χημεια σε οτιδηποτε συσκευασμενο απλα κοροιδευει το ευατο του.
Με την ευκαρια επειδη σας θεωρω φιλους θα σας ελεγα να αποφευγετε αν οχι να απαγορευσετε τα χημικα σπιτι σας τουλαχιστον να τα περιορισετε οσο μπορειτε. Και κατι που δεν δινουν και πολυ απο εμας σημασια ειναι το σαπουνι που πλενουμε τα πιατα μας.
Οταν βλεπετε Χ πανω να μην το χρησιμοποιητε ποτε για πλυσιμο πιατων και τετοια, ουτε καν στο αμαξι σας.
Για ολα τα αλλα θα μπορουσα να σας μιλαω ωρες για το τι παιζει αλλα απλα σας λεω να τα αποφευγετε γιατι μπορειτε και χωρις αυτα.
Και προς θεου, να διαβαζετε τις οδηγιες χρησης . Οχι ζεστο νερο σε χημικα και ποτε παρα πανω ποσοτητα απο οτι συνιστα ο κατασκευαστης.
Άβαταρ μέλους
Nikos Kanakis
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Δημοσίευση από Nikos Kanakis »

Η ερώτηση μου έγινε με αφορμή κάποιον γνωστό που μου ανέφερε το βάμα ιωδίου ως πολύ καλό μαλάγρωμα σκουληκιών. Ευχαριστώ τον Ηλία για την τεκμηριωμένη απάντηση του για αποφυγή του βάματος ιωδίου ως μαλάγρα. Ηλία μα και βεβαια δεν υπάρχει παρεξήγηση στον γραπτό σου λόγο αλλά ρε φιλαράκι σίγουρα πρέπει να πας για ψάρεμα χεχεχε ........!!!
Psaroma γιατί έτσι γουστάρω !!!
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Elias k »

Νικο και γενικα σε ολους τους φιλους του φορουμ μπορειτε ομως να εχετε μαλαγρα ιωδιου ανα πασα στιγμη.Η λυση ειναι απλη και εχει και την λογικη της.
Αφου αγορασουμε σκουλικια ιωδιου κανουμε το εξεις παρακατω...
κοβουμε 2 με 3 σκουλικια να βγαλουν το αιμα τους και με λιγο θαλασσινο νερακι το μιξαρουμε,η ακομη καλυτερα το νερο που εχει το σακουλακι μας με τα κυριος σκουλικια το ριχνουμε σε ενα βαζακι αεροστεγες κλοισιμο και στο σπιτι το βαζουμε σε σιριγγες μια χρησεως.
Ετσι σε καθε ψαρεμα θα μπορεις να εχεις και μια δοση ιωδιου για τα σκουλικια η ακομη και τα μανακια,μονοδολια και γενικα ολλα τα δολωματα.
Ειναι ενας απλος τροπος ωστε να δοσεις εντονη μυροδια στο δολωμα σου.
Βασικο που ξεχασα να γραψω.
Πολυ καλο κλεισιμο σε αεροστεγες σακουλακι και στην καταψυξη ολες οι δοσεις μαζι γιατι εχει μποχα αρκετη και η παντοφλα ειναι σε αναμονη..
Άβαταρ μέλους
kostasgeo
Μέλος
Μέλος

Δημοσίευση από kostasgeo »

Η ιστορια για το ιωδιο ειναι παλια. την προηγουμενη εβδομαδα ξανα-ακουστηκε απο μια αναρτηση στο fb και πραγματικα εκανε πολλους να ψαχνονται και να το δοκιμαζουν. Να πω την αληθεια δεν το εχω δοκιμασει αν και θα συμφωνησω με τον Ηλια οτι η αψαρια μας κανει και ψαχνομαστε.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θέματα Γενικού Περιεχομένου”