Αγορά τρίσπαστου για surf casting

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
angelos
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Αγορά τρίσπαστου για surf casting

Δημοσίευση από angelos »

Καλημερα στην παρεα.θα ηθελα παρακαλω την πολυτιμη βοηθεια σας.ενδιαφερομαι να αγορασω 2 τρισπαστα καλαμια καινουρια surf αλλα εχω πελαγωσει.θελω κατι οικονομικο και τιμιο κι ας μην ειναι και μαρκα τρανταχτη.εαν γινεται κατι με το πολυ 150 ευρω το καθενα.αυτα που θελω απο τα καλαμια ειναι να ειναι σκληρα,200αρια,γρηγορα,να παιρνουν νημα και να εχουν μηκος 4,5 μετρα.μπορει να ζηταω πολλα αλλα ολα αυτα θα ηταν ιδανικα για μενα.επειδη δεν το χω με το ιντερνετ και το ψαξιμο σε αυτο,η βοηθεια σας θα ηταν ιδιαιτερα πολυτιμη.
Άβαταρ μέλους
kostas genikis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Re: Αγορα τρισπαστου surf

Δημοσίευση από kostas genikis »

https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q= ... o5zLFW6FSg" onclick="window.open(this.href);return false; Διαβασε εδω μια αναφορα για το penn rampage !
Άβαταρ μέλους
angelos
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από angelos »

Πολυ καλο,αλλα απο οτι καταλαβα υπαρχει μονο στην αγγλια.μπηκα να το ψαξω και βρηκα μονο αγγλικα site και ολοι το περιγραφουν με oz και feet.χαθηκε να τα γραφουν σε μετρα και γραμμαρια;γνωριζεις αν μπορω να το βρω εδω σε καποιο μαγαζι ή site;
Άβαταρ μέλους
Spyros_A
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

Δημοσίευση από Spyros_A »

1oz= 27 gr περιπου. Με 150 ευρω παίρνεις εργαλείο πλέον. Αν θες δύναμη και βολές με γρηγορο action, κοίτα εγγλέζους. Penn, mitchel, shakespeare, είναι μες στα λεφτά αυτά. Αν θες ψαρέματα για τα δικά μας νερά, δες yuki, grauvell απο Ισπανία μεριά. Βγάζουν τρομερά τρίσπαστα. Και απο Ιταλία colmic-maver. Μιλάω πάντα για μέχρι 150 ευρω που είπες.
Λίγη ώρα δίπλα στη γαλανή έτσι για να ξεψαρώσουμε!
Άβαταρ μέλους
angelos
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από angelos »

Ευχαριστω για τη διευκρινηση.παντως εκανα και μια βολτα σε δυο μαγαζια μου εκαναν εντυπωση δυο καλαμια σε πολυ καλη τιμη με καλα χαρακτηριστικα για τα λεφτα τους.το ενα ηταν της leader 4.5 μετρα με low rider fugi,δετους οδηγους κτλ κατω απο το κατοσταρικο.το αλλο που ερωτευτηκα ηταν της pregio το heavy casting 400.δεν πιστευα την τιμη που ακουσα για τετοιο καλαμι λιγο πανω απο το κατοσταρικο.το μονο μειον ηταν το μηκος του.σε 4.5 μετρα παντως δεν υπαρχουν πολλα απ ο οτι παρατηρησα και δεν ξερω γιατι.
Άβαταρ μέλους
Giorgos Gallis
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Giorgos Gallis »

Άγγελε, οι (λόου ράιντερ) οδηγοί κάνουν γιά πετονιά,η νήμα μέχρι 0,23 μετά αρχίζουν προβλήματα ,γιά καλάμι 4,50 μέτρα οί οδηγοί πρέπει νά είναι τό ελάχιστο 8 γιατί πάλι θά έχεις πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
angelos
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από angelos »

Τωρα μπερδευτηκα.δηλ τι πρεπει να κοιταζω;λιγοτερο μηκος;να αποφυγω τους low rider οδηγους εαν θελω μεγαλυτερη διατομη;πρεπει να εχει συγκεκριμενο αριθμο οδηγων;αυτα δεν τα ηξερα με τα τηλεσκοπικα που χρησιμοποιω τοσο καιρο.
Άβαταρ μέλους
Spyros_A
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

Φίλε Άγγελε πρώτα απ όλα τι ψαρέματα θες να κάνεις. Γιατι καπου ανέφερες για to pregio heavy. Επίσης έγραψες για 200ρια c.w. Ξεκαθάρισε λίγο να βοηθήσει όποιος μπορεί φίλε μου. Θες long casting? Πιο πολυ rock? Τι ακριβώς?
Άβαταρ μέλους
Giorgos Gallis
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Άγγελε δέν θά μπερδευτείς.Πριν αγοράσουμε ένα καλάμι τό πρώτο, πού κοιτάμε είναι ο σωματότυπος μας ,δηλαδή ,νά μπορέσουμε,νά τό λυγίσουμε ,δεύτερο,πόσα μέτρα θέλουμε νά ρίξουμε,(όσο πιό μακρύ καλάμι τόσο πιό μακριά πετάει)τό μακρύ όμως καλάμι θέλει πιό πολύ ταχύτητα(δύναμη) τρίτο,τή είδους ψάρεμα θά κάνουμε .Στήν περίπτωση σου τώρα,τό καλάμι πού σού προτείνει ό Κωστής δέν τό ξέρω,είχα όμως ρίξει μέ τό προηγούμενο μοντέλο ,πολύ καλό,καί γιά τό καινούργιο όμως έχω διαβάσει καλά σχόλια,(είδα πώς έχει καί 10 οδηγούς).Τά Ισπανικά καλάμια τώρα τά περισσότερα έχουν (λόου ράιντε)γιατί χρησιμοποιούν πολύ ψιλές πετονιές 0.18-.20 ή ακόμα πολύ ψηλότερα νήματα 0,8 -0,10 γιά πολύ μεγάλες βολές στίς παραλίες, θά σού πρότεινα λοιπόν ένα 4,30 μέ αυτό έχεις πολλές επιλογές,επίσης ξέχασα νά σού πώ ότι μέ πετονιά 0,35 ό πρώτος οδηγός πρέπει νά έχει διάμετρο 0,30 τό ελάχιστο .
Άβαταρ μέλους
angelos
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από angelos »

Δηλαδη ο,τι ισχυει και για τα τηλεσκοπικα.τελικα εαν παρω τρισπαστο το μονο που θα κερδισω ειναι λιγα μετρα παραπανω στη βολη στην ουσια και απλα πιο ανετη βολη.αυτες ειναι οι διαφορες;το ρωταω γιατι αν ειναι ετσι δεν αξιζει να δωσω τοσα λεφτα για αυτα τα δυο υπερ που εχει ενα τρισπαστο εναντι του τηλεσκοπικου.
Άβαταρ μέλους
Spyros_A
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

Η μέρα με τη νύχτα. Πρέπει να σκάσεις τα διπλά για τηλεσκοπικό που θα έχει τέτοια συμπεριφορά. Μόνο η διαχείριση που έχεις με τους πολλους οδηγούς φτάνει. Απο κει και πέρα δύναμη, αξιοπιστία. Ροκάρεις τρελά, ξεκολάς εύκολα λόγο δύναμης αρματωσιές απο σκληρούς βυθούς, φορτώνεις 100ρια,120ρια και 140ρια μολύβια την off the ground ή και pentulum (πιο λίγα βάρη εδώ) χωρίς να έχεις το κίνδυνο να το δυαλύσεις και γενικά μόνο συν έχει το τρίσπαστο. Το μόνο αρνητικό το στήσε ξέστησε. Εννοείται οτι τρίσπαστο θα πάρεις αφου το θες, το θέμα σου είναι ποιο.
Άβαταρ μέλους
Giorgos Gallis
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Άγγελε,τό σκεπτικό σου είναι λογικό,στή πράξει όμως τά δύσπαστα πρώτα τά τρίσπαστα μετά έχουν καλύτερη συμπεριφορά από τά τηλεσκοπικά ,μέ τά τελευταία νά είναι γενικά πιό εύχρηστα,τελικός κριτής πάντως θά είσαι εσύ.
Άβαταρ μέλους
angelos
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από angelos »

Οτι εχουν καλυτερη συμπεριφορα το ξερω.στην πραξη δεν εχω δοκιμασει ομως.επισης ξερω οτι αυτα τα καλαμια ειναι για πιο extreme καταστασεις,απλα εγω δεν ειμαι τοσο σκληροπυρηνικος.ειμαι του πιο χαλαρου ψαρεματος γι αυτο και κανω κυριως εγγλεζικο πλεον.
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Αγγελε καπου αναφερθηκε πιο πανω, αλλα ρε φιλε τι ψαρεμα σκεφτεσε?
Αν εισαι για προβλητες κ παραλια χαλαρα παρε 2 τηλεσκοπικα με μικρο cw "μουρμουροκαλαμα" φαση, ελαφρια (400gr) οπου στελνουν ενα 60-80 μολυβι χωρις προσπαθεια 50-70 μετρα κ εχεις ενα πολυ ευχαριστο κ ανετο συνολο.
Ετσι σε μια προβλητα προ ημερων που ειχαμε βρεθει με τον κ Γιωργο κ τον Τιτο αυτο λεγαμε για ενα τετοιο καλαμι που ειχαμε μαζι. Ποσο ευχαριστο ελαφρυ κ ιδανικο ηταν για το ψαρεμα που καναμε.
Τωρα αν εισαι για αερα αποστασεις κ βυθους σκληρους θελεις αλλο καλαμι αναλογο..
Για πες λοιπον.. ;)
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Να πω κ κατι ακομη..
Εγω μεχρι τωρα ημουν απολυτα ικανοποιημενος με ενα τρισπαστο απο τα πολλα που υπαρχουν στην αγορα κ λιγο πολυ ιδια ειναι,
που τα καλει ολα, αλλα τιποτα πολυ πολυ καλα.
Θελω να πω οτι ειναι ουτε σκληρο ουτε μαλακο με αρκετους μεγαλους οδηγους λεπτο κ ελαφρυ κ σχετικα καλα ζυγισμενο.
Αλλα κ εγω σε αυτη τη φαση ημουν ..το εψαχνα. Ερωτα με το καλαμι...κ ακομη δηλαδη παρολο που ειμαι σε φαση να παρω πιο απολυτα εργαλεια δηλαδη 2 δυνατα κ 2 μουρμουροκαλαμα πουπουλα κ υποθετουμε οτι τα εχω παρει κ τα εχω, θα εκανα ευχαριστα σε μια παραλια ενα ψαρεμα με το "παλιο τρισπαστο¨αν το ειχα ζευγαρωμενο..αχχαα
Καταληγω παλι στο να σκεφτεις πως θα ψαρευεις κ θα βρεις ακριβως αυτο που θες..
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
angelos
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από angelos »

Τασο τετοια καλαμια εχω 4.απλα σκεφτομαι να παρω τρισπαστο για το κατι παραπανω.δηλαδη να μπορω να ψαρεψω σε πιο αγριες συνθηκες ,αν χρειαστει,να ριξω το μεγαλυτερο μολυβι,να κανω μια μεγαλυτερη βολη,αν χρειαστει κτλ.δηλαδη να εχω τη δυνατοτητα αυτη και ας μη χρειαστει ποτε.γι αυτο αλλωστε ολοι κανουμε αναβαθμισεις εξοπλισμου,ο καθενας για τους δικους του λογους.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Καλάμια”