Βάρος φελλών και παραπλάνηση.

Το Εγγλέζικο αποτελεί μια τεχνική ψαρέματος από την ακτή με καλάμι, μηχανισμό, και φελλό
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
dimitris thanopoulos

Βάρος φελλών και παραπλάνηση.

Δημοσίευση από dimitris thanopoulos »

Καλησπερα σε ολη την καλη παρεα. Εχω βγαλει ενα συμπερασμα και θελω να το μοιραστω μαζι σας. Εχω αγορασει 2 φελλουσ εναν της κραλουσο 4+2 και εναν της balzer 6+3.ο πρωτος φελλοσ ζυγιζει οντως με 2 γρ ενω ο αλλος φελλοσ αντι για 3γρ ζυγιζει με 4.5γρ η πρωτη αποπλανηση. Το δευτερο και κυριοτερο που θελω να θεσω ειναι το βαρος.
Καθε φελλος το πρωτο νουμερο δεν αντιστοιχει στο βαρος του φελλου και το δευτερο νουμερο στο ερματισμα του???
Aσ υποθεσουμε το δικο μου καλαμι εγγλεζικου εχει οριο βαρους φελλων απο 6-18γρ.οταν αγοραζουμε φελλους κοιταμε παντα να ειμαστε μεσα στο επιτρεπτο οριο πχ 6-18 και οχι παραπανω μην σπασουμε το καλαμι μας. Αρα κοιταμε σε ενα φελλο το 4+2 δηλαδη 6 γρ συνολο αρα ειμαστε στο αρχικο οριο του καλαμιου μας.στο 6+3 εχουμε 9γρ αλλα λογου κακης ποιοτητας φελλου ζυγιζει ολο μαζι 6+4.5 αρα 9.5γραμμαρια.Μια μερα κατα τυχη ζυγισα ενα φελλο τον 4+2 και διαπιστωσα πως αντι για 4 γρ ο φελλος ητανε 7γρ με ποτελεσμα αντι για 6 γρ το συνολο του στην πραγματικοτητα ητανε 7 συν 2γρ το ερματισμα ισον 9γρ,οπως και ο αλλος φελλος 6+3 οταν τον ζυγισα ητανε 10γρ συν 4.5 το ερματισμα εβγαινε συνολο 14.5γρ και οχι 9γρ.συμπερασμα πως αλλα διαβαζουμε σαν συνολο και αλλα ειναι στην πραγματικοτητα και ετσι ποτε δε ξερουμε αν ειμαστε στο οριο των καλαμιων μας με τοση αποκλιση που εχουνε.θα ηθελα την αποψη σας
ποτέ μη λές ποτέ...ολα στη ζωή είναι πιθανά αλλά και απίθανα να συμβούν..
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Re: βαρος φελλων και παραπλανηση

Δημοσίευση από Constantine Palivakis »

Δυστηχως ειναι οπως ακριβως τα λες! Δυσκολα θα βρεις φελους που να ειναι πραγματικα οτι γραφουν πανω.
Εγω να πω κατι που μου ειχε κανει εντυπωση, ειχα παρει 3 φελους trabucco (τους θεωρω πολυ καλους). Και η τρεις ηταν διαφορετικα γραμμαρια...
www.constantinepalivakis.com
Άβαταρ μέλους
hlias
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Re: βαρος φελλων και παραπλανηση

Δημοσίευση από hlias »

εχεις δικιο δημητρη, εχω φελλο στικ 4+2 που ζυγιζει 9 γραμμαρια, θελει μεγαλη προσοχη και καλο θα ειναι οι ριψεις σου να ειναι εως μετριες σε δυναμη, ενα καλαμι 15/30 δε θα αντιμετωπησει προβλημα αλλα στα χαμηλοτερα ισως υπαρξει θεμα.
Άβαταρ μέλους
gbarbounis
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Re: Βάρος φελλών και παραπλάνηση.

Δημοσίευση από gbarbounis »

Καλο ειναι παντα να ζυγιζουμε τους φελλους μας σε ψηφιακη ζυγαρια.Ο λογος ειναι οτι οι περισσοτερες εταιριες οταν αναγραφουν το βαρος 4+2 πχ,αναφερουν ποσο ειναι το βαρος του ερματισματος αλλα θα πρεπει να υπολογισουμε και το βαρος του σωματος του φελλου αλλα και της αντεννας,.Αυτο εξηγει την διαφορα σε βαρος πολλων φελλων.Προσωπικα θεωρω αρκετα αξιοπιστους τους Cralluso και κορυφαιους τους χειροποιητους Piedro Ardenti με μειονεκτημα την δυσκολια να τους βρεις αλλα και το κοστος αποκτησης το οποιο ειναι πανω απο 10 ευρω.
Discover the adventure of thinking....
Άβαταρ μέλους
dimitris thanopoulos

Δημοσίευση από dimitris thanopoulos »

οι φελλοι cralluso ναι μεν ειναι αξιοπιστοι στο θεμα ερματισματος αλλα οπως ανεφερε ο φιλος gbarbounis πρεπει παντα να ζυγιζουμε τους φελλους με ζυγαρια για να ξερουμε παντα ποσα γραμμαρια πεταμε.
ποτέ μη λές ποτέ...ολα στη ζωή είναι πιθανά αλλά και απίθανα να συμβούν..
Άβαταρ μέλους
ThDam
Μέλος
Μέλος

Δημοσίευση από ThDam »

Το θέμα αυτό με τους φελλούς στο εγγλέζικο είναι μεγάλος πόνος.
Οι κατασκευαστές αναφέρουν στον πρώτο αριθμό το βάρος που έχουν βάλει στον φελλό (π.χ. μολύβι ή χαλκό) και όχι το συνολικό βάρος του φελλού χωρίς το ερμάτισμα, με αποτέλεσμα πολλές φορές να είναι βαρύτερος. Οι μόνοι φελλοί που είναι πολύ κοντά σε αυτό που αναφέρουν, είναι οι κατασκευασμένοι από balsa ή από παγώνι, που είναι και αρκετά ακριβοί.
Το ερμάτισμα τώρα, πρέπει να το ελέγχουμε σε κάθε φελλό, υπάρχουν πάντα αποκλίσεις. Από τους πιο ακριβείς στο ερμάτισμα είναι οι TERIKO, που είναι και πολύ φτηνοί.
Σε πολλούς αρκετά ακριβότερους φελλούς έχω συναντήσει από μικρές μέχρι τεράστιες διαφορές (και έχω πάνω από 100).
Με εκτίμηση
Θοδωρής Νταμάτης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εγγλέζικο”