Επικρατει το κακο σε ολο του το μεγαλειο......
Επικρατει το κακο σε ολο του το μεγαλειο......
Καλημέρα σε όλους σας
Θα ηθελα να εκφράσω μία άποψη και να επιστήσω την προσοχή μας γιατί τα χω πάρει άσχημα με κάτι ποστ που βλέπω στο facebook τελευταία και έτσι όπως εξελίσσετε το hobby μας
Άνθρωποι που γράφουν στα περιοδικά του hobby μας και είναι συχνά πρωτοσέλιδα και μεταδίδουν πράγματα στους νέους ψαράδες που θα ασχοληθούν για πρώτη φόρα με το ψάρεμα αλλά και σε όλους εμάς που ψαρεύουμε κάποιο καιρό και ασχολούνται με το Bait live fishing, η heavy fishing, το ακούτε σαν heavy casting, το όποιο δεν υφιστατε δεν είναι casting, πιάνουν ψαριά μικρά, και σε περίοδο αναπαραγωγής (τώρα είναι η περίοδο αναπαρωγης της συναγρίδας) και δεν μπαίνουν στην διαδικασία να τα απελευθερώσουν...... δεν ξέρω αν τα συγκεκριμένα ήταν αυγομενα μιλάω γενικά και μην κολλήσετε στα άτομα με τα περιοδοκα απλά αυτοί οι άνθρωποι φαίνονται πιο πολύ λογω περιοδικών .....ΤΡΕΛΛΑΙΝΟΜΑΙ!!!!!
Όταν λοιπόν πηγαίνεις για ψάρεμα και σου δίνει η γαλανή ένα ψάρι τρόπαιο και πηγαίνεις και την επόμενη μέρα και εξακολούθει και σου δίνει η γαλανή ψάρι των 4-5 κιλών και ίσως και παραπάνω δεν είσαι ένα απλός ψαράς .....είσαι ένας άνθρωπος ο οποίος βγαζει
λεφτά από αυτό που κάνει και συντελείς στην καταστροφή της αλιείας ...με λίγα λόγια ζεις από αυτό άλλωστε τώρα που ο καιρός είναι για όλους δύσκολος με της δουλείες καπιοι διαλέγουν αυτόν τον δρόμο.
Δεν λέω χαλάνε αρκετά λεφτά για να κάνουν την καταστροφή τους και το φτωχό το μυαλό τους τους οδήγει σε μία ταβέρνα να πουλάνε το ψάρι η τα ψαριά τους, δηλαδή επαγγελαμτιας παράνομος διότι δεν έχεις αδιεια γιατί για να πουλήσεις τα ψαριά σου πρέπει να έχεις αδεία ...τα λέω καλά???????????????
Σ αυτό το ποστ που είδα καπιοι φίλοι μου πάτησαν like στην φωτο του ψαρά και μόνο ένας(Μπαρμπουνης) βρέθηκε να του πει πως έχουν τα πράγματα και χαίρομαι πολύ που τον έχω γνωρίσει!!!!!!
Λοιπόν επειδή έχει αρχίσει και επικράτει μία φρενίτιδα ανεξελεκτκτη με το heavy fishing και βλέπω κόσμο να τρελλαινετε να αγοράζει εξοπλισμούς πανάκριβους και να κάνει ζημιά στη θάλασσα δεν άντεξα έκανα ΜΠΑΜ, και ίσως να γίνω κακός και καπιοι να αρχίζουν να με βρίζουν...ΣΤΑ @@@@@ μου....πρέπει να ντρέπονται γιατί μεταδίδουν το κακό και όλο αυτό εξελισετε άσχημα.
Μήπως πρέπει να σκεφτούνε αν του χρόνου θα έχει ψάρι για να βγάλουν, όταν πιάνουν μία συναγρίδα η οποιδηποτε άλλο ψαρί είναι αυγομενο?????????????????
Μήπως να θυμησω ότι το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό ψάρι από την φύση του?????????????
Γιατί λοιπόν ρε άνθρωπε στερείς την τροφή από την θάλασσα και καταστρέφεις την ίδια την φύση???????????
Μήπως ζεις για ένα Like στο facebook-you tube και γουστάρεις να δείξεις ότι είσαι κάποιος με ένα ψάρι τρόπαιο?????Μέγα κόμπλεξ!!!!!!!
Όταν λοιπόν σε ένα δόλωμα έχεις 2 ψαριά και το ένα είναι μικρό και το άλλο μεγάλο μπες στην διαδικασία να σκεφτείς ότι το μικρό ψάρι δεν έχει γεννήσει πότε και συ το πιάνεις και έχεις και το θράσος να το βγάλεις φωτο και να το ποσταρεις για πιο λόγο όμως??????
Για να μας δείξης τι???? Ότι είσαι μάγκας?????????????
Δεν θέλω να κολλήσετε μόνο στο heavy fishing άλλα σε όλους τους τρόπους ψαρέματος που πιάνουμε μικρά ψαριά και τα κρατάμε και συμβάλλουμε στην κατστροφη της γαλανής μας,ακόμα και στις βρωμιές μας που κάνουμε και της παρατάμε στον ψαροτόπι μας, ακομη
και στις χημικές μαλάγρες που εμφανίστηκαν και έχουν λυσαξη όλα τα μαγαζιά να της διαφημίζουν ακόμα και αρχηγοί ομάδων στο facebook...μα τόσο άμυαλοι είμαστε?????? ΗΜΑΑΑΑΑΑΡΤΟΟΝ!!!!!!!ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΧΩ ΞΑΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ!!!!!!!!
Βλέπω σε ψαρέματά μου να έρχονται άνθρωποι δίπλα μου να κάνουν απίκο με ψαροτροφη και όταν τους τι λέω ότι είναι λάθος αυτό που κάνουν με ρωτούν εγώ κάνω τι ζημία με μισό κουβά ψαροτροφη που πετάω μέσα για να ψαρέψω ενώ δεν έχω χρήματα να διαθέσω να πάρω δολώματα που είναι ακριβά ενώ στα ιχθυοτροφεία πετάνε τόνους ψαροτροφη?? Ναι ρε άνθρωπε εσύ κάνεις την μικρότερη ζημία αλλά δεν έχεις σκεφτεί να κάνει το μικρότερο κάλο ...γαμώτο μου δεν θέλει πολύ σκέψη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!άμα είναι να κάνεις ένα hobby και να κάνεις ζημιά αστό παίξε ρακέτες.
Ξέρω πως όλοι χώνουμε λεφτά για να πάμε να ψαρέψουμε και δεν ανταμοιβομαστε της πιο πολλές φορές με ψαριά...όμως η θαλλασσά σου προσφέρει κι άλλες ικανοποιήσεις, ηρεμία, απεραντοσύνη ηθικά και πνευματικά πράγματα,ακόμα και ένα τσιγάρο να πας να
καπνίσεις μέσα στα προβλήματά σου όταν είσαι θολωμένος,παίρνεις δύναμη και ξεθολώνεις(εγώ τουλάχιστον)...γιατί λοιπόν θες να πας να κάτσεις σε μία βρώμικη παραλία και όχι σε μία καθάρη, γιατί θέλεις να βάλεις το παιδί σου να κολυμπήσει στα βρώμικα νερά και
να τρυπηθεί από ένα αγκίστρι παίζοντας στην παράλια που έχεις πάει με την οικογένεια για να περάσεις καλά, το οποίο το παράτησε κάποιος ασεινιδητοις που θέλει να λέγετε ψαράς.....
Ζούμε σε ένα κράτος που εδώ και χρόνια έχει ξεφύγει ο έλεγχος και δείτε τι τραβάμε τώρα, και πως ζούμε....καμία ποιότητα, γι αυτό θα ήθελα να δώσω μία συμβουλή...ας ελέγχουμε τον ευατο μας και ας αρχΊσουμε να σεβόμαστε πρώτα τον ευατο μας για να γίνουμε καλύτεροι Τα γράφω όλα αυτά γιατί επικράτει μία άποψη βγήκε η τηγανιά για να πιώ ένα κρασάκι και σήμερα και έχει περει ο άλλος 5 σπάρους 150γρ ο καθένας και γενικά επειδή έχουμε γίνει ανεύθυνη με το hobby μας
Κάποτε γνώρισα ένα φίλο τον Θανο Παπαγιανοπουλο από την Λαρισσα φίλο του Γενική σ ένα παλιό σεμινάριο, ξέρετε τι μου είπε ο άνθρωπος ενώ με μάθαινε να κάνω βολές ......Γιώργο πάω να πάρω ένα ψάρι πάνω από ένα κιλό άμα πιάσω κάτι μικρότερο το απελευθερώνω. κι άμα δείτε της φωτο που ανεβάζει το άτομο θα καταλάβετε ότι αυτό το σκεπτικό του έχει βγει σε κάλο ...η γαλανή τον έχει ανταμείψη!!!!!!!!!!!!!!!! Τον ευχαριστώ λοιπόν που μου πέρασε αυτήν άποψη.
Και προς θεού μην νομίζετε ότι εγώ δεν έχω κρατήσει μικρά ψαριά ακόμα και τώρα κάνω λάθη παρασύρομαι και γω από αψαριες και κρατάω μισοκιλους σαργούς και επικράτει η άποψη κάποιες φορές του ψαρευτικου μου φίλου ...τρελλος είσαι ρε κράτα το ψάρι ενώ δεν πρέπει κατ εμέ, και ούτε θέλω να το παίξω ο καλός ψαράς σκατά στα μούτρα μου είμαι και γω όμως, κάνω μικρά βηματάκια για να καλυτερέψω την συμπεριφορά μου στην φύση, όπως ψαρεύω με πιο χοντρές αρματωσιές ώστε το μικρό ψάρι να μην καταπιεί το αγκίστρι για να μπορώ να το απελευθερώσω
Κύριοι συγνώμη αν σας κούρασα με την πολυλογία μου άλα τα στραβά και ανάποδα πρέπει να λέγονται για να διορθωνόμαστε όλοι μας και επειδή είχα μία διαφωνία με τον φίλο μου Οδυσσέα για το θέμα του heavy fishing!!!!! Μήπως τελικά πρέπει να σταματάμε να ψαρεουμε την εποχή αναπαρωγης του κάθε ψαριού αφού δεν μπορούμε να αφήσουμε το αυγόμενο η μικρο θήραμα???
KAΘE ΨAPI ΣTON KAIPO TOY
Όπως ο καιρός του κολιού είναι ο Aύγουστος, έτσι και κάθε άλλο ψάρι
πρέπει να τρώγεται στην εποχή του. Ως εποχή τού κάθε ψαριού ορίζεται
εκείνο το διάστημα που η ανάπτυξη του ψαριού έχει ολοκληρωθεί, η τροφή
του στο βυθό αφθονεί, τα θαλάσσια ρεύματα είναι ευνοϊκά, υπάρχει
επάρκεια οξυγόνου και δεν είναι περίοδος ωοτοκίας. Ψάρια όπως η
συναγρίδα, η πέρκα, ο χάννος κ.ά. δεν επηρεάζονται από την εποχή.
Yπάρχουν και τα ψάρια που περιορίζονται σε πολύ μικρό χρονικό
διάστημα. Για παράδειγμα, η εποχή της τσιπούρας είναι το φθινόπωρο, και
πιο συγκεκριμένα ο Oκτώβριος μέχρι τα μέσα Nοεμβρίου.
Άνοιξη: Παλαμίδα, Σπάρος, Mένουλα, Συναγρίδα, Πέρκα, Xάνος, Σκορπιός,
Γωβιός, Στήρα, Σφυρίδα, Pοφός, Xέλι.
Kαλοκαίρι: Kουτσομούρα, Mελανούρι, Tσιπούρα, Παλαμίδα, Λυθρίνια,
Σπάρος, Kολιός, Σαρδέλα, Σάλπα, Συναγρίδα, Πέρκα, Xάνος, Σκορπιός,
Γωβιός, Στήρα, Σφυρίδα, Pοφός.
Φθινόπωρο: Tσιπούρα, Παλαμίδα, Σαφρίδια, Kοκάλια, Συναγρίδα, Πέρκα,
Xάνος, Σκορπιός, Γωβιός, Στήρα, Σφυρίδα, Pοφός.
Xειμώνας: Mαρίδα, Mπαρμπούνι, Xειλού, Γόπα, Συναγρίδα, Πέρκα, Xάνος,
Σκορπιός, Γωβιός, Στήρα, Σφυρίδα, Pοφός, Λαβράκι.
Πιο αναλυτικά.
Ιανουάριος: Τα ψάρια είναι ελάχιστα, και μόνο στ' ανοιχτά τσιμπούν
κοκοβιοί και κοκάλια. Υπάρχουν ακόμη χταπόδια αλλά αρχίζουν να
βρίσκονται και οι σουπιές.
Φεβρουάριος: Με τους νοτιάδες να βρίσκονται πολλές σουπιές. Φρέσκα
είναι συνήθως μόνο τα μεγάλα παχιά ψάρια του πελάγους , ξιφίας, τόννος,
κτλ.
Μάρτιος: Λίγα ψάρια υπάρχουν στις θάλασσες μας. Κυρίως πέρκες και
ψάρια για κακκαβιά.
Απρίλιος: Αρχίζουν πάλι οι πλούσιες ψαριές. Υπάρχει φρέσκος γαλέος και
αφρόψαρα, αλλά και μουρμούρες, φρίσες και πέρκες.
Μάιος: Τον μήνα αυτό τα ψάρια πλησιάζουν στις ακτές για να γεννήσουν.
Θα βρείτε σπάρους, πετρόψαρα, λυθρίνια και τονόπουλα.
Ιούνιος: Είναι καιρός για φαγκριά, τσιπούρες και σαρδέλες.
Ιούλιος: Με τα μελτέμια το ψάρεμα είναι δύσκολο. Αν όμως βγουν τα καΐκια
για ψάρεμα φέρνουν καλές ψαριές. Οι σφυρίδες, τα φαγκριά, οι στήρες και
οι τσιπούρες βρίσκονται σε αφθονία.
Αύγουστος: Είναι ο καιρός του κολιού, του λυθρινιού, αλλά βρίσκονται και
κοκάλια ή γοφάρια.
Σεπτέμβριος: Τα ψάρια είναι παχιά και τσιμπούν πολύ μετά από κάθε
βροχή. Τσιπούρες, λαβράκια και σπάροι υπάρχουν σε αφθονία.
Εμφανίζονται τα πρώτα χέλια.
Οκτώβριος: Όλοι οι ψαράδες συμφωνούν ότι είναι ο καλύτερος τους μήνας.
Τα ψάρια αρχίζουν να μεταναστεύουν στ' ανοιχτά. Θα βρείτε μαρίδες,
τσιπούρες, λαβράκια, κεφάλους, λυθρίνια, ζαργάνες και χταπόδια.
Νοέμβριος: Αρχίζουν οι χειμωνιάτικες φουρτούνες. Τα περισσότερα ψάρια
έχουν πάει στα βαθιά και τα μόνα που μένουν είναι τα λαβράκια, οι κέφαλοι
και οι τσιπούρες. Θα βρείτε όμως πολλά χταπόδια.
Δεκέμβριος: Κάνουν την τελευταία τους εμφάνιση οι γόπες, οι μαρίδες και
οι μπαλάδες. Τα χταπόδια και τα καλαμάρια είναι άφθονα
το παραπανω κειμενο ΚΑΘΕ ΨΑΡΙ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ παρθηκε απο http://www.hcg.gr/ ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΟΡΦΩΣΗ
Δεν θελωτα μεγαλα πραγματα απο τη ζωη αλλα εκεινα τα μικρα που κανουν τη ζωη μεγαλη.....ποσο σοφο αυτος που το ειπε!!!!!
Θα ηθελα να εκφράσω μία άποψη και να επιστήσω την προσοχή μας γιατί τα χω πάρει άσχημα με κάτι ποστ που βλέπω στο facebook τελευταία και έτσι όπως εξελίσσετε το hobby μας
Άνθρωποι που γράφουν στα περιοδικά του hobby μας και είναι συχνά πρωτοσέλιδα και μεταδίδουν πράγματα στους νέους ψαράδες που θα ασχοληθούν για πρώτη φόρα με το ψάρεμα αλλά και σε όλους εμάς που ψαρεύουμε κάποιο καιρό και ασχολούνται με το Bait live fishing, η heavy fishing, το ακούτε σαν heavy casting, το όποιο δεν υφιστατε δεν είναι casting, πιάνουν ψαριά μικρά, και σε περίοδο αναπαραγωγής (τώρα είναι η περίοδο αναπαρωγης της συναγρίδας) και δεν μπαίνουν στην διαδικασία να τα απελευθερώσουν...... δεν ξέρω αν τα συγκεκριμένα ήταν αυγομενα μιλάω γενικά και μην κολλήσετε στα άτομα με τα περιοδοκα απλά αυτοί οι άνθρωποι φαίνονται πιο πολύ λογω περιοδικών .....ΤΡΕΛΛΑΙΝΟΜΑΙ!!!!!
Όταν λοιπόν πηγαίνεις για ψάρεμα και σου δίνει η γαλανή ένα ψάρι τρόπαιο και πηγαίνεις και την επόμενη μέρα και εξακολούθει και σου δίνει η γαλανή ψάρι των 4-5 κιλών και ίσως και παραπάνω δεν είσαι ένα απλός ψαράς .....είσαι ένας άνθρωπος ο οποίος βγαζει
λεφτά από αυτό που κάνει και συντελείς στην καταστροφή της αλιείας ...με λίγα λόγια ζεις από αυτό άλλωστε τώρα που ο καιρός είναι για όλους δύσκολος με της δουλείες καπιοι διαλέγουν αυτόν τον δρόμο.
Δεν λέω χαλάνε αρκετά λεφτά για να κάνουν την καταστροφή τους και το φτωχό το μυαλό τους τους οδήγει σε μία ταβέρνα να πουλάνε το ψάρι η τα ψαριά τους, δηλαδή επαγγελαμτιας παράνομος διότι δεν έχεις αδιεια γιατί για να πουλήσεις τα ψαριά σου πρέπει να έχεις αδεία ...τα λέω καλά???????????????
Σ αυτό το ποστ που είδα καπιοι φίλοι μου πάτησαν like στην φωτο του ψαρά και μόνο ένας(Μπαρμπουνης) βρέθηκε να του πει πως έχουν τα πράγματα και χαίρομαι πολύ που τον έχω γνωρίσει!!!!!!
Λοιπόν επειδή έχει αρχίσει και επικράτει μία φρενίτιδα ανεξελεκτκτη με το heavy fishing και βλέπω κόσμο να τρελλαινετε να αγοράζει εξοπλισμούς πανάκριβους και να κάνει ζημιά στη θάλασσα δεν άντεξα έκανα ΜΠΑΜ, και ίσως να γίνω κακός και καπιοι να αρχίζουν να με βρίζουν...ΣΤΑ @@@@@ μου....πρέπει να ντρέπονται γιατί μεταδίδουν το κακό και όλο αυτό εξελισετε άσχημα.
Μήπως πρέπει να σκεφτούνε αν του χρόνου θα έχει ψάρι για να βγάλουν, όταν πιάνουν μία συναγρίδα η οποιδηποτε άλλο ψαρί είναι αυγομενο?????????????????
Μήπως να θυμησω ότι το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό ψάρι από την φύση του?????????????
Γιατί λοιπόν ρε άνθρωπε στερείς την τροφή από την θάλασσα και καταστρέφεις την ίδια την φύση???????????
Μήπως ζεις για ένα Like στο facebook-you tube και γουστάρεις να δείξεις ότι είσαι κάποιος με ένα ψάρι τρόπαιο?????Μέγα κόμπλεξ!!!!!!!
Όταν λοιπόν σε ένα δόλωμα έχεις 2 ψαριά και το ένα είναι μικρό και το άλλο μεγάλο μπες στην διαδικασία να σκεφτείς ότι το μικρό ψάρι δεν έχει γεννήσει πότε και συ το πιάνεις και έχεις και το θράσος να το βγάλεις φωτο και να το ποσταρεις για πιο λόγο όμως??????
Για να μας δείξης τι???? Ότι είσαι μάγκας?????????????
Δεν θέλω να κολλήσετε μόνο στο heavy fishing άλλα σε όλους τους τρόπους ψαρέματος που πιάνουμε μικρά ψαριά και τα κρατάμε και συμβάλλουμε στην κατστροφη της γαλανής μας,ακόμα και στις βρωμιές μας που κάνουμε και της παρατάμε στον ψαροτόπι μας, ακομη
και στις χημικές μαλάγρες που εμφανίστηκαν και έχουν λυσαξη όλα τα μαγαζιά να της διαφημίζουν ακόμα και αρχηγοί ομάδων στο facebook...μα τόσο άμυαλοι είμαστε?????? ΗΜΑΑΑΑΑΑΡΤΟΟΝ!!!!!!!ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΧΩ ΞΑΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ!!!!!!!!
Βλέπω σε ψαρέματά μου να έρχονται άνθρωποι δίπλα μου να κάνουν απίκο με ψαροτροφη και όταν τους τι λέω ότι είναι λάθος αυτό που κάνουν με ρωτούν εγώ κάνω τι ζημία με μισό κουβά ψαροτροφη που πετάω μέσα για να ψαρέψω ενώ δεν έχω χρήματα να διαθέσω να πάρω δολώματα που είναι ακριβά ενώ στα ιχθυοτροφεία πετάνε τόνους ψαροτροφη?? Ναι ρε άνθρωπε εσύ κάνεις την μικρότερη ζημία αλλά δεν έχεις σκεφτεί να κάνει το μικρότερο κάλο ...γαμώτο μου δεν θέλει πολύ σκέψη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!άμα είναι να κάνεις ένα hobby και να κάνεις ζημιά αστό παίξε ρακέτες.
Ξέρω πως όλοι χώνουμε λεφτά για να πάμε να ψαρέψουμε και δεν ανταμοιβομαστε της πιο πολλές φορές με ψαριά...όμως η θαλλασσά σου προσφέρει κι άλλες ικανοποιήσεις, ηρεμία, απεραντοσύνη ηθικά και πνευματικά πράγματα,ακόμα και ένα τσιγάρο να πας να
καπνίσεις μέσα στα προβλήματά σου όταν είσαι θολωμένος,παίρνεις δύναμη και ξεθολώνεις(εγώ τουλάχιστον)...γιατί λοιπόν θες να πας να κάτσεις σε μία βρώμικη παραλία και όχι σε μία καθάρη, γιατί θέλεις να βάλεις το παιδί σου να κολυμπήσει στα βρώμικα νερά και
να τρυπηθεί από ένα αγκίστρι παίζοντας στην παράλια που έχεις πάει με την οικογένεια για να περάσεις καλά, το οποίο το παράτησε κάποιος ασεινιδητοις που θέλει να λέγετε ψαράς.....
Ζούμε σε ένα κράτος που εδώ και χρόνια έχει ξεφύγει ο έλεγχος και δείτε τι τραβάμε τώρα, και πως ζούμε....καμία ποιότητα, γι αυτό θα ήθελα να δώσω μία συμβουλή...ας ελέγχουμε τον ευατο μας και ας αρχΊσουμε να σεβόμαστε πρώτα τον ευατο μας για να γίνουμε καλύτεροι Τα γράφω όλα αυτά γιατί επικράτει μία άποψη βγήκε η τηγανιά για να πιώ ένα κρασάκι και σήμερα και έχει περει ο άλλος 5 σπάρους 150γρ ο καθένας και γενικά επειδή έχουμε γίνει ανεύθυνη με το hobby μας
Κάποτε γνώρισα ένα φίλο τον Θανο Παπαγιανοπουλο από την Λαρισσα φίλο του Γενική σ ένα παλιό σεμινάριο, ξέρετε τι μου είπε ο άνθρωπος ενώ με μάθαινε να κάνω βολές ......Γιώργο πάω να πάρω ένα ψάρι πάνω από ένα κιλό άμα πιάσω κάτι μικρότερο το απελευθερώνω. κι άμα δείτε της φωτο που ανεβάζει το άτομο θα καταλάβετε ότι αυτό το σκεπτικό του έχει βγει σε κάλο ...η γαλανή τον έχει ανταμείψη!!!!!!!!!!!!!!!! Τον ευχαριστώ λοιπόν που μου πέρασε αυτήν άποψη.
Και προς θεού μην νομίζετε ότι εγώ δεν έχω κρατήσει μικρά ψαριά ακόμα και τώρα κάνω λάθη παρασύρομαι και γω από αψαριες και κρατάω μισοκιλους σαργούς και επικράτει η άποψη κάποιες φορές του ψαρευτικου μου φίλου ...τρελλος είσαι ρε κράτα το ψάρι ενώ δεν πρέπει κατ εμέ, και ούτε θέλω να το παίξω ο καλός ψαράς σκατά στα μούτρα μου είμαι και γω όμως, κάνω μικρά βηματάκια για να καλυτερέψω την συμπεριφορά μου στην φύση, όπως ψαρεύω με πιο χοντρές αρματωσιές ώστε το μικρό ψάρι να μην καταπιεί το αγκίστρι για να μπορώ να το απελευθερώσω
Κύριοι συγνώμη αν σας κούρασα με την πολυλογία μου άλα τα στραβά και ανάποδα πρέπει να λέγονται για να διορθωνόμαστε όλοι μας και επειδή είχα μία διαφωνία με τον φίλο μου Οδυσσέα για το θέμα του heavy fishing!!!!! Μήπως τελικά πρέπει να σταματάμε να ψαρεουμε την εποχή αναπαρωγης του κάθε ψαριού αφού δεν μπορούμε να αφήσουμε το αυγόμενο η μικρο θήραμα???
KAΘE ΨAPI ΣTON KAIPO TOY
Όπως ο καιρός του κολιού είναι ο Aύγουστος, έτσι και κάθε άλλο ψάρι
πρέπει να τρώγεται στην εποχή του. Ως εποχή τού κάθε ψαριού ορίζεται
εκείνο το διάστημα που η ανάπτυξη του ψαριού έχει ολοκληρωθεί, η τροφή
του στο βυθό αφθονεί, τα θαλάσσια ρεύματα είναι ευνοϊκά, υπάρχει
επάρκεια οξυγόνου και δεν είναι περίοδος ωοτοκίας. Ψάρια όπως η
συναγρίδα, η πέρκα, ο χάννος κ.ά. δεν επηρεάζονται από την εποχή.
Yπάρχουν και τα ψάρια που περιορίζονται σε πολύ μικρό χρονικό
διάστημα. Για παράδειγμα, η εποχή της τσιπούρας είναι το φθινόπωρο, και
πιο συγκεκριμένα ο Oκτώβριος μέχρι τα μέσα Nοεμβρίου.
Άνοιξη: Παλαμίδα, Σπάρος, Mένουλα, Συναγρίδα, Πέρκα, Xάνος, Σκορπιός,
Γωβιός, Στήρα, Σφυρίδα, Pοφός, Xέλι.
Kαλοκαίρι: Kουτσομούρα, Mελανούρι, Tσιπούρα, Παλαμίδα, Λυθρίνια,
Σπάρος, Kολιός, Σαρδέλα, Σάλπα, Συναγρίδα, Πέρκα, Xάνος, Σκορπιός,
Γωβιός, Στήρα, Σφυρίδα, Pοφός.
Φθινόπωρο: Tσιπούρα, Παλαμίδα, Σαφρίδια, Kοκάλια, Συναγρίδα, Πέρκα,
Xάνος, Σκορπιός, Γωβιός, Στήρα, Σφυρίδα, Pοφός.
Xειμώνας: Mαρίδα, Mπαρμπούνι, Xειλού, Γόπα, Συναγρίδα, Πέρκα, Xάνος,
Σκορπιός, Γωβιός, Στήρα, Σφυρίδα, Pοφός, Λαβράκι.
Πιο αναλυτικά.
Ιανουάριος: Τα ψάρια είναι ελάχιστα, και μόνο στ' ανοιχτά τσιμπούν
κοκοβιοί και κοκάλια. Υπάρχουν ακόμη χταπόδια αλλά αρχίζουν να
βρίσκονται και οι σουπιές.
Φεβρουάριος: Με τους νοτιάδες να βρίσκονται πολλές σουπιές. Φρέσκα
είναι συνήθως μόνο τα μεγάλα παχιά ψάρια του πελάγους , ξιφίας, τόννος,
κτλ.
Μάρτιος: Λίγα ψάρια υπάρχουν στις θάλασσες μας. Κυρίως πέρκες και
ψάρια για κακκαβιά.
Απρίλιος: Αρχίζουν πάλι οι πλούσιες ψαριές. Υπάρχει φρέσκος γαλέος και
αφρόψαρα, αλλά και μουρμούρες, φρίσες και πέρκες.
Μάιος: Τον μήνα αυτό τα ψάρια πλησιάζουν στις ακτές για να γεννήσουν.
Θα βρείτε σπάρους, πετρόψαρα, λυθρίνια και τονόπουλα.
Ιούνιος: Είναι καιρός για φαγκριά, τσιπούρες και σαρδέλες.
Ιούλιος: Με τα μελτέμια το ψάρεμα είναι δύσκολο. Αν όμως βγουν τα καΐκια
για ψάρεμα φέρνουν καλές ψαριές. Οι σφυρίδες, τα φαγκριά, οι στήρες και
οι τσιπούρες βρίσκονται σε αφθονία.
Αύγουστος: Είναι ο καιρός του κολιού, του λυθρινιού, αλλά βρίσκονται και
κοκάλια ή γοφάρια.
Σεπτέμβριος: Τα ψάρια είναι παχιά και τσιμπούν πολύ μετά από κάθε
βροχή. Τσιπούρες, λαβράκια και σπάροι υπάρχουν σε αφθονία.
Εμφανίζονται τα πρώτα χέλια.
Οκτώβριος: Όλοι οι ψαράδες συμφωνούν ότι είναι ο καλύτερος τους μήνας.
Τα ψάρια αρχίζουν να μεταναστεύουν στ' ανοιχτά. Θα βρείτε μαρίδες,
τσιπούρες, λαβράκια, κεφάλους, λυθρίνια, ζαργάνες και χταπόδια.
Νοέμβριος: Αρχίζουν οι χειμωνιάτικες φουρτούνες. Τα περισσότερα ψάρια
έχουν πάει στα βαθιά και τα μόνα που μένουν είναι τα λαβράκια, οι κέφαλοι
και οι τσιπούρες. Θα βρείτε όμως πολλά χταπόδια.
Δεκέμβριος: Κάνουν την τελευταία τους εμφάνιση οι γόπες, οι μαρίδες και
οι μπαλάδες. Τα χταπόδια και τα καλαμάρια είναι άφθονα
το παραπανω κειμενο ΚΑΘΕ ΨΑΡΙ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ παρθηκε απο http://www.hcg.gr/ ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΟΡΦΩΣΗ
Δεν θελωτα μεγαλα πραγματα απο τη ζωη αλλα εκεινα τα μικρα που κανουν τη ζωη μεγαλη.....ποσο σοφο αυτος που το ειπε!!!!!
Re: Επικρατει το κακο σε ολο του το μεγαλειο......
Γιώργο στα περισσότερα δε συμφωνώ. Απο τη στιγμή που υπάρχουν οι εγκληματικές βιτζότρατες που σαρώνουν τους βυθούς μας, δεν μπορουν να μας ενοχλουν τα αλιεύματα των παράκτιων όποια και οσα και αν είναι αυτά. Τη ζημιά που κάνουν οι άλλοι δεν τη κάνουν ποτέ και όλη η Ελλάδα να ψαρεύει παράκτια κάθε μέρα. Δεν θα μιλήσω για τα δίχτυα. Αλλο κεφάλαιο. Το θέμα πώλησης των αλιευμάτων δεν το γνωρίζω και δεν το πιστεύω κιόλας. Επιπλέον ο κάθε ένας απο αυτούς δες με τη συχνότητα βγάζουν ψάρια. Οι περισσότερες φορές είναι φόλες. Αν δεις στην ιδια σελίδα φοράνε μπλούζα στη μια φωτό, στην άλλη μπουφαν, στην άλλη ημίγυμνοι. Δε σημαίνει οτιδηποτε ανεβάζουν ή δημοσιεύουν το έκαναν εκείνη την ώρα. Πολλά μπορούμε να πούμε και θα πούμε. Προσωπικά δεν κατηγορώ κανένα απ τα παιδιά. Είμαι σίγουρος πως κάποια τα δίνουν και σε μια φτωχή οικογένεια.
Λίγη ώρα δίπλα στη γαλανή έτσι για να ξεψαρώσουμε!
- Tasos Potoudis
- Admin
Ευχαριστουμε φιλε για το χρονο που αφιερωσες για να μοιραστουμε τα παραπανω τα ΠΟΛΥ σωστα κ σοφα επισης!!!
Ετσι να τα λεμε!!! αλλοι να ξυπνανε κ αλλοι να μην τα ξεχνανε!!
Ωραιο αρθρο Τζορτζ κ μπραβο κ στον Μπαρμπουνη μας!
Επισης να πουμε οτι για να μπορουμε να τα ελευθερωνουμε τα κυκλικα αγκιστρια καρφωνουν απο το στομα ,
ή οτι μπορουμε να κοψουμε το παραμαλλο κ αυτο διαλυεται με τον καιρο αν το αγκιστρι δεν ειναι ανοξειδωτο.
Αλλα κ παλι απο την ανακτηση το ψαρακι μπορει να εχει παθει ανεπανωρθωτη ζημια αμα εχει καταπιει το αγκιστρι.....
Ετσι να τα λεμε!!! αλλοι να ξυπνανε κ αλλοι να μην τα ξεχνανε!!
Ωραιο αρθρο Τζορτζ κ μπραβο κ στον Μπαρμπουνη μας!
Επισης να πουμε οτι για να μπορουμε να τα ελευθερωνουμε τα κυκλικα αγκιστρια καρφωνουν απο το στομα ,
ή οτι μπορουμε να κοψουμε το παραμαλλο κ αυτο διαλυεται με τον καιρο αν το αγκιστρι δεν ειναι ανοξειδωτο.
Αλλα κ παλι απο την ανακτηση το ψαρακι μπορει να εχει παθει ανεπανωρθωτη ζημια αμα εχει καταπιει το αγκιστρι.....
..tripinfishing..
εγω Σπυρο εκατσα και εγραφα μια ωρα για να κοιταξουμε λιγο τον ευατο μας και να μην κοιταμε τι κανουν οι αλλοι γιατι ειναι συνηθισμενο φαινομενο να μας φταινε παντα οι αλλοι και οχι εμεις ...αλλωστε γι αυτο ειμαστε στην κατασταση που ειμαστε σαν χωρα...εγω σπυρο μου δεν εξερεσα ουτε τον ευατο μου...εσυ και ο καθενας μας λεω να βαλουμε πλατη για το κακο που αναφερω με μικρα κομματακια και οχι με μικρες μπαλιτσες ψαροτροφης ενω τα ιχθυοτροφεια ριχνουν τοννους ....ισως παλι να μην συμφωνεις σε καποια πραγματα γιατι δεν με γνωριζεις και ο γραπτος λογος πισω απο μια οθονη πολλες φορες παρεξηγητε ομως ειναι δικαιωμα σου και σεβαστο ομως και γω δεν συμφωνω μαζι σου....εγω δεν κοιταω φιλε μου μονο τι κανουν οι αλλοι κοιταω τι κανω εγω περισσοτερο ....λυπαμαι ομως που διαφωνεις ....δεν πειραζει να σαι καλα αλλωστε δεν προκειτε να συμφωνησουν ολοι μ αυτο που εγραψα εγω θα ηταν τρελλο
Ο καθενας μας φτιαχνει την κοινωνια που θελει να τον περιβάλλει ειτε καλη ειτε κακη και μαλλον δεν το επιασες το νοημα. Δεν εχω να χωρισω τιποτε με κανενα ουτε χωραφια ουτε λεφτα εγω εκατσα και εγραψα κατι που βλεπω και γινετε ανεξελεκτο και θα εχει κακη επιπτωση στην παρακτια αλιεια και επισης αμα δεν εισαι ενταξη με τον ευατο σου(οχι εσυ προσωπικα γενικα μιλω) πως να εναντιωθεις σε ενα παρανομο ψαρα και βρωμιαρη που ερχετε και σου ριχνει διχτυα στα 30 μετρα απο την παραία που ψαρευεις και να παρεις αμεσως το λιμενικο.....και σιγα θα μου πεις μην ερθουν ,ομως εγω αδερφε το χω κανει και ας μην ηρθαν ποτε τα λαμογια και θα το ξανακανω ..ελπιζω αν και πηρα απογοητευση

για να μην παρεξηγηθω δεν εχω τιποτε με τα παιδια που αρθρογραφουν σε περιοδικα ...η αφορμη ηταν αφτο να γραψω της σκεψεις μου!!!!!
Ο καθενας μας φτιαχνει την κοινωνια που θελει να τον περιβάλλει ειτε καλη ειτε κακη και μαλλον δεν το επιασες το νοημα. Δεν εχω να χωρισω τιποτε με κανενα ουτε χωραφια ουτε λεφτα εγω εκατσα και εγραψα κατι που βλεπω και γινετε ανεξελεκτο και θα εχει κακη επιπτωση στην παρακτια αλιεια και επισης αμα δεν εισαι ενταξη με τον ευατο σου(οχι εσυ προσωπικα γενικα μιλω) πως να εναντιωθεις σε ενα παρανομο ψαρα και βρωμιαρη που ερχετε και σου ριχνει διχτυα στα 30 μετρα απο την παραία που ψαρευεις και να παρεις αμεσως το λιμενικο.....και σιγα θα μου πεις μην ερθουν ,ομως εγω αδερφε το χω κανει και ας μην ηρθαν ποτε τα λαμογια και θα το ξανακανω ..ελπιζω αν και πηρα απογοητευση

για να μην παρεξηγηθω δεν εχω τιποτε με τα παιδια που αρθρογραφουν σε περιοδικα ...η αφορμη ηταν αφτο να γραψω της σκεψεις μου!!!!!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος George Zougris την Παρ Μάιος 29, 2015 2:04 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Tasos Potoudis
- Admin
Σπυρο αυτη ειναι μια καραμελλα που αμα την ακους συνεχεια στο τελος το πιστευεις κιολας.
Δηλαδη επειδη το εργοστασιο μολυνει πολυ ας πεταω κ εγω τα σκουπιδια μου στο δρομο!
Αντι να κανουμε λιγο κακο ας κανουμε λιγο καλο οπως λεει κ ο Τζορτζ!
Δεν ειναι οτι μια τσιπουριτσα γινεται θυληκο κ γενναει οταν φτασει 700+ η οποια θα μας δωσει δεκαδες χιλιαδες γονους (καθολου αμελητεο)
αλλα οτι ο ενας επηρεαζει τον αλλο κ οι πολλοι πιο πολλους κ μεταδιδεται κατι σε ρυθμους εκρηξης κατι που εκανε ενας στην αρχη!
Επισης το οτι πουλιουνται ψαρια ειναι δεδομενο!
Και κατι τελευταιο δεν ψαρευουν 10 ατομα στην Ελλαδα.
Μονο σε ενα γκρουπ στο fb ειναι 6000.
Υποθετω οτι ολοι οι παρακτιοι στην Ελλαδα μπορει να ειναι 20.000+
Μηπως ενα διχτυ κανει λιγοτερη ζημια?
Δηλαδη επειδη το εργοστασιο μολυνει πολυ ας πεταω κ εγω τα σκουπιδια μου στο δρομο!
Αντι να κανουμε λιγο κακο ας κανουμε λιγο καλο οπως λεει κ ο Τζορτζ!
Δεν ειναι οτι μια τσιπουριτσα γινεται θυληκο κ γενναει οταν φτασει 700+ η οποια θα μας δωσει δεκαδες χιλιαδες γονους (καθολου αμελητεο)
αλλα οτι ο ενας επηρεαζει τον αλλο κ οι πολλοι πιο πολλους κ μεταδιδεται κατι σε ρυθμους εκρηξης κατι που εκανε ενας στην αρχη!
Επισης το οτι πουλιουνται ψαρια ειναι δεδομενο!
Και κατι τελευταιο δεν ψαρευουν 10 ατομα στην Ελλαδα.
Μονο σε ενα γκρουπ στο fb ειναι 6000.
Υποθετω οτι ολοι οι παρακτιοι στην Ελλαδα μπορει να ειναι 20.000+
Μηπως ενα διχτυ κανει λιγοτερη ζημια?
..tripinfishing..
Εντάξει παιδιά συζήτηση κάνουμε. Ίσως και γω να μη το έθεσα σωστά Προσωπικά χρησιμοποιώ 1 και 2 αγκίστρι για να μην πιάνω μικρά και πράγματα δεν πιάνω, όμως επαναλαμβάνω δεν αποτελουν πρόβλημα αυτοί. Στη τελική αδερφέ μου πως θα ψαρέψουν για να κάνουν το άρθρο τους; Εκεί που συμφωνώ Γιώργο με σένα είναι οτι έχει καταντήσει ανταγωνισμός που τείνει να γίνει κακός και αθέμιτος χωρίς τέλος.
ας ψαρεψουν φιλε και ας γραψουν το αρθρο τους αλλα να βγη κατι καλο απο αυτο.... και παλι δεν ξαναλεω δεν εχω τιποτα με τα παιδια που αρθρο γραφουν η ειναι εξωφυλλα στα περιοδικα απλα παρασυρουν κοσμο και λεω ισως ισως να τον παρασυρουν λαθος γιατι ολοι κυνηγαμε το ψαρι τροπαιο και αν ασχοληθεις και διαβασεις λιγο στο φορουμ και το λεω αυτο γιατι εισαι νεος στην παρεα μας θα δεις τι ειναι ψαρεμα για μενα ....και για να μην σε κουραζω και ψαχνεις θα στο πω με τρια τεσσερα λογια 1ον καλη παρεα 2ον γελιο 3ον γνωριμιες με ανθρωπους που σεβονται το ευατο τους ( με κριτηρια δικα μου) και κανα τσιπουρακι το τελευταιο τα ψααια δεν με πολυ νοιαζουν αν συντελεσουν ολα αυτα εγω φευγω γεματος ....ο φιλος ο Ζαμπος με λεει ψαροδιοκτρα απο τα τσιπουρα που πινω γιατι δεν βαζω γλωσσα μεσα μολις τα πιω χαχαχαχχααχ να σαι καλα ρε Φανη οπου κι αν εισαι

Οκ Γιώργη. Το βασικότερο είναι εμείς να κοιτάμε να κάνουμε το σωστό. Αν ο άλλος κάνει ζημιά πιάνοντας 2 μικρά πρόβλημα του, αλλα και πάλι για μένα δεν είναι ζημιά, ασχέτως αν εγω προσωπικά δεν το κάνω.
- gbarbounis
- Psaroma Fishing Team
Το ψαρεμα προσωπικα για μενα σημαινει επιβεβαιωση τεχνογνωσιας,απιστευτη εκκριση αδρεναλινης,σωστη αποκρυπτογραφυση ψαροτοπου,βυθου καιρικων συνθηκων,σεβασμος στα ψαρια και στην θαλασσα αλλα και στον επομενο που θα παει να ψαρεψει στο ιδιο μερος με εμενα και δεν εχει καμια σχεση με το φαϊ.Αν βαλουμε κατω ποσα χαλαμε σε βενζινες,δολωματα,εξοπλισμο κτλπ θα δουμε οτι αν αγοραζαμε τα ψαρια θα τρωγαμε καθε μερα συναγριδα και θα μας μεναν και ρεστα.Εξαλου λογω των "μεγαλοψαραδων-αρθρογραφων",η συναγριδα παει γυρω στα 25 ευρω το κιλο.Δυο φαραω δηλαδη.......Το κακο που κανουν οι επαγγελματιες ειναι δεδομενο αλλα δεν ειναι η δικαιολογια γιατι ηδη τα εχουν βρει μπροστα τους και με ετσι οπως παει το πραγμα σε μια 5ετια πολυ απλα,οι περισσοτεροι θα πεινασουν λογω ανεργειας.Το θεμα ειναι τι κανουμε εμεις οι εραστες της τεχνης...Δεν γινεται να βριζεις επαγγελματιες με τρατες,μπουκαλαδες,πυροφανια κτλπ και απο την αλλη να κρατας λιγδες και σαργουδακια της παλαμης 'η απο την αλλη να βγαζεις ενα video με release για να παρεις τα likes και απο πισω να εχεις κρατησει 5 λαβρακια μισοκιλα.
Discover the adventure of thinking....
Στο νησί έχουμε βάρκα. Βάρκα για όσους γνωρίζουν σημαίνει μια βόλτα για καθετή και έχεις 1 κουβά λεθρίνια σε 3 ώρες. Εγώ δεν πάω. Παραλία casting και 4 μουρμούρες στο σάκο μια ολόκληρη νύχτα και γέμισα μπαταρίες. Αυτό για να μη παρεξηγούμαστε. Επειδή όλοι θεωρώ οτι είμαστε εραστές της τέχνης όπως λέει και ο φίλος παραπάνω.