Fin-Nor Lethal LT100

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
billegend
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

Fin-Nor Lethal LT100

Δημοσίευση από billegend »

http://www.finnorfishing.com/LethalSP.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Ο καλυτερος μηχανισμος μακραν στα λεφτα του
ο lethal 100 οχι οι αλλοι για heavy
το μονο που δε μου αρεσει ειναι οτι δε μπορω να βαλω χοντρες πετονιες λογω χωρητικοτητας (0.70 πχ) και δεν εχω μαθει με το νημα
χρησιμοποιειτε νημα εσεις σε τετοιους μηχανισμους? ειναι κομπλε η εχετε θεματα? (και δε λεω για βραχια που θα παιζουν κοψιματα αλλα σα λειτουργια σε σχεση με πετονια)

παντως ειναι μονοδρομος το νημα αν δε θες να τα σκας για μεγαλους μηχανισμους απλα θα τα σκας σε νημα :D
Άβαταρ μέλους
mpampists
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Re: fin nor lethal 100

Δημοσίευση από mpampists »

αν και δεν εχω ιδιαιτερες γνωσεις για heavy ....30,8 οz δηλαδη σχεδον 1 κιλο βαρος ....δεν ειναι πολυ;
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Μηπως οι multi ειναι καλυτερη περιπτωση για το heavy ....?
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
billegend
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

φυσικα και ειναι πολυ αλλα αν θες να βαλεις πετονια πανω απο 0.60 που θες για το heavy πως θα το κανεις? η θα κοψεις μετρα η θα βαλεις νημα σε ενα πιο ελαφρυ μηχανισμο
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Νομιζω οι multi εχουν μεγαλυτερη χωρητικοτητα κ περισσοτερη δυναμη ...χωρις να χρειαζεται να ανεβεις οικονομικα.
Σε φαση που δεν εχεις βολες προσωπικα θα το κοιταγα.
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
kostas genikis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από kostas genikis »

Για καθαρους τοπους οι καθετου τυμπανου ειναι καλοι και ποιο αποδοτικοι και σε μεγαλη ποικιλια τιμων και χαρακτηριστικων !
Σε μερη ομως ποιο αγρια τα πραγματα και οι επιλογες ειναι ελαχιστες και θελους πολυ προσοχη στην επιλογη !
Οι μηχανισμοι που συνδιαζουν και χωρητικοτητα αλλα ταχυτητα και φρενα μειωνονται δραματικα με τιμες περιπου στα 200 με 300 ευρω !
Καποιοι απο αυτους ειναι ο daiwa saltist 30 η 40 μετα shimano torioum 30 και μετα τα κοστη αρχιζουν να ανεβαινουν υπερβολικα !
Το προβλημα ειναι καθαρα σε θεμα το πως ειναι η μορφολογια του βυθου και αναλογα να πας στα μουλτι και φυσικα ειναι και θεμα να το ταιριαξει
με καλαμι που στην περιπτωση με μικρη ανακτηση ταχυτητα να μπορεις να τρομπαρεις και να μην σου μεινει το καλαμι στα χερια οταν ψαρευεις
σε δυσκολους βυθους !
Αυτα τα λιγα πολυ χονδρικα !
Άβαταρ μέλους
kostas genikis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από kostas genikis »

Προσφατα ξεκινησα να δουλεψω νημα στα ψαρεματα μου !
Εβαλα πολυ μικρη διατομη 0.08 σε ενα ουλτεγκρα 5500.
Μεχρι στιγμης να ειμαι ειλικρινης δεν ειμαι εντυπωσιασμενος αυτη η ανελαστικοτητα που υπαρχει σε ολο το κολπο καλαμι μηχανισμος ψαρι δεν με εχει γοητευση!
Απο θεματα λειτουργιας μηχανισμου δεν εχω κανενα θεμα μιας και το ρολερ ειναι αυτο που θελει προσοχη εαν εχει ρουλεμαν ειναι ποιο ωραια η ροη του νηματος
και με σωστη λιπανση ειναι μια χαρα σε ρολερ με δαχτυλιδι τεφλον εκει θα θελει προσοχη και πολυ καλη συντηρηση !
Άβαταρ μέλους
billegend
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

το θεμα ειναι αν δε θες να βαλεις multi ουτε νημα.οποτε για να βαλεις πετονια 0.60 θα στραφεις σε πιο μεγαλο μηχανισμο fixed
Άβαταρ μέλους
OdysseasAlexandrou
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Δημοσίευση από OdysseasAlexandrou »

Καλησπέρα , εγώ θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις νήμα με την μια είχα πετονιά και εγώ στην αρχή αλλά μόλις άλλαξα είδα την διαφορά. Καταρχάς είναι αρκετα μεγάλες οι αποστασεις (250 μετρα+) που ψαρεύουμε και δεν μπορείς να καρφώσεις ένα ψάρι λόγο της ελαστικότητας της πετονιάς μετά εάν σ σκαλώσει είναι αρκετά δύσκολο να την κόψεις . Τώρα εάν τα σημεία π ψαρεύεις είναι πιο κάτω από 180 μέτρα θα σ λεγα δοκίμασε την πετονιά για αρχή και βλέπεις. Όσο αναφορά για το μοτέρ δεν το έχω δουλέψει και δεν το ξέρω εγώ είμαι κάτοχος 2 penn spinfisher 10500 και πιστεψεμε είναι πραγματικά θηρία δεν χαμπαριάζουν τίποτα .
Άβαταρ μέλους
billegend
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

Re: Fin nor lethal 100

με το νημα δε τουφιαζει με τους fixed μηχανισμους ε? γενικα δεν εχεις τετοια θεματα?
με τον penn πρεπει να βαζεις 80 λιμπρων νημα λογικα ε? γιατι χωραει πανω απο 500 μετρα.καλα 65 λιμπρες πας πανω απο 600!ασυμφορο
Άβαταρ μέλους
OdysseasAlexandrou
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Εχω βαλει 0,50 mm 90lb περιπου 450μετρα. Δεν κανεις βολη για σ κανει τουφα.
Άβαταρ μέλους
billegend
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

μου φαινεται το νημα ειναι μονοδρομος σε αυτο το ψαρεμα.με το νημα πως καρφωνουμε?
Άβαταρ μέλους
billegend
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

PENN SPINFISHER ΦΟΡΟΥΜ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
However, the smaller models will fish 20-30-40-50lb etc braid very well and are a terrific value. But even my contacts at Penn readily admit the SSV is not a true big fish (ie 100lb+ tuna day in and day out) reel. This of course does not mean it is impossible to catch a trophy with one, just that they are not truly engineered for this purpose.

λοιπον επειδη εγω δε κανω heavy casting για ψαρακια των 20-30 κιλων λεω να παω με ενα μηχανισμο στελλα των 1000ε για να παιζω ανετα.πλακα κανω.βεβαια εχει βγει 100+ κιλα ψαρι με αυτο το μηχανακι

ειναι σιγουρα value for money
Άβαταρ μέλους
billegend
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

τι καλάμι εχεις παρει αν επιτεπεται,σκεφτομαι για το monster της oceanic αλλα δε ξερω ακομα
Άβαταρ μέλους
OdysseasAlexandrou
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

oceanic monter
Άβαταρ μέλους
billegend
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

τελεια,με βολευεις! ξερεις στα ποσα κιλα λυγιζει πολυ?
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μηχανισμοί”