ιχθυοκαλλιέργειες

Εδώ μπορούμε να συζητήσουμε για οτιδήποτε σχετίζεται με το ψάρεμα
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
makisd
Μέλος
Μέλος

ιχθυοκαλλιέργειες

Δημοσίευση από makisd »

Καλησπέρα

Είχαμε εξελίξεις στην υπόθεση του ιχθυολόγου που κατήγγειλε γνωστή εταιρία του χώρου για τον τρόπο εκτροφής των ψωριών. Παραθέτω το σχετικό λινκ καθώς και το λινκ απο μια συνέντευξη που είχε δώσει μερικούς μήνες νωρίτερα

https://tvxs.gr/news/ellada/dikaiosi-to ... izoyn-toks

https://tvxs.gr/news/ellada/xr-stelakat ... iso-na-leo

Λέτε ότι η εταιρεία σάς απέλυσε γιατί δεν δεχτήκατε να εφαρμόσετε πρακτικές καταστροφικές για το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Ποιες είναι αυτές και πως τις διατυπώσατε;

Μου είχαν ζητήσει να γίνω προϊστάμενος, αλλά είπα ότι εγώ φορμόλη δεν θα ρίξω. Λιποθυμούσαμε, είναι τοξική είναι καρκινογόνος. Επίσης μου ζήτησαν να ρίξω δύο τόνους σάπιας τροφής στα ψάρια. Αρνήθηκα. Ήμουνα υπεύθυνος διατροφής των ψαριών. Έδινα ιχθυοτροφές στα ψάρια. Όμως τροφές που έπιαναν σκουλήκια, δεν ήθελα να τις ρίξω. Εκείνοι τις έριχναν. Αυτή είναι η τακτική τους. Η φορμόλη είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και την χρήση της την παραδέχεται στα δικαστήρια η εταιρία. Δεν βγαίνουν όμως δημόσια να το πουν στον κόσμο να ξέρει τι τρώει.

Γιατί χρησιμοποιείται η φορμόλη;

Αύξησαν την παραγωγή κατακόρυφα για το χρήμα και η φύση βρήκε τεράστιο αριθμό ψαριών στη θάλασσα με αποτέλεσμα να αρχίσουν να μεταδίδονται παράσιτα. Για να τα καταπολεμήσουν ρίχνουν φορμόλη. Το ψάρι ανασαίνει και εισπνέει φορμόλη. Φανταστείτε ότι τα κόκκινα ψάρια τα ονομάζουν φαγκριά όμως στην ουσία πουλάνε για φαγκρί το red sea brim ψάρι που ζει στην Ιαπωνία και το ταΐζουν χημικά, για να πάρει χρώμα κόκκινο. Επίσης ρίχνουν τόνους αντιβιοτικά, φάρμακα και ουσίες τοξικές. Αυτά δεν τα διαπιστώνω εγώ. Τα λένε οι οργανώσεις και οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές. Το ότι είναι καρκινογόνα το λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Θυμίζω ότι είχαν βρει στον Πόρο τεράστια ποσότητα φορμόλης δίπλα σε σχολείο. Βρήκαν σε δύο μονάδες 77 τόνους φορμόλης! Γράφτηκε στον τύπο.

Υπάρχει τρόπος να γίνει η ιχθυοκαλλιέργεια με τρόπους φιλικούς στο περιβάλλον;

Φυσικά. Εδώ όμως σκέφτονται μόνο το χρήμα. Οι εταιρίες που πρωτοξεκίνησαν έφαγαν όλες τις επιδοτήσεις και χρεώθηκαν στις τράπεζες. Δεν μπόρεσαν να αποπληρώσουν και βρέθηκε η ιχθυοκαλλιέργεια στα χέρια των τραπεζών. Εκείνες πούλησαν τις εταιρίες σε ξένα funds παντοδύναμα. Και ζητάνε από εμένα 1 εκ. ευρώ την ώρα που χρωστάνε οι εταιρίες αυτές 1 δις όπως γράφει ο τύπος.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θέματα Γενικού Περιεχομένου”