Μηχανισμοί surfcasting .... διλήμματα.

Συζητήσεις για μηχανισμούς surf casting
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Μηχανισμοί surfcasting .... διλήμματα.

Δημοσίευση από ConstantinosClio »

Καλησπέρα στη παρέα , αφού καταλήξαμε στα καλάμια ήρθε η ώρα για μηχανισμούς . Τρεις σκέψεις έχω στο μυαλό και είναι οι εξής :

1) Έχω ένα shimano Beastmaster 7000XSA , απλός , δυνατός , ψιλοσκυλί , η πρώτη σκέψη ήταν να πάρω άλλους 2 και να τελειώνω. 2 πράγματα όμως με ενοχλούν . Το πρώτο είναι ότι έχει πλαστική μπομπίνα (μικρο το κακό) το δεύτερο ότι τον βρίσκω πανάκριβο για αυτό που είναι και την ηλικία του στην Ελλάδα , πιο ακριβό και από το νεότερο μοντέλο ....

Έτσι μπήκα στη διαδικασία να κοιτάξω για τίποτα πιο σύγχρονο και κατέληξα στα παρακάτω :

2) Daiwa emblem 45 scw qd . Μπομπίνα στα πρότυπα του basia / basiair κτλ ... και πολύ καλά χαρακτηριστικά με τιμή έξω .... 130-150 ευρώ με επιπλέον μία μπομπίνα :o (βέβαια είναι για carp αλλά δεν με πολυ απασχολεί , πλέον μόνο στα χρώματα υπάρχουν διαφορές )

3) Daiwa emblem 35 type R
35άρα μπομπίνα εδώ αλλά ριχή : 2 των (300μ 0,18) +μια επιπλέον (300μ 0,35) ,ότι πρέπει μιά για νήμα , μια για καμια 20άρα και μία για 35άρα
magsealed κτλ... το κακό είναι οτι βγαίνει μόνο στην Ισπανία απο ότι κατάλαβα με τιμή : 130- 140 ευρώ :o :o :shock: :shock:

Ομολογώ ότι το 45αρι μου έκανε μεγάλο κλίκ και μάλλον εκεί θα καταλήξω αλλά αν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση ή κάποια παρατήρηση , εδώ είμαστε .

* κατα νού έχω και : ocuma surf 8k και Penn Affinity Ltd 8000 (μου αρέσουν τα μαύρα :lol: )
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Re: Μηχανισμοί surfcasting .... διλήμματα.

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Έχω το penn το οποίο συστήνω με κλειστά μάτια αλλά το παλιό μοντέλο που έδινε μια μπομπίνα για νήμα κ μια βαθιά πράγμα το οποιο είναι πολύ χρήσιμο για τη χρήση νήματος Αν το βρεις το μηχανάκι είναι φοβερό. Τώρα κ τα daiwa που δείχνεις είναι πολύ ελκυστικά. Πάρα πολύ θα έλεγα.... Δε βλέπω τα χαρακτηριστικά τους γιατί είμαι εκτός έδρας απλά αυτό που θέλω να πω προς το παρόν είναι ότι μη φοβηθείς το βάρος του μηχανισμού χρειάζεται γιατί ζυγίζει καλύτερα το καλάμι. Και η περιέλιξη του penn είναι 50 περιστροφές σε ένα ανεβοκατέβασμα της μπομπινας. Το penn με τη σχέση περιστροφής που έχει μαζεύει κοντά στο μετρό με πολύ πολύ ξεκούραστη ανάκτηση . Βασικό κ αυτό πολύ.... Δες τα daiwa τι σχέση περιστροφής έχουν κ τι περιέλιξη.
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Tasos Potoudis έγραψε: Τρί Σεπ 17, 2019 3:21 pm Έχω το penn το οποίο συστήνω με κλειστά μάτια αλλά το παλιό μοντέλο που έδινε μια μπομπίνα για νήμα κ μια βαθιά πράγμα το οποιο είναι πολύ χρήσιμο για τη χρήση νήματος Αν το βρεις το μηχανάκι είναι φοβερό. Τώρα κ τα daiwa που δείχνεις είναι πολύ ελκυστικά. Πάρα πολύ θα έλεγα.... Δε βλέπω τα χαρακτηριστικά τους γιατί είμαι εκτός έδρας απλά αυτό που θέλω να πω προς το παρόν είναι ότι μη φοβηθείς το βάρος του μηχανισμού χρειάζεται γιατί ζυγίζει καλύτερα το καλάμι. Και η περιέλιξη του penn είναι 50 περιστροφές σε ένα ανεβοκατέβασμα της μπομπινας. Το penn με τη σχέση περιστροφής που έχει μαζεύει κοντά στο μετρό με πολύ πολύ ξεκούραστη ανάκτηση . Βασικό κ αυτό πολύ.... Δες τα daiwa τι σχέση περιστροφής έχουν κ τι περιέλιξη.
Daiwa Emblem 45 SCW QD

The 45mm profile is recognised as the ultimate spool size for big distance casting. This new generation of Emblem utilises a reduced oscillation speed called Slow Cross Wrap, enhancing the line lay. The result is lower consumption of casting energy during line release, when combined with the friction reducing double lip profile of the LC spool increases casting distance by more than 5%.

Supplied with a shallow C and spare deep LD spool; (300m – 0.35mm and 530m – 0.35mm). The C spool allows filling of three spools from 1000m.

Retrieval is geared down at 4.9:1 but still cranks up to 104cm per handle turn.

FEATURES

45mm LC long cast spool
Slow Cross Wrap
QD Quick drag
HIP-High Impact Line Clip
Air Rotor
Digigear II
Machine cut aluminium handle
Soft touch handle knob
Supplied with C shallow spool and spare LD deep spool
Bearings : 6 + 1

DAIWA EMBLEM 35 SCW QD TYPE-R

The Emblem Surf SCW is the Emblem Carp 35 tailored for the sea. This powerful reel features increased protection from the elements for unparalleled durability. The body is protected by MagSealed oil, which is held in place by a magnetic field to prevent water and impurities getting in even on the retrieve. The 35 spool means an oscillation height of 35mm while the technical polycarbonate body brings a notable reduction in weight. The reel is supplied with two 35 spools in complementary capaicties (300m / 0.30mm and 300m / 0.35mm).

The SCW model features Slow CrossWrap oscillantion, guaranteeing accurate and tight line lay, while the CW comes with a moderate oscillation. Surfcasting aglers have increasingly shown a preference for slow oscillation models, and they can now use this feature while benefiting from Daiwa quality. This Emblem has managed to pair slow oscillation with a rapid retrieve: 1.06m of line per turn of the handle!

The QD drag allows you to switch from a baitrunner mode to fighting mode in half a turn of the button. The round HIP spring-mounted line clip allows you to get the bait out to the same spot cast after cast.

Quick Drag
Bearings : 6 + 1
Polycarbonate body and rotor for more strength without compromising on lightness
Aluminium original and spare spools
Slow Cross Wrap line lay
Foldable aluminium handle
Anti-tangle guides on the axis and rotor to prevent line getting caught around the spool
HIP metal line clip on cushioner - tough enough to maintain casting accuracy without risking cracking off

Technical specifications:

Ratio: 4.9: 1
Drag: 15kg
Weight: 605g
Capacity: 0.18mm-300m
Bearings: 6+1

Tον penn τον παλιό έχω κατά νού Τάσο (που δίνει μαζί και το χερούλι το λαστιχένιο) αν και δεν είμαι φαν των superslow oscillation τύπου shimano κτλ , ειδικά σε χρήση νήματος προτιμώ το σύστημα της daiwa .

.... :? διλήμματα. :lol:
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Elias k »

Κωνσταντίνε πόσα χρήματα διαθέτεις για δύο μηχανισμούς?
Ρωτώ γιατί αυτές της ημέρες είναι να πάω σε ένα ψαρομαγαζο που πάντα έχει πολύ καλές τιμές και αρκετές προσφορές.
Αν θες μπωρο να κοιτάξω όταν παω duseldorf !
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Constantine Palivakis »

ConstantinosClio έγραψε: Δευ Σεπ 16, 2019 4:13 pm Penn Affinity Ltd 8000 (μου αρέσουν τα μαύρα :lol: )
Εχω αυτα και δεν τα αλλαζω με τιποτα!!!
Δυναμη απιστευτη και πιστεψε με εχω αλλαξει πολλους μηχανισμους (πολλους ομως) και πανε με ολα ;)

Σε ομορφια ισως να δοκιμαζα τα daiwa αλλα επειδη εχω πιασει πολλους daiwa εχω την εντυπωση οτι σε δυναμη δεν θα καταφερουν να πιασουν ουτε κατα το ήμισυ τους PENN γιατι ειναι αλλη η φιλοσοφια τους.
www.constantinepalivakis.com
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Elias k »

Ντίνο τους έχουν πάει στα 160 ευρο εδω ,ανάλογα από που θα τον πάρεις.
Έστειλα ένα τον χειμώνα στον γιατρό για δοκιμή και όντος είναι αρκετά καλός!!
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Χαιρομαι φιλε που του αρεσε.
Πραγματικα αξιζει τα λεφτα του μεχρι τελευταιο σεντς και ειναι σοβαρο μηχανακι για μαχιμους και δεν θα σε προδωσει ποτε.
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Ηλία κατ’ αρχάς σε ευχαριστώ θερμά για την πρόθεση σου να με βοηθήσεις !

Όσον αφορά το ποσό , εξαρτάται από το μηχανισμό , δηλαδή , για ένα beastmaster 7000 xsa (κίτρινο-μαύρο ) δεν έχω σκοπό να δώσω πάνω από 60 ευρώ ενώ για 2 μηχανισμούς emblem 45 SCW QD θα έδινα έως 280 - 300 ευρώ .(και από ότι φαίνεται μόνο για αυτό θα τα δώσω :lol: )

Δεν είναι θέμα budget , είναι θέμα VALUE FOR MONEY και πάνω από όλα να μου αρέσει σαν εργαλείο (να μου κάνει κλίκ κάτι πάνω του και να νιώθω πάντα ωραία και σίγουρα όταν το ψαρεύω ).

Για παράδειγμα για το emblem 35 SCW QD του 2019 ή για το type r που είναι magsealed (και κουκλί :roll: )θα έδινα 260.
Για 2 Penn Affinity θα έδινα 200 ευρώ πάνω κάτω (αρκεί να έχουν το λαστιχένιο χερούλι :lol: ..... κολλήματα :oops: ) το κακό είναι ότι όσο περνάει ο καιρός ανεβαίνει η τιμή τους από ότι βλέπω .

Σίγουρα όμως δεν θα δώσω ποτέ ξανά χρήματα για μηχανισμούς "φασόν" εκ Κίνας , όσο καλοί και αν είναι , ότι brand και ας φοράνε πάνω (με λίγο ψάξιμο τους βρίσκεις το λιγότερο στο 1/6 της τιμής τους και η αξιοπιστία τους είναι πάντα αμφισβητήσιμη ).

Είμαι δύστροπος πλέον το ξέρω αλλά άμα βρω κάτι που θεωρώ ότι είναι καλό για παντρειά τότε "έκλεισα".

Σαν "ηθικό" όριο έχω θέσει στον εαυτό μου τα 150 ευρώ max ./τεμ. και μόνο για κάτι νέο σαν τα daiwa που είπα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Constantine Palivakis έγραψε: Τρί Σεπ 17, 2019 10:45 pm
ConstantinosClio έγραψε: Δευ Σεπ 16, 2019 4:13 pm Penn Affinity Ltd 8000 (μου αρέσουν τα μαύρα :lol: )
Εχω αυτα και δεν τα αλλαζω με τιποτα!!!
Δυναμη απιστευτη και πιστεψε με εχω αλλαξει πολλους μηχανισμους (πολλους ομως) και πανε με ολα ;)

Σε ομορφια ισως να δοκιμαζα τα daiwa αλλα επειδη εχω πιασει πολλους daiwa εχω την εντυπωση οτι σε δυναμη δεν θα καταφερουν να πιασουν ουτε κατα το ήμισυ τους PENN γιατι ειναι αλλη η φιλοσοφια τους.
Ισχύει αυτό που λες αν και η daiwa αλλάζει φιλοσοφία με τα νέα γρανάζια .

Ta penn ήταν η επιλογή no1 μέχρι πριν ένα μήνα , μετά είδα τα daiwa και αρχίσανε τα ......διλήμματα. :lol:

Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Γιατί δε σου αρέσει η αργή περιέλιξη Κωνσταντίνε?
Ο penn είναι 4.7:1 κ η μπομπινα του είναι 4.5 cm ωφέλιμο κ 8cm διάμετρο. Η κωνικη μπροστά πιο λίγο...
Στη φωτογραφία ο daiwa δείχνει πολύ μακριά η μπομπινα του αλλά είναι ίδιο μήκος με τον penn. Άρα ο daiwa για να δείχνει έτσι η μπομπινα του είναι πιο μικρής διαμέτρου. Έχει λιγο πιο μεγάλη ταχύτητα άρα πιο αδύναμος βάση αριθμών πέραν της φιλοσοφίας που λέει ο Ντίνος κ 600 γραμμάρια.
Για ένα καλάμι " light " cw 150-180 ελαφρύ 450gr max θα ήθελα το daiwa. Εδώ κολλάει το carp... Ένα carp καλάμι θα ζύγιζε ωραία κ θα είχαμε ένα ωραίο σύνολο. Αλλά καλάμι 500+ γραμμάρια θέλει 700gr μηχανάκι.
Αυτό που είπε ο Ντίνος είναι πολύ σοβαρό.Για μένα το πιο σοβαρό. ΑΝΑΚΤΗΣΗ ανάκτηση ανάκτηση... Πόσες φορές στο ψάρεμα σου μαζεύεις 100+- μανιβελιες... Άμα δεν είναι πούπουλο εκεί τι να τα κάνω όλα τα άλλα... όποια... Ο penn είναι σα να φέρνεις πάντα 60 αρι βαρίδι ότι βαρίδι κ να έχεις πάνω.
Σκέψου το κ πλησιάζει κ η συνάντηση να τον δουλέψεις κ να τα δούμε από κοντά.
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Μου αρέσει το slow oscilation αλλά έχει και τα κατά του πχ να σφηνώνει ελαφρά το νήμα (σε περίπτωση αντίστασης η σε περίπτωση κάποιου "χοντρού" κόμπου με shock leader) όταν η περιέλιξη είναι εντελώς παράλληλη και το νήμα όχι άριστο με αποτέλεσμα τούφες ή ελαφριά φθορά του νήματος στο σημείο η ακόμα και να μή ξεμπερδεύουν σωστά οι περιελίξεις κατά τη βολή με δυσάρεστα αποτελέσματα (με πετονιά δεν νομίζω να υπάρχει θέμα ). Θεωρώ της daiwa to slow cross oscilation πιο καλό για νήμα (ψιλό , όχι pe4 :lol: )

Το βάρος του καλαμιού είναι 530 γρ. και ο daiwa o 45αρης 615 .

Τώρα όσο αφορά τις μανιβελιές ... μου μοιάζει λίγο υπερβολή (μην παρεξηγηθώ), δεδομένο πάντα ότι κυρίως ασχολούμαι με shore jigging , το χειμώνα αρκετές φορές όλη μέρα με μικρά διαλείμματα (αλλάζω μέρος :lol: ) με 80-100 γρ πλάνους και μηχανισμό 625 γρ +καλάμι στο χέρι δηλαδή καμιά 40αριά βολές σε μία ώρα + καμιά 50αριά τζιγκαρίσματα / βολή .
Οι 4 άντε 8 βολές σε μία ώρα (με απλή ανάκτηση ) του casting μου φαίνονται ότι πιο ξεκούραστο υπάρχει σε ψάρεμα .

Όπως και να έχει όμως έχεις δίκιο σε αυτό που λeς , τον μηχανισμό τον ξέρω και έχω ψαρέψει με τον surfblaster τον πρώτο που είναι ίδιος . Είναι θηριάκι !
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Elias k έγραψε: Τρί Σεπ 17, 2019 10:48 pm Ντίνο τους έχουν πάει στα 160 ευρο εδω ,ανάλογα από που θα τον πάρεις.
Έστειλα ένα τον χειμώνα στον γιατρό για δοκιμή και όντος είναι αρκετά καλός!!
Ηλία 160 ο ένας ?
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

ConstantinosClio έγραψε: Τετ Σεπ 18, 2019 1:25 am Μου αρέσει το slow oscilation αλλά έχει και τα κατά του πχ να σφηνώνει ελαφρά το νήμα (σε περίπτωση αντίστασης η σε περίπτωση κάποιου "χοντρού" κόμπου με shock leader) όταν η περιέλιξη είναι εντελώς παράλληλη και το νήμα όχι άριστο με αποτέλεσμα τούφες ή ελαφριά φθορά του νήματος στο σημείο η ακόμα και να μή ξεμπερδεύουν σωστά οι περιελίξεις κατά τη βολή με δυσάρεστα αποτελέσματα (με πετονιά δεν νομίζω να υπάρχει θέμα ).
Αν δεν τυλιγει σωστα ο μηχανισμος εχεις πραγματικα θεμα με τις τουφες.
Ο penn εχει απιστευτο τυλιγμα και καταλαβαινεις τη διαφορα απο τις πρωτες βολες. Και επειδη ειχω περασει απο ολα τα σταδια σε penn το μονο που μου ελειπε ηταν το μαυρο χρωμα.
Εγω τα ειχα παρει αν θυμαμαι καλα και τα δυο απο αγγλια στα 340 ευρω και αν χαλασουν παλι τα ιδια θα παρω.
Κατι που σε Basia Tournament 45 QDX με νημα 22 πανω εχεις θεμα μεγαλο. Δεν πιανω το να βαλεις βαριδι πανω απο 100γρ τι γινεται, νομιζεις οτι τραβας καραβι. Χωρις να σημαινει οτι ειναι κακος μηχανισμος, απλα ειναι για αλλη δουλεια (ψιλα νηματα, μικρα βαριδια, μεγαλες βολες σε βυθους χωρις εμποδια.
Ελικρινα ομως ειναι πανεμορφοι και γουσταρεις να τους χαζευεις, μπορει να τους επερνα μονο για τις φωτογραφιες.
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

ConstantinosClio έγραψε: Τετ Σεπ 18, 2019 1:25 am Όπως και να έχει όμως έχεις δίκιο σε αυτό που λeς , τον μηχανισμό τον ξέρω και έχω ψαρέψει με τον surfblaster τον πρώτο που είναι ίδιος . Είναι θηριάκι !
Αν σου άρεσε ο surfblaster τότε αν πιάσεις τον affinity θα τον ερωτευτείς.
Υπόψιν οτι ο Penn Affinity Ltd 8000 δεν εχει κωνική μπομπίνα, εχει δυο βαθιες που εμενα δεν με χαλασε καθολου. Εννοιετε οτι αν θες παραγγέλνεις εχτρα κωνική απο τον απλο Affinity.
Επισης εχει δυο χερουλια το ενα με το πλαστικο και το αλλο με ξυλινη,
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Μετά από , όχι πολύ σκέψη :lol: φαίνεται ότι τα Penn πάνε πάλι στη θέση 1 . Εμπιστεύομαι τη γνώμη σας .

Είχα βρεί μία καλή τιμή στα 100 ευρώ για τον LTD από εδώ : https://www.anglingdirect.co.uk/penn-af ... ed-edition
πλέον όμως δεν υπάρχει διαθέσιμος .... θα δούμε .
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Elias k »

Τόσο τον είχα βρει στα 159,99 την τελευταία φορά πριν κάνα 7μηνο...
Αυτή την στιγμή είναι έξω από το ψαρομαγαζο που γράφω και μπαίνω μέσα..αν είσαι τυχερός μπορεί να βρούμε!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μηχανισμοί”