Επιλογή βάσης καλαμιών -τρίποδα-

Πληροφορίες, άρθρα για τον εξοπλισμό ψαρέματος
ILIAS64
Μέλος
Μέλος

Re: Επιλογή βάσης καλαμιών -τρίποδα-

Δημοσίευση από ILIAS64 »

ConstantinosClio έγραψε: Τρί Μαρ 09, 2021 10:44 pm
ILIAS64 έγραψε: Τρί Μαρ 09, 2021 4:39 pm Εμενα παντως θα με ενδιεφερε να ανοιγουν οι 2 βασεις σε πλατος γιατι δεν φημιζομαι για τις τελειως ευθειες βολες μου και οσο ναναι αυτες οι βασεις μειωνουν το ευρος.Δεν ξερω αν μια τετοια βαση απο την κοντρα μειωνει το λυγισμα των ποδιων των κλασσικων.

https://www.pescaloccasione.it/en/acces ... shing.html
Το πόσο ανοίγουν τα ποτηράκια και τα στηρίγματα πιστεύω δεν εχει να κάνει καθόλου με το πού πετάς και δεν προσφέρει τίποτα στην πραγματικότητα.
Αν οι πετονιές διασταυρώνονται μετά τη βολή , πολύ απλά αλλάζεις θέση τα καλάμια και φέρνεις το δεξί αριστερά και αντίστροφα.

Ο τρίποδας που παραθέτεις δεν έχει καμία διαφορά απο αυτόν που έχεις ήδη (μπορείς απλά να μειώσεις το μήκος της αλυσίδας που έχεις) , παλιά έβγαινε και απο την εταιρεία kali kunnan και έχει ενα σοβαρό ελάττωμα , οι πλαστικοί σύνδεσμοι της ράβδου που ενώνει το πίσω μέρος μέρος του τρίποδα με το μπροστα και αντικαθιστά την αλυσίδα του δικού σου , σπάνε πάρα πολύ εύκολα με αποτέλεσμα μετά απο μερικά ψαρέματα να καθίσταται άχρηστο το όλο σύστημα . Το λύγισμα των ποδιών μπορείς να το αποφύγεις με το να μην ανοίγεις τέρμα τα πόδια .
Για το ελατωμα δεν το ηξερα,ευχαριστω.Η σκεψη ηταν οτι ο βραχιονας θα κραταγε κοντρα το μπροστινο μερος.Οσο αφορα τις λοξες βολες εννοω πως αν φυγει η βολη λιγο πιο πλαγια οχι να καβαλησει την αλλη πετονια,μπορω να ευθυγραμμισω την μυτη μου προς την πετονια για να δουλεψει καλυτερα η μυτη απο τα να ειναι σε γωνια με την πετονια.
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Δημοσίευση από ConstantinosClio »

ILIAS64 έγραψε: Τετ Μαρ 10, 2021 12:07 am
ConstantinosClio έγραψε: Τρί Μαρ 09, 2021 10:44 pm
ILIAS64 έγραψε: Τρί Μαρ 09, 2021 4:39 pm Εμενα παντως θα με ενδιεφερε να ανοιγουν οι 2 βασεις σε πλατος γιατι δεν φημιζομαι για τις τελειως ευθειες βολες μου και οσο ναναι αυτες οι βασεις μειωνουν το ευρος.Δεν ξερω αν μια τετοια βαση απο την κοντρα μειωνει το λυγισμα των ποδιων των κλασσικων.

https://www.pescaloccasione.it/en/acces ... shing.html
Το πόσο ανοίγουν τα ποτηράκια και τα στηρίγματα πιστεύω δεν εχει να κάνει καθόλου με το πού πετάς και δεν προσφέρει τίποτα στην πραγματικότητα.
Αν οι πετονιές διασταυρώνονται μετά τη βολή , πολύ απλά αλλάζεις θέση τα καλάμια και φέρνεις το δεξί αριστερά και αντίστροφα.

Ο τρίποδας που παραθέτεις δεν έχει καμία διαφορά απο αυτόν που έχεις ήδη (μπορείς απλά να μειώσεις το μήκος της αλυσίδας που έχεις) , παλιά έβγαινε και απο την εταιρεία kali kunnan και έχει ενα σοβαρό ελάττωμα , οι πλαστικοί σύνδεσμοι της ράβδου που ενώνει το πίσω μέρος μέρος του τρίποδα με το μπροστα και αντικαθιστά την αλυσίδα του δικού σου , σπάνε πάρα πολύ εύκολα με αποτέλεσμα μετά απο μερικά ψαρέματα να καθίσταται άχρηστο το όλο σύστημα . Το λύγισμα των ποδιών μπορείς να το αποφύγεις με το να μην ανοίγεις τέρμα τα πόδια .
Για το ελατωμα δεν το ηξερα,ευχαριστω.Η σκεψη ηταν οτι ο βραχιονας θα κραταγε κοντρα το μπροστινο μερος.Οσο αφορα τις λοξες βολες εννοω πως αν φυγει η βολη λιγο πιο πλαγια οχι να καβαλησει την αλλη πετονια,μπορω να ευθυγραμμισω την μυτη μου προς την πετονια για να δουλεψει καλυτερα η μυτη απο τα να ειναι σε γωνια με την πετονια.

Δεν έχει καμία διαφορά πιστεύω το όλο θέμα με τη μύτη του καλαμιού , όσο αφορά τον τρίποδα σου , δεν έχει αλυσίδα να κρατάει κόντρα ;
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Και εγώ έτσι το βλέπω Ηλία.
Αν η μάνα είναι κάθετα προς την παραλία ή λίγο δεξιά αριστερά το ίδιο είναι.
Αν ψαρεύεις με αέρα ή με ρεύματα ποτέ δεν είναι κάθετα.
Από την άλλη οσο πιο κοντά είναι τα καλάμια μεταξύ τους τόσο πιο σταθερή η βάση ειδικά αν οι μάνες είναι υπό γωνία προς το γιαλό.
Για το λύγισμα αυτό που είπε ο Κωνσταντίνος, να μην ανοίγει τέρμα, να μένει 10-15 εκ εντός. Αλλά εκεί πρέπει να έχεις την 180-200 εκ.
Και αυτό αλυσίδακι....πεταμαααα 😅
..tripinfishing..
Dimitris7007
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από Dimitris7007 »

ConstantinosClio έγραψε: Τρί Μαρ 09, 2021 10:44 am Υπάρχει και αυτός της daiwa σε άλλο χρώμα
https://www.tiendapowerfish.com/product ... ment-surf/
Πολυ ωραιος τριποδας ο daiwa...... το μονο μειονέκτημα ειναι οτι μαζευει λιγο, 1.75 ειναι μαζεμενος και ανοιγει μεχρι 2.20
Άβαταρ μέλους
Giorgos Gallis
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Giorgos Gallis »

Ο καπτεν Κουκ στον Πειραιά εχει τον yiki Kompakt 2 μέγιστο υψος 1,50 κλειστός 1 μέτρο, 65 ευρώ είναι ακριβώς όπως ο (νταιβα).
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Κάποιο λάθος έχει παίξει.
Αποκλείεται..
Περίπου στο μισό κλείνει.
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Το σταμπιλιζατερ, οι αντιρίδες είναι που δεν τον αφήνουν να κλείσει τελείως.
Αν το βγάλεις κλείνει στο μισό συν 10-20 εκ.
..tripinfishing..
Dimitris7007
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Tasos Potoudis έγραψε: Πέμ Μαρ 11, 2021 1:39 am Το σταμπιλιζατερ, οι αντιρίδες είναι που δεν τον αφήνουν να κλείσει τελείως.
Αν το βγάλεις κλείνει στο μισό συν 10-20 εκ.
Καλημερα Τασο, θελω να σε ρωτησω αφου εχεις δει απο κοντα και τον shakespeare και τον τριποδα της tubertini, ποιος πιστευεις ειναι πιο καλος; Πια ειναι τα συν και τα μειον τους;
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Καλημέρα Δημήτρη!
Και οι δύο είναι ιδανικές επιλογές.
Ο tubertini έχει πολύ ενισχυμένους συνδέσμους κ αρθρώσεις δίνοντας ένα στιβαρό σύνολο που δεν έχει παιξίματα στις μπάρες οπότε να τσιμπάει ένα καλάμι κ να κουνάνε κ τα άλλα, και τα ποτήρια και τα δίχαλα του είναι βιδωτά.
Γεγονός που σου δίνει τη δυνατότητα αναβάθμισης αν κ όταν το θελήσεις με ειδοποιητές και αλάρμ από carp. Έχουν εξελιχτεί κ σιγά σιγά περνάνε στα ψαρέματα μας...
Προσωπικά το έχω προχωρήσει το θέμα σε αυτά κ πραγματικά είναι άλλο επίπεδο.
Στον Shakespeare θέλει αγορά μπάρας κ πατέντα προσαρμογής.
Επίσης λόγω του κάθετου κινητού σωλήνα στην κεφαλή του ( εκεί που πιάνουν τα δίχαλα ) έχει ωραία προσαρμογή ( ίσια κ σταθερή) σε σερβιτόρες.
Αν μπορεί ο Constantinos Clio να ανεβάσει μια φωτογραφία από τον δικό του να δεις ακριβώς τι εννοώ.
Τώρα τα τρία καλάμια έχουν το καλό ότι είναι 3 αλλά θέλουν να έχεις τα δύο ακριανα ίσια μπροστά κ το μεσαίο δεξιά ή αριστερά τούς.
Αν όλα ψαρεύουν με το μεσαίο να είναι δεξιά, κ πας να βγάλεις το δεξί καλάμι, το παίρνεις κάνεις ανάκτηση μια χαρά, αλλά για να το βάλεις στη βάση πάλι πρέπει να σηκώσεις το μεσαίο να βάλεις στη θέση του το δεξί και έπειτα το μεσαίο πάλι στη θέση του, έτσι ώστε το μεσαίο να είναι πάνω από όλα για να είναι όλα στημένα σε ετοιμότητα δλδ στο τσίμπημα να πάρεις το καλάμι και να έχεις ελεύθερο πεδίο για ανάκτηση.
Ο Shakespeare λόγω μεγαλύτερου ύψους είναι καλύτερος για surf.
Όχι ότι στήνεις τα καλάμια πιο ψηλά μόνο, αλλά ότι έχει μεγαλύτερο άνοιγμα ποδιών με συνέπεια πιο σταθερη βάση.
Σε συνδυασμό με τα καλάμια στημένα πιο κοντά στο κέντρο του τρίποδα θεωρώ ότι υπερτερεί στον έντονο αέρα.
Επίσης στον αέρα τρία καλάμια σε μια βάση δε παίζει...
Με δυο λόγια θα έλεγα ότι για casting υπερτερεί ο tubertini κ για surf ο shakespeare.
Μόλις βρω ευκαιρία άμεσα θα σου ανεβάσω κ φωτό να δεις πως μπορούν να εξελιχτούν κ οι δύο σε αναβάθμιση τους.
Τυχαίνει κ εγώ έχω τον έναν κ ο Κωνσταντίνος τον άλλο ....
..tripinfishing..
Dimitris7007
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Τασο σε ευχαριστω πολυ για την περιγραφη....... περιμενω και τις φωτογραφιες. Τον shakespeare εχεις ή αλλον παρομοιο;
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

1616074994766.jpg
Αυτόν έχω εγώ.
Είναι ίδιος με τον daiwa με λίγες λεπτομέρειες διαφορετικες.
Το ύψος του είναι 2.40, δεν έχει αντιρίδες, και η απόσταση των ποτηριών είναι για multi μηχανάκια. Έχει κ λαμακια να αγοράσεις έξτρα με αρκετά μεγάλη απόσταση για σταθερού τυμπάνου μηχανάκια τα οποία αγόρασα αρχικά αλλά τελικά ψαρεύω με τα μικρά τα οποία είναι οριακά κοντά. (Μου αρέσει που τα καλάμια είναι κοντά στο κέντρο).
Στον daiwa και στον shakespeare τα λαμακια είναι κάτι ανάμεσα στα δύο δικά μου. Δλδ για σταθερού τυμπάνου μηχανάκια αλλά όχι πολύ μακρυά το ένα από το άλλο.
Τέλος ο δικός μου κ ο daiwa έχουν διαφορά με τον shakespeare στα εμπρός πόδια τα οποία αν προσέξεις ανοίγουν ανάποδα. Καλύτερο στήσιμο διότι αφ'ενός δε σκύβεις αφ'ετέρου δεν υπάρχει περίπτωση στο κλείσιμο να μπεί άμμος ανάμεσα στους σωλήνες των ποδιών. Είναι κ αμελητέα ελαφρώς πιο στιβαρό στήσιμο.
Επίσης αν βγάλεις στον δικό μου τις προεκτάσεις από τα πόδια κ τα μπροστά κ τα το πίσω, τα εσωτερικά είναι κανονικά πόδια με μυτερό τελείωμα κ όχι σωλήνα απλά κομμένη.
Δηλαδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί κ σαν ελαφρύς μη προεκτεινόμενος τρίποδας.
Τέλος ο ανταπτορας των ποτηριών μπαίνει στο κάτω αλλά κ στο άνω τμήμα του πίσω ποδιού.
Λεπτομέρειες που ίσως είναι άχρηστες για κάποιους αλλά τα αναφέρω όλα για να έχουμε πλήρη εικόνα μια κ το αναλύουμε.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
..tripinfishing..
Dimitris7007
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Tasos Potoudis έγραψε: Πέμ Μαρ 18, 2021 5:02 pm 1616074994766.jpg

Αυτόν έχω εγώ.
Είναι ίδιος με τον daiwa με λίγες λεπτομέρειες διαφορετικες.
Το ύψος του είναι 2.40, δεν έχει αντιρίδες, και η απόσταση των ποτηριών είναι για multi μηχανάκια. Έχει κ λαμακια να αγοράσεις έξτρα με αρκετά μεγάλη απόσταση για σταθερού τυμπάνου μηχανάκια τα οποία αγόρασα αρχικά αλλά τελικά ψαρεύω με τα μικρά τα οποία είναι οριακά κοντά. (Μου αρέσει που τα καλάμια είναι κοντά στο κέντρο).
Στον daiwa και στον shakespeare τα λαμακια είναι κάτι ανάμεσα στα δύο δικά μου. Δλδ για σταθερού τυμπάνου μηχανάκια αλλά όχι πολύ μακρυά το ένα από το άλλο.
Τέλος ο δικός μου κ ο daiwa έχουν διαφορά με τον shakespeare στα εμπρός πόδια τα οποία αν προσέξεις ανοίγουν ανάποδα. Καλύτερο στήσιμο διότι αφ'ενός δε σκύβεις αφ'ετέρου δεν υπάρχει περίπτωση στο κλείσιμο να μπεί άμμος ανάμεσα στους σωλήνες των ποδιών. Είναι κ αμελητέα ελαφρώς πιο στιβαρό στήσιμο.
Επίσης αν βγάλεις στον δικό μου τις προεκτάσεις από τα πόδια κ τα μπροστά κ τα το πίσω, τα εσωτερικά είναι κανονικά πόδια με μυτερό τελείωμα κ όχι σωλήνα απλά κομμένη.
Δηλαδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί κ σαν ελαφρύς μη προεκτεινόμενος τρίποδας.
Τέλος ο ανταπτορας των ποτηριών μπαίνει στο κάτω αλλά κ στο άνω τμήμα του πίσω ποδιού.
Λεπτομέρειες που ίσως είναι άχρηστες για κάποιους αλλά τα αναφέρω όλα για να έχουμε πλήρη εικόνα μια κ το αναλύουμε.
Πολυ ωραιος και αυτος ο τριποδας.......
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Έχεις μαύρο, κόκκινο, μπλέ, κ τριπλέτα!!
Για πες..προς τα πού πάει κ γιατί?
..tripinfishing..
Dimitris7007
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Tasos Potoudis έγραψε: Πέμ Μαρ 18, 2021 6:16 pm Έχεις μαύρο, κόκκινο, μπλέ, κ τριπλέτα!!
Για πες..προς τα πού πάει κ γιατί?
Μου αρεσουν ολοι οι τριποδες, ο shakespeare ομως νομιζω ειναι ο πιο ολοκληρωμενος, και αυτο γιατι εχει αντιριδες στανταρ, μαζευει μεχρι 1,25 και δεν πιανει πολυ χωρο, ανοιγει μεχρι 2,05 και ειναι πολυ σταθερος απ’οτι διαβαζω.
Ο daiwa ειναι και αυτος πολυ ωραιος με μοναδικο μειονεκτημα οτι μαζευει λιγο και πιανει πολυ χωρο.
Ο μαυρος ειναι νομιζω ο leeda icon, πολυ ωραιος και αυτος αλλα χωρις αντιριδες και απ’οτι ειδα λιγο στο ιντερνετ, τον εχει μονο Αγγλια οποτε εχει τελωνειο.
Ο τριποδας της tubertini φαινεται στιβαρος και ταιριαζει με τα δυο καλαμια μου))))))
Νομιζω θα αγορασω ή τον shakespeare ή τον tubertini με μεγαλυτερη πιθανοτητα να κινηθω προς τον shakespeare καθως δεν μου βγαινει απο το μυαλο😁😁😁😁
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Constantine Palivakis »

Εγω θα επερνα αυτον που σου εχει καρφωθει στο μυαλο!
Εννοειται οτι εχω και εγω ιδιο σαν του Τασου και νομιζω οτι ειναι ο πιο καλος τριποδας που εχω ψαρεψει.
Εχω και ενα τραμπουκο σχεδον ιδιο πολυ πιο ακριβο αλλα δεν μου κανει τα χατηρια οπως αυτος.
Να πω οτι εχω φτιαξει και κανα 4 5 με πατεντα παλια και εχω στα σχεδια να φτιαξω και αλλον ενα μολις ανοιξει το ψαρεμα.
Μολις ξεμπερδευσω με αυτο (φωτο) εχω στο προγραμμα το τριποδα.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
www.constantinepalivakis.com
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Δημοσίευση από ConstantinosClio »

Αν και καθυστερημένα θα πω ότι ο ιδανικός τρίποδας είναι αυτός που βολεύει τον καθένα , αυτός που αρέσει οπτικά στον καθένα και αυτός που εχει έρθει μετέπειτα στα μέτρα του καθένα .
Η δική μου επιλογή είναι η παρακάτω .
IMG_20210328_142310.jpg
IMG_20210328_142000.jpg
IMG_20210328_141656.jpg
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εξοπλισμός για το ψάρεμα μας”