Καλαμι για νεους ψαραδες!!!!
- Tasos Potoudis
- Admin
Re: Καλαμι για νεους ψαραδες!!!!
Πρεπει να ανοίξουμε νέο θέμα...
- takis.mantadakis
- Ψαρωμένος
Συμφωνω τασο...ας φροντισουμε για την ομαλη λειτουργια του φορουμ...θα σας ζαλισω σε αλλο θεμα αργοτερα.χαχαχα
- Tasos Potoudis
- Admin
Μόνο ζαλάδα δεν είναι..
Τροφή για την αρρώστια μας θα έλεγα..
Τροφή για την αρρώστια μας θα έλεγα..
- takis.mantadakis
- Ψαρωμένος
Χαχαχαχα..εντάξει Τασο...σε άλλο θεμα..θα στο χρωσταω!!!
- takis.mantadakis
- Ψαρωμένος
Κ ηρθε κ η στιγμη να πω τις εντυπώσεις μου κ για το πρωτο μου ψαρεμα με το καινούριο καλαμι...Οι πρωτες εντυπωσεις ειναι παρα πολυ καλες..το καλαμι ειναι πολυ σταθερο σε ελαφρύ κυματισμο 4-5 μποφορ κ σε βαση αμμου απλη "ρηχη"..η συμπεριφορά του στην ανακτηση παρα πολύ καλη.η μυτη κανει σχεδον ολη τη δουλειά ακομα κ σε ελαφρια σκαλωματα βοηθαει παρα πολυ..κατα την ανακτηση σε συνδυασμο κ με το μηχανακι το βαριδι ανεβαινει στην επιφανεια με γρηγορο μαζεμα.Οι βολες παρολο που δεν ηταν κ οι καλυτερες γτ το δοκιμαζα ως πρώτη φορα ειχαν καλη αποσταση απο την ακτη..Με 80αρι βαριδι το καλαμι δουλευει καλα..αποψη μου κ αυτο που ειδα ειναι οτι κατα το φορτωμα με βολη πανω απ τον ώμο χωρις το βαριδι να ακουμπαει στο εδαφος, η μυτη σαν να ζοριζεται λιγο παραπανω κ να λυγιζει με αποτέλεσμα η βολη να παίρνει μεγάλο υψος πριν πεσει στο νερο.Με την ίδια βολη αλλα με το βαριδι να ακουμπαει στο εδαφος δεν μπορεσα καν να κανω βολη..ισως οι δικες μου βολες δεν ειναι σιγουρα κ οι καλυτερες ακομα, αλλα αυτο που πιστευω ειναι πως αν πεσω τελικα σε βαριδι 70 η 60 θα μπορω να το δουλεψω ακομα καλυτερα...
- Tasos Potoudis
- Admin
Παίζει ρόλο κ το πόσο κρέμεται το βαριδι σου πριν τη βολή.
Για να φορτώσει όλο το καλάμι πρέπει το βαριδι να είναι μέχρι τον πρώτο μεγάλο οδηγό τουλάχιστον.
Όσο πιο ψηλά είσαι το σου μικρότερο τμήμα του καλαμιού φορτώνεις.
Σιγά - σιγά δες το.. Θέλει εξοικείωση..
Επίσης δοκίμασε να ρίξεις με το βαριδι στο έδαφος προς τα σένα κ τη μύτη του καλαμιού πολύ κοντά στο έδαφος με τεντωμενη μάνα κ ξεκινάς βολή.
Για να φορτώσει όλο το καλάμι πρέπει το βαριδι να είναι μέχρι τον πρώτο μεγάλο οδηγό τουλάχιστον.
Όσο πιο ψηλά είσαι το σου μικρότερο τμήμα του καλαμιού φορτώνεις.
Σιγά - σιγά δες το.. Θέλει εξοικείωση..
Επίσης δοκίμασε να ρίξεις με το βαριδι στο έδαφος προς τα σένα κ τη μύτη του καλαμιού πολύ κοντά στο έδαφος με τεντωμενη μάνα κ ξεκινάς βολή.
- takis.mantadakis
- Ψαρωμένος
Δηλαδη Τασο το βαριδι να ειναι πιο μπροστα απ τη μυτη του καλαμιου λιγο πισω απ τα ποδια μου ωστε να σχηματιζουν μια οξεια γωνια ας πουμε;; Το μηκος του παραμαλλου παιζει καποιο ρολο εδω;;;να ειναι μακρύ;; κοντο;;
Re: RE: Re: Καλαμι για νεους ψαραδες!!!!
Με προσοχη γιατι σε αυτη τη βολη σπανε καλαμια...ζοριζονται αρκετα.takis.mantadakis έγραψε:Δηλαδη Τασο το βαριδι να ειναι πιο μπροστα απ τη μυτη του καλαμιου λιγο πισω απ τα ποδια μου ωστε να σχηματιζουν μια οξεια γωνια ας πουμε;; Το μηκος του παραμαλλου παιζει καποιο ρολο εδω;;;να ειναι μακρύ;; κοντο;;
Ψαξε για brighton cast.
- Tasos Potoudis
- Admin
Άσχετο το μήκος του παράμαλλου.
Απλά έτσι μπορείς να φορτώσεις καλύτερα το καλάμι.
Να προσπαθείς να τραβάς με το αριστερό κ όχι να σπρωχνεις με το δεξί με ανοιχτά, τεντωμένα χέρια.
Το βαριδι να κρέμεται αρκετά για να μη πάει το φορτίο στη μύτη που λέει κ ο φίλος Alexvag...
Απλά έτσι μπορείς να φορτώσεις καλύτερα το καλάμι.
Να προσπαθείς να τραβάς με το αριστερό κ όχι να σπρωχνεις με το δεξί με ανοιχτά, τεντωμένα χέρια.
Το βαριδι να κρέμεται αρκετά για να μη πάει το φορτίο στη μύτη που λέει κ ο φίλος Alexvag...
- takis.mantadakis
- Ψαρωμένος
Οταν το βαρυδι πριν τη βολη κρέμεται στον αερα το drop αν είναι μεχρι τον πρώτο οδηγο δε θα υπαρχει μεγαλη κοιλιά κ η βολη θα παρει μεγαλο υψος;
Στη brighton αν η γωνια ειναι μικροτερη, το βαρυδι δηλ δεν ειναι τοσο κοντα μου, ειναι πιο ασφαλης η βολη; δε δεχεται τοσο μεγαλη πιεση το καλαμι;
Στη brighton αν η γωνια ειναι μικροτερη, το βαρυδι δηλ δεν ειναι τοσο κοντα μου, ειναι πιο ασφαλης η βολη; δε δεχεται τοσο μεγαλη πιεση το καλαμι;
Οταν το μολυβι ειναι στον αερα αναγκαστικα το ντροπ ειναι μικρο.
- Tasos Potoudis
- Admin
Αν σε ενδιαφέρει να βγάλεις μέτρα στη βολή πρέπει να φορτώσεις όλο το καλάμι πράγμα όχι εύκολο.
Για να γίνει αυτό πρέπει να έχεις μεγάλο drop κ σωστή εκτέλεση.
Αν το drop σου είναι 1 μέτρο, θα φορτώσεις το πρώτο μέτρο της κορυφής του καλαμιού σου περίπου, με ότι σημαίνει αυτό...
Με 80αρι βαριδι δεν πιστεύω ότι παίζει να πάθει κάτι το καλάμι σου όσο κ αν το φορτώσεις.
Εύκολο είναι να έχεις 1 μέτρο drop αλλά εκεί είναι που ζοριζεις το καλάμι γιατί φορτώνεις την κορυφή του κ δε πρόκειται να περάσεις τα 60 μέτρα.
Αν κατάφερνα να σπάσω το πρώτο μου καλάμι από την ένταση της βολής μου κ όχι από λάθος θα ήμουν χαρούμενος.
Συνήθως δεν μπορούμε να φορτώσουμε τα καλάμια μας...
Για να γίνει αυτό πρέπει να έχεις μεγάλο drop κ σωστή εκτέλεση.
Αν το drop σου είναι 1 μέτρο, θα φορτώσεις το πρώτο μέτρο της κορυφής του καλαμιού σου περίπου, με ότι σημαίνει αυτό...
Με 80αρι βαριδι δεν πιστεύω ότι παίζει να πάθει κάτι το καλάμι σου όσο κ αν το φορτώσεις.
Εύκολο είναι να έχεις 1 μέτρο drop αλλά εκεί είναι που ζοριζεις το καλάμι γιατί φορτώνεις την κορυφή του κ δε πρόκειται να περάσεις τα 60 μέτρα.
Αν κατάφερνα να σπάσω το πρώτο μου καλάμι από την ένταση της βολής μου κ όχι από λάθος θα ήμουν χαρούμενος.
Συνήθως δεν μπορούμε να φορτώσουμε τα καλάμια μας...
- Tasos Potoudis
- Admin
Σωστός ο Αλεξ...
Τι εννοείς κοιλιά;
Τι εννοείς κοιλιά;
- takis.mantadakis
- Ψαρωμένος
Εννοω Τασο πως αν το βαρυδι βρισκεται στον αερα κ το drop ειναι πολυ μεγάλο κατα τη βολη δε δημιουργειται κοιλιά στην πετονια με αποτελεσμα να παρει μεγαλο υψος κ να μην πάει σε μεγαλη απόσταση; στις πρωτες βολες μου με μεγαλο drop κ το βαρυδι στον αερα, συνεβαινε αυτο.προφανως αμα η βολη είναι σωστη δεν υπαρχει τετοιο προβλημα;
- Tasos Potoudis
- Admin
Ναι φίλε...
Με το βαριδι να κρέμεται το καλάμι πρέπει να είναι το πολύ παράλληλα με το έδαφος. Πιο ψηλά το καλάμι δεν έχεις τη απαραίτητη διαδρομή να το φορτώσεις.
Μια χαρά είσαι κ έτσι αν σε βολεύει, απλά προσπάθησε με τεντωματα χέρια το δεξί σου μα μη κάνει τίποτα κ να τραβήξεις με το αριστερό.
Και να ξέρεις ότι με μεγαλύτερο drop και σωστή βολή παίρνεις από το καλάμι ότι έχει να δώσει.
Με το βαριδι να κρέμεται το καλάμι πρέπει να είναι το πολύ παράλληλα με το έδαφος. Πιο ψηλά το καλάμι δεν έχεις τη απαραίτητη διαδρομή να το φορτώσεις.
Μια χαρά είσαι κ έτσι αν σε βολεύει, απλά προσπάθησε με τεντωματα χέρια το δεξί σου μα μη κάνει τίποτα κ να τραβήξεις με το αριστερό.
Και να ξέρεις ότι με μεγαλύτερο drop και σωστή βολή παίρνεις από το καλάμι ότι έχει να δώσει.
- takis.mantadakis
- Ψαρωμένος
Αυτο που λες Τασο..φωτογραφησα μια βολη μου μηπως κ γινουν λιγο πιο ευκολα τα πραγματα..αχχααχαχα!!!το βαριδι στον αερα με πολυ μικρο drop το καλαμι φαινεται οτι φορτωνει αρκετα..παρολα αυτα η βολη κ παλι πηρε αρκετο υψος..το αριστερο χερι παντως οντως δε δουλευει κ πολυ..ισως φταιει αυτο??
δεν μπορεσα να ανεβασω τη φωτο για να καταλαβεις ακριβως τι λεω..δεν ξερω γιατι
δεν μπορεσα να ανεβασω τη φωτο για να καταλαβεις ακριβως τι λεω..δεν ξερω γιατι