Daiwa crosscast 45 scw
- Giorgos Gallis
- Psaroma Fishing Team
Re: Daiwa crosscast 45 scw
Δημήτρη,πρώτα πρώτα χρόνια σου πολλά καί νά έχεις υγεία .Έχω έρθει στή θέσει σου πολλές φορές γιά διάφορες αγορές μή ξέροντας πιό νά αγοράσω.Αυτό πού εγώ θά σού πρότεινα είναι νά προσέξεις πολύ, είναι στήν αγορά τού καλαμιού, από εκεί να ξεκινήσεις αυτό είναι τό δύσκολο,εκεί πρέπει πρώτα νά επικεντρωθείς,μήν ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ κάτι πριν τό δοκιμάσεις .Αυτό πού θά σου πώ είναι έχοντας αγοράσει τά περισσότερα καλάμια τών δύο μεγαλύτερων εταιριών, στό πέρασμα τού χρόνου διαπίστωσα ότι κανένα δέ ταίριαζε μέ τόν σωματότυπο μου,δέν έφταιγαν βέβαια τά καλάμια απλά ήταν πολύ δυνατά καί γιά αυτό και μέ δυσκόλευαν. (τά αγόραζα χωρίς νά τά δοκιμάσω από τό εξωτερικό)Αυτό πού μου ταίριαζε μού τό έδωσε καί τό δοκίμασα ένας φίλος. Καλύτερα νά ξεκινήσεις μέ ενα πιό μαλακό, παρά μέ ένα πού θά σε δυσκολέψει .Πρώτα να κοιτάξεις τό ύψος σου ,τό βάρος σου ,καί τη γνώσει πού έχεις στης βολές .Εκεί νά επικεντρωθείς,καί όταν αγοράσεις τό καλάμι δοκίμασε πιό μηχανάκι του ταιριάζει.
- Giorgos Gallis
- Psaroma Fishing Team
Αγαπημένε φίλε Τάσο ,τά αγαπημένα μου μηχανάκια δέν είναι οί (φιξ) μηχανισμοί αλλά οί μικροί διάβολοι (μουλτι).
- Giorgos Gallis
- Psaroma Fishing Team
Δημήτρη,επειδή δυσκολεύομαι πάρα πολύ στό γράψιμο,άν μπορώ νά σου φανώ σέ κάτι χρήσιμος μπορείς νά μέ πάρεις τηλέφωνο .
- ConstantinosClio
- Αρχιψαρωμένος
Στο κομμάτι που αφορά την επιλογή καλαμιού απο κοντά θα συμφωνήσω 100% , και εγώ όταν ενδιαφερόμουν για το onyria κάποτε αναγκάστηκα να κάνω υπομονή μέχρι να βρεθώ στη Λάρισα και να το δώ απο κοντά οπου και κατάλαβα οτι τελικά το abyssum είναι το καλάμι που μου ταιριάζει και όχι το onyria και φυσικά είχα δεί και ένα σωρό άλλα καλάμια.Giorgos Gallis έγραψε: Τρί Οκτ 27, 2020 10:55 am Δημήτρη,πρώτα πρώτα χρόνια σου πολλά καί νά έχεις υγεία .Έχω έρθει στή θέσει σου πολλές φορές γιά διάφορες αγορές μή ξέροντας πιό νά αγοράσω.Αυτό πού εγώ θά σού πρότεινα είναι νά προσέξεις πολύ, είναι στήν αγορά τού καλαμιού, από εκεί να ξεκινήσεις αυτό είναι τό δύσκολο,εκεί πρέπει πρώτα νά επικεντρωθείς,μήν ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ κάτι πριν τό δοκιμάσεις .Αυτό πού θά σου πώ είναι έχοντας αγοράσει τά περισσότερα καλάμια τών δύο μεγαλύτερων εταιριών, στό πέρασμα τού χρόνου διαπίστωσα ότι κανένα δέ ταίριαζε μέ τόν σωματότυπο μου,δέν έφταιγαν βέβαια τά καλάμια απλά ήταν πολύ δυνατά καί γιά αυτό και μέ δυσκόλευαν. (τά αγόραζα χωρίς νά τά δοκιμάσω από τό εξωτερικό)Αυτό πού μου ταίριαζε μού τό έδωσε καί τό δοκίμασα ένας φίλος. Καλύτερα νά ξεκινήσεις μέ ενα πιό μαλακό, παρά μέ ένα πού θά σε δυσκολέψει .Πρώτα να κοιτάξεις τό ύψος σου ,τό βάρος σου ,καί τη γνώσει πού έχεις στης βολές .Εκεί νά επικεντρωθείς,καί όταν αγοράσεις τό καλάμι δοκίμασε πιό μηχανάκι του ταιριάζει.
Εκεί που θα προσθέσω κάτι είναι στη τελευταία πρόταση η οποία είναι πολύ σωστή αλλά απο μόνη της εστιάζει μόνο σε κριτήρια που αφορούν τις καλές βολές και όχι στα κυριότερα για εμένα κριτήρια τα οποία αφορούν το ερώτημα : "πως ψαρεύει τελικά το καλάμι"
Τι συμπεριφορά έχει στα κεφάλια των ψαριών που στοχεύουμε, τι λάθη συγχωρεί , πως καρφώνει , πως αντιδράει σε τσιμπιές , τι ελαστικότητα και τι επαναφορά έχει η κορυφή , αν μπορεί να διαχειριστεί ψιλά εργαλεία ή όχι , πως στέκεται με καιρό ρεύματα κτλ... (πολλά βέβαια δεν μπορείς να τα καταλάβεις σε ένα κατάστημα που δεν σου δείχνει καν την παραβολικότητα της κορυφής) .
Φυσικά για να δείς τα παραπάνω θα πρέπει πρώτα να έχεις ξεκαθαρίσει το τί ζητάς απο ένα καλάμι , ώστε να ζυγίσεις και τους συμβιβασμούς που πρέπει να κάνεις γιατι το τέλειο καλάμι δεν υπάρχει (ακόμα) και οι συμβιβασμοί αυξάνονται όταν υπάρχει περιορισμός στο budget.
Γενικότερα παρατηρώ το φαινόμενο να εστιάζουμε παραπάνω στις καλές βολές απο ότι σε άλλα πράγματα , οι οποίες καλές βολές Θεμιτές είναι φυσικά εκεί που χρειάζεται και θα δώσουν κάποιες παραπάνω πιθανότητες για την πολυπόθητη σύλληψη (σε συγκεκριμένους τόπους) αλλά πιστεύω πως δεν είναι τίποτα άλλο παρά ενας απο τους πάρα πολλούς παράγοντες που αφορούν ενα πετυχημένο ψάρεμα και μόνο ένα από τα πολλά κριτήρια επιλογής καλαμιού για ψάρεμα (Στη χώρα μας πάντα).
Αυτή είναι η άποψή μου σήμερα , αύριο μπορεί να είναι διαφορετική και η αλήθεια είναι οτι μόνο μέσω της συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων με άλλους ανθρώπους που μοιράζονται το ιδιο πάθος μπορώ να έχω μια εξέλιξη σαν ψαράς έστω και μικρή . Αυτός πιστεύω οτι είναι και ο λόγος ύπαρξης των forum.
Τα ίδια ισχύουν και για το μηχανισμό , ο οποίος ακολουθεί το καλάμι κατά την άποψη μου . Αφου εχεις ξεκαθαρίσει τι θες να κάνεις με το καλάμι προσπαθείς να βρείς τον μηχανισμό που θα υποστηρίζει τα θέλω σου στο ψάρεμα .
Θες να ψαρεύεις με πετονιά; με νήμα; με ψιλά εργαλεία; με χοντρά; θες δύναμη ; θες ταχύτητα ; θες καλές βολές ; κτλ κτλ
- Giorgos Gallis
- Psaroma Fishing Team
Κωνσταντίνε,υπάρχουν μόνο τρείς κατηγορίες καλαμιών ,1-δράση κορυφής 2- ημιπαραβολικά 3-παραβολικά.Οί διαφορές πού έχουν μεταξύ τους ανά κατηγορία είναι η δύναμη τους.Τά κύρια χαρακτηριστικά τους είναι,πρώτο,αν τό ζητούμενο είναι η μακρινές βολές θά πάρουμε ένα μέ δράση κορυφής,(αυτό προϋποθέτει γνώση βολών)δεύτερο ημιπαραβολικά γιά μέτριες αποστάσεις (τά πιό εύχρηστα καλάμια,τά πιό δυνατά από αυτά πολλοί νομίζουν ότι είναι δράση κορυφής) και τέλος τά παραβολικά αυτά είναι γιά μικρές αποστάσεις ,αλλά καί γιά πολύ μεγάλα ψάρια.(αυτή είναι μία δύσκολη κατηγορία)Άφησα επίτηδες γιά τό τέλος άλλη μία κατηγορία καλαμιών (άγνωστη στήν Ελλάδα) πολύ ιδιαίτερη γιά πολύ μεγάλα ψάρια (γιά αυτό είναι ή πιό δύσκολη κατηγορία) ή οποία πετάμε πολύ μεγάλα δολώματα σέ αρκετά μεγάλη απόσταση (κάτι σάν ημιπαραβολικά)πού τό κύριο χαρακτηριστικό της είναι ή πολύ δυνατή της μύτη καί πού τό υπόλοιπο τμήμα της μπορεί νά λυγίζει μέχρι τόν μηχανισμό .Περιττό στό νά γράψω πόσο τεράστιες διαφορές κατασκευαστικών υλικών υπάρχουν από εταιρία σέ εταιρία πού εκτός τής ποιότητας του (καρμπον)έχει, τή οδηγούς θά βάλουνε?τή διάμετρο εσωτερική θά έχουν ?πόσους θά βάλουν? θά γράψω μετά τά λάθη που κάνουμε εμείς οί ψαράδες πού γιά τό πιό σοβαρό μας λάθος φταίνε οί εταιρίες.
- Constantine Palivakis
- Admin
Προσπαθώ αν βρω που να μεταφέρω η να αλλάξω το τίτλο στο θέμα. Μπερδεύτηκα..
Παρακαλώ μη μπερδεύτε τα θέματα.
Ευχαριστώ!
Ευχαριστώ!
www.constantinepalivakis.com
- andreasomageiras
- Ψαρωμένος
Δε το κατάλαβα αυτό, ποιος τόλμησε να ανακατέψει το θέμα;Constantine Palivakis έγραψε: Τρί Οκτ 27, 2020 9:26 pm Προσπαθώ αν βρω που να μεταφέρω η να αλλάξω το τίτλο στο θέμα. Μπερδεύτηκα..
Ευχαριστώ!
Αυτά είναι δικιά μου δουλειά.
Υ. Γ. Κύριε γενικέ, μην το πας πουθενά. Μια χαρά είναι εδώ που κάθετε.

-
- Ψαρωμένος
Καλημερα σε ολους, πρωτα απ’ολα θα ηθελα να πω ενα μεγαλο ευχαριστω για την βοηθεια σας. Αποφασισα πως εαν βρω αυτες τις μερες καποια καλη προσφορα σε penn, θα το αγορασω. Εαν δεν βρω θα παρω daiwa
- Constantine Palivakis
- Admin
Δες και τον Penn Affinity 8000 LTD Edition τους εχω κατι χρονια και δεν τους αλλαζω με τιποτα (εφοσον εχουν περασει ολοι απο τα χερια μου).
Οταν τους παραγγειλα στην αρχη ηθελα να παραγγειλω και 2 ρηχες αλλα δεν χρειαστηκε. Ασε που νομιζω ειναι πιο σταθερος στο χερι με τη βαθια (δεν εχει τη γνωστη ταλαντωση οταν μαζευεις).
Κυκλοφορουν ευρωπη αυτη τη στιγμη η...
Affinity II LC Black
Affinity® III Longcast
Affinity® II Longcast Custom Carbon
Παιζει να εχω το μονος μαυρους στην Ελλαδα και απο οτιι καταλαβα η Penn παει να μου κανει σπασιμο και τους βγαζει μονο μαυρους.
Ειναι μου#%$ρες τα μηχνακια και ταιριαζουν παντου.
Για δυναμη δεν μιλαμε. Ξεχνας οτι αλλο ηξερες και μετα οτι μηχανακι και να πιασεις σου φαινεται για beach.
Οταν τους παραγγειλα στην αρχη ηθελα να παραγγειλω και 2 ρηχες αλλα δεν χρειαστηκε. Ασε που νομιζω ειναι πιο σταθερος στο χερι με τη βαθια (δεν εχει τη γνωστη ταλαντωση οταν μαζευεις).
Affinity II LC Black
Affinity® III Longcast
Παιζει να εχω το μονος μαυρους στην Ελλαδα και απο οτιι καταλαβα η Penn παει να μου κανει σπασιμο και τους βγαζει μονο μαυρους.
Για δυναμη δεν μιλαμε. Ξεχνας οτι αλλο ηξερες και μετα οτι μηχανακι και να πιασεις σου φαινεται για beach.
- ConstantinosClio
- Αρχιψαρωμένος
Για όποιον ενδιαφέρεται να πάρει τον πρώτο affinity (ή τον ltd) και δεν τον βρίσκει υπάρχει και ο Shakespeare Agility surf 8000 cl (και πιο οικονομικά) που είναι ο ίδιος μηχανισμόςConstantine Palivakis έγραψε: Τετ Οκτ 28, 2020 11:13 am Δες και τον Penn Affinity 8000 LTD Edition τους εχω κατι χρονια και δεν τους αλλαζω με τιποτα (εφοσον εχουν περασει ολοι απο τα χερια μου).
Affinity II LC Black
Affinity® III Longcast
- Constantine Palivakis
- Admin
Υπαρχει και ο Mitchell avocast 8000 που ειναι σχεδον ιδιοι.
Το ποσο ιδιοι ειναι μεσα δεν το γνωριζω αλλα εξωτερικα ειναι ολοι ιδιοι αφου ειναι ολοι στην ιδια μαμα εταιρια (purefishing).
Το ποσο ιδιοι ειναι μεσα δεν το γνωριζω αλλα εξωτερικα ειναι ολοι ιδιοι αφου ειναι ολοι στην ιδια μαμα εταιρια (purefishing).
-
- Ψαρωμένος
Ειχα λιγο χρονο σημερα και ειπα να γεμισω τους μηχανισμους με πετονια. Εμεινε μονο να δοκιμαστουν στην θαλασσα μολις μας επιτρεψουν το ψαρεμα.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
- Giorgos Gallis
- Psaroma Fishing Team
Πολύ όμορφα καλοψάρευτα .
-
- Ψαρωμένος
Σας ευχαριστω παρα πολυ κυριε Γιωργο
Ωραίες φωτογραφίες και πολύ όμορφο το αποτέλεσμα!!!!!! Άντε με το καλό να τα χαρείς και στη θάλασσα !!!! Ποια πετονιά χρησιμοποίησες Δημήτρη? Επειδή νομίζω ότι αυτά έρχονται χωρίς εφεδρική μπομπινα, θα σου πρότεινα αν βρεις προσφορά και διαθεσιμότητα στο Ίντερνετ για δεύτερες, να μη το σκεφτείς πολύ και να πάρεις. Εγώ το μετάνιωσα που δεν είχα πάρει για τα δικά μου, όταν έβρισκα.
-
- Ψαρωμένος
Καλημερα Σπυρο. Χρησιμοποιω την trabucco tournament tough σε 0,35. Αμα βρω καμια προσφορα σε μπομπινα, σιγουρα θα αγορασω να υπαρχει, εαν και δεν αλλαζω μπομπινες ποτέ αφου δεν χρησιμοποιω νημα (ακομαspygog έγραψε: Σάβ Δεκ 05, 2020 10:16 am Ωραίες φωτογραφίες και πολύ όμορφο το αποτέλεσμα!!!!!! Άντε με το καλό να τα χαρείς και στη θάλασσα !!!! Ποια πετονιά χρησιμοποίησες Δημήτρη? Επειδή νομίζω ότι αυτά έρχονται χωρίς εφεδρική μπομπινα, θα σου πρότεινα αν βρεις προσφορά και διαθεσιμότητα στο Ίντερνετ για δεύτερες, να μη το σκεφτείς πολύ και να πάρεις. Εγώ το μετάνιωσα που δεν είχα πάρει για τα δικά μου, όταν έβρισκα.