Μηχανισμοί surfcasting .... διλήμματα.

Συζητήσεις για μηχανισμούς surf casting
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Re: Μηχανισμοί surfcasting .... διλήμματα.

Δημοσίευση από ConstantinosClio »

Φυσικά και θυμάμαι , αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αδύναμα , σε σχέση με τα penn του Σπύρου δεν είχαν μεγάλη διαφορά , οι συνθήκες που ψαρέψαμε ήταν τέτοιες που μηχανάκια και καλάμια ....βελάξανε :lol:
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Constantine Palivakis »

Παιζει μεγαλο ρολο ο μηχανισμος αλλα και τα καλαμια. Το ταιριασμα το ζυγισμα που εχουν μεταξυ τους.
Για να καταλαβεις τη διαφορα πρεπει να τα βαλεις στα ιδια καλαμια και να τα δουλεψεις.
Οπως και να εχει να ειναι τυχερα, μικρος εισαι αντεχεις ακομη ;) .
www.constantinepalivakis.com
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

:lol:
Άβαταρ μέλους
spygog
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Δημοσίευση από spygog »

Αν μη τι άλλο τα μηχανάκια είναι πανέμορφα!!!! Εκτός όμως από εμφάνιση ειναι και πολύ δυνατά στην ανάκτηση αλλά και καταπληκτικά στις βολές!!!! Καλοψαρευτα Κωνσταντίνε!!!
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Καλά να περάσετε με τα "μωράκια" σου Κωνσταντίνε!!
Ψαγμένη τιμή! Ωραίος!
Ωραία δομή κατασκευής, τέλεια τα μεγέθοι των μπομπινων, Χ τύλιγμα που θα δίνει διαφορά στη βολή, ήρθε η ώρα να ανέβεις διατομές και να παμε να βγάλεις το ζωάκι που στα κόβει από τα 40-50 μέτρα να τεστάρουμε το μηχανάκι για τα καλά στους δύσκολους βυθούς μας!!
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
spygog
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Δημοσίευση από spygog »

Avanti maestro!!!! Την επόμενη φορά θα φέρουμε ενισχύσεις!!!!!
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Αυτο το Χ τύλιγμα πρέπει να το εξετάσουμε παντως...Δεν το έχω πιάσει ακόμη απόλυτα το θέμα πλήρως.
Θέλω να πω ότι σε μια μπομπίνα ρηχή όπου έχουμε 2-3 χιλιοστά πάχος τυλιγμένο νήμα και στρώνει το νήμα με αργή περιέλιξη 'οπου δεν "κολλαει" και δεν "χώνεται" μέσα, είναι καλύτερη η Χ περιέλιξη ή όχι. Πρέπει να γίνουν εργαστηριακές δοκιμές.
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από oscillation τόσο τόσο ώστε να μαζεύει ελαφρά σταυρωτά την κάθε περιστροφή με την από κάτω της
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Πόσα τυλιγματα κάνει ρε φίλε σε ένα ανέβασμα και κατέβασμα της μπομπίνας?
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

26 - 28 σε ενα ανεβασμα κατεβασμα .
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Τα μισά περίπου από τον penn.
Οι περιπτώσεις που έχω αισθανθεί να κολλάει το νήμα στη μπομπίνα είναι όταν είναι σαν σχοινί , είτε λόγο χαμηλής ποιότητας είτε λόγω της ηλικίας του. Και στη πρώτη βολή ....αν έχει αλάτι στερεό πάνω του..
Το αν κολλάει το νήμα το βλέπω όταν πέσει το βαρίδι στη θάλασσα και μετά έως το τέλος..., φαίνεται πως ξετυλίγεται η μάνα...
Αν έχεις ένα καλό νήμα +0.16 δεν κολλάει γιατί δεν έχει πιεστεί ιδιαίτερα απότομα στην τελευταία του ανάκτηση (Σπάνιο πραγμα στο casting να συμβεί..και αν συμβεί ας χάσουμε λίγα μέτρα από την επόμενη βολή ...) Θέλω να πω ένα 95+% έχουμε νήμα χωρίς ξαφνικές μεγάλες πιέσεις στρωμένο.
Οπότε στην περίπτωση που δεν έχει χωθεί το νήμα στο υπόστρωμα του, ο penn δίνει καλύτερη βολή έχοντας διπλάσιες σπείρες νήματος στρωμένες στη μπομπίνα.
Τώρα σε πολύ λεπτά νήματα -0.15 ....0.08 μάλλον είναι πιο εύκολο το χωσιμο του οπότε εκεί είναι καλύτερο το Χ wrapping.
Οπότε πολύ καλά έκανες και του έβγαλες τα δύο πολύ λεπτά νήματα αλλά είναι μόνο για γλυκούς βυθούς.
Στο 0.18 με 0.20 που θα βάλεις στις δεύτερες μπομπίνες πλεονέκτημα έχει το τύλιγμα του penn.
Τώρα μπορεί στο "κόλλημα" η διαφορά να είναι τόσο ελάχιστη που να μην αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις μας αλλά στο σύνολο της πράξης της βολής να κάνει διαφορά.... Δε μπορώ να ειμαι απόλυτα σίγουρος αλλά έτσι αντιλαμβάνομαι το θέμα..
Κουβέντα να γίνεται...
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Το pe 0,8 και ας είναι τετρακλωνο μια χαρά δουλεύει ρε συ , δεν το έβγαλα , στη δεύτερη μπομπίνα έβαλα ένα pe 2.0 οκτακλωνο που είχα και στη τρίτη μια πετονιά 0.35
IMG_20200122_215821.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Ο Penn παίζει να είναι καλύτερος γενικά αλλά αφού με ξέρεις , είμαι ξεροκέφαλος και μου αρέσει 8-) :lol:

( Και να χρειαστεί να πάρω και άλλο μηχανάκι πάλι τα ίδια θα πάρω :lol: )
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Δεν έχει καλύτερο χειρότερο..
Τα μηχανάκια είναι επιπέδου.
Είναι θέμα συνόλου και αυτά και έχει να κάνει με τον τρόπο που νιώθεις να ψαρεύεις.
Είμαι σίγουρος ότι έχεις κάνει την επιλογή σου ώριμα κ ψαγμένα και πάλι τα ίδια θα επερνες. Απλά τώρα που τα πήρες το αναλύουμε για να μαθαίνουμε...
Είναι σημαντικό θέμα να ξέρουμε ποιος σχεδιασμός είναι αποδοτικότερος και που πάει το μέλλον...
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Το μέλλον είναι 45αρες μπομπίνες , 100 εκατοστά μάζεμα ανά μανιβέλα , σωστά κομμένα γρανάζια , αδιάβροχοποίηση, σωστά ρουλεμάν , νέα υλικά για μείωση βάρους , δυνατοί άξονες , γρήγορα και γραμμικα φρένα , σωστή κατανομή πετονιάς η νήματος σε λογική τιμή , όλα τα παραπάνω κάποτε τα συναντούσες σε πανάκριβους μηχανισμούς μονο , πλέον είναι προσιτές αρκετές επιλογές , όλες αξιόλογες με τα υπέρ τους και τα κατά τους , τώρα το τι είναι αποδοτικότερο σε μέτρα εγώ δεν θα το μάθω ποτέ , κάποιος που ασχολείται όπως εσύ ίσως ναι , λεπτομέρεια που η daiwa για παράδειγμα υποστηρίζει ότι δίνει ένα 5- 10 % παραπάνω είναι το διπλό χείλος στη μπομπίνα , τι να σου πω .... Δεν θα μάθω ποτέ στη πράξη , στη θεωρία μόνο :lol:
Άβαταρ μέλους
Giorgos Gallis
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Giorgos Gallis »

Σε παρακαλώ μπορείς να μου πεις πόση είναι η εξωτερικη διάμετρος της μπομπινας τού daiwa.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μηχανισμοί”