Η προσωπική μου άποψη έχει να κάνει με το πόσο προσέχεις τα πράγματά σου.
..και επειδή είμαι λίγο τσαπατσούλης προτιμώ να έχω καλάμια επιπέδου των 80-130(το πολύ) ευρώ.Πάντα επώνυμα όμως και με υποστήριξη σε τυχόν φθορές.Αλλωστε το καλάμι των 20 ευρώ ή το κινέζικο των 7 ευρω μάλλον το πετάς αν χαλάσει.
Ενα ακριβο daiwa που έχω..απλά το λυπάμαι.Απο την άλλη οταν πιάσεις το daiwa (250 ευρω) και ενα απο τα φηνά μου είναι η μέρα με την νύχτα.
Πώς γίνεται όμως ρε γμτ,τα ποιό πολλά ψαρια να τα έχω πιάσειμε τα φθηνά?ένας θεός ξέρει.
ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΘΙΣΤΙΚΟ,ΜΗΝ ΤΟ ΑΡΧΙΣΕΤΕ!!
Η αληθεια ειναι οτι οσοι εχετε την υπομονη να μαζεψετε καποια χρηματα για ενα καλο ψαρευτικο εργαλειο καντε το και θα το ευχαριστηθητε μεσα στην διαρκεια του χρονου !Για το γεγονος οτι αναλογα με το μπατζετ του καθενα ξεχωριστα μακαρι να μπορει να καταληγει στο καλυτερο δυνατο αυτο θα χρειαστει παλι αρκετη υπομονη απο τους φιλους και πολλες συζητησεις θα βρειτε καποια εργαλεια που θα τα γουσταρετε στον χρονο !Για αυτους που εχουν την δυνατοτητα για αρκετα μεγαλα μπατζετ εκει μπορει να βρεθουν εργαλεια που κανουν παππαδες αναλογα στο ποιο θα επιλεξεις ας ειναι και ιδιας τιμης ητε καλαμι ητε μηχανακι σε αυτα και καποιες φθηνες τιμες σχετικα υπερτερουν κατα πολυ συγκριτικα με καποια αλλα !Αλλα εχεις σκοπο να αλλαξεις τροπο ψαρεματος εχεις σκοπο να ασχοληθεις και να επιτρεψεις τον εαυτο σου να ξεχασει πολλα απο αυτα που εκανες μεχρι χθες !
Αν υπαρχουν λεφτα και θεληση ολα γινονται αρκει να το θελουμε πραγματικα να αξιοποιησουμε ψαρευτικα καποια εργαλεια !
Ολα θελουν υπομονη ητε εχουμε πολλα να ξοδεψουμε ητε εχουμε λιγα να ψωνισουμε κατι αμα το ψαξετε αρκετα και το ερευνησετε θα βρειτε κατι να σας ευχαριστει !
Το θεμα ειναι τι πραγματικα εσθανομαστε με το καθε εργαλειο.
Το να περνεις καλαμια η μηχανισμους απλα και μονο επιδη διαφημιζονται χωρις πραγματικα να ξερεις της δυνατοτιτες του καθενα ξεχωριστα,ειναι απλα λαθος.
Αρκετοι απο εμας εχουμε πεσει στην λουμπα κι πηραμε αρκετα καλαμια που καποιοι τα θεωρουσαν κορυφαια.
Με τον καιρο ομως οι απετισεις ανεβαινουν,οι ζημιες ακολουθουν και η αγορα κατι καλυτερου ειναι ενα συνηθισμενο φαινομενο.
Ποσα εχω πεταξει δεν γνωριζω,και αλλα τοσα χαρισα,γιατι απλα τα θεωρουσα απλα αχρηστα,γιατι απλα ειχα κατι καλυτερο.
Τα ποσα που ξοδεψα αρκετα,απο χαμηλες εως και 400 ευρο το ενα σε πασιγνωστες ετερειες,οχι πως δεν ηταν καλα αρκετα απο αυτα,απλα παντα υθελα κατι καλυτερο για τα δικα μου γουστα στο ψαρεμα.
Εφθασα στην κορηφη κατα την αποψη μου ανεβαζωντας σε καλυτερο επιπεδο τον εξοπλισμο μου και ησυχασα πραγματικα,και κυριοτερο ευχαριστιεμε πραγματικα το ψαρεμα μου και ας μην βγαζω ψαρια αρκετες φορες.
βασικο θεμα ειναι να ξερεις της δυνατοτιτες του καθε καλαμιου σου,και να μπορεις να της αξιοποιης αναλογα με της συνθηκες και τα ζητουμενα σου.Το ιδιο και για τους μηχανισμους σου και τα υλικα σου που δουλευεις.
Οπως εσεις ετσι και εγω ζοριστικα αρκετα να φθασω τα ψιλα ταβανια,το εκανα ομως γιατι πραγματικα αξιζαν τα χρηματα τους,και ειμαι σιγουρος πως εδω ειμαι σιγουρα πολυ καλα για αυτο που πραγματικα θελω να κανω στα ψαρεματα μου.
Ο γραπτος λογος ειναι διαφορετικος,και σιγουρα διαφορετικος σε σχεση με το τι ακριβος ενοω.Ισως μερικοι καταλαβατε τι ενοω.
Μαθαινοντας λοιπον παμε στην πολη,και μαθαινοντας παμε ποιο καλα μπροστα.
Αποψη μου ειναι μια και μοναδικη καλος εξοπλισμος ποιο λιγα χρηματα...
Φθηνος εξοπλισμος,πολυ περισοτερα χρηματα.
Αυτο το καταλαβαινουμε στην πορεια,αφου πρωτα αξιοθουμε να παρουμε κατι καλο σταθερο και υγειες για πολα,πολα χρονια.
Δεν προσπαθω να διαφωνισω μαζι σας,αντιθετος προσπαθω να σας πω οτι λιγοι οι γνωστες οπως ανεφερε και ο Κωστης,οποτε ψαχνουμε ανθρωπους που πιστευουν και γνωριζουν πολλα πανω στο καλαμι,στην κατασκευη του και στην τελικη εξελιξη του.
Προσωπικα μου πειρε μια δεκαετια να φιαξω σωστο εξοπλησμο και πραγματικα αξιζει τον κοπο.
Εγώ πάλι έχω οδηγό τα ψαρια που κυνηγάω και τις συνθήκες που ψαρευω.με γνώμονα αυτά επιτρέπω την μμια ελάχιστη πολυτέλεια όσον αφορά την ποιότητα.πολλες φορές στο τσακ ειμαι να κάνω υπέρβαση ψωνίζοντας κάτι ποιο ΟΥΑΟΥ αλλά ευτυχώς τα παραπάνω κριτήρια με επανεφεραν.επισης προσέχω λεπτομέρειες του στυλ 2 καλαμια ανταγωνιστικών εταιρειών προσφέρουν ιδια τεχνικά χαρακτηριστικά ιδια τιμή.το ένα ειναι με αξιοπρεπεις οδηγούς κ το άλλο ειναι με Fuji.θα διαλέξω το καλάμι με τους απλους γιατί ενδιαφέρει προτιστως η ποιότητα του κορμού όχι το περιτύλιγμα.θα ψάξω να αγοράσω πχ καλαμια που εχοουν πχ αγγλικές προδιαγραφές πχ Penn powerstix κτλπ.το αυτό σε μηχανάκια.παντα με οδηγό τις ελάχιστες προδιαγραφές που ορίζουν οι 2 παραμετροι