Προτάσεις για βαρκάκι (Heavy Casting)
- OdysseasAlexandrou
- Αρχιψαρωμένος
Re: Προτάσεις για βαρκάκι (Heavy Casting)
αυτό είναι το μικρο της oceanic ο φίλος mike νομίζω εννοεί το μεγάλο της oceanic .
http://www.psaras-shop.gr/index.php?rou ... uct_id=544" onclick="window.open(this.href);return false;
Από άποψη τηλεκατευθυνσης και πλευστοτητας το oceanic είναι καλύτερο αλλά από θέμα αυτονομίας και τα δυο θέλουν κάποια πετατροπή. Αλλά στο κωνι νομίζω με 120 ευρώ σου αλλάζει μπαταριές και έχει περισσότερη αυτονομία. Προσκοπική μου άποψη μιας και το είχα το κωνι αλλά χωρίς τις μπαταριες
http://www.psaras-shop.gr/index.php?rou ... uct_id=544" onclick="window.open(this.href);return false;
Από άποψη τηλεκατευθυνσης και πλευστοτητας το oceanic είναι καλύτερο αλλά από θέμα αυτονομίας και τα δυο θέλουν κάποια πετατροπή. Αλλά στο κωνι νομίζω με 120 ευρώ σου αλλάζει μπαταριές και έχει περισσότερη αυτονομία. Προσκοπική μου άποψη μιας και το είχα το κωνι αλλά χωρίς τις μπαταριες
αμα ειναι να φτασω τα 500 παιρνω το τιτικα με τα 600 η το πολυεστερικο που ειπε το παιδι πιο πανω με 3 μηχανες με sanwa με 500ε. θα δουμε στην εκθεση..
- OdysseasAlexandrou
- Αρχιψαρωμένος
θες δεν θες καπια στιγμή θα τα φτάσεις τα 500 ,τα πληρώνω εγώ τώρα που το σκαφακι το πηρα αρκετα φτηνα !!
απο τηλεκατευθυνση τι λετε να επιλεξω ? (μπερδεμενα τα πραματα)
αυτα που λενε 40mhz ειναι η ιδια με αυτο που λεει futaba 40000fm ?
σα σημα και να μη δεχεται παρεμβολες σε μακρινη αποσταση τι ειναι καλυτερο
futaba 2.4,futaba 40.000fm η sanwa 2.4 ?
αυτα που λενε 40mhz ειναι η ιδια με αυτο που λεει futaba 40000fm ?
σα σημα και να μη δεχεται παρεμβολες σε μακρινη αποσταση τι ειναι καλυτερο
futaba 2.4,futaba 40.000fm η sanwa 2.4 ?
- OdysseasAlexandrou
- Αρχιψαρωμένος
fm φίλε μου για να μην έχεις πρόβλημα στο νερό αλλά έχει και ένα μείον ότι δέχεται παρεμβολές οπότε εάν στο σημείο που ψαρεύεις είναι κοντά και άλλο σκαφακι περιμένεις να τελειώσει και μετά ρίχνεις .Τώρα σε μάρκα εγώ με την sanwa δεν έχω κανένα θέμα.
α γι'αυτο ακουσα οτι το κωνι καποιες φορες τρελενεται.απο το νερο ηταν.ευχαριστω! ξεμπερδευτηκα
sanwa 2.4 βγαινει ? ειναι αυτο που ειναι πανω απο 1000 μετρα.δηλαδη με αυτο δε θα εχω θεματα ε?
- OdysseasAlexandrou
- Αρχιψαρωμένος
Νομίζω έχεις μπερδευτεί λίγο !!! Sanwa υπάρχουν πολλά μοντέλα όταν λέω fm εννοώ να εκπεμπει σε συχνότητα fm .Και σ λέω να βάλεις fm γιατί από ότι ξέρω και μου έχουν πει είναι η πιο ασφαλές για μέσα στο νερό.Τώρα για το κωνι που μου λες δν καταλαβαίνω τι λες και αν φταίει η τηλεκατευθυνση.
το ερωτημα τοτε ειναι futaba 40000 η sanwa 2.4ghz για να μην εχουμε παρεμβολες με αλλα σκαφακια η με το ιριδιζον της θαλασσας?
υδροψυκο μοτερ η αεροψυκο?
υδροψυκο μοτερ η αεροψυκο?
συγνωμη δεν ειχα δει το μυνημα σου.οποτε παμε σε fm ειτε σε futaba ειτε σε sanwa.

μετα απο συζητηση που ειχα με να φιλο που κατασκευασε βαρκακι γαι heavy μονος και αφου ψαχτηκε αρκετα μου ειπε το εξης
Το μοτερ οταν δουλευει βγαζει καποιες συχνοτητες και αυτο δημιουργη της παρμβολες, κι αυτο εχει μια λογικη ....αν θυμασαι στα παλια αμαξια που δεν ειχαν κασετοφωνο οταν βαζαμε κασετοφωνο ακουγαμε το μοτερ του αυτοκινητου μεσα απο τα ηχεια και γι αυτο βαζαμε αντιπαρασιτικο, το ιδιο γινετε και στα τηλεκατευθυνομενα βαζεις ενα αντιαπαρασιτικο λοιπον για να μην δημιουργη αυτες της διαφορες συχνοτητες οι οποιες δημιουργουν παρεμβολες και χανονται τα σκαφακια.....
Επειδη ημουν παλιος αερομοντελιστης εγω στα αεροπλανα που ασχολιομουν αυτο δεν το χα παρατηρησει γι αυτο θα σου λεγα να το ψαξεις σε καποιο μαγαζι μοντελισμου ...σιγουρα θα το ψαξω και γω και θα ενημερωσω εδω στο φορουμ
Επισης να σου πω οτι η Futaba & Sanwa ειναι εξισου καλες εταιρειες ,τοτε που ασχολιομουν εγω η futaba ηταν κορυφαια Στον χωρο μας πολυ που κατασκευαζουν βαρκακια ειναι απλα για την οικονομα γι αυτο να προσεξεις που θα απευθυνθεις και σιγουρα αυτο που καταλαβα απο την χρηση στο βαρκακι του φιλου μου του οδυσσεα ειναι οτι το speedcontrol με το μοτερ πρεπει να ειναι συμβατα. Το λεω αυτο γιατι οπως ειδες εβαλα κατι φωτο με speed control του οδυσσεα που πηρε φωτια ,αλλαξαμε speed control και παλι πηρε φωτια. Ο λογος ειναι οτι το σκαφακι μεσα εχει μοτερ απο βεντιλατερ (μαλλον) και δεν ειναι συμβατο με το speed control δηλ αλλα αμπερ το μοτερ και αλλα το speed control Αυτα ειναι απλα πραγματα που θελουν ψαξιμο οπως σου ειπα και σιγουρα πρεπει να απευθυνθεις σε ανθρωπους που ξερουν (μοντελιστες πεπειραμενους) αυτη ειναι η αποψη μου....Επισης να σου πω οτι οταν εχεις στοιχεια του μοτερ αμπερ στροφες κτλ μπορεις να εχεις στο περιπου και ποση ωρα μπορει να κρατηση η μπαταρια σου, το αναφερω κι αυτο γιατι καποιοι βαζουν καποιο οργανο που λεγετε βολτομετρο πανω στο σκαφακι και σου δειχνει την αντοχη της μπαταριας σε volt ομως δεν ειναι πραγματικο αυτο
Νομιζω οτι τα αμπερ της μπαταριας δειχνουν την διαρκεια της μπαταριας αλλα ολα αυτα οταν ειναι συμβατα τα παραπανω που ειπα και στα οποια θα πρεπει να γινουν καποιες πραξεις αριθμητικες για να βγη η καταναλωση ρευματος
Αν εχω κανει καποιο λαθος ας με διορθωσει οποιος ξερει γιατι απο ηλεκτρολογικα ειμαι σκραπας ΜΗΝ ΤΑ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΝ ΚΑΝΟΝΑ αλλα ψαξτο ισως εχω δικηο ισως οχι παντως ο ανθρωπος αυτος που το κατασκευασε ειχε μια λογικη αποψη οταν μου τα λεγε και ειχε πειραματιστει με 3 σκαφακια για να τελειοπιοησει ενα ...ελπιζω να βοηθησα και οχι να σε μπερδεψα....

χρονια πολλα! ναι καπως εσι ειναι.ειχα παει σε ενα παλικαρι και μου ειπε οτι το speed control να το παρω να παιρνει μεγαλυτερα μοτερ γιατι αργοτερα θα εχω αλλες απαιτησεις λεει σε ταχυτητα.και η αληθεια ειναι οτι αλλο να αλλαξεις ενα μοτερ και αλλο ολο το συστημα.κανω στο google αναζητηση σε sanwa και μου το βγαζει ετσι Sanwa Micro FM 27 MHz.οποτε φανταζομαι οταν λεμε 27 η 40 mhz εννοουμε 27000 η 40000 fm.τωρα για τα μοτερ που τον ρωτησα αεροψυκτο η υδροψυκο δε πηρα ξεκαθαρη απανηση.αν δε κανεις καλη συνηρηση στο υδροψυκτο μπορει να σου καει αλλα σε μεγαλες θερμοκρασιες ψυχεται απο το νερο,το αεροψυκο δε θελει συντηρηση αλλα οσο και κλειστου τυπου να ειναι μπορει να την ακουσει σε πολυ ζεστη αν δουλεψει πολυ.τωρα αν καποιος ξερει κατι περισσοτερα η κανω λαθος ας με διορθωσει
τι ειναι αυτο βρε παιδια
http://rcfishingworld.com/Radio-Ranger.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
αραγε κανει απελευθερωση (αλλα και να μη κανει χειροποιητα)
και λεει 350 feet range
85ε και μεταφορικα
http://rcfishingworld.com/Radio-Ranger.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
αραγε κανει απελευθερωση (αλλα και να μη κανει χειροποιητα)
και λεει 350 feet range
85ε και μεταφορικα
λεει οτι εχει και Line release
- Tasos Potoudis
- Admin
Στη θαλασσα.... με το αλάτι?
Εχω ακουσει περιπτωσεις που τετοιου τυπου σκαφακια δεν αντεχουν οσο καλο πλυσιμο κ να τους κανεις μετα απο καθε χρηση.
Και οι εξτρα μπαταριες που βγαζουν 50min ειναι +45
Επισης θελει ροπη στην πλευση κ οχι ταχυτητα για να μπορει να τραβηξει μια σουπια οπως πρεπει....
Αυτα.... χωρις να εχω καποια εμπειρεια.
Εχω ακουσει περιπτωσεις που τετοιου τυπου σκαφακια δεν αντεχουν οσο καλο πλυσιμο κ να τους κανεις μετα απο καθε χρηση.
Και οι εξτρα μπαταριες που βγαζουν 50min ειναι +45
Επισης θελει ροπη στην πλευση κ οχι ταχυτητα για να μπορει να τραβηξει μια σουπια οπως πρεπει....
Αυτα.... χωρις να εχω καποια εμπειρεια.
..tripinfishing..