Θα περιμενω λιγο μπας και βρω καμια καλη ευκαιρια...... ειδα το καινουργιο surfblaster και φαινεται πολυ ωραιο. Γενικα πιστευω τα affinity και surfblaster εαν και λιγο βαρια, πρεπει να ειναι πολυ καλα μηχανακια. Καποτε που ψαρευα απο βαρκα ειχα penn και ηταν σκυλιαspygog έγραψε: Κυρ Οκτ 25, 2020 3:47 pm Ο λόγος είναι ότι βγαίνει το καινούριο μοντέλο SurfBlaster III. Δεν γνωρίζω αν βγαίνει και καινούριο Affinity....
Daiwa crosscast 45 scw
-
- Ψαρωμένος
Re: Daiwa crosscast 45 scw
Το SurfBlaster II 7000, που έχω , σύμφωνα με τις εργοστασιακές τιμές, ζυγίζει 720 γρ. ενώ το 8000 ζυγίζει 800 γρ.
Το καινούριο 7000 είδα ότι ζυγίζει 645 γρ. και θα έχει το πλεονέκτημα της δεύτερης πιο ρηχής μπομπινας για χρήση νήματος. Επίσης από τα λίγα που είδα, θα έχουν και μεγαλύτερη ανάκτηση ανά μανιβελιά. Το νέο 7000 θα μαζεύει 95 εκ από τα 89 εκ του παλιού και το νέο 8000 θα μαζεύει 108 εκ. έναντι νομίζω 103 εκ. του παλιού. Είναι σύνηθες το φαινόμενο να υπάρχουν προσφορές στο εξωτερικό. Για παράδειγμα το SurfBlaster II μπορούσες να το βρεις από Αγγλία σχεδόν στα μισά λεφτά..... Πιστεύω ότι αν σε ενδιαφέρει το συγκεκριμένο και δεν καίγεσαι να πάρεις κάτι σήμερα, πρέπει να περιμένεις λίγο....
Το καινούριο 7000 είδα ότι ζυγίζει 645 γρ. και θα έχει το πλεονέκτημα της δεύτερης πιο ρηχής μπομπινας για χρήση νήματος. Επίσης από τα λίγα που είδα, θα έχουν και μεγαλύτερη ανάκτηση ανά μανιβελιά. Το νέο 7000 θα μαζεύει 95 εκ από τα 89 εκ του παλιού και το νέο 8000 θα μαζεύει 108 εκ. έναντι νομίζω 103 εκ. του παλιού. Είναι σύνηθες το φαινόμενο να υπάρχουν προσφορές στο εξωτερικό. Για παράδειγμα το SurfBlaster II μπορούσες να το βρεις από Αγγλία σχεδόν στα μισά λεφτά..... Πιστεύω ότι αν σε ενδιαφέρει το συγκεκριμένο και δεν καίγεσαι να πάρεις κάτι σήμερα, πρέπει να περιμένεις λίγο....
- Giorgos Gallis
- Psaroma Fishing Team
Δημήτρη,δέν υπάρχει κανένα μέτρο σύγκρισις τόν (σημανο καί ντάιβα) μέ τούς (πεν), οί δύο πρώτοι κατασκευάζουν τους καλύτερους μηχανισμούς πού υπάρχουν, ή δέ (πεν) μιά εταιρία που τήν πάτησε τό τρένο (παράφραση τραγουδιού)μέ κάποια καλά μοντέλα σέ (μουλτη)μηχανισμούς πού ό ανταγωνισμός (ακουρε'ι'τ, ντα'ι'βα,σημάνο καί αμπου,στους μικρούς τή διέλυσαν.Τή έμεινε? ένα όνομα μόνο, πού τό αγόρασαν ή Κινέζοι,καί βγάζουν καλάμια και μηχανάκια για Ασία, Ινδονησία ,κλπ .Τώρα αν δείς τά σχέδια τόν μηχανισμών θά καταλάβεις αμέσως ότι είναι παλαιοί σχεδιασμοί,καί τά υλικά κατασκευής είναι τής σειράς (γιά αυτό έχουν τόσο μεγάλο βάρος) ΓΙΑΤΙ δέν υπάρχουν στήν Ευρώπη? (ούτε Αμερική τούς βρίσκεις εύκολα) γιατί στήν Δυτική Ευρώπη προσπάθησαν νά τούς πουλήσουν ακριβά μόνο καί μόνο μέ τό όνομα ,αμ δέ .ΜΕ πωλήσεις στό 1 τής ΕΚΑΤΟ τής αγοράς ποιό μαγαζί η αλυσίδα καταστημάτων θά τούς αγοράσει?.Τό μόνο μοντέλο (φιξ) που είναι λίγο καλό είναι το 704Ζ αλλά καί αυτό τελευταίο στή κατάταξη .Τώρα αν θέλεις λεπτομέρειες τό πόσο αδιάβροχα καί λοιπά είναι μπορείς νά διαβάσεις τόν καλύτερο (γιά μένα ) αναλυτή μηχανισμών τόν Alan Hawk.
- Giorgos Gallis
- Psaroma Fishing Team
Αγαπητέ Spygog, ο παγκόσμιος νόμος τής αγοράς λέει ,ΠΡΙΝ βγάλεις ένα καινούριο μοντέλο σέ οποιοδήποτε είδος προσπάθησε να ξεφορτωθείς τά παλαιά μοντέλα ,γιατί θά κάθεσαι νά τά βλέπεις στά ράφια σου.
- Giorgos Gallis
- Psaroma Fishing Team
Όποιος φίλος αμφισβητεί γιά τό ποσοστό πωλήσεων ,μπορεί νά κάνει ερώτηση ,στά διάφορα Ελληνικά (φορουμ) γιά τό ψάρεμα πόσοι έχουν (πεν) .(Είμαι σίγουρος ότι είναι κάτω από ένα της εκατό).Ξέχασα νά γράψω ότι οι ίδιοι μηχανισμοί υπάρχουν καί μέ άλλες ονομασίες εταιριών μιάς καί δέν υπάρχει εργοστάσιο τής (πεν) μιάς καί αγοράζει από εδώ καί από εκεί τά διάφορα μοντέλα της.
Συμφωνώ απολύτως μαζί σου κ. Γιώργο. Αυτήν την εξήγηση έδωσα και εγώ. Η Penn εξαφάνισε στην Ευρώπη το στοκ, όσο υπήρχε, εν όψει της κυκλοφορίας του καινουριου. Επισημαίνω στην Ευρώπη, γιατί βλέπω ότι στην Ελλάδα ο αντιπρόσωπος εξακολουθεί να παρέχει το SurfBlaster II στην ίδια ακριβώς τιμή.
Σχετικά δε με το ποσοστό κατόχων Penn μηχανισμών στην Ελλάδα, αν μιλάμε για heavy casting τότε το ποσοστό κυμαίνεται περίπου στο 80-90% με τον Penn Slammer και τον Penn Spinfisher. Σίγουρα στο casting το ποσοστό είναι μικρότερο από τους κατόχους Shimano, Ryobi, Daiwa και Οkuma. Σίγουρο επίσης ότι στα διαφορα site με μεταχειρισμένο εξοπλισμό, ένας μηχανισμός που έχει την τιμητική του είναι ο Shimano Ultegra, γεγονός που με βάζει σε δεύτερες σκέψεις για την ποιότητα τους, αφού τόσοι πολλοί και τόσο συχνά προβαίνουν στην πώληση τους. Επίσης σίγουρο ότι στην Αμερική τους Penn είτε για ψαρεμα offshore είτε για ψαρεμα inshore, τους βρίσκεις πολύ εύκολα . Αν θέλεις και την καθαρά υποκειμενική μου άποψη, σε σύγκριση με τον Ultegra XSC και τους Aerlex XSA και XSB που έχω ψαρέψει , ο SurfBlaster είναι καλύτερος. Αλλά όπως είπε και ο Τάσος παραπάνω αυτά είναι προσωπικά γούστα του καθενός.
-
- Ψαρωμένος
Εχω μπερδεύσει παρα πολυ με τον μηχανισμο...((((( δεν ξερω τι να επιλεξω

- Tasos Potoudis
- Admin
Μόνο κ μόνο πού παίζει η άκρη του Κωνσταντίνου κ τα παίρνεις από 280 περίπου..δε θυμάμαι ακριβώς...( μη το ψάχνω τώρα...) στα 150 περίπου....τα daiwa είναι ευκαιρία. Τα πουλάς του χρόνου όσο τα πήρες ,... λέμε..Που δεν πρόκειται να το σκεφτείς αν τα πάρεις....
Τα Πεν είναι μια προσπάθεια της εταιρείας να ξαναμπεί στην αγορά κ τα κατάφερε δίνοντας ένα κορυφαίο ειδικά στα χρήματα του μηχανάκι ιδανικό για βαρύ casting και surf. Έχει πουλήσει πολύ και όλοι οι κάτοχοι είναι ευτυχισμένοι.
Όλοι λένε ότι έχουν έναν αξιόπιστο πολύ δυνατό με καλές βολές κ 2 ωραίες μπομπίνες. Νήμα - Πετονιά.
Μπες ένα τυχαίο φόρουμ ευρωπαϊκό κ δες τι λένε....
Δυστυχώς η δεύτερη έκδοση δεν έχει V
μπομπίνα για νήμα κ έχει αποσυρθεί κιόλας, οπότε αν καταλήξεις στο Πεν καλό θα είναι να περιμένεις για το 3.
Το ,shimmano είναι μηχανάκι δεκαετιών κλασσικό αξιόπιστο ιδανικό για ελαφρύ casting κατά τη γνώμη μου. Με ένα 120αρι βαρίδι πόσο μάλλον να έχει κ φύκια πάνω του, σε κουράζει η ανάκτηση του.
Σε ένα καλάμι 400 γραμμάρια κ να δουλεύω έως 80 γρ. θα μου άρεσε.
Ο daiwa τέλος είναι όλη η πρόσφατη τεχνολογία της εταιρείας με στόχο να πάρει τα ηνία στην αγορά.
Ιδανικός κατά τη γνώμη μου για βαρύ - ελαφρύ casting και μέτριο surf.
Αυτά κατά τη γνώμη μου... σεβόμενος όλες τις γνώμες κ απόψεις.
Τα Πεν είναι μια προσπάθεια της εταιρείας να ξαναμπεί στην αγορά κ τα κατάφερε δίνοντας ένα κορυφαίο ειδικά στα χρήματα του μηχανάκι ιδανικό για βαρύ casting και surf. Έχει πουλήσει πολύ και όλοι οι κάτοχοι είναι ευτυχισμένοι.
Όλοι λένε ότι έχουν έναν αξιόπιστο πολύ δυνατό με καλές βολές κ 2 ωραίες μπομπίνες. Νήμα - Πετονιά.
Μπες ένα τυχαίο φόρουμ ευρωπαϊκό κ δες τι λένε....
Δυστυχώς η δεύτερη έκδοση δεν έχει V
μπομπίνα για νήμα κ έχει αποσυρθεί κιόλας, οπότε αν καταλήξεις στο Πεν καλό θα είναι να περιμένεις για το 3.
Το ,shimmano είναι μηχανάκι δεκαετιών κλασσικό αξιόπιστο ιδανικό για ελαφρύ casting κατά τη γνώμη μου. Με ένα 120αρι βαρίδι πόσο μάλλον να έχει κ φύκια πάνω του, σε κουράζει η ανάκτηση του.
Σε ένα καλάμι 400 γραμμάρια κ να δουλεύω έως 80 γρ. θα μου άρεσε.
Ο daiwa τέλος είναι όλη η πρόσφατη τεχνολογία της εταιρείας με στόχο να πάρει τα ηνία στην αγορά.
Ιδανικός κατά τη γνώμη μου για βαρύ - ελαφρύ casting και μέτριο surf.
Αυτά κατά τη γνώμη μου... σεβόμενος όλες τις γνώμες κ απόψεις.
..tripinfishing..
- Constantine Palivakis
- Admin
Απλα να πω οτι η Penn ειναι η μονη που σχεδιαζει παραγει και ολοι οι αλλοι προσπαθουν να αντιγραφουν (οχι δεν ειναι ιδεα μου οτι ολα εχουν παρει το στυλ απο τα SurfBlaster και Affinity).
Δεν ειναι τυχαιο που δεν κυκλοφορει τιποτα μεταχειρισμενο της Penn.
Ουτε θα δεις καποιον να προσπαθει να διορθωσει κατι σε ενα εργαλειο της.
Ειναι η μονη που παρουσιαζει συνεχεια (αν και9 οχι συχνα) καινουργια πραγματα και δεν αλλαζει τα παλια προσπαθωντας να πουλησει.
Περιμενουμε το επομενο βημα της, εχω μια πρωτη ιδεα τη θα κυκλοφορησει αλλα ειναι νωρις ακομα.
To οτι εδω ο αντιπροσωπος της penn ειναι στο κοσμο του δεν σημαινει οτι ειναι και οι πελατες. Μια βολτα σε φορουμ του εξωτερικου θα καταλαβετε τι εννοω.
Εν τω μεταξυ εδω μεσα το 80 με 90% ψαρευουν με Penn μηχανισμους (μπορει και παραπανω) και εχουν σκοτωσει οτι ειχανε.
Αν επελεγα εναν μηχνανισμο απο αυτους θα ηταν ο daiwa emblem αν και δεν τον εχω ανοιξει-δουλεψει για να ειμαι σιγουρος, αλλα φαινεται σοβαρο μηχανακι (αν δεν εβρισκα τον Affinity
).
Δεν μιλαγα επειδη δεν εχω αποψη για τους συγκεκριμενους μηχανισμους.
Με εκτιμηση και σεβασμο αυτη ειναι η αποψη μου.
Δεν ειναι τυχαιο που δεν κυκλοφορει τιποτα μεταχειρισμενο της Penn.
Ουτε θα δεις καποιον να προσπαθει να διορθωσει κατι σε ενα εργαλειο της.
Ειναι η μονη που παρουσιαζει συνεχεια (αν και9 οχι συχνα) καινουργια πραγματα και δεν αλλαζει τα παλια προσπαθωντας να πουλησει.
Περιμενουμε το επομενο βημα της, εχω μια πρωτη ιδεα τη θα κυκλοφορησει αλλα ειναι νωρις ακομα.
To οτι εδω ο αντιπροσωπος της penn ειναι στο κοσμο του δεν σημαινει οτι ειναι και οι πελατες. Μια βολτα σε φορουμ του εξωτερικου θα καταλαβετε τι εννοω.
Εν τω μεταξυ εδω μεσα το 80 με 90% ψαρευουν με Penn μηχανισμους (μπορει και παραπανω) και εχουν σκοτωσει οτι ειχανε.
Αν επελεγα εναν μηχνανισμο απο αυτους θα ηταν ο daiwa emblem αν και δεν τον εχω ανοιξει-δουλεψει για να ειμαι σιγουρος, αλλα φαινεται σοβαρο μηχανακι (αν δεν εβρισκα τον Affinity

Δεν μιλαγα επειδη δεν εχω αποψη για τους συγκεκριμενους μηχανισμους.
Με εκτιμηση και σεβασμο αυτη ειναι η αποψη μου.
www.constantinepalivakis.com
- OdysseasAlexandrou
- Αρχιψαρωμένος
Να προσθέσω και εγώ με την σειρά μου ότι δύστυχος στην Ελλάδα ο αντιπρόσωπος της Penn δεν είναι και απο του καλύτερους μιας και έχει κρατήσει στα ύψη τις τιμές και αυτο δν ειναι μονο τώρα άλλα απο τότε που είχαν βγει η μηχανισμοί . Τώρα οσο αναφορά για το θέμα με τις πωλήσεις παίζει και η διαφήμιση που θα γίνει σε ενα προϊόν δύστυχος εδώ στην Ελλάδα εαν δεν έχει ψαρέψει ένα γνωστό Όνομα (ψαράς των social) με το προϊόν δεν θα πουλήσει ποτε . Λιγος πολυ ολοι γνωριζουμε πως δουλευει το συστημα στην Ελλάδα στον χωρο τις αλιείας .Ας μην είχαν πλασάρει εδώ στη Ελλάδα οι γνωστοί ψαράδες τα ultegra και proskyer και τότε θα μιλάγαμε για πωλήσεις. Εγώ έχω στη κατοχη μου 4 μηχανισμούς Affinity 8000 και δν τους αλλάζω . Μου κάνουν όλα τα χατίρια. Να προσθέσω ότι τα μηχανάκια μου τα πάω για σέρβις σε γνωστό του χώρου όπου μόνο με αυτό ασχολείται και όταν τον ρώτησα να μου πει την άποψη του Affinity με Ultegra μου απάντησε η μέρα με τη νύχτα . Αυτά και απο έμενα, φιλικά με εκτίμηση και σεβόμενος όλες τις απόψεις και γνώμες !!!
- ConstantinosClio
- Αρχιψαρωμένος
Καλησπέρα Οδυσσέα , αν επιτρέπεται ποιο affinity έχεις ; Σαν του Τάσου / Κωνσταντίνου ή το 2 ;OdysseasAlexandrou έγραψε: Δευ Οκτ 26, 2020 6:38 pm Να προσθέσω και εγώ με την σειρά μου ότι δύστυχος στην Ελλάδα ο αντιπρόσωπος της Penn δεν είναι και απο του καλύτερους μιας και έχει κρατήσει στα ύψη τις τιμές και αυτο δν ειναι μονο τώρα άλλα απο τότε που είχαν βγει η μηχανισμοί . Τώρα οσο αναφορά για το θέμα με τις πωλήσεις παίζει και η διαφήμιση που θα γίνει σε ενα προϊόν δύστυχος εδώ στην Ελλάδα εαν δεν έχει ψαρέψει ένα γνωστό Όνομα (ψαράς των social) με το προϊόν δεν θα πουλήσει ποτε . Λιγος πολυ ολοι γνωριζουμε πως δουλευει το συστημα στην Ελλάδα στον χωρο τις αλιείας .Ας μην είχαν πλασάρει εδώ στη Ελλάδα οι γνωστοί ψαράδες τα ultegra και proskyer και τότε θα μιλάγαμε για πωλήσεις. Εγώ έχω στη κατοχη μου 4 μηχανισμούς Affinity 8000 και δν τους αλλάζω . Μου κάνουν όλα τα χατίρια. Να προσθέσω ότι τα μηχανάκια μου τα πάω για σέρβις σε γνωστό του χώρου όπου μόνο με αυτό ασχολείται και όταν τον ρώτησα να μου πει την άποψη του Affinity με Ultegra μου απάντησε η μέρα με τη νύχτα . Αυτά και απο έμενα, φιλικά με εκτίμηση και σεβόμενος όλες τις απόψεις και γνώμες !!!
- OdysseasAlexandrou
- Αρχιψαρωμένος
ConstantinosClio έγραψε: Δευ Οκτ 26, 2020 6:50 pmΚαλησπέρα Οδυσσέα , αν επιτρέπεται ποιο affinity έχεις ; Αν του Τάσου / Κωνσταντίνου ή το 2 ;OdysseasAlexandrou έγραψε: Δευ Οκτ 26, 2020 6:38 pm Να προσθέσω και εγώ με την σειρά μου ότι δύστυχος στην Ελλάδα ο αντιπρόσωπος της Penn δεν είναι και απο του καλύτερους μιας και έχει κρατήσει στα ύψη τις τιμές και αυτο δν ειναι μονο τώρα άλλα απο τότε που είχαν βγει η μηχανισμοί . Τώρα οσο αναφορά για το θέμα με τις πωλήσεις παίζει και η διαφήμιση που θα γίνει σε ενα προϊόν δύστυχος εδώ στην Ελλάδα εαν δεν έχει ψαρέψει ένα γνωστό Όνομα (ψαράς των social) με το προϊόν δεν θα πουλήσει ποτε . Λιγος πολυ ολοι γνωριζουμε πως δουλευει το συστημα στην Ελλάδα στον χωρο τις αλιείας .Ας μην είχαν πλασάρει εδώ στη Ελλάδα οι γνωστοί ψαράδες τα ultegra και proskyer και τότε θα μιλάγαμε για πωλήσεις. Εγώ έχω στη κατοχη μου 4 μηχανισμούς Affinity 8000 και δν τους αλλάζω . Μου κάνουν όλα τα χατίρια. Να προσθέσω ότι τα μηχανάκια μου τα πάω για σέρβις σε γνωστό του χώρου όπου μόνο με αυτό ασχολείται και όταν τον ρώτησα να μου πει την άποψη του Affinity με Ultegra μου απάντησε η μέρα με τη νύχτα . Αυτά και απο έμενα, φιλικά με εκτίμηση και σεβόμενος όλες τις απόψεις και γνώμες !!!
Penn Affinity 8000 LC τα γκρι με το χρυσο οχι τα μαυρα !!!
- ConstantinosClio
- Αρχιψαρωμένος
Σαν του Τάσου , εργαλεία !OdysseasAlexandrou έγραψε: Δευ Οκτ 26, 2020 6:53 pmConstantinosClio έγραψε: Δευ Οκτ 26, 2020 6:50 pmΚαλησπέρα Οδυσσέα , αν επιτρέπεται ποιο affinity έχεις ; Αν του Τάσου / Κωνσταντίνου ή το 2 ;OdysseasAlexandrou έγραψε: Δευ Οκτ 26, 2020 6:38 pm Να προσθέσω και εγώ με την σειρά μου ότι δύστυχος στην Ελλάδα ο αντιπρόσωπος της Penn δεν είναι και απο του καλύτερους μιας και έχει κρατήσει στα ύψη τις τιμές και αυτο δν ειναι μονο τώρα άλλα απο τότε που είχαν βγει η μηχανισμοί . Τώρα οσο αναφορά για το θέμα με τις πωλήσεις παίζει και η διαφήμιση που θα γίνει σε ενα προϊόν δύστυχος εδώ στην Ελλάδα εαν δεν έχει ψαρέψει ένα γνωστό Όνομα (ψαράς των social) με το προϊόν δεν θα πουλήσει ποτε . Λιγος πολυ ολοι γνωριζουμε πως δουλευει το συστημα στην Ελλάδα στον χωρο τις αλιείας .Ας μην είχαν πλασάρει εδώ στη Ελλάδα οι γνωστοί ψαράδες τα ultegra και proskyer και τότε θα μιλάγαμε για πωλήσεις. Εγώ έχω στη κατοχη μου 4 μηχανισμούς Affinity 8000 και δν τους αλλάζω . Μου κάνουν όλα τα χατίρια. Να προσθέσω ότι τα μηχανάκια μου τα πάω για σέρβις σε γνωστό του χώρου όπου μόνο με αυτό ασχολείται και όταν τον ρώτησα να μου πει την άποψη του Affinity με Ultegra μου απάντησε η μέρα με τη νύχτα . Αυτά και απο έμενα, φιλικά με εκτίμηση και σεβόμενος όλες τις απόψεις και γνώμες !!!
Penn Affinity 8000 LC τα γκρι με το χρυσο οχι τα μαυρα !!!
-
- Ψαρωμένος
Πολυ ωραια τα γκρι με το χρυσο αλλα δεν τα βρησκεις πουθενα........
- ConstantinosClio
- Αρχιψαρωμένος
Απο οτι βλέπω απο τιμές ο surfblaster 3 / 7000 βγαίνει το ποιο φθηνό στην Αγγλία στα 155 χωρίς μεταφορικά και ο 8000 στα 166 άρα βγαίνει εκτός budget .
Ένας άλλος μηχανισμός εντός του budget σου που συμπαθώ και τον έχουν και κάποια μέλη είναι ο okuma 8k , θηριάκι μοιάζει και αυτός σαν τον penn και μεχρι σήμερα δεν εχω ακούσει κάτι αρνητικό , δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη όμως .
Απο shimano σε αυτά τα χρήματα παίζουν οι beastmaster , αθάνατα , αξιόπιστα αλλά "βασικά" μηχανάκια χωρίς πολλά πολλά , βέβαια τη δουλειά τους την κάνουν μια χαρά και απροβλημάτιστα και σίγουρα για πολλά χρόνια. Φυσικά θεωρώ τα αντίστοιχα daiwa (crosscast 45) πολύ πιο προσεγμένα μηχανάκια σε πολλούς τομείς και πολύ καλύτερη περίπτωση, τα φρένα όμως χρειάζονται λίγη εξοικείωση γιατί είναι λίγο απότομα αλλά αν τα μάθεις δεν τα αλλάζεις, παραπάνω όμως δεν γνωρίζω μιας που δεν τα έχω ψαρέψει και όσο ίδια και να μοιάζουν με τα emblem οι διαφορές τους είναι πολλές και μεγάλες .
Απο μεταχειρισμένα τώρα , εξαρτάται τι θα βρείς , σε τι κατάσταση θα το βρείς και να υπάρχει και το ερώτημα μέσα σου γιατί άραγε το πουλάει ο ιδιοκτήτης.
Ένας άλλος μηχανισμός εντός του budget σου που συμπαθώ και τον έχουν και κάποια μέλη είναι ο okuma 8k , θηριάκι μοιάζει και αυτός σαν τον penn και μεχρι σήμερα δεν εχω ακούσει κάτι αρνητικό , δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη όμως .
Απο shimano σε αυτά τα χρήματα παίζουν οι beastmaster , αθάνατα , αξιόπιστα αλλά "βασικά" μηχανάκια χωρίς πολλά πολλά , βέβαια τη δουλειά τους την κάνουν μια χαρά και απροβλημάτιστα και σίγουρα για πολλά χρόνια. Φυσικά θεωρώ τα αντίστοιχα daiwa (crosscast 45) πολύ πιο προσεγμένα μηχανάκια σε πολλούς τομείς και πολύ καλύτερη περίπτωση, τα φρένα όμως χρειάζονται λίγη εξοικείωση γιατί είναι λίγο απότομα αλλά αν τα μάθεις δεν τα αλλάζεις, παραπάνω όμως δεν γνωρίζω μιας που δεν τα έχω ψαρέψει και όσο ίδια και να μοιάζουν με τα emblem οι διαφορές τους είναι πολλές και μεγάλες .
Απο μεταχειρισμένα τώρα , εξαρτάται τι θα βρείς , σε τι κατάσταση θα το βρείς και να υπάρχει και το ερώτημα μέσα σου γιατί άραγε το πουλάει ο ιδιοκτήτης.