Μύδι για τσιπούρες
- Tasos Potoudis
- Admin
Μύδι για τσιπούρες
Ενα οικονομικό κ αποδοτικό δόλωμα για τη φιλενάδα μας που δεν εχω χρησιμοποιησει πότε!
Θα ήθελα να μαθω τον τροπο κ τα μυστικά για τη σωστη δολωση του.
Ευχαριστώ εκ των προτερων....
Θα ήθελα να μαθω τον τροπο κ τα μυστικά για τη σωστη δολωση του.
Ευχαριστώ εκ των προτερων....
Re: Μυδι για τσιπουρες
Ενας τροπος ειναι να βαλεις το αγκιστρι μεσα στο μυδι και αφηνεις το αρπαδι απ εξω.ο αλλος τροπος ειναι ανοιγεις το μυδι κοβεις λιγο το εσωτερικο του χωρις να αποκολληθει το εσωτερικο του απο το κελυφος.δολωνεις το εσωτερικο και τυλιγεις λιγο με νημα να σφιξει και αφηνεις το κελυφος να κρεμεται.ο τελευταιος τροπος που χρησιμοποιω κι εγω ειναι,βγαζω το εσωτερικο τελειως,το περναω στη βελονα και το σφιγγω με ελαστικο νημα και μετα δολωνω.το νημα χρειαζεται γιατι ειναι πολυ μαλακο δολωμα.
- Tasos Potoudis
- Admin
Καλυτερα δηλαδη να βαζουμε μονο εσωτερικο?
Δεν ειναι αφυσικο να υπαρχει σε αυτη τη μορφη στο βυθο?
Μηπως με λιγο κελυφος ειναι πιο φυσικη παρουσιαση?
Εχετε παρει ψαρακια με μυδι?οχι πριν 10 χρονια που ηταν διαφορετικα τα πραγματα...
Δεν ειναι αφυσικο να υπαρχει σε αυτη τη μορφη στο βυθο?
Μηπως με λιγο κελυφος ειναι πιο φυσικη παρουσιαση?
Εχετε παρει ψαρακια με μυδι?οχι πριν 10 χρονια που ηταν διαφορετικα τα πραγματα...
..tripinfishing..
Γι αυτο το αφηνουν το κελυφος.για να ειναι πιο φυσικη η παρουσιαση του.εγω το κανω ετσι γιατι εχω παρατηρησει οτι ακομα και με αυτον τον τροπο δολωσης το τρωνε,οποτε το συνεχιζω.η φυσικη παρουσια για την τσιπουρα σιγουρα παιζει χωρις να ειναι απολυτο.ειναι αψυχολογητες.μου εχει τυχει πχ να βγαλω μερα μεσημερι με 0.50 παραμαλο με pennel τσιπουρα καλη με συλληψη πιο γελοια και απο συλληψη χανου.οτι να ναι.λαβρακι στοχευα,τσιπουρα μου βγηκε.
καλησπερα παιδια εχετε δοκιμασει και με κατεψηγμενο μυδι κανεις κανει δουλευει αυτο καθολου?
δεν χανεις τιποτα να το δοκιμασεις....αν και το φρεσκο δουλευει σιγουρα και δεν ειναι ακριβαsavix έγραψε:καλησπερα παιδια εχετε δοκιμασει και με κατεψηγμενο μυδι κανεις κανει δουλευει αυτο καθολου?
- Tasos Potoudis
- Admin
Λένε ότι λόγω συντηρητικων μένει μυρωδιά κ επηρεάζει. Εγώ προσωπικά μύδια δεν έχω δοκιμάσει αλλά καλαμάρι που είχα πάρει από ανάγκη κάποτε δεν είχα τσίμπημα.
Σε γαριδουλες πάλι κατεψυγμένες είχα κάνει ζημιά σε γοπες κάποτε. Ίσως οι γοπες που είναι μικρά ψαράκια δεν είχαν πονηρεψει. Αλλά πάλι αυτό που λέει ο Μπάμπης είναι σωστό. 3-4 ευρώ έχει το κιλό.
Σε γαριδουλες πάλι κατεψυγμένες είχα κάνει ζημιά σε γοπες κάποτε. Ίσως οι γοπες που είναι μικρά ψαράκια δεν είχαν πονηρεψει. Αλλά πάλι αυτό που λέει ο Μπάμπης είναι σωστό. 3-4 ευρώ έχει το κιλό.
οποτε δλδ εκανα χαζομαρα που πηρε κατεψηγμενα ε και εγω χτες που πηγα με καλαμαρι κατεψηγμενο κατι τραβηγματα και τσημηματα μοωο τπτ παραπανο αν τα κανω σαν τις γαριδες λετε να πιασει με ζαχαρη και λαδι?
Το καλύτερο είναι ολόκληρο και θαμενο μέσα το αγκίστρι. Σε αυτή την περίπτωση το τραυματιζεις ελάχιστα να βγάζει την μυρωδιά του και να είναι ποίο εύκολος στόχος.
Άλλος ένας τρόπος είναι η ψίχα με 2 έως και 5 μύδια περασμένα Στη βελόνα και ελαστικό νήμα.
Επισεις αντί για ελαστικό μπόρες να βάλεις υδατοδιαλυτικο νήμα ώστε να έχεις καλύτερη Παρουσίαση.
Άλλος ένας τρόπος είναι η ψίχα με 2 έως και 5 μύδια περασμένα Στη βελόνα και ελαστικό νήμα.
Επισεις αντί για ελαστικό μπόρες να βάλεις υδατοδιαλυτικο νήμα ώστε να έχεις καλύτερη Παρουσίαση.
- Fanis Zampos
- Διαχειριστής
Re: Μύδι για τσιπούρες
Ενας καλος τροπος ειναι να παρεις ενα μυδι ολοκληρο και αλλα δυο καθαρισμενα.ανοιγεις το ολόκληρο και κράτας μονο το ενα κελυφος.μετα βαζεις τα αλλα δυο τα καθαρισμενα στο κελυφος που εχεις κρατησει και φυτευεις το αγκιστρι.δενεις με ελαστικο νημα και το στελνεις στο βυθο περιμένοντας το τραβηγμα...
an thes na to kaneis omws gia casting pws to kaneis gia na min dialithei ston aera?
για καστινγκ μιλανε ολα τα παιδια πιο πανω ...απο τη στιγμη που το δενεις με ελαστικο νημα δεν φευγει στη βολη....
υδατοδιαλυτό νήμα εχει δοκιμασει καποιος?
παρον
Ρωτα τι θες Τιτο.
Αν και υποψιαζωμε τι θες να ρωτησεις...
λοιπον αντεχει δεν εχει προβλημα στην βολη,ειναι σαν το ελαστικο νημα,κοβετε ευκολα γιατι δεν ειναι ελαστικο θελει μαλακα περασμα το δολωμα σου πανω στο αγγιστρι σου.
Με το που πεσει στο νερο θελει ορισμενο χρονο για να διαλυθει και να παρουσιασει το δολωμα σου ποιο αφρατο σηλαδη οπως ηταν σχεδον πριν το βαλεις στο αγγιστρι σου το μυδι.Με λιγα λογια απλωμενο.
Ο χρονος που κανει να δουλεψει το δολωμα σου ειναι κοντα στα 2 λεπτα,αναλογα και την ετερεια που θα επιλεξεις.
Το μονο του ελατωμα ειναι οτι δεν πρεπει να χασεις την ακρη του και θελει προσεκτικο χειρισμο στο καρουλακι του,γιατι αν χασεις την ακρη ξεχνατο
Οταν βαζεις,βαλε ωστε να σιγουρεψεις την βολη σου και μην το παρακανεις,γιατι απλα θα χρειαστει παραπανω χρονο να διαλυθει!

Ρωτα τι θες Τιτο.
Αν και υποψιαζωμε τι θες να ρωτησεις...
λοιπον αντεχει δεν εχει προβλημα στην βολη,ειναι σαν το ελαστικο νημα,κοβετε ευκολα γιατι δεν ειναι ελαστικο θελει μαλακα περασμα το δολωμα σου πανω στο αγγιστρι σου.
Με το που πεσει στο νερο θελει ορισμενο χρονο για να διαλυθει και να παρουσιασει το δολωμα σου ποιο αφρατο σηλαδη οπως ηταν σχεδον πριν το βαλεις στο αγγιστρι σου το μυδι.Με λιγα λογια απλωμενο.
Ο χρονος που κανει να δουλεψει το δολωμα σου ειναι κοντα στα 2 λεπτα,αναλογα και την ετερεια που θα επιλεξεις.
Το μονο του ελατωμα ειναι οτι δεν πρεπει να χασεις την ακρη του και θελει προσεκτικο χειρισμο στο καρουλακι του,γιατι αν χασεις την ακρη ξεχνατο

Οταν βαζεις,βαλε ωστε να σιγουρεψεις την βολη σου και μην το παρακανεις,γιατι απλα θα χρειαστει παραπανω χρονο να διαλυθει!
Απαντησες ολες τις ερωτησεις μου......!!!

- andreasomageiras
- Ψαρωμένος
Οπτικό υλικό, για της δολωσιες με ολόκληρο το μύδι και με μόνο το ένα κέλυφος μπορούμε να δούμε;
Ο τρόπος με την ψίχα ως κοκορέτσι είναι κατανοητός.
Το σακουλάκι που πωλείται με νωπό μύδι καθαρισμένο δουλεύει ή έχει συντηρητικά;
Ο τρόπος με την ψίχα ως κοκορέτσι είναι κατανοητός.
Το σακουλάκι που πωλείται με νωπό μύδι καθαρισμένο δουλεύει ή έχει συντηρητικά;