Ας πούμε ότι ψάχνω για αγορά 2 ίδια καλάμια.

Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Re: Ας πούμε ότι ψάχνω για αγορά 2 ίδια καλάμια.

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Είναι ευκαιρία.. μπορείς να δοκιμάσεις πολλά καλάμια.
Αν κ με αυτή τη παρέα παίζει να τα ξεχάσουμε κ να δοκιμάζουμε μπύρες κ μεζέδες :lol:
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Screenshot_2018-05-22-01-07-34.png
Πολύ καλή περίπτωση νομίζω...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από andreasomageiras »

Αντί να απαντήσω εδώ απάντησα στο άλλο θέμα.
Καλή, πολύ καλή η αγγελία.
Δεν ξέρω όμως κατά πόσο ψάχνω κάτι σαν αυτό το καλάμι ή κάτι άλλο.
Μόνο ψαρεύοντας με κάποιο θα καταλάβω τι θέλω, λόγο έλλειψης εμπειρίας, δεν έχω πιάσει ποικιλία από καλάμια στα χέρια μου, για να έχω άποψη στο τι εκφράζει και τι όχι.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_Arianos
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από Giwrgos_Arianos »

Ανδρέα σίγουρα εσυ θα ζητας καποια συγκεκριμένα πραγματα απο ενα καλάμι,και ας υπάρχει έλλειψη εμπειρίας,ομως εσυ λογικά θες 2 3 συγκεκριμένα πραγματα απο ενα καλάμι που ξερεις εσυ και μονο,μήπως,λεω μηπως θα ηταν καλο να περάσεις απο δυο τρία καταστήματά να πεις τι ακριβώς ζητας απο ενα καλάμι και τι ακριβώς στοχευεις(ψαρια,συνθηκες κ.λ)και να σου προτεινουν καποια καλαμια,και επειτα μετα να ψαξεις-ρωτησεις και εδω αν τα ειχε η εχει στην κατοχη του καποιος η αν ισως καποιος φιλος εκει κοντα μηπως θα εχει καποιο στην κατοχη του να τεσταρεις κιολας online στην γαλανη(οτι καλύτερο),και αν πληρουν πραγματι αυτα που σου προτεινε ο καταστηματάρχης....Καλα κανεις και εισαι επιφυλακτικός με την αγορά,απλα τωρα ετσι νομιζω θα δυσκολευτεις να καταλήξεις σε αυτο που θες ακριβώς,ασε που θα δεις 1000 καλαμια ετσι...
Απλα ετσι βρε παιδι μου, μια γνώμη μου ειπα ξερεις μηπως σε βοηθησει αυτος η καποιος αλλος τρόπος.Μακαρι και εύχομαι να αποκτησεις αυτο που ζητάς...
Οι δυσκολίες που περνάμε σήμερα,γινονται δύναμη για το μέλλον,γιαυτό δεν τα παρατάμε!
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Είναι θέμα....
Όταν έχεις ψαρεψει με ένα δύο καλάμια κ σε χαλαρές συνθήκες δεν καταλαβαίνες κ πολλά πιάνοντας ένα καλάμι.
Όταν καταλαβαίνεις... συνήθως ξέρεις κ τι θες.

Στα μαγαζιά εγώ δε νιώθω άνετα να μου ανοίξουν ένα καλάμι, να βγω κ έξω να το δοκιμάσω; να βάλω κ ένα μοτέρ πάνω; να δοκιμάσω κ 2-3-4.?
Άμα μου γυαλίσει κ πέμπτο;
Και να μη πάρω τίποτα κ να φύγω;
Δε το έχω με τίποτα.....
Άσε που ο καθένας δουλεύει συγκεκριμένα πράγματα.... άλλος θέλει να ξεστοκαρει.... άλλος δεν είναι καν για λέει γνώμη αλλλλα έχει κ είναι κ απολύτως....
Χαμός!!
Σίγουρα υπάρχουν κ εξαιρέσεις.
Το psaroma θα κάνει τη διαφορά έχοντας στημένα έτοιμα καλάμια για δοκιμή στο παραθαλάσσιο κατάστημα του που περιμένει έναν επενδυτή. 8-)
Ο Αντρέας τώρα στη φάση που είναι βρίσκοντας το alivio σκληρό, αν πάει σε τρισπαστο 180-200 σκληρό θα του είναι.
Άσε που θα λες Αντρέα τι έμπλεξα εγώ με σπαστά.
Αν δε πάρεις από τα σπαστά τη δυναμη κ τη στιβαρότητα του δεν θα βρεις νόημα στην αγορά σου.
Οπότε αν έπρεπε ΤΩΡΑ να πάρουμε δύο καλάμια οικονομικά που να τα ευχαριστιεσε με το που τα πάρεις η αγγελία είναι σούπερ!!! ( και εμπορευσιμα σχετικά, όπως κ το alivio τα πουλάς....)
Αν παιδευτείς με το alivio ή πάρεις κάνα τρισπαστο να σου κάθεται καλύτερα στο χέρι, του χρόνου θα είσαι για άλλα πιθανότητα...
Ένα τέτοιο σετ τηλεσκοπικα πάντως..τα κρατάς κ για πάντα για χαλαρά η γρήγορα ψαρέματα.
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Σήμερα βρέθηκα σε κατάστημα, (που νόμιζα εγώ ότι θα είναι....) με μεγάλη παρουσία στο διαδίκτυο και μεγάλη ποικιλία.
Έτσι νόμιζα, ίσως να φταίει η κρίση, όντος ο χώρος μεγάλος, αλλά, άδειο.
Σε ερώτηση μου, μπας και έχει κανένα τρισπαστο να δω, η απάντηση ήταν, δύσκολα κρατάμε στοκ.
Σε επαρχιακό κατάστημα στην Κατερίνη, που βρέθηκα πρι κανένα μήνα, ήταν γεμάτο σε σημείο να δυσκολεύεσαι να περάσεις ανάμεσα στους διαδρόμους.
Όταν πάω Κατερίνη, θα φροντίσω να έχω χρόνο, να ποιώ ένα καφέ με των Αντώνη, για να δω τι έχει.
Υ. Γ. Ρώτησα τον πωλητή αν ψαρεύει, ήθελα μια γνώμη για το νήμα το Pregio, η απάντηση του με απογοήτευσε, δεν ψαρεύει. Δε θα αναφέρω το όνομα του καταστήματος.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Constantine Palivakis »

Δυστηχως Ανδρεα ειναι πολλα μαγαζια ετσι στην Ελλαδα.
Δυσκολο να βρεις καποιον να σε βοηθησει.
Και το χειροτερο ειναι οτι υπαρχουν και πολλοι που δεν ξερουν ουτε τα βασικα και νομιζουν οτι τα ξερουν ολα.
www.constantinepalivakis.com
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_Arianos
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Σιγουρα Τασο και συμφωνω με ολα τα παραπανω που γράφεις,ομως οταν λεω να παει σε καταστημα δεν εννοω να παει να αγοράσει,αλλα να παει(ΣΕ ΣΟΒΑΡΟ καταστημα και οχι κανα μ@λακα τραχανα μαγαζατορα)και να πει τι ακριβώς ζηταει και να του προτείνουν 2 3 καλαμια και επειτα να ψαξει η ρωτησει αν καποιος τα συγκεκριμενα εχει στην κατοχή του,θα ηταν πολυ καλύτερα ...νομιζω δεν ειναι και κατι δυσκολο,απλα μια ιδεα βρε παιδι μου μήπως βοηθήσει....
Επισης φιλε μου το οτι δεν νιωθεις ανετα σε μαγαζια και δεν το έχεις με τίποτα,σεβαστο και δεν το συζητω,δεν διαφωνω,αλλο ομως εσυ αλλο Ανδρεας και αλλο οποιοσδήποτε αλλος απο μας,ολοι διαφορετικοι ειμαστε,το θεμα εδω είναι μήπως υπαρχει καποιος ενναλαξ τρόπος να βοηθήσει τον Ανδρεα να καταληξει να βρει αυτο που ψαχνει,αυτο θελω να πω γενικά...

Ντινο ειναι πραγματι πολλα μαγαζια τέτοια,ομως υπαρχουν και αρκετα σοβαρα μαγαζιά σε καθε νομό,και απο στοκ και γνωστες μαγαζατορες,οποτε δε παμε σε καταστηματα οπουδηποτε σαν το φυλο οπου το φυσήξει ο ανεμος για εξοπλισμό να ρωτησουμε η αγοράσουμε....και δεν είναι κατι τραγικο να βρείς αυτο το σοβαρο κατάστημα...
Οι δυσκολίες που περνάμε σήμερα,γινονται δύναμη για το μέλλον,γιαυτό δεν τα παρατάμε!
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_Arianos
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Tasos Potoudis έγραψε: Τετ Μάιος 23, 2018 1:36 am Το psaroma θα κάνει τη διαφορά έχοντας στημένα έτοιμα καλάμια για δοκιμή στο παραθαλάσσιο κατάστημα του που περιμένει έναν επενδυτή. 8-)
Εδω φιλε απλα ΕΓΡΑΨΕΣ!!!!Θεος χαχαχα!
Ααααυτο είναι οτι καλύτερο,λυση-εγγύηση!!!!!
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Πιστεψε με Γιωργο ειναι πολυ πιο τραγικο απο οτι το φανταζεσαι.
Και δνε λεω μαγαζι που να το παιζει οτι ξερει, αλλα μαγαζι που πραγματικα ξερει τι λεει και τι πουλαει.
Οι περισσοτεροι (αν οχι ολοι) θα σου σπρωξουν αυτο που θελουν να ξεφορτωθουν η τους συμφερει να πουλησουν, και οχι αυτο που χρειαζεσαι.
Απο την μια εχει λογικη γιατι θελουν πουλησουν και η δουλεια τους ειναι αυτη και χωρις να τους ενδιαφερει οτι αν καποια στιγμη στο μελλον αυτος παρει χαμπαρι τι του εχει πουλησει δεν θα τον ξανα δει και θα τον βριζει.
Και επειδη ξερω παρα πολλους που εχουν μαγαζια (καποτε τα επερνα σβαρνα για δουλεια και ξενυχταγαμε μαζι σε εκθεσεις), αυτοι που γνωριζουν ειναι μετρημενοι στα δακτυλα του ενος χεριου.
Και προσεξε... οχι για ολες τις τεχνικες, αλλα για μια.
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_Arianos
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Αστα να πανε Ντινο,τραγικό...σιγουρα έχεις πολυ εμπειρία με τους καταστηματάρχες,τους εχεις φαει με το κουτάλι,εχω φυσικά υποψιν οτι τα πιο πολλά μαγαζιά μας βλεπουν 50ευρα με ποδια και οχι πελατες-ανθρώπους και σιγουρα ετσι ζουν,γιαυτο προτεινα σαν μια ιδεα και ας ειναι ασχετη,απλα να βρει ο Ανδρέας καποιο καταστημα σοβαρο μεσο καποιου γνωστου-φιλου και ας ειναι πιο μακρια,και να παρει 2 3 προτασεις για τα λεφτα που διαθέτει και γιαυτα που ζηταει πανω κατω,και μετα να τεσταρει αν τα εχουν καποιοι απο μας η καποιος φιλος ισως εκει στην κατοχη ωστε να διαπιστωσει το παιδί αν πράγματι ισχυουν αυτα που του πρότεινε ο μαγαζατορας,και μετα όποτε θελει προχωράει σε αγορα με ασφάλεια...το να δεις αγγελίες κ.τ.λ. κατα την γνωμη μου στην.περιπτωση του Ανδρεα δύσκολο να καταλήξει καπου,ειδικα αν εχεις έλλειψη πειρας και εχεις πιασει μονο 2 3 καλάμια οπως πολυ σωστά είπε ο Τάσος...
Και επίσης συμφωνώ απόλυτα με τον Τάσο που είπε:"Όταν έχεις ψαρεψει με ένα δύο καλάμια κ σε χαλαρές συνθήκες δεν καταλαβαίνες κ πολλά πιάνοντας ένα καλάμι.
Όταν καταλαβαίνεις... συνήθως ξέρεις κ τι θες."
Μεγάλη αλήθεια,και λογικό.
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Ναι ετσι ειναι Γιωργο.
Παντως αν δεν πληρωσεις δεν μαθαινεις σε αυτο το χομπι.
Θα πρεπει να εισαι πολυ τυχερος για να βρεις το καλαμι που σου ταιριαζει απο την αρχη.
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Το καλάμι που σου σου ταιριάζει.
Άλλο θέμα κ αυτό τεράστιο..
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Elias k »

Το να βρεις καλάμι να σου ερχετε στα μέτρα σου, λίγο δύσκολο.. .και ειδικά Ετοιμοπαράδοτα.
Το ότι θα ξοδέψεις χρήμα είναι το μόνο σίγουρο. Το θέμα όμως είναι το πώς θα κερδίσεις από την αγορά σου.
Εδώ και αρκετά χρόνια πριν λέω το έξεις....οτι πληρώνεις πέρνεις!!
Δεν θα μπω στο τριπακι αααα αυτό είναι ακριβό κ.τ.λ.απλα λέω πως μπαίνοντας καλύτερα σε μια τεχνική ζητάς και περισσότερα, οπότε η λογική λέει πάμε για κάτι ποιοτικό από την αρχή.
Το να πάρεις κάτι καλό από την αρχή κερδίζεις χρήματα και αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Είμαι παθον όπως αρκετοί φίλοι στο ψάρεμα και έτσι προσπαθώ να βαλω σε σωστη κατεύθυνσή όσους φίλους το επιθυμούν για να γλιτώσουν τα περιτα έξοδα.
Άποψη μου είναι σετ καλαμιων και μηχανισμών και ας είναι εξωφρενικά τα ποσά...Απλα γλυτώνεις χρήμα σε βάθος χρόνου.
Τα καλάμια στην ουσία είναι αναλώσιμα αλλά όχι όλα!!
Θέλω να πω πως υπάρχουν καλάμια που θα τα έχεις για μια ζωή,Και φυσικά καλάμια που θα τα αλλάζεις σαν τα σώβρακα με όλη την σημασία της λέξεως.
Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα και σαν καταναλωτές πέφτουμε στην παγίδα του εύκολου.
Το να έχεις κάτι εύκολο και γρήγορο σε εξιτάρει στο φουλ,μα όταν έρθουν οι συνθήκες που θα θες κάτι Ποιο απετιτικο τότε θα καταλάβεις ποιες είναι η αξίες ενός καλού καλαμιου, με ενός καλαμιου της απλής η έστω και καλής αγοράς βάση το τι σου προσφέρουν στην αγορά.
Όπως είπε και ο Ντίνος ελάχιστοι είναι οι γνωστές και αυτοί στον τομέα τους!!!!!
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από takis.mantadakis »

Constantine Palivakis έγραψε: Τετ Μάιος 23, 2018 6:24 pm Πιστεψε με Γιωργο ειναι πολυ πιο τραγικο απο οτι το φανταζεσαι.
Και δνε λεω μαγαζι που να το παιζει οτι ξερει, αλλα μαγαζι που πραγματικα ξερει τι λεει και τι πουλαει.
Οι περισσοτεροι (αν οχι ολοι) θα σου σπρωξουν αυτο που θελουν να ξεφορτωθουν η τους συμφερει να πουλησουν, και οχι αυτο που χρειαζεσαι.
Απο την μια εχει λογικη γιατι θελουν πουλησουν και η δουλεια τους ειναι αυτη και χωρις να τους ενδιαφερει οτι αν καποια στιγμη στο μελλον αυτος παρει χαμπαρι τι του εχει πουλησει δεν θα τον ξανα δει και θα τον βριζει.
Το γενικευω λιγο μιας κ το αναφερατε χωρις να βγω πολυ εκτος θεματος.
Σε ολους τους κλαδους ειναι πολυ λιγα τα μαγαζια που ξερουν πραγματικα τι λενε κ τι πουλανε.Κ ενα απο τα "καλα" ασχημα της κρισης ειναι οτι υπαρχει ενα ξεκαθαρισμα κ στο τελος θα μεινουν οσοι πραγματικα αξιζουν,γτ σε καποιους κλαδους ειχε παραγινει το κακο που ανοιγαν ολοενα κ νεα μαγαζια χωρις να εχει καμια σχεση με το αντικειμενο αυτος που το ανοιγε.Δεν ειμαι υπερ στο να κλεινουν μαγαζια κ να χανει ο κοσμος τη δουλεια του,καθως κ το κλεισιμο ενος επηρρεαζει αμεσα κ τα διπλανα του...
Δεν ειναι κακο να προσπαθουν να πουλησουν κατι για να ξεστοκαρουν κ να αποφυγουν τη ζημια ή γτ με καποιο προϊον εχουν μεγαλυτερο κερδος.Το κακο ειναι να τα κανεις αυτα χωρις ειλικρινια...Δηλ πες αντρικια κ τιμια οτι το ταδε καλαμι π.χ το εχει δει ο ηλιος το θες στην μιση τιμη??Μαγκας θα εισαι κ τιμιος..Οποτε ξερει ο καταναλωτης τι εχει αγορασει κ αν αυριο του χαλασει δε θα σου πει μου πουλησες σκαρτο πραγμα.
Αυτα βεβαια δεν υπαρχουν στο εμποριο κ τετοια μαγαζια ειναι τοσα λιγα που τα δαχτυλα του ενος χεριου φανταζουν πολλα παραπανω.Σαφως τη μεγαλυτερη ευθυνη την εχουν οι μαγαζατορες που οι περισσοτεροι ειναι ασχετοι κ δεν ενημερωνονται η πουλανε οτι γουσταρουν.Το υπολοιπο ομως μεριδιο ευθυνης βαραινει τους καταναλωτες οι οποιοι δεν ασχολουνται η δεν ψαχνουν η δεν ενημερωνονται για κατι που θελουν να αγορασουν.
Ενας καφες μια μερα στο μαγαζι αρκει για να καταλαβετε (για οσους δεν εχουν καταλαβει) τον αβουλο καταναλωτισμο του Ελληνα κ τον "προβατισιο" τροπο που ψωνιζει.Τοσο αβουλος που αν καποια στιγμη βρεθει καποιος σωστος με γνωσεις κ του πει την αληθεια π.χ μην το παρεις αυτο δεν κανει για σενα η αυτο δεν ειναι καλης ποιοτητας ειναι σκαρτο μην το παρεις, δε θα τον πιστεψει κ θα τον κοιταει επιφυλακτικα.Κ μολις βγει απο το μαγαζι θα παει κατευθειαν στο επομενο μαγαζι για να το παρει,γτ ετσι εχει μαθει να αγοραζει ο,τι του πουλανε.
Συγγνωμη αν ξεφυγα απ το θεμα αλλα τα αντιμετωπιζω ολα αυτα στην καθημερινοτητα του κ δεν κρατηθηκα :lol: :lol: :lol:
Στο θεμα μας τωρα νομιζω οτι το καλυτερο ειναι αυτο που ειπε ο Τασος...στην παραλια του PSAROMA μπορεις να δεις ολων των ειδων τα καλαμια σε δραση.
Εναλλακτικα για μενα αν εχεις καποιον που να γνωριζει αυτο ακριβως που θελει απο ενα καλαμι κ να πατε μαζι σε ενα μαγαζι κ να δειτε απο κοντα διαφορα καλαμια.ΠΟυ κ παλι ειναι λιγο σχετικο γτ δε θα τα εχεις δουλεψει..
Εγω προσωπικα οπως εχω ξαναπει εχω αποφασισει να ακολουθησω τον πιο ακριβο τροπο ωστε να φτασω στο τελικο καλαμι στο απολυτο,για μενα.
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Παραβολικο κ σφιχτό σε συνδυασμό με καλή ποιότητα είναι το κλειδί για όλα.
Είναι μια κατηγορία άλλη από μόνο του.

Αυτό έγραψε ο Τάσος σε άλλο θέμα, ένα τέτοιο καλάμι μάλλον χρειάζομαι.
Αν και μένει πίσω το όλο σκηνικό, βγήκαν άλλες προτεραιότητες.
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Καλάμια”