Penn Surfblaster II 7000 ή 8000
- Nikos Char
- Μέλος
Penn Surfblaster II 7000 ή 8000
Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα,
Είμαι καινούργιος εδώ στο forum και θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση σχετικά με το μηχανισμό και συγκεκριμένα πιο μοντέλο να προτιμήσω.
Το καλάμι στο οποίο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί είναι τρίσπαστο με ημιπαραβολική δράση, c.w.100-150gr 7 οδηγούς fuji alconite. Είναι surf casting το όλο σκηνικό. Θα χρησιμοποιηθεί μάνα 0.28 και shock leader 0.60.
Ευχαριστώ
Νίκος
Είμαι καινούργιος εδώ στο forum και θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση σχετικά με το μηχανισμό και συγκεκριμένα πιο μοντέλο να προτιμήσω.
Το καλάμι στο οποίο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί είναι τρίσπαστο με ημιπαραβολική δράση, c.w.100-150gr 7 οδηγούς fuji alconite. Είναι surf casting το όλο σκηνικό. Θα χρησιμοποιηθεί μάνα 0.28 και shock leader 0.60.
Ευχαριστώ
Νίκος
- Tasos Potoudis
- Admin
Re: Penn Surfblaster II 7000 ή 8000
Γειά σου Νίκο κ καλώς ήρθες!
Πόσο ζυγίζει το καλάμι, κ τι διάμετρο έχει ο μεγάλος οδηγός του;
Αν θες πες κ ποιο καλάμι είναι γιατί το c.w. των εταιρειών είναι πολύ σχετικό.
Αν ήταν 80-150 το μυαλό μου θα πήγαινε σε ελαφρύ καλάμι οπότε θα σκεφτόμουν τον 7000.
Αλλά το 100-150 με βάζει σε σκέψεις.
Τέλος το έχεις στα χέρια σου Το καλάμι;
Πόσο ζυγίζει το καλάμι, κ τι διάμετρο έχει ο μεγάλος οδηγός του;
Αν θες πες κ ποιο καλάμι είναι γιατί το c.w. των εταιρειών είναι πολύ σχετικό.
Αν ήταν 80-150 το μυαλό μου θα πήγαινε σε ελαφρύ καλάμι οπότε θα σκεφτόμουν τον 7000.
Αλλά το 100-150 με βάζει σε σκέψεις.
Τέλος το έχεις στα χέρια σου Το καλάμι;
..tripinfishing..
- Nikos Char
- Μέλος
Το καλάμι είναι χειροποίητο οπότε το βάρος δεν το γνωρίζω. όταν είχα πιάσει το blank θυμάμαι να είναι αρκετά ελαφρύ όμως. Δεν το έχω ακόμη στα χέρια μου. Και τη διάμετρο του οδηγού δεν τη γνωρίζω.
- Tasos Potoudis
- Admin
Νίκο ένα καλάμι των 500+ γραμμαρίων θέλει βαρύ μηχανάκι να ζυγίσει σωστά.
Σε ένα 500- ένα λίγο ελαφρύτερο θα είναι καλύτερα.
Η απόσταση του πρώτου οδηγού από το μηχανάκι παίζει ρόλο σε σχέση κ με τη διάμετρο του οδηγού έτσι ώστε να υπάρχει αρμονία στο αφημα της μάνας.
Η διάμετρος της μπομπίνας επίσης.
Όλα είναι μια συνάρτηση.
Πως να βοηθήσω....;
Το μηχανάκι είναι τραίνο κ το ένα κ το άλλο.
Το σεταρισμα είναι πάντρεμα με το καλάμι...
Μετράει η λεπτομέρεια.
Το 8000 είναι πιο γρήγορο κ αφήνει πιο άνετα τη μάνα να φύγει αλλά δε θα έβαζες ζαντολαστιχα από Πόρσε σε ένα Γκολφ..
Δε ξερω τι άλλο να πω να βοηθήσω... Πρέπει να έχεις το καλάμι στα χέρια σου.
Το proskyer σε τι δε σου έκατσε;
Σε ένα 500- ένα λίγο ελαφρύτερο θα είναι καλύτερα.
Η απόσταση του πρώτου οδηγού από το μηχανάκι παίζει ρόλο σε σχέση κ με τη διάμετρο του οδηγού έτσι ώστε να υπάρχει αρμονία στο αφημα της μάνας.
Η διάμετρος της μπομπίνας επίσης.
Όλα είναι μια συνάρτηση.
Πως να βοηθήσω....;
Το μηχανάκι είναι τραίνο κ το ένα κ το άλλο.
Το σεταρισμα είναι πάντρεμα με το καλάμι...
Μετράει η λεπτομέρεια.
Το 8000 είναι πιο γρήγορο κ αφήνει πιο άνετα τη μάνα να φύγει αλλά δε θα έβαζες ζαντολαστιχα από Πόρσε σε ένα Γκολφ..
Δε ξερω τι άλλο να πω να βοηθήσω... Πρέπει να έχεις το καλάμι στα χέρια σου.
Το proskyer σε τι δε σου έκατσε;
..tripinfishing..
- Nikos Char
- Μέλος
Ναι καταλαβαίνω. Θα μάθω αύριο τις λεπτομέρειες και θα ενημερώσω ξανά.
Ο ryobi δε μου άρεσε σαν αίσθηση στο χέρι, σαν γύρισμα της μανιβέλας. Δεν ένιωθα το τέλειο και επειδή είμαι λίγο "ψείρας" σε τέτοια θέματα είπα να τον δώσω και να πάρω κάτι πιο ποιοτικό.
Ο ryobi δε μου άρεσε σαν αίσθηση στο χέρι, σαν γύρισμα της μανιβέλας. Δεν ένιωθα το τέλειο και επειδή είμαι λίγο "ψείρας" σε τέτοια θέματα είπα να τον δώσω και να πάρω κάτι πιο ποιοτικό.
- Nikos Char
- Μέλος
Καλησπέρα,
Το βάρος δεν το μάθαμε αλλά μάθαμε την απόσταση του οδηγού απο τη βάση του μηχανισμού που είναι περίπου στα 110 εκ. και τη διάμετρο του μεγάλου οδηγού που είναι στα 30mm (30αρης).
Το βάρος δεν το μάθαμε αλλά μάθαμε την απόσταση του οδηγού απο τη βάση του μηχανισμού που είναι περίπου στα 110 εκ. και τη διάμετρο του μεγάλου οδηγού που είναι στα 30mm (30αρης).
Με τη μικρή μου εμπειρία και ως κάτοχος, εδώ και ένα μήνα, του PENN Surfblaster II 7000, αλλά και του RYOBI Proskyer Nose base, εδώ και δύο χρόνια, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ο Ryobi είναι τίμιος και αξιοπρεπής μηχανισμός και ότι ο PENN είναι σε άλλο επίπεδο ποιότητας, δύναμης και αξιοπιστίας, τόσο που νομίζεις ότι μπορείς να σηκώσεις τα πάντα από το βυθό. Σχετικά με το ποιος SURFBLASTER είναι ο πιο κατάλληλος για να αγοράσεις για το καλάμι σου, νομίζω ότι τα υπόλοιπα παιδιά, που είναι πολύ πιο έμπειρα, με πολλά ''χιλιόμετρα'' και απόφοιτοι του ΜΙΤ της ψαρευτικής, θα σε βοηθήσουν στην απόφαση, όπως βοήθησαν και μένα. Σε κάθε περίπτωση, σου εύχομαι να ευχαριστηθείς το σετ!!!!
- Nikos Char
- Μέλος
χαχαχαχα σ ευχαριστώ πολύ. Δεν έχω άποψη για τον ryobi καθώς ούτε καν τον ψάρεψα αλλά δεν μου έκανε το κλικ με το που τον έπιασα στα χέρια μου και γι αυτόν ακριβώς το λόγο τον δίνω.
- Christos Pi
- Διαχειριστής
Νίκο την καλησπέρα μου!
Για αρχή να πω οτι ψαρεύω και με τους 2 μηχανισμούς, είναι ακριβώς όπως τα είπαν παραπάνω και τα παιδιά
Πραγματικά φοβεροί οι Penn, άλλη κλάση, αλλά και το γλυκό και ακούραστο μάζεμα του Ryobi δεν θα το βρείς εύκολα σε άλλον μηχανισμό με αυτήν την τιμή.
Αν το καλάμι σου έχει οδηγούς low rider, καλύτερα να επιλέξεις τους 7000
Αν όχι, καλύτερα να το δεις απο θέμα ζυγίσματος όπως λέει κι ο Τάσος παραπάνω, ωστε να αποδίδεις καλύτερα τις βολές σου και να μην σε κουράζει το set που θα κάνεις στο ψάρεμά σου.
ΥΓ Μην τον δώσεις τον Ryobi ειναι πολύ καλός, αν είναι οικονομικό το θέμα ωστε με αυτά τα χρήματα να συμπηρώσεις και να πάς στον Penn τότε πάω πάσο
Για αρχή να πω οτι ψαρεύω και με τους 2 μηχανισμούς, είναι ακριβώς όπως τα είπαν παραπάνω και τα παιδιά
Πραγματικά φοβεροί οι Penn, άλλη κλάση, αλλά και το γλυκό και ακούραστο μάζεμα του Ryobi δεν θα το βρείς εύκολα σε άλλον μηχανισμό με αυτήν την τιμή.
Αν το καλάμι σου έχει οδηγούς low rider, καλύτερα να επιλέξεις τους 7000
Αν όχι, καλύτερα να το δεις απο θέμα ζυγίσματος όπως λέει κι ο Τάσος παραπάνω, ωστε να αποδίδεις καλύτερα τις βολές σου και να μην σε κουράζει το set που θα κάνεις στο ψάρεμά σου.
ΥΓ Μην τον δώσεις τον Ryobi ειναι πολύ καλός, αν είναι οικονομικό το θέμα ωστε με αυτά τα χρήματα να συμπηρώσεις και να πάς στον Penn τότε πάω πάσο
- Nikos Char
- Μέλος
Καλησπέρα Χρήστο.
Το καλάμι θα έχει τους alconite KWAG(δεν είναι low rider).
Και ναι δυστυχώς το θέμα είναι οικονομικό.
Μάλλον το βλέπω να περιμένω να το πιάσω στα χέρια μου και μετά να αποφασίσω.
Το καλάμι θα έχει τους alconite KWAG(δεν είναι low rider).
Και ναι δυστυχώς το θέμα είναι οικονομικό.
Μάλλον το βλέπω να περιμένω να το πιάσω στα χέρια μου και μετά να αποφασίσω.
- Tasos Potoudis
- Admin
Αν μπορείς κράτα κ το proskyer μέχρι να πάρεις το καλάμι να τον βάλεις πάνω να το δεις κ μετά τον δίνεις.
..tripinfishing..
- Nikos Char
- Μέλος
Τον proskyer επειδή μάλλον θα τον πάρει ένας φίλος απο εδώ θα μπορέσω να το βάλω επάνω να δω πως θα είναι. Απλά για τον penn βιάζομαι γιατί τον έχω βρει σε προσφορά σε αγγλικό σιτε και λέω μην την χάσω.
- Tasos Potoudis
- Admin
Αν έλεγες ότι το καλάμι είναι 80 -150 της αγοράς που ξέρουμε... ιταλικό ισπανικό... θα έλεγα τον 7000.
Αν όμως είναι πιο δυνατό κάποια ιδιαίτερη κατασκευή θα ταίριαζε κ ο 8000.
Τι πάχος έχει στη μύτη κ τι στο τέλος του κ πόσο βαρύ είναι συνολικά στο περίπου δε μπορείς να μάθεις;
Με τι βαριδι δουλεύει ιδανικά; 80-100 η 100-120?
Λες ημιπαραβολικο κ surf casting.
Αυτά δεν πάνε μαζί εκτός αν το καλάμι είναι πολύ δυνατό.
Η ζυγαριά μου γέρνει υπέρ του 7000 με ότι υποθέτω έως τώρα αλλά δεν είμαι κ σίγουρος....
Ο 7000 με τη λογική ότι το καλάμι είναι για casting κ όχι για surf ή για δύσκολους βυθούς.
Αν όμως είναι πιο δυνατό κάποια ιδιαίτερη κατασκευή θα ταίριαζε κ ο 8000.
Τι πάχος έχει στη μύτη κ τι στο τέλος του κ πόσο βαρύ είναι συνολικά στο περίπου δε μπορείς να μάθεις;
Με τι βαριδι δουλεύει ιδανικά; 80-100 η 100-120?
Λες ημιπαραβολικο κ surf casting.
Αυτά δεν πάνε μαζί εκτός αν το καλάμι είναι πολύ δυνατό.
Η ζυγαριά μου γέρνει υπέρ του 7000 με ότι υποθέτω έως τώρα αλλά δεν είμαι κ σίγουρος....
Ο 7000 με τη λογική ότι το καλάμι είναι για casting κ όχι για surf ή για δύσκολους βυθούς.
..tripinfishing..
- Tasos Potoudis
- Admin
Απ τη άλλη μπορεί να κουμπώνει κ ο 8000 πάνω του μια χαρά κ ίσως να ζυγίζει κ καλύτερα οπότε θα επερνα τον 8000 που κάνει καλύτερα για πιο απαιτητικά ψαρέματα ίσως κ με άλλο καλάμι...
..tripinfishing..
- Giorgos Gallis
- Psaroma Fishing Team
Νίκο γιάσου κιά από μένα. Γράφεις,απόσταση βάσης μέ πρώτο οδηγό 110 εκατοστά .Πρώτος οδηγός 30 σειρά Κ (Η σειρά Κ είναι ότι καλύτερο υπάρχει )ή εσωτερική διάμετρος τού 30ρη είναι 25,50 .Σχέση απόστασης βάσης μέ 30η καί μέ καλύτερο πάχος πετονιάς 0,28 μέχρι ο,35 οριακά καί ή μπομπίνα μέ διάμετρο 6 -6,5 εκατοστά τό ΠΟΛΥ. Επειδή είσαι (ψείρας) καί δουλεύεις μέχρι 0,28 μπορείς νά βάλεις λίγο πιό μεγάλη σέ διάμετρο μπομπίνα ,ΑΛΛΑ πρώτα θά κάνεις τό εξής ,θά βάλεις από την εσωτερική πλευρά του καλαμιού από τήν βάση μέχρι τήν μύτη μονωτική ταινία ,τό μέρος όμως πού έχει τήν κόλα από τήν εξωτερική μεριά καί θα τήν δέσεις μέ μικρά κομματάκια ταινίας γιά νά είναι τεντωμένη καί θά κάνεις βολές στό ΧΩΜΑ μετά θά κοιτάξεις ΑΝ ή ταινία σου έχει σημαδάκια από τήν πετονιά.Αν έχει σημαδάκια σημαίνει ότι η πετονιά χτυπάει στό σώμα τού καλαμιού ,καί χρειάζεται μικρότερη μπομπίνα .Μέ αυτόν τόν τρόπο βρίσκουμε ακριβώς το μέγεθος του μηχανισμού πού χρειαζόμαστε.
Ι,Σ Όσο πιό ελαφρύς είναι ένας μηχανισμός τόσο καλύτερος αλλά καί ακριβότερος είναι.
Ι,Σ Όσο πιό ελαφρύς είναι ένας μηχανισμός τόσο καλύτερος αλλά καί ακριβότερος είναι.
- Nikos Char
- Μέλος
Καλησπέρα Γιώργο,
Όσο για τον οδηγό δεν είναι της σειράς Κ αλλά το μοντέλο είναι BKWAG από τους alconite. Απλά δε μπορούσα να διορθώσω το σχόλιο.
Όσο για τον οδηγό δεν είναι της σειράς Κ αλλά το μοντέλο είναι BKWAG από τους alconite. Απλά δε μπορούσα να διορθώσω το σχόλιο.